Beste lezers,

Ik ben een een gescheiden man van 46 jaar (kinderloos) en ik ben op zoek naar een Oosterse vrouw voor een duurzame relatie. Waarom juist Oosters? Omdat ik val voor een dergelijke type vrouw, zo simpel is het.

In mijn speurtocht naar informatie op internet lees ik dat je een betere kans van slagen hebt bij een Filipijnse vrouw in vergelijking met een Thaise vrouw. De reden daar voor zou zijn dat Filipijnse vrouwen overwegend katholiek zijn en dat zij daarom dichter bij onze cultuur staan. De meeste Filipijnse vrouwen spreken goed Engels wat communicatieproblemen voorkomt. Zelf vind ik Thaise vrouwen over het algemeen mooier maar ik hoor wel dat veel relaties met Thaise dames vroeg of laat stuklopen (vooroordeel?).

Mijn vraag is, zijn er lezers die zowel een relatie met een Thaise als Filipijnse vrouw hebben gehad en mijn bedenkingen kunnen bevestigen of weerleggen?

Ik begrijp dat het wel grove typeringen zijn, maar het helpt mij toch een beetje in de juiste richting.

Bedankt voor jullie tijd.

Groet,

Robert-Jan


» Laat een reactie achter


19 reacties op “Lezersvraag: Zoektocht naar Oosterse vrouw, Thaise of Filipijnse?”

 1. Oscar zegt op

  Hallo, Robert-Jan,

  Ik ben 44 (ook kinderloos) en heb na een aantal Thaise relaties nu een Filipijnse vriendin. Ik val simpelweg ook op Oostersl.

  Mijn Filipijnse vriendin is mooi, lief en verzorgend, gelijk aan mijn voorgaande Thaise vriendinnen. In mijn ogen kan de Filipijnse zich echter makkelijker aanpassen aan de Nederlandse cultuur en is ze minder ‘bezig’ met geld. Contact leggen met een Filipijnse dames lijkt ook makkelijker. Het aanbod is groter.

  Aan de andere kant hou ik meer van de Thaise cultuur, het eten! de muziek, de massages, het boeddhisme. De Thaise dames zijn over het algemeen wat vrijer en wat ‘gekker’ (op een leuke manier) en zijn wat meer ‘sexy’, de Filipijnse dames zijn wat conservatiever.

  Belangrijk is: waar wil je wonen/verblijven? Ik vind Thailand leuker dan de Filipijnen. Ik wil straks i.p.v. gewone vakanties gaan overwinteren in Thailand, dat is met een Thaise vriendin makkelijker dan met een Filipijnse vriendin.
  Wil je in Nederland blijven en geef je niet veel om het Thaise eten en de Thaise cultuur dan kan je mogelijk beter gaan voor een Filipijnse vriendin.

  Groet,
  Oscar

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. Adrie Broek zegt op

  Hoi Robert-Jan,

  Mijn bescheiden mening is dat Thaise vrouwen inderdaad mooier zijn dan Filipijnse en dat verschil wordt, naarmate ze ouder worden, alleen maar groter.
  Maar de buitenkant vind ik minder belangrijk dan het innerlijke.
  Wanneer je elkaar vrij laat en respecteert hoeft het cultuurverschil geen enkel probleem te zijn.
  Ik ben binnenkort 12 1/2 jaar getrouwd met een Thaise en heb er nog geen moment spijt van gehad.
  Wel is het raadzaam om je goed te verdiepen in de Thaise cultuur om je vrouw beter te kunnen begrijpen.
  Ook een eventueel leeftijdsverschil hoeft geen probleem te zijn, ik word binnenkort 65 en mijn vrouw 45 jaar.

  Met vriendelijke groet,
  Adrie

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 3. HansNL zegt op

  Ben zelf niet gehuwd met een Thaise vrouw, maar heb wel een goede vriendin.
  We wonen niet samen, maar juist daarom, denk ik, dat de relatie zo goed gaat.
  Ik heb dus alleen maar recht van spreken over een Thaise vrouw/vriendin.

  Echter, een goede vriend van me, wonend in Thailand, heeft een relatie met een Fiipijnse, ook wonend in Thailand.
  In zijn woorden…..super.

  Een andere vriend woont in Nederland en is al jaren met een Filipijnse getrouwd.
  Ja hoor, ook hij zweert bij een Filipijnse.

  Beiden geven in overweging dat mensen uit de Filipijnen in het algemeen redelijk tot goed Engels spreken.
  De Filipijnen zijn kolonies geweest, men is dus gewend aan het omgaan en de omgang met westerlingen.
  Het RK geloof speelt ook een rol, al is dat minder als gedacht wordt, of je moet zelf ook RK zijn.
  De Filipino’s zijn wat minder “clannish” als de Thai, maar de familie is wel degelijk belangrijk.

  Ik heb zelf kennissen in de Filipijnen, in Taguig City, niet de meest vooruitstrevende en rijke buurt van Metro Manilla, maar de openheid, eerlijkheid en de wens zichzelf te verbeteren en daarvoor ook te werken, vind ik treffend.
  Het onderwijs in het Engels is heel belangrijk, zo belangrijk dat als geen voldoende wordt gehaald voor dit vak, betekent zitten blijven, ondanks dat de scholen in wisseldiensten werken, van 5 tot 12 een groep en van 13 tot 20 voor een andere groep, wordt er bijzonder serieus geleerd.

  Ik vind de verschillen die ik gehoord heb en bijna dagelijks meemaak in correspondentie, heel opvallend.
  Ten voordele van de Filipijnen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 4. ferd zegt op

  Hi Robert Jan.

  om even bij het eind van je bericht te beginnen: je vind Thaise mooier dan Phillipijnse
  Voor mij is dat andersom, maar dat mag toch zeker geen hoofdvoorwaarde zijn om iemand te vinden waar je lief en leed mee wil en zal gaan delen, toch?

  Ik woon al een paar jaar in de Philipines en heb daar een leuke, spontane vriendin sinds 4 jaar nu.
  Daarvoor een Thaise vriendin gehad. ( 2 jaar ) .

  Uiteraard zijn er veel verschillen te noemen.
  (Bijna) Iedereen op de PH spreekt goed to zeer goed engels, van jong tot oud, en dat kan je zeker van Thai niet zeggen. En als ze al Engels spreken dan is het toch goed opletten, en daardoor ontstaan er zeker misverstanden.

  in de PH hebben heel , echt heel veel vrouwen geen baan, en dat is duidelijk anders in Thailand.
  Zodoende zijn vrouwen in PH veel eerder geneigd om “hulp” te vragen.

  Vaak wordt er tijdens een eerste kontakt met PH vrouw gezegd: I AM SHY…………..maar geloof me, na een paar dagen, soms zelfs een paar uur zijn ze zeker niet shy om geld of een pasalubong ( kadootje ) te vragen, en het gaat dan echt niet om een paar slippers , maar vrjwel direkt over een nieuwe iPhone of tablet etc etc. En dat heb ik in TH nooit meegemaakt. En ik heb echt wel meer dan een keer kontakt gemaakt daar.

  Thai vrouwen zijn veel en veel meer zelfstandig dan PH vrouwen. De manier waarop je een Thai vrouw benadert is dan ook compleet anders dan een PH vrouw.

  Mijn vriendin in PH is iemand die zich anders gedraagt dan de meeste PH vrouwen en daarom ben en blijf ik bij haar.
  Soms bezoek ik BKK nog wel eens, en heb daar wat mensen leren kennen zowel van Thailand als vanuit de PH.

  Een paar dingen die in Thailand veel beter zijn dan in PH : het eten, hygiene, het verkeer, de veiligheid en zeker de vriendelijkheid van de mensen in het algemeen, ook al spreken ze geen engels, doen ze altijd hun best om dingen aan je uit te leggen.

  Ik heb er wel eens gedacht om met mijn PH vriendin in Thailand te gaan wonen, en dan heb je van alletwee het beste.

  succes

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 5. jan zegt op

  beste robert,

  ik heb ook een thaise vriendin , maar als ik moest kiesen en nog kan zoeken dan zou ik naar de filipijnen gaan , omdat als je ze naar nederland wil laten komen moeten ze inburgeren en nederlands leren , dat is veel moeilijker voor een thai i.v.m. het alphabet , die hebben de zelfde letters en spreken beter engels dan de thai .

  maar probeer eerst in nederland te zoeken , via de thaise tempels bij feestjes ,daar lopen veel in nederland zijnde thaise vrijgezellen vrouwen , in waalwijk is zon tempel ,ga eens kijken als er een feest is ,en ga in gesprek moet een nederlander die daar een thaise vriendin heeft die kent er wel weer een die ook iemand zoekt

  groeten jan

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 6. GUIDO zegt op

  Beste Robert-Jan
  Ik wil je niet ontmoedigen maar ik heb heel wat ervaring met Thaise vrouwen.
  Eerst en vooral zijn het eerste klasse leugenaar. Nooit of nooit kom je iets te weten, daarom vraag nooit aan een Thaise waarom, je kunt eeuwig wachten op een antwoord.
  Daarom wil ik niet zeggen dat er geen geode vrouwen zijn, maar die zijn heel zeldzaam.
  Ze denken alleen, als ik een buitelander neemt , die zal wel heel rijk zijn, en voor je t’weet ben je een pak geld kwijt en als je dan bedenkt dat het enkel en alleen om geld gaat , zit je met een gebroken hart en ben je failliet. Vijf jaar heb ik contact gehad met een Thaise, ben twee keer naar ginder geweest. Op het eerste zicht een nette vrouw die hard werkt en goed voor haar kinderen zorgt , maar schijn bedriegd. Nu heeft ze een Zwitser en woont bij hem, en ontkent nog steeds dat ze niemand heeft laat haar kinderen achter in Thailand en wil absoluut een huis van hem. 5 jaar heeft ze gelogen tegen mij, totdat ik alles in detail zelf heb uitgezocht en toch de waarheid ben te weten gekomen. Ja ze zijn heel mooi en heel lief, maar echte liefde kennen ze niet , voor hen zijn andere ding meer belangrijk, en wie het meeste bied heeft de meeste kans. Voor hen is het allemaal een spel, maar een smerig spel waar de man meestal de verliezer is. Hou moed vriend en bedenk schoonheid zit van binnen en laat je niet misleiden erdoor.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +19 (obv 19 stemmen)
 7. dirkphan zegt op

  Ben negen jaar gelukkig getrouwd met een Thaise. Deze vrouw heeft me op die negen jaar meer gegeven dan alle westerse vrouwen in mijn eerste 50 jaar van mijn bestaan. Wij wonen in België, elke week koopt ze fruit en bloemen voor mijn moeder die in een rusthuis leeft. Ik heb hier absoluut niet van haar te klagen, en tot hiertoe heeft zij mij nog geen euro “gekost”. Zelfs het vliegtuigticket om van Azië naar Brussel te vliegen heeft ze zelf betaald, ondanks mijn voorstel om dat voor haar te doen. Ik kan slechts één nadeel bedenken van haar kant: ze is enorm jaloers, net als alle andere Thaise vrouwen heb ik de indruk.

  Als ik om me heen kijk, zie ik ook heel andere gebeurtenissen tussen Belgische – Thai koppels.
  Dus trek zelf je besluit. Maar persoonlijk denk ik dat de manier waarop jij zoekt zeker niet de juiste is .
  De kans dat je als een geplukt kieken uit het verhaal komt schat ik hoog in. In vele gevallen worden westerlingen gebruikt om als springplank te dienen voor verdere verovering in het westen. Ik bedoel hiermee: in het hypothetische geval dat jij een job hebt waar je maandelijks net mee rondkomt geen overschot hebt en soms moet krabben om er te komen, dan is dat voor je nieuwe Thaise vrouw dikwijls nog altijd beter dan wat haar ten deel valt in Thailand. Kom je dan op het eerste feestje, BBQ of… en er staat iemand met een sleutel van een BMW te zwaaien en die dan nog de kans heeft om te vertellen dat hij een villa met zwembad heeft dan ………….

  Anderzijds op het gebied van de liefde, kan niemand je goede raad geven. En ivm met Fillipijnse vrouwen heb ik geen ervaring en kan die dus ook niet delen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 8. A zegt op

  Beste Robert-Jan,
  Je eigen instelling speelt vooral een rol bij het al dan niet vinden van een geschikte partner. Naar mijn mening zijn er veel mannen die hier geen relaties met vrouwen aan kunnen gaan of kunnen onderhouden die naar Thailand gaan en een vrouw vinden die alles doet wat ze willen. Omdat veel Oosterse vrouwen zich dienstbaar opstellen doordat de cultuur zo is of omdat ze financieel afhankelijk zijn, pikken ze veel. Maar ook dat kent zijn grenzen en dan gaat het vaak mis. Ik ken veel thai-nl stellen en bij veel gaat het goed, maar ook bij veel niet. Belangrijk is ook uit welke kringen een meisje komt. Heeft zij bijvoorbeeld een normale baan op kantoor of bij de overheid dan zal zij heel anders zijn dan een bargirl. En woont zij bijvoorbeeld in Nederland dan is ze al bekend met onze cultuur. Dat scheelt ook. Zoek je een vrouw in Thailand? Probeer dan de diverse dating sites als thaifriendly of thaicupid voor het zoeken van potentiele vriendinnen. Hier zitten ook veel thaise vrouwen op die een gewone baan hebben en niet gevormd zijn door het barleven. Wil je toch liever zelf op zoek zonder internet dan kun je nog de nettere massagesalons proberen of de dames werkzaam bij het hotel. Zeg eerlijk waar je voor komt en ze zullen voorstellen een afspraak te regelen met een nicht, vriendin, zus, tante of met zichzelf. Laat je niet verleiden tot bezoeken aan andere delen van thailand en biedt desnoods aan de buskosten of vliegkosten te betalen naar pattaya of bangkok. Spreek voldoende af en verdiep je in de cultuur en vraag vooral veel. Je zult merken dat Thaise vrouwen vaak een enorme muur voor zich bouwen en soms pas na weken of maanden hun ware aard tonen. Ik was zelf helemaal gek van een meisje van een massagesalon. Deden niet aan extras, ging nooit met klanten mee, werkte er pas net en stuurde al het geld naar haar zoontje en heb zelfs 2x geld overgemaakt naar haar en het schoolgeld voor haar kind betaald. Dacht haar echt goed te kennen. Achteraf bleek ze tal van vriendjes te hebben van diverse nationaliteiten, ze kocht van al het geld luchtjes, dure tasssen en schoenen. Ze werkte er al jaren en ze werkt nu zelfs in een gogo bar. En ik dacht haar echt goed te kennen…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 9. fernand zegt op

  Hallo Robert Jan,

  Een relatie met een thaise of Filipijnse zou in theorie evenveel kansen op slagen moeten hebben.Maar zoals je zelf zegt hebben d e Filipijnse een voordeel dat ze meestal katholiek zijn opgevoed en engels praten.Verder is ook de vraag waar haal je d e vrouw vandaan,eender welk nacht leven dan is d e kans op slagen wel veel kleiner geworden ,want de reden dat ze daar zitten is voor het geld en dan ben jij d e link naar het geld.Scheer ze niet allemaal over dezelfde kam,er zitten ook dames tussen die een serieuze relatie willen,maar zowieso wordt toch wel een en ander verwacht van je,wees je daar bewust van.
  Leer je iemand kennen via internet,datingsite of chatroom,weet je ook niet waar ze voordien heeft uitgehangen en moet je dat zelf proberen uit te vinden.
  Over het algemeen vind ik thaise dames mooier dan de Filipijnse,maar misschien komt dat ook wel dat die zowat altijd gemakieerd zijn en de meeste Filipijnse daarvoor geen centen hebben.
  Vietnamese dames zijn mijn inziens nog ietske mooier ,maar ook hier heb je meestal het taalprobleem.
  Ikzelf heb een relatie achter de rug met thaise wat stuk gelopen is door haar eeuwige drang naar geld,een relatie met een vietnamese die om diverse redenen stuk is gelopen en ben nu bij het derde hoofdstuk geeindigd en kan daarbij bevestigen wat jij al vernoemde,dan zeg je eigenlijk had ik dat maar geweten.
  Ik heb heel veel vrienden en kenissen die een relatie met een thaise gehad hebben,zowel getrouwd als niet en grotendeels(denk 80%) is stuk,door een gebrekkige communicatie en het probleem geld voor familie,huis,luxe en noem maar op.

  maar zoals gezegd er zijn uitzonderingen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 10. maurice zegt op

  Ga voor ‘n Filipijnse (dichter bij onze cultuur) of ‘n Vietnamese (die heb je voor je hele leven, zegt men).

  Succes gewenst

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 11. Rene zegt op

  Dat hangt natuurlijk af van welke vrouw je ontmoet en of er een klik is.
  Dat is altijd persoonlijk, maar je kunt m.i. niet zomaar zeggen dat de Filipina beter of slechter is dan een Thaise. Dat zul je zelf moeten ervaren. Ik was ook op berichtgeving afgegaan dat een Filipina beter zou passen bij de westerse cultuur dan een Thaise, maar niets is minder waar. Ik heb een slechte ervaring met een Filipina, toen ik met haar getrouwd was. Ik ben nu getrouwd met een Thaise vrouw, die mij begrijpt en goed voor mij zorgt en niet uit is op geld. Zij werkt hard in haar massage salon. Zij heeft alle certificaten behaald en geeft zelfs les in Thaise massage. Ik heb wel de mogelijkheden voor haar geschapen en daar is zij mij altijd dankbaar voor. Het is een verademing om met een Thaise het leven te mogen delen en zoals jezelf al zegt zijn Thaise dames knapper dan Filipijnse dames, maar dat is niet het belangrijkste, want een goed karakter, dat bij jouw karakter past en liefdevol met elkaar omgaan is veel belangrijker dan er knap uitzien. Ik heb het geluk dat mijn Thaise vrouw heel goed voor mij zorgt en heel veel liefde geeft en bovendien een knappe verschijning is.
  Zij komt trouwens uit de Isaan. Uit dit gedeelte van Thailand komen de knapste vrouwen.
  Ik hoop dat mijn verhaal inzicht geeft hoe ik het ervaren heb en dat je niet zomaar af moet gaan op berichtgeving dat Filipinas beter zouden zijn dan Thaise dames. Het beste is om het zelf te ervaren, maar neem er wel de tijd voor en doe niets overhaast.
  Heel veel succes.
  Rene

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 12. Stefaan zegt op

  24 jaar gehuwd geweest met Filippijnse. Na een relatie met een 53 jarige Thaise dame die spaak gelopen is omwille van geldbejag ben ik nu in relatie met een 46 jarige weduwe. Ik ben 52.

  Relaties met Filippijnse zijn eenvoudiger door het beter Engels en de cultuur die minder uit elkaar ligt.
  Filipijnse zijn zeer huisje tuintje en een goed leven gericht. Ik ken ook heel wat Filippijnse dames. Bij feestjes “hokken” de dames samen, en laten de mannen achter.

  Filippijnse zijn “friendly in face”, maar verder bouw je er geen band mee. Beetje koel. Weinig passioneel. Het hoeft niet zo voor de Filippijnse. Als ze maar een “goed” leven hebben.

  Relaties met Thai zijn gecompliceerder. Taal en cultuur zijn een barrière die moeilijker te nemen valt.
  Mijn ex Filippijnse had geen behoefte aan passie. Thai zijn opener en spontaan passioneel.

  Filippijnse sturen graag geld naar familie. En Thai nog meer. Let hier voor op.
  Strooi niet met geld bij het begin van een relatie. Geef zo weinig mogelijk geld. Het is beter voor je wallet, maar nog beter om te zien “welk vlees je in de kuip hebt”. Geldzoekers zullen zichzelf verraden.

  Reizen is stukken aangenamer en veiliger in Thailand. In de Filippijnen kan je beter niet alleen op stap. En het Thais eten is een openbaring.

  Thailand heeft een warm vochtig klimaat. Filippijnen net iets minder warm, maar de grote vochtigheid maakt het zwaar zwoel. Ik had er het moeilijk mee.

  Benieuwd van ervaringen van anderen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • leon zegt op

   Na twee relaties met Thaise dames en een met een Filipijnse ( 3 maal 3 jaar) kan ik de reactie van Stefaan voor 90% onderschrijven. Alleen het passie gedeelte heb ik anders ervaren. Filipijnse dames hebben volgens mij een hoger knuffelgehalte dan de Thaise dames. Gezelligheid en knus samen zijn is bij Filipijnse duidelijker aanwezig. De “aanwezige” passie bij een Thaise moet af en toe weer aangewakkerd worden door er iets van te zeggen. Ook op dat gebied acteurs. Filipijnse zal ook makkelijk aan werk kunnen in Nederland (leren de taal en gebruiken erg snel).
   Wil je een complexe relatie kies voor Thais. Wil je een meer relaxte relatie die jezelf ook kan begrijpen, ga dan voor Filipijns.

   Maar wat heel belangrijk is, is de vraag waarom je zelf een relatie wil. Daar wordt vaak niet tot nauwelijks over nagedacht. Het is erg belangrijk om te weten wat jezelf wil en waarom. Ik zie erg veel mannen uiteindelijk weer in een situatie terecht komen die ze eigenlijk helemaal niet willen. Ze laten de keuzes vaak door hun partner nemen en hobbelen zelf er achter aan. Wil je trouwen, eigen kinderen, in de rimboe wonen, et cetera et cetera.

   Succes!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 13. Kees 2 zegt op

  Als je in Nederland gaat/blijft wonen: doe je zelf een plezier: neem een Philippijnse !!!
  Past zich veel gemakkelijker aan, kan direct aan de bak als au pair, vanwege haar goede Engels! (Stel je wilt dat ze ook wat geld binnenbrengt en niet de hele dag thuis hangt.)
  Pikt de taal snel op (ik had een Philippijnse die na 3 jaren de grammatica (d’s en t’s) beter beheerste dan heel, heel veel Nederlanders!) Kende ook een Nederlander met een Thaise vrouw die na 10 jaren nog amper Nederlands kon lezen. (Maar het kan ook goed uitpakken, natuurlijk! Hangt natuurlijk ook af van hoe goed haar Engels is).

  Mooie vrouwen zijn er in beide landen, dat hoeft niet mee te wegen in je keuze.
  Wel in welk land je wilt gaan wonen: ik woon het liefst in Thailand (ken beide landen vrij goed).
  Met een Phillipijnse in Thailand heb je natuurlijk wel een visumprobleempje.

  Afgezien van het land waar gewoond wordt: persoonlijk heb ik liever een Philippijnse: betere algemene ontwikkeling, gemakkelijker om mee te communiceren.

  Je moet ook niet generaliseren in de geest van: Thaise (of juist Philippijnse) vrouwen zijn meer op geld uit. Ik heb in beide landen vrouwen meegemaakt die op geld uit waren, maar ook in beide landen vrouwen die slechts liefde, affectie, vriendelijkheid en een gewone relatie wensten en dankbaar voor alles waren.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 14. Rob V. zegt op

  Ik weet niet of ik nu moet lachen of huilen om de berichten die een hele nationaliteit over een kam scheren, al dan niet met de ‘nuance’ dat niet alle maar wel de meeste vrouwen zo zijn. Zo’n veralgemenisering kan ik wel begrijpen bij iets als een de kennis met de Engelse taal. Maar andere eigenschappen zijn uniek persoonsgebonden. Stel je even voor dat een Aziaat (m/v) graag een Europeaan wil en vraagt “kan ik beter een Nederlander, Belg of Duitser nemen?” Gevolgd door reacties als “Nederlanders beheersen het Engels beter maar zijn uitermate gierig, Belgen kunnen lekkerder koken en de Duitsers zijn qua taal beter want veel meer cursus mogelijkheden maar due hebben weer wen alcohol probleem”. Dan knipper je toch even met je ogen denk ik zo.

  Cultuur is maar een dun sausje wat over iemands persoonlijkheid is gegoten. Mijn Thaise lief kwam echt niet van een andere planeet. De taalhobbel was daar natuurlijk maar op wat trekjes na (geloven in spoken/geesten) verschilde ze in haar doen en laten niet met iemand uit een ander land met een zelfde persoonlijkheid. Als ze in een blank blond lichaam geboren was zou niemand het opvallen dat het een Thaise was. Iden ditto met haar familie en vrienden kring, voor minstens 90% niet anders dan mijn contacten uit Nederland, Duitsland, Australië en andere landen.

  Ik wil dus alleen maar zeggen: probeer een leuk persoon te vinden, als de klik er is en de persoonlijkheden van jullie beiden een match zijn dan maakt het weinig uit waar iemand geboren is. Uiteraard moeten beide partners wel een beetje flexibel zijn, als je star bent “ik ga toch niet douchen uit een ton?” “Ik ga geen hutspot proberen ik lust alleen rijst gerechten” ja dan wordt het moeilijk. Maar dat zou ook zo zijn als je iemand op de hoek van de straat treft en zeer star bent. Dat is denk ik een belangrijk element in het stuk lopen van relaties.

  Dus volg je hart, vind iemand met wie het klikt. Uit welk land iemand komt doet er dan niet toe.
  Nu heb ik zelf ook een zwak voor Oosterse dames en wie weet tref ik weer zo iemand (maar om nu allen daar op te richten? Liefde overkomt je, vaak onverwachts), maar waar een vrouw geboren is maakt mij echt niets uit. Als je de ware gevonden hebt, de perfecte match, dan is alles te overwinnen. Nouja alles behalve bureaucratie. Veel geluk gewenst in het vinden van je wederhelft.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 15. theoS zegt op

  Met Philippijnse vrouwen heb je geen last van taalproblemen. Spreken allemaal vloeiend Engels en hot in the sack!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 16. RonnyLatPhrao zegt op

  Ik heb maar één advies “Concentreer je op de persoon ipv op de nationaliteit.”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 17. Daniël M zegt op

  Ga naar Thailand en ga naar de Filippijnen. Bekijk de wereld en de vrouwen zelf met je eigen ogen. Vergelijk zelf en maak zelf je besluit. En vooral: neem je tijd vooraleer je beslist!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 18. peter zegt op

  Er zijn zowel Thaise als Philipijnse vrouwen, die echt geweldig mooi zijn.
  Echter de echte beauty zit in de persoon zelf en daar kan je alleen achter komen door te ervaren.
  Veel phil vrouwen kennen engels, wat in Thailand nogal een probleem is, een regerings(scholings)foutje.
  Dat is een pre voor Phil vrouwen.
  6 jaar lang getracht iets met een philipijnse (ongeveer mijn leeftijd(nu 56) 8 jaar verschil), maar zodra ik weg was, had ze een eigen leven.
  Veel errors kwamen naar boven en werd erger naar duur. Uiteindelijk moest ik er mee kappen, stond zelfs op punt bij haar te komen wonen en huis te kopen. Toen liet ze me echt vallen in support. Immers je kan geen land bezitten, net zoals Thailand en Indonesië.
  Philipijnen is echt mooi land en had graag met haar in Sorsogon willen wonen. Echter helaas fini.
  Nu kennis aan een Thaise vrouw (weer 8 jaar verschil) loopt wat stroever ivm engelse taal.
  Maar ben van plan hier helemaal voor te gaan, een laatste maal weer een keer proberen. Ik ben 56 en weet niet hoelang het duurt voor de man met de zeis langs komt. Pre pensioen gebruiken, huis in geld omzetten en doen. Ik hou zeker van de oosterse vrouwen, hebben dat prachtige lange zwarte haar en zijn bruin getint. Hoewel ze liever wit willen zijn. De westerse vrouw ziet het haar als last en knippen het af.
  Het is en blijft de innerbeauty wat belangrijk is voor een succes. Het maakt ook niet uit westers of oosters.
  Ben hier ook ooit getrouwd geweest met Nederlandse en gedumpt !!
  Had ik toch moeten kiezen voor een heel jonge vrouw? Hoewel ik hierbij dacht dat er een agegap zou ontstaan met verschillen.anders dan cultuur
  Denk nu eigenlijk niet, het zit allemaal in de vrouw en de innerlijk schoonheid. Als je de verkeerde treft, dan zal het niet lopen, daar kom je later pas achter, ervaring heet dat.
  Ik heb verhalen gehoord over Philipijnse vrouwen, Thaise vrouwen en Nederlandse vrouwen. Hier en daar zelf wat me gemaakt,
  Zelfs nog getrouwd geweest met een Indonesische (12 jaar verschil), dat bleek helemaal een hel, een grote Fout. Rillingen lopen nog over mijn rug bij deze Fout. Echter hetzelfde met mijn eerste Nederlandse vrouw.
  Thaise vrouwen, die werken zijn moeilijker benaderbaar, daar deze de instelling hebben: ik kan voor mezelf zorgen, dus waarom heb ik een man nodig?!
  Dus tja het gaat nog steeds om de inner beauty van personen! Ook te bezien of dit zo blijft, want het kan verkeren.
  What is love? a second hand emotion?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website