Ontwenningskliniek voor drugsverslaafde in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
6 februari 2022

Beste lezers,

Een neef van mijn Thaise echtgenote (wij wonen in België) is al vele jaren verslaafd aan Yaba (methamfetamine, chrystal meth).
Hij is 39 jaar oud en woont in Pattaya. Zijn problemen worden alsmaar groter.

Een paar in Europa wonende tantes van hem, o.a. zijn moeder en mijn vrouw, willen een ontwenningskliniek voor hem betalen.
Dat moet een verantwoorde medische ontwenning zijn. Ik weet dat Thaise monniken verslaafden een “alternatieve” kuur met een braakmiddel aanbieden. Mijn vrouw en haar zussen willen echter een medisch verantwoorde ontwenningskuur binnen de klassieke geneeskunde/psychiatrie aanbieden.

Dat mag een instelling voor geestelijke gezondheidszorg van de Thaise overheid zijn of een privé-instelling. De geboden kwaliteit is het belangrijkst.

Kunnen lezers van dit blog een instelling aanbevelen?

Groet,

Johan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

14 reacties op “Ontwenningskliniek voor drugsverslaafde in Thailand?”

 1. Ano zegt op

  Tanyarak Hospitals heeft een kwalitatief goed programma en zou ik (tussen 2013 en 2021) altijd aangeraden hebben voor Thaise mannen die zich in deze scene bevinden, tenzij hij tot de HiSo behoort, dan zou ik eerder een Aus of US traject aanraden. Sinds 2021 ben ik niet meer in het land dus vandaar, maar ik ga er vanuit dat Tanyarak nog steeds actief is.
  Succes krap

 2. ruud zegt op

  De belangrijkste vraag is waarschijnlijk: wil hij dat zelf wel?
  Als hij dat zelf niet wil, is alle hulp zinloos, want dan kunt u hem niet dwingen..
  Als hij het wel wil, kan hij waarschijnlijk in ieder staatsziekenhuis informatie krijgen over ontwenningsklinieken.

  Ik neem aan dat de eerste stap moet zijn hem ervan te overtuigen dat hij naar een ontwenningskliniek moet.
  Verder denk ik, dat de monniken ook goede resultaten kunnen bereiken, afhankelijk van hoe gelovig hij is.

  Ontwenningsklinieken vind u onder “19 best rehabs in Thailand”.

 3. khun moo zegt op

  ik heb onderstaande gevonden op internet.
  Lijkt me niet de goedkoopste.
  persoonlijk zou ik eerst nagaan of de patient zelf wel de mentaliteit, wil en doorzettings vermogen heeft.
  Goed bedoelde hulp is niet voldoende , voor een succes.

  https://www.miraclesasia.com/

 4. Martin Wiertz zegt op

  Als gezondheidscoach heb ik de enorme kracht van het onderbewustzijn leren kennen.Het onderbewustzijn is 1000x sterker dan het bewustzijn.
  Zelf heb ik een einde gemaakt aan rook en drankverslaving. De wil, maar ook een doel moet je voor ogen hebben, bv ik wil niet vroegtijdig sterven.
  De snelste en beste oplossing is om iemand te vinden die toegang kan Heijden tot zijn onderbewustzijn. Psychiatrie in die gevallen is tijd en geldverspilling .
  In Nederland bestaat het Hypnose instituut HIN van Edwin Selij, en zij hebben een lijst van Therapeuten. Blijft wel de oplossing van een vertaler, ev online en de ooms en tantes hoeven financieel niet zoveel te investeren.
  Succes ermee!
  Zelf heb ik nooit problemen, heb geleerd ze zelf op te lossen.
  Verslavingsproblemen heb ik met zelfhypnose opgelost.
  Veel succes, Martin

  • Marcel zegt op

   Ervaringsdeskundige is tot daar aan toe, gezondheidscoach gaat mij veel te ver. Daarbij: de ontwenning begint bij de verslaafde zelf- voor zover ik de casus begrijp maakt het niet uit wat “tantes” als wenselijke situatie voor ogen hebben. In Thailand lijkt mij Thaise oplossingen het meest voor de hand liggen.

 5. Vincent K. zegt op

  Ca. 10 jaar geleden was ik in het overheids ziekenhuis van Ubon Ratchatani. Dat ligt op een enorm uitgestrekt terrein. Men had daar in die tijd een ontwenningsprogramma voor drugsverslaafden: zij moesten daar op plantages werken onder begeleiding.

 6. Vincent K. zegt op

  U kunt ook navraag doen bij het Ministry of Public Health, department of Mental Health. Psychiater Dr. Samai Sirithongthawarn zal u zeker de juiste weg kunnen wijzen.

 7. RonnyLatYa zegt op

  Zelfs als iemand wat kan aanbevelen dien je er rekening mee te houden dat je niet in Thailand bent.

  Het persoonlijk of door een heel betrouwbare persoon ter plaatse laten vaststellen en opvolgen lijkt me toch belangrijk…
  Vooral de financiële kant van wat je wil doen….
  Maar als dat al jaren is moet je die neef
  toch ook wel kennen … Of niet?

  Ik geef het maar mee… Je doet er maar mee wat je wil natuurlijk

  • Ruud zegt op

   Wil hij zelf daar vanaf, indien hij daar niet zelf voor 100% voor kiest is er jammer genoeg niets aan te doen…

   • Johan(BE) zegt op

    Ik weet het, Ruud. Eigenlijk denk ik dat de verslaafde een vogeltje voor de kat is. Maar we willen hem toch nog een kans geven. We gaan ons deze keer niet laten oplichten.

    • RonnyLatYa zegt op

     “We gaan ons deze keer niet laten oplichten.”

     Dat bedoel ik

  • Johan(BE) zegt op

   Hallo Ronny,
   We hebben al een en ander meegemaakt met Neef en we zijn wat minder naïef geworden.
   Verslaafden zijn meesters in manipuleren. liegen en bedriegen.
   We gaan hem geen geld meer geven, we gaan een eventuele behandeling rechtstreeks aan het instituut betalen. De moeder van de verslaafde neef is dus een zus van mijn echtgenote. De moeder verblijft enkele maanden per jaar in Thailand. Haar (Zweedse) echtgenoot en de verslaafde zijn niet de allerbeste vrienden… Onze oudste dochter woont in Thailand en wil liever niet meer te veel met de verslaafde te maken hebben, maar kan wel vanop afstand meekijken en bijvoorbeeld rekeningen betalen.

   • RonnyLatYa zegt op

    Best dat een betrouwbaar iemand zoals je dochter het daar mee opvolgt, zelfs als dat wat op afstand is en de controle over de uitgave heeft.

    Zoals je terecht zegt zijn verslaafden meesters in manipuleren, liegen en bedriegen.

 8. Marcel zegt op

  Elke verslaving aan wat dan ook (voedsel, sex, games, drugs, geld, etc.) is slechts te overwinnen als de verslaafde ziekte-last ondervindt en begint met de overweging daar wat aan te (willen) doen.
  Pas dan kunnen anderen (monniken, professionals, vrienden, familie) helpen om van die overweging een besluit tot ontwenning en verandering te maken. Voor zover ik lees is in geval van de neef van de Thaise echtgenote geen sprake. Een ontwenningsproces en vooral het opnieuw leren omgaan met problematiek (coping) gaan altijd gepaard met terugval. Als niemand aanwezig is om een helpende hand toe te steken is alle moeite tevergeefs. Verslaving is geen gebroken been dat je kan spalken en recht zetten.
  Ik opteer voor een Thaise oplossing: eerst maar naar een Thaise tempel waar Thaise monniken hun werk kunnen doen om te bepalen of voor deze Thaise man na lichamelijke ontwenning Thais perspectief voorhanden is. Wat “tantes” willen is niet relevant wel lovenswaardig.
  Een verre kennis van mijn vrouw had zijn meerderjarige zoon na langjarige yaba-verslaving letterlijk in een schuur achteraf enkele weken aan een ketting liggen. Vervolgens onder Boedha’s hoede afgeleverd bij een tempel. Beste zoon werkt nu als service-monteur bij een plaatselijke HomePro, woont samen, en drank en drugs absoluut afgezworen. Kortom: zonder inzet van daadwerkelijke persoonlijke betrokkenheid gaat het zeker vanuit België niet lukken. Ook in Thailand is niet alles te koop.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website