Ongehuwdverklaring en wel of niet de waarheid vertellen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
20 augustus 2018

Beste lezers,

Mijn Thaise partner wil naar Nederland komen en is gisteren geslaagd voor het examen. Komende week wil zij geboorteakte en niet-getrouwd verklaring ophalen bij het Districtskantoor. Eerder is zij getrouwd geweest in Amerika en gescheiden. Haar is verteld dat zij de verklaring eenvoudig kan verkrijgen en dat ze 2 getuigen mee moet nemen die verklaren/bevestigen dat zij (heden) niet getrouwd is.

Technisch gesproken is het juist dat ze niet getrouwd is, maar als ze haar vragen of ze eerder (elders) getrouwd is geweest, dan kan ze twee dingen doen:

 1. ja antwoorden, en dan zal ze moeten aantonen dat ze gescheiden is of
 2. nee antwoorden en dan jokt ze.

Om tijd en geld uit te sparen wil ze voor 2) kiezen, immers, de huwelijksakte is nooit geregistreerd in Thailand, dus weten ze het niet, dus hoeven ze het ook niet te weten is haar redenatie. En: ik bèn toch niet getrouwd, daarover jok ik toch niet?

Voor 1) kiezen betekent scheidingsakte, met vertaling, laten legaliseren bij de US ambassade, dan weer terug naar de Amphur.

Voor mij zijn de hamvragen:

 1. Welke vragen worden gesteld bij de Amphur om de niet-gehuwd verklaring te verkrijgen? (in casu: wordt er gevraagd of ze eerder getrouwd is geweest?).
 2. Mocht ze echtscheiding moeten aantonen, is dan legalisatie etc bij US ambassade nodig of is het tonen van de (US) echtscheidingsakte in het Engels voldoende?

Dank voor de antwoorden alvast.

Groet,

Franke


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Ongehuwdverklaring en wel of niet de waarheid vertellen?”

 1. Henk zegt op

  Tsja Franke ,wie weet heeft ze geluk en geloven ze haar op haar mooie zwarte ogen doch ::: Mij is altijd geleerd dat eerlijkheid het langste duurt want als ze er achter komen dat ze liegt (kan zij wel zeggen dat ze nu niet getrouwd is maar ze vragen getrouwd geweest ?? ,) Dan kan het wel eens jaren duren voordat ze wel een visa bekomt .
  Dus persoonlijk advies :: Wees eerlijk en lever ze aan wat ze nodig hebben
  Succes ,,

 2. johny zegt op

  Ze heeft ooit dezelfde documenten op dezelfde plaats moeten opvragen om te kunnen trouwen in Amerika. Wanneer zij nu hetzelfde gaat vragen voor Nederland, wat denkt ze dan?
  Altijd eerlijk zijn en als er niks is te verbergen komt alles goed.
  Mijn vrouw heeft ooit hetzelfde moeten doen voor Belgie,in 2011 om te trouwen en dit jaar weerom uitreksel geboorteakte om Belg te worden. Elke keer werd er gevraagd in de Ampeu waarom zij dat nodig had.
  Ze weten het dus in Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website