Beste lezers,

Mijn vrouw is in juli met een paspoort in België op vakantie geweest.Ondertussen zijn wij in oktober wettelijk getrouwd in de Belgische ambassade te Bangkok, goedgekeurd door de consul. Op 20 oktober heb ik dit huwelijk willen laten registreren in het gemeentehuis en ik kreeg er de melding dat er eerst een onderzoek volgt wegens schijnhuwelijk (te gek voor dood te doen) en maanden moeten wachten. Al bezoek gehad van de politie thuis en verleden week een ondervraging gehad van 3 uur (ps men moet ook tekenen dat ge afstand doet van de wet franchimont en er volgen hele intieme vragen).

Nu is mijn vraag: kan ik al starten met een aanvraag visum D zonder ik een ticket moet aanschaffen omdat wij nog tot eind januari moeten wachten op het antwoord van het parket? Wij waren namelijk al gestart met een visakantoor in Thailand en die heeft al onze documenten laten vertalen enz. Onze documenten hebben echter een beperkte geldigheidsduur.

En opmerking twee, volgens de rechten van de mens Art. 16 is Belgie hier in overtreding.

Groet,

Daniel (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Onderzoek wegens schijnhuwelijk in Belgie, kan ik starten met aanvraag visum D?”

 1. Ko zegt op

  Volgens de Belgische wetgeving kun je als Belg helemaal niet huwen op een ambassade. Er kan wel een verklaring worden afgegeven en dan moet je daarna de Belgische procedure volgen. Ff googlen ( 2 minuten) en je kunt het zo nalezen.

 2. André Korat zegt op

  Ik ben in het stadhuis gehuwd en alles vertaald opgestuurd naar Ambassade die het dan doorstuurde naar de Gemeente waar ik laatst woonde in België. Daarna ben ik een visum van 1 jaar gaan vragen op Ambassade die ik na enkele dagen kreeg we hebben dan een reis geboekt voor 2 maand zonder problemen.

 3. WILLY DESOUTER zegt op

  Beste
  Ik heb dezelfde situatie gehad . Heeft de Belgische Consul te Bangkok uw huwelijk vermeld in de kruispuntbank. Zo ja ga naar de rechtbank waar de onderzoeksrechter tegen schijnhuwelijken zetelt . Vraag daar of de gemeente waar je woont een schriftelijke aanvraag heeft ingediend tegen schijnhuwelijk , wat niet het geval zal zijn omdat het huwelijk al is aanvaard . Zij zullen ogenblikkelijk actie ondernemen .
  Bij mij was het een gemeentefunctionaris die het huwelijk niet in de burgelijke stand wou overschrijven en mij zo meer dan een jaar aan het lijntje hield .
  Succes
  William

 4. Dierickx Luc zegt op

  Dag iedereen, ik begrijp hier niets van. De Belgische ambassade heeft ons ingelicht wat te doen en toen we de nodige papieren hadden was trouwen een fluitje van een cent. Met die ‘officieel vertaalde’ papieren naar mijn gemeentehuis geweest en de volgende dag waren wij ook officieel in Belgie gehuwd.
  Da en Luc

 5. Stefaan zegt op

  Je mag al tevreden zijn dat de Ambassade akkoord gingen met een huwelijk. Maar … een huwelijk betekent geen recht op gezinshereniging.

  Wat helaas voor jou nu té laat is :
  1) zorg voor een gesprek en goede verstandhouding met de burgemeester en de schepen van burgerlijke stand VOOR het huwelijk
  2) laat je huwelijk registeren in je gemeente zo snel mogelijk na het huwelijk. Dit zorgt er in principe voor dat een visum voor gezinshereniging niet kan geweigerd worden.

  Gedraag je correct en gedwee tegenover alle instanties. Zo niet, zal je tegenwerkt worden. Zet de procedure voor aanvraag visum “on hold”. Mijn ervaring met onderzoek schijnhuwelijk (dit kwam voor mij VOOR het huwelijk) : verliep correct, maar inderdaad met intieme vragen.

  Mijn raad : wees geduldig en wacht het resultaat van het onderzoek af. Duurt maximaal 3 maand. Ga niet dreigen met procedures of advocaten. Wat dit heeft vaak en averechts effect en zorgt niet voor een snellere afhandeling. Veel van die advocaten jagen het geld uit je zakken, maar kan geen resultaat bereiken.

 6. brabantman zegt op

  U vermeld niet of uw vrouw een Thaise is.
  Begrijp echt niet waarom altijd een moeilijke weg wordt gekozen. Voorbeeld. Ben zelf gehuwd in de Amphur met mij Aziatische (niet Thaise) vrouw. Van tevoren zorgvuldig alle benodigde papieren in zowel haar als mijn vaderland verzameld. Heel gemakkelijk, zeer aardige en meewerkende mensen op de Amphur. Dit is een wettelijk officieel huwelijk.
  Na het huwelijk dit in zowel haar land als mijn land (NL) laten registreren.
  Enige tijd later verhuisd naar Belgie. Ik als EU onderdaan, zij op een 5-jarig MVV visum. Na aankomst in Belgie beiden aangemeld, Zij kreeg direct een 6 maanden verblijfsvergunning met recht van werken.
  Na 6 maanden kregen wij beiden de officiele registratie voor Belgie met ID kaart. Voor beiden 5 jaar geldigheid.
  Alles heel soepeltjes en met volledige medewerking en ondersteuning van het gemeentelijk ambtenaren apparaat van onze woonplaats.

  Dus geen ambassades nodig, Wel de juiste geboorte bewijzen, bewijs van ongehuwd zijn etc.

 7. André Deschuyten zegt op

  Beste Daniël,
  Veel sterkte en heb dit al meermaals gehoord dat sommige kleine gemeentes heel moeilijk doen omtrent een huwelijk tussen een Belg en een veel jongere vrouw, zelfs zoals in jouw geval er echte liefde is tussen jou en je Thaïse vrouw. Eén van m’n vrienden die reeds 4 jaar getrouwd is met zijn 2-jarige jongere vrouw, na 4 jaar huwelijk nog steeds niet alles in orde. Ik denk dat je de Daniël bent die de liefde gevonden heeft in Ron Kwaeng (niet ver van Phrae) we hebben elkaar ontmoet in de shopping in Phrae nu 2 jaar geleden samen met je vrouwtje en ik met m’n vrouwtje komende van Phrae.
  Mocht ik je kunnen helpen, aarzel niet om mij te contacteren. (getuigenis of dergelijke) baldus123123@gmail.com (Alain)

 8. Jasper zegt op

  In Nederland volgde bij mij ook een onderzoek naar schijnhuwelijk, schijnt standaard te zijn. Bij het aanmelden van het huwelijk (is ook verplicht in GBA van je woonst) volgde een heel lang gesprek met een hogere ambtenaar die, inderdaad, ook nogal doordringende vragen stelde. Aangezien wij inmiddels ook al een kindje hadden, volgde er na 4 maanden een positieve beschikking.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website