Beste lezers,

Heeft er iemand ervaring met www.thaivisaexpert.com? Zij beweren dat ik met hun diensten een “non immigrant Visa O” kan bekomen met een toerist visa van 30 dagen bij aankomst in BKK. Het zou 2 dagen duren en kost 28,000 THB + 4,500 THB voor de Multi Re-entry. Kan dit of is het een scam?

Hoe kan ik uitzoeken dat dit een legitiem bedrijf is ? Andere websites vermelden dat zo een visa enkel in het thuisland kan aangevraagd worden, of in Penang, etc. Het uiteindelijk doel is een retirement visum vast te krijgen.

Graag kundig advies.

Groet,

Frank (BE)

32 reacties op “Lezersvraag: Non immigrant Visa O via commercieel bureau?”

  1. stevenl zegt op

    Je kunt je visum of visumvrije entree in Thailand omzetten in een non-immigrant O visum. Kan een bureau voor je dopen of kun je ook zelf doen.

    Meestal is in het thuisland aanvragen eenvoudiger.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  2. Jasper van Der Burgh zegt op

    Een Non-immigrant visa-O multiple entry is in principe alleen te verkrijgen als je of aantoonbaar gepensioneerd bent (afschriften!), of als je getrouwd bent met een Thai of een Thais kind hebt. Een non-immigrant-O single visa (3 maanden) is te verkrijgen als je boven de 50 bent en ofwel voldoende inkomen hebt of 5000 euro op de bankrekening. Eenmaal in Thailand kun je dan 20,000 euro op een Thaise rekening storten en kort voor het verstrijken van de 3 maands periode dit laten omzetten in een non-immigrant-OA, met eventueel multiple entries. (er zijn nog wat andere voorwaarden, zoals een doktersverklaring etc., maar dat is niet ingewikkeld).
    De non-immigrant visa-A kan alleen in uw thuisland gedaan worden.

    Ik ken dit bureau verder niet, maar het lijkt mij niet wettig wat zij doen. Ook het feit dat er op de webpagina direkt al foute informatie staat (zo zouden Nederlanders volgens hen maar 15 dagen verblijf krijgen als zij over land Thailand binnen komen, dis is al jaren niet meer zo) stemt tot wantrouwen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • RonnyLatPhrao zegt op

      Wat je in Thailand doet is je verblijfsperiode verlengen met een jaar. Niet het omzetten naar een Non-immigrant “O-A” en al helemaal niet met Multiple entries. Dat kan niet.
      Wat je wel bij je jaarverlenging kan kopen zijn Multiple Re-entries.

      Een Non-immigrant “O-A kan je inderdaad alleen bekomen buiten Thailand, en dit enkel in het land waar je de nationaliteit van hebt, of waar je officieel geregistreerd staan.

      Wat je opnoemt voor het Non-immigrant “O” geldt alleen voor Nederland/België en misschien nog wat andere landen in Europa.
      Maar ook in andere landen, buiten Europa, kan je een Non-immigrant “O” bekomen. (Niet altijd met Multiple entry).
      Vele daarvan passen enkel de 50 jaar regel toe. Je hoeft niet te bewijzen dat je gepensioneerd bent.
      Net zoals in Thailand voor je verlenging 50 voldoende is. Je hoeft niet aan te tonen dat je gepensioneerd bent.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
    • stevenl zegt op

      Wat het bureau biedt kan en is helemaal legaal.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • Kevin zegt op

        Vind het vrij prijzig 32.500 baht voor een non-o visum u krijgt zowiezo op de airport gratis 30 dagen deze kunt u verlengen met 30 dagen bij een immigratie buro waar u verblijft en dan kunt u aldaar een visum verkrijgen voor 1900 baht mits u aan de eisen voldoet die eisen kunt u makkelijk nazien op hun website en ja zo’n buro wil natuurlijk alleen maar verdienen aan u wat u wilt bovendien zelfs de ambassade vermeld geef NOOIT uw paspoort af ook niet aan hotels zorg zelf voor kopieën.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • rori zegt op

          Een vage Tjechische kennis (ken hem uit Lotus Tesco) regelt dat voor 17.000 bath op een kantoor in Pattaya. Daar regelen ze een bankrekening op naam storten het geld zorgen voor de visa en weer een jaar multiple erbij.

          Ik regel het keurig via de ambassade in Berlijn (heb een duits postsadres. Elk duis adres is mogelijk). Alles geregeld binnen een week. kosten 80 Euro of zoiets Een Non Immigrant O. multiple entree.

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  3. Jasper van Der Burgh zegt op

    visa-A moet natuurlijk visa-O zijn onderaan de voorlaatste alinea!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  4. RonnyLatPhrao zegt op

    Ik weet dat het kan met een Tourist visa.
    Of het ook kan met een “Visa Exemption” van 30 dagen kan ik niet bevestigen. Misschien wel.

    Kan je beter zelf doen bij immigratie.

    In het kort.
    Omzetten van Tourist naar Non-immigrant “O” kost 2000 Baht.
    Let op. Er moeten minstens 15 dagen verblijfsperiode resten bij je aanvraag tot omzetting, en niet alle immigratiekantoren mogen dit doen. Sommige mogen enkel de aanvraag ontvangen en dienen voor goedkeuring dit op te sturen naar Bangkok. Daarom die 15 dagen.
    Als je het in Bangkok zelf gaat doen moet je rekening houden met 5 dagen om je aanvraag te verwerken.

    Het betref hier enkel een verandering van type, of categorie van visum. Niet de aanvraag van een nieuw Non-immigrant “O” visum. Je zal er dus geen binnenkomsten mee bekomen zoals met een Non-immigrant “O” dat je aanvraagt in een ambassade/consulaat.

    Je zal vervolgens, bij goedkeuring, meteen een verblijf van 90 dagen bekomen. Hoef je Thailand niet voor te verlaten. Die 90 dagen kan je dan later verlengen met een jaar. Kost 1900 Baht.

    Denk er wel aan dat je ook bij de omzetting naar Non-immigrant “O” aan dezelfde voorwaarden zal moeten voldoen als in een ambassade/consulaat. Ook wat leeftijd en financiën betreft.

    Totaal dus voor de omzetting via immigratie : (Zijn de officiële prijzen)
    2000 Baht voor om te zetten naar Non-immigrant “O”
    1900 Baht voor je verlenging.
    3800 Baht voor je Multiple re-entry (aan te vragen bij je verlenging. Voordien heeft geen zin)

    Mijn advies. Steek het geld in je zak en hou je paspoort bij je.

    Ga naar de ambassade in Vientiane of het consulaat in Savannakhet. (Laos)
    Vraag daar een Non-immigrant “O” aan.
    Krijg je 90 dagen bij aankomst, en vraag nadien je jaarverlenging aan (en je Multiple re-entry)
    of nog beter,
    Vertrek vanuit België met een Non-immigrant “O” Single entry, en verleng na 90 dagen voor een jaar.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
    • stevenl zegt op

      Klopt helemaal, en kan ook met visum vrije entree.

      En klopt ook, procedure is eenvoudiger in thuisland of buurland.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
      • RonnyLatphrao zegt op

        Steven,

        In een helder moment schrijf ik wel eens dingen die juist zijn en waar mensen wat aan hebben. 😉

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: +16 (obv 16 stemmen)
        • RonnyLatPhrao zegt op

          Ik moet wel zeggen dat je de enige ben waar ik het veelal mee eens ben.
          Vooral op visum gebied.
          Toch iemand die weet waarover het gaat.
          Top man
          Geen zin om het Dossier over te nemen ?

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
        • André Jacobs zegt op

          Moderator: Graag alleen reageren op de lezersvraag.

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Dirk zegt op

      Na 60 dagen is de verlenging reeds mogelijk maar dit alleen DE EERSTE KEER.
      Net gedaan bij immigration te Hua Hin.
      Dus de tweede keer moet je gedurende drie maanden aan de financiële eis voldoen.
      Als je inkomsten bewijst aan de hand van pensioen inkomsten bewijs moet je minstens zes maand opeenvolgend pensioen ontvangen hebben. In mijn geval kon ik dat dus niet op die manier doen daar ik pas in januari ll op pensioen ben gegaan.

      Mijn raad:
      Ga naar immigration en je krijgt netjes alles op papier wat je nodig hebt om.op een legale en goede manier in Thailand te kunnen verblijven.
      Gedraag u niet als een briesende hond en zeg. Iet dat je het beter weet dan de immigratieofficier.
      Een Nieuw Zeelander presteerde dat voor mij en die hebben ze letterlijk en figuurlijk buitengesloten terwijl de officier hem nariep: you Will never have a visa again in this Office.
      Ik denk dat die ineens een stuk verder van huis is.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
      • RonnyLatPhrao zegt op

        Lees toch eens goed de vraag en de reactie..
        Er staat “Die 90 dagen kan je dan later verlengen met een jaar” Er staat toch niet dat dit na 90 dagen pas kan, want dan ben je te laat.
        En natuurlijk kan je pas na 60 dagen verlengen. N

        Je hebt het trouwens alleen over een verlenging.
        De vraag gaat eigenlijk over het omzetten van een “Visa exemption naar een Non-immigrant Status. Niet over verlengen. Dat wil hij pas later doen.
        Hij vraagt enkel of dit wel klopt wat dat commerciële bureau zegt..

        En dat je voor een verlenging 6 maanden aan een pensioen moet voldoen….
        Thaise immigratie eist alleen een “bewijs van inkomen” van minimum 65 000 Baht, gelegaliseerd door je ambassade.
        Wat een ambassade voorschrijft om dat bewijs te krijgen (vooral de Nederlandse), is iets wat ze zelf uitgevonden heeft.

        Immigratie eist dat niet. Laat ik het u zeggen.

        Op de Belgische ambassade wordt mijn inkomen dat ik opgeeft gelegaliseerd. Dat brengt ik binnen en dat wordt gewoon aanvaard. Zonder problemen. Ik moet nergens een 6 maanden bewijs geven, en dat moet jij ook niet. Je moet enkel 50 jaar zijn.
        Trouwens mijn laatste verlenging heb ik eind maart gehaald. Niks anders dan andere jaren of wat ik van honderden andere verneem. Duurde in Bangkok 1 uur.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
        • RonnyLatPhrao zegt op

          Even aanvullen want het was weer vertrokken zonder ik het wll..
          dus
          “En natuurlijk kan je de eerste keer pas na 60 dagen verlengen. Nadien hebt je een jaarverlenging……”

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: +1 (obv 1 stem)
        • thaiehans zegt op

          Maar de Belgische ambassade laat je wel mooi vanuit Ubon naar Bangkok komen na een email dat je inkomen via een Affidavit word gelegaliseerd, daar aangekomen sturen ze je als een kleine jongen weg om dat je geen Belgisch paspoort heb wel een Nederlands en ik aan kan tonen dat ik de laatste 25 jaar voor mijn pensioen in België gewoond heb, belasting betaald heb en al 10 jaar een pensioen uit België ontvang.

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
          • RonnyLatPhrao zegt op

            De Belgische ambassade legaliseert dan ook niet je inkomen (of dit nu al dan niet Belgisch is).
            Ze legaliseert enkel je handtekening. Voor wat je verklaart op het affidavit blijf je zelf verantwoordelijk.
            Of je 25 jaar in België gewoond hebt of niet maakt geen enkel verschil uit. Net als voor Thailand, ben je ook voor België een vreemdeling. Net zoals ik dat ben voor Thailand en de Nederlandse ambassade

            Dat ze die legalisatie niet levert aan niet-Belgische paspoorthouders kan dus best zijn. Dat weet ik niet. Misschien heb je ook niet gemeld dat je niet-Belg bent toen je contact nam.

            VA:F [1.9.22_1171]
            Waardering: +1 (obv 1 stem)
        • RonnyLatPhrao zegt op

          Het is mijn inkomen natuurlijk niet dat gelegaliseerd wordt op de Belgische ambassade, maar mijn handtekening op het affidavit. Wat je op een affidavit verklaart blijft je eigen verantwoordelijkheid. Wilde dit nog even rechtzetten

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • sylvester Clarisse zegt op

      Moderator: Graag alleen reageren op de lezersvraag.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Thei zegt op

      Ik kon in Vientiane alleen een toeristenvisum aanvragen. De Non-immigratie “O” moest je woonachtig zijn in Laos. Of heb ik het verkeerd gelezen?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • RonnyLatPhrao zegt op

        Je kan in Vientiane geen Multiple entry bekomen. Dat is inderdaad enkel voor inwoners van Laos, maar dat is in veel landen zo
        Een Single entry is normaal mogelijk voor niet inwoners.
        Tenminste als je aan de voorwaarden van Non-immigrant voldoet.

        NON-IMMIGRANT ( Single Entry ) 2,000 Thai Baht
        NON-IMMIGRANT ( Multiple Entries ) 5,000 Thai Baht (ONLY for Resident Applicants)
        http://vientiane.thaiembassy.org/en/consular/visa.php

        Of het moest recent veranderd zijn natuurlijk.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: +1 (obv 1 stem)
  5. Karel van der Bijl zegt op

    Ik kreeg vorige week, na eerst een NON-IMMIGRANT VISA “O” van 3 maanden, geen Visa A, maar een EXTENSION OF STAY … van 1 jaar. De praktijk is gelijk; bij Visa A en deze EXTENSION > beide 1 jaar kunnen verblijven in the Kingdom … Wie kan mij het verschil uitleggen?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Karel van der Bijl zegt op

      En ik ‘kreeg’ voor 3.800 bath direct een RE-ENTRY Number of Entries MULTIPLE … gedurende datzelfde jaar …

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • stevenl zegt op

      Een visum is om het land binnen te mogen nkomen, een extension of stay is om te mogen blijven.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • RonnyLatPhrao zegt op

      Het verschil tussen een jaarverblijf bekomen met een Extension, en een jaarverblijf bekomen met een Non-immigrant “O-A” (Niet Visa “A” ) :

      Bij een Non-immigrant “O-A” bekom je een nieuwe verblijfsperiode van een jaar door een nieuwe binnenkomst. Enkel te bekomen via een grenspost.
      Bij een Extension betreft het een jaarverlenging van een reeds bestaande verblijfsperiode . Enkel te bekomen via een immigratiekantoor in Thailand.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  6. Frank zegt op

    Dank voor de reacties. Ik heb aan Thai Visa Expert meer details gevraagd. Van zodra ik meer weet deel ik dit met jullie.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • RonnyLatPhrao zegt op

      Ik ga je daar hetzelfde antwoorden hoor Frank. 😉
      Grapje… of…

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  7. P. Rotmans zegt op

    Ik ken het bureau niet, maar waarom (als de genoemde bedragen correct zijn) in hemelsnaam 28.000 plus 4500 baht betalen oftewel ruim 700 euro. Voor dit geld kunt u een retourtje Bangkok/Amsterdam kopen en bij de ambassade of consulaat van Thailand het visum O regelen. Het is natuurlijk veel eenvoudiger dit vooraf in Nederland te regelen. Bent u veel goedkoper uit.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
  8. Somchai zegt op

    Waarom zou je in hemelsnaam dat geld betalen aan ‘n dubieus buro voor iets wat je eenvoudig zelf kunt doen?

    Zelf heb de route via single entry non-imm O in thuisland gekozen en daarna jaarlijkse “extensions of stay” in Thailand. Mijns inziens de meest eenvoudige.

    Bestudeer de visa informatie op deze site en/of op thaivisa.com. Het is echt niet ingewikkeld.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  9. Arne zegt op

    Hallo, Ja dit kan ik heb het zelf ook op deze manier gedaan alleen duurde het iets langer. Maar ik kwam binnen op een toeristen visa en ben toen na twee weken naar een bureau in Pattaya geweest die een 3 maanden visa en een retirement visa regelden .Was ook wel goedkoper dan 28000 baht. Of het legaal is weet ik niet daar je ook geen 20000 nodig hebt want dat regelen hun, maar het geeft geen problemen en ik ga het in augustus weer verlengen met een jaar. Ben intussen ook al in Nederland geweest en heb bij immigratie een re entry stempel gehaald dit ook zonder problemen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  10. Jan Ponsteen zegt op

    Beste mensen er Is een uitgebreid dossier op deze site en daar staat alles in over visa even googelen Dossier Visum Thailandblog

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • RonnyLatPhrao zegt op

      Toch even vermelden dat ik, of iemand die het wil opnemen, het eens moet opfrissen want er staan zaken in die eigenlijk achterhaald zijn.
      Misschien maak ik er binnenkort eens tijd voor.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +8 (obv 8 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website