Lezersvragen: Non immigrant O visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 januari 2018

Beste lezers,

Ik heb vragen over een Non immigrant O visum:

1. Moet er 780.000 op jaarbasis aangetoond worden, nl. 12 x 65000 = 780.000 OF 800.000?
2. Gaat het om bruto of netto inkomen? (Ik kreeg op thaivisa het antwoord dat het om het bruto inkomen gaat).
3. Geeft de ambassade een bruto inkomensverklaring af of een netto?
4. Welke koers hanteert immigration?
5. Geeft de Oostenrijkse ambassade in Pattaya nog steeds inkomensverklaringen af?

Groet,

Johan

12 reacties op “Lezersvragen: Non immigrant O visum”

 1. bob zegt op

  Als u over voldoende inkomen per jaar beschikt, jaaropgaven uitkerende instantie, levert de Oostenrijkse consulaat nog immer de gewenste verklaring a raison van baht 1,700 +/-. Echter op hun nieuwe adres in de royal thai garden aan Pattaya klang vlakbij de rotonde in de richting sukhumvit.

  • Jacques zegt op

   U bedoelt natuurlijk Pattaya Nua road en niet de Pattaya Gaang Road, want daar kan je zoeken tot je een ons weegt naar de consul van Oostenrijk.

 2. Ts Bokma zegt op

  Maandelijkse bank afschriften+vakantiegeld gedeeld door 12 is voldoende. Doe ik al vele jaren.

 3. Ts Bokma zegt op

  PS. Altijd netto.

 4. henry zegt op

  800 000 Baht

 5. henry zegt op

  1- 800 000 Baht.
  2-Netto Inkomen

  3-De belgische ambassade geeft helemaal geen inkomensverklaring af, zij wettigd alleen uw handtekening. Zij stelt zich dus niet garant voor uw verklaring

  4-Hangt af van het immigratiekantoor. Sommige de biljettenkoers, anderen de TT koers
  5- is al beantwoord

 6. tooske zegt op

  1. Aantoonbaar maandelijks inkomen van boven de 65k thb of 800k gedurende 3 maanden op uw thaise
  bankrekening.
  2. Inkomen over bruto of netto praat de immigratie niet.
  3. De ambassade wel, als je een inkomensverklaring met visa ondersteuningsbrief aanvraagd is die netto.
  4. Verschilt per maand volgens mij, ietwat reserve inbouwen dus, of in combinatie met je bankrekening.
  5. Jawel, maar die moet je ook met documenten onderbouwen.

  suk6

  • Facttester zegt op

   Nee Tooske, die 65K Baht die als maandelijkse inkomen vereist is hoeft helemaal niet op een Thaise bankrekening te staan. Die mogen rustig op een NL bankrekening staan! Het doet er niet toe waar dat geld staat, aangetoond moet alleen worden dat je dat inkomen hebt. Dus het tonen van je jaaropgaven is voldoende, in elk geval bij de Oostenrijkse consul in Pattaya Nua.

 7. Stevenl zegt op

  Tooske heeft get correct. Voor immigratie mag het bruto zijn, maar desondanks geeft de ambassade de verklaring af op basis van netto.

 8. Jacques zegt op

  Ik neem aan dat u het Non Immigrant 0 visum in Thailand wilt regelen en dat is qua inkomstenvereisten nadelig ten opzichte van Nederland als ik alle info op dit blog moet geloven en wat ik zelf heb meegemaakt uit het verleden. In Nederland kan je volstaan met 1250 euro netto inkomsten en in Thailand moet je over 65.000 bath per maand beschikken of per jaar 800.000 bath indien u niet getrouwd bent met een Thaise man of vrouw. Er gelden nog meer uitzonderingen en bepalingen en die zijn allen al zo vaak ter sprake gekomen en te vinden op dit blog onder het desbetreffende dossier.
  Tevens is het van belang te weten wat uw intenties zijn met betrekking tot uw verblijf in Thailand om eventueel nader te informeren. Voor een langdurig (jaar)verblijf moet u bij de aanvraag voor een retirement visa beschikken over een geldige Non immigrant 0 visum.
  Ik heb voordat ik blijvend in Thailand ging vestigen diverse Non Immigrant 0 visa’s gehad en deze werd toen verstrekt door de Thaise consul te Amsterdam. Je moet dan wel 50+ zijn. Ik moest toen ter tijd (van 2012 tm 2015) drie maanden salaris overleggen, waaruit bleek dat ik meer verdiende netto dan 1250 euro per maand. Of dit nog zo is weet ik niet en moet u zelf nagaan bij de consul.

  Ik nam altijd met multiple entree en moest na drie maanden weer Thailand uit. De laatste keer voor mij in 2015 regelde ik weer de Non immigrant 0 visa te Amsterdam en binnen drie maanden van verblijf in Thailand regelde ik bij immigratie mijn retirement visa en dat kon op basis van mijn inkomen dat toen bestond uit een levensloopuitkering die meer bedroeg dan 65.000 bath per maand. Ik was het uitreizen zat.Het jaar erop had ik pensioen en dat was aanzienlijk meer dan die 65.000 bath dus gaf verder geen probleem voor verstrekking van het de retirement visa.

  De Oostenrijkse consul geeft nog steeds inkomstenverklaringen af zoals al eerder is vermeld. Er zit in Pattaya geen ambassade van Oostenrijk. Deze consul verstrekt op basis van het netto inkomen. Dat is logisch want daar leef je van toch. Uitzondering is natuurlijk de groep Nederlanders die vallen onder het verdrag dat van kracht is tussen Thailand en Nederland en die uitgeschreven zijn uit Nederland en ingeschreven in Thailand en derhalve belastingplichtig zijn voor Thailand. De niet ambtenaren en de uitgezonderde groep ambtenaren, zoals de leraren, waarvoor geldt dat hun bruto en netto bedrag overeen komt, daarvoor maakt het dus niets uit of ze bruto of netto opvoeren. Zij kunnen immers de belastingdienst in Nederland verzoeken te worden vrijgesteld en betalen derhalve over hun pensioen geen inkomstenbelasting meer en premies zvw etc, na goedkeuring.

  Als laatste merk ik op dat de immigratie politie uit gaat van de inkomstenverklaring die is opgemaakt door de Nederlandse ambassade te Bangkok of de consul van Oostenrijk te Pattaya. Daarop staat het bedrag in Euro’s en baths vermeld.

 9. Sjaak S zegt op

  En alweer zijn hier mensen die steevast de fout blijven maken dat je een bedrag van 800.000 baht op de bank OF een bepaald minimum netto inkomen moet laten zien.

  Mensen, het mag ook een COMBINATIE van de twee zijn!

  https://www.siam-legal.com/thailand-visa/Thailand-Retirement-Visa.php

  Wanneer dringt dat eens tot jullie door?

 10. Ids De Boer zegt op

  Ik ben al enige tijd in het bezit van een Non-O retirement visum. Bij het verkrijgen of verlengen van dit visum dient een bedrag van minimaal Thb 800.000 op een Thaise Bankrekening te staan. Het moet er minstens 3 maanden hebben opgestaan en mag nooit onder dit bedrag zijn geweest (in de laatste 3 maanden).

  Het alternatief voor het bovenstaande is een bewijs van voldoende maandelijks inkomen. Helaas kan ik u hier niet over inlichten. Op de website van Thai Immigration is meer informatie te vinden.

  Het lijkt mij een logische gedachte dat het altijd om netto-bedragen gaat.

  Succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website