Beste lezers,

Deze week diende ik alle bescheiden voor het non immigrant O multiple entries in bij de Thaise ambassade Den Haag. Alle daarvoor benodigde formulieren en afschrift voldoende financiële middelen waren in orde, echter de consul kende mij geen visum toe omdat ik nog steeds werkzaam ben: “U bent weliswaar ouder dan 50 jaar maar u bent nog steeds werkzaam”.

Ik heb toch echt geen verzoek voor een non immigrant R visum ingediend! Ook mijn verzoek voor een toeristenvisum van 6 maanden werd afgewezen omdat ik geen retourticket kan overleggen. Ik heb een enkele reis geboekt een paar maanden geleden, omdat ik in het verleden altijd een non immigrant O multiple entries kreeg toegewezen zonder problemen.

Mijn terugreis naar Nederland boekte ik dan in Thailand. Het lijkt er op dat men handelt naar willekeur, en zelfs als je aan alle regels voldoet kan de visumaanvraag zomaar geweigerd worden.

Zijn er meerdere lezers wier visum om onduidelijke reden werd geweigerd?

Groet,

Gert

7 reacties op “Lezersvraag: Non Immigrant O visum geweigerd bij Thais ambassade in Den Haag”

 1. Ad dusee zegt op

  Inderdaad altijd willekeur.ga naar essen Duitsland,doen ze niet moeilijk.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Kan je sinds vorige maand ook geen Non-immigrant “O” Multiple entry meer verkrijgen.

   Seit dem 15.08.2016 haben sich die Bestimmungen für die Ausstellung von Non Immigrant Multiple Visa geändert. Bitte kontaktieren Sie uns in dieser Angelegenheit unter 0201/95 97 93 34!
   http://www.thai-konsulat-nrw.de/

   • Rob zegt op

    Sorry Ronny
    Maar ik heb 3 weken geleden in Essen een non-immigrant 0 multiply gewoon gekregen .
    Gr Rob

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Waarschijnlijk (weer) de lokale regels aangepast.
  Gebeurt ook in andere ambassades dat men voorwaarden strenger maakt dan voorgeschreven.
  Onduidelijkheid is maar weer eens het gevolg.
  Kan geen andere reden bedenken

  Toch even dit
  Je schrijft “Ik heb toch echt geen verzoek voor een non immigrant R visum ingediend!”
  “R” komt niet van “Retired”.
  Een Non-immigrant “R” bestaat, maar is een visum dat dat aangevraagd wordt om zendingswerk of andere religieuze activiteiten te vervullen in Thailand. “R” komt van ” Religious”.

  Als je een Non-immigrant “O” aanvraagt op basis van 50 of ouder wordt dit automatisch als een aanvraag op basis van “Retirement” aanzien. In sommige ambassades verhogen ze die leeftijd dan naar wat in dat land van toepassing is, en niet wat voor Thailand geldt.

 3. jasper van Der Burgh zegt op

  Ik kan mij voorstellen dat de ambasade valt over het feit dat je nog steeds werkzaam bent. De logische vraag is dan: hoe kun je dan een half jaar op vakantie? De regels worden overal steeds meer aangescherpt, en het is streng verboden om in Thailand te werken als buitenlander zonder het juiste visum. Je bent dus verdacht.

  Bij het touristen visum is het eenvoudigweg een voorwaarde voor het verkrijgen van een visum om een retour ticket, of iig een ticket naar elders te overleggen. Overigens is dat laatste heel goedkoop te boeken via internet, b.v. naar Vientane of Phnom Pen.

  Door simpelweg EXACT te voldoen aan de gestelde eisen is het verkrijgen van het visum niet moeilijk.

  Ik heb in het verleden als ondernemer altijd een flink saldo op de bank laten zien i.p.v. inkomensstrookjes. Dat kan de zaak ook vereenvoudigen bij een nieuwe aanvraag voor een multiple-O visum, zeker als je inmiddels “retired” bent .

 4. stevenl zegt op

  Kun je geen Visum O-A aanvragen in plaats van O?

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Denk niet dat wanneer een Non-immigrant “O” werd geweigerd omwille van het feit dat hij nog werkt, men dan vervolgens wel een Non-immigrant “O-A” zal toestaan.
   Een Non-immigrant “O-A” is niets anders dan een “approval”, daarom de aanvulling “A”, van een Non-immigrant “O” dat werd aangevraagd op basis van 50 of ouder.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website