Beste lezers,

Ik heb een Non Immigrant O-visum aanvraag gedaan (via een visumbureau) bij de Thaise ambassade. Dit is afgewezen omdat ik geen storting van AOW of pensioenfonds heb. Ik ben 53 jaar, mijn hoofdinkomsten zijn uit verhuur van een bedrijfspand, ben niet in loondienst en heb minimaal € 20.000 op een bankrekening staan.

Ik ben al meerdere keren in Thailand geweest en heb zelfs een jaar geleden wel een Non Immigrant O-visum gekregen. Deze keer wil ik het Non Immigrant O-visum in Thailand omzetten naar een Retirement Visa voor 1 jaar. Nu kan ik wel een toeristenvisum krijgen voor 2 maanden. Dit schijnt wel in Thailand om te zetten zijn naar een Non Immigrant O-visum en dat weer om te zetten in een Retirement visum.

Kan iemand me uitleggen wat de procedure is?

Groet,

Hans

No votes yet.
Please wait...

64 reacties op “Non Immigrant O-visum aanvraag afgewezen door Thaise ambassade”

 1. RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

  Waarom probeer je eerst eens niet in Amsterdam, Essen of zelfs Antwerpen een Non-immigrant “O” te bekomen. Misschien aanvaarden die je situatie wel, want het lijkt me dat er in Den Haag iemand met oogkleppen zit.

  Maar het is inderdaad mogelijk om een Tourist naar een Non-immigrant om te zetten bij immigratie
  Dat omzetten is nodige omdat je op een Tourist geen jaarverlenging kan bekomen.
  Wel zorgen dat je minstens nog 15 dagen verblijfsperiode resten bij het indienen van de aanvraag. Dit omdat het even duurt. Normaal een week.

  Je zal dan eerst een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen door die omzetting naar Non-immigrant (net zoals je zou binnenkomen met een Non-immigrant “O” visum.
  Die 90 dagen kan je dan 30 dagen voor afloop weer gaan verlengen met een jaar op basis van “Retirement”. Dat zou nu toch al onderhand moeten geweten zijn hoe dat moet.

  Ik raad je wel aan om eerst je immigratiekantoor te bezoeken om informatie, want ook hier heeft elk zijn spelregeltjes.
  Sommige immigratiekantoren mogen alles zelf afhandelen, andere moeten je aanvraag naar Bangkok sturen.
  Maar grofweg heb je dezelfde bewijzen en documenten nodig als bij een jaarverlenging op basis van “Retirement. Het omzetten kost 2000 Baht.

  De jaarverlenging nadien 1900 Baht.

  Succes en schrijf je ervaringen maar eens neer Lezers kunnen er hun voordeel mee doen

  • hans zegt op

   Ik kom aan in Bangkok en reis dan door naar Samui. Denk je dat het omzetten naar non-immigrant O ook via Immigratie in Samui gedaan kan worden, of zal ik daar terug voor moeten (of blijven) in Bangkok?

   • RonnyLatYa zegt op

    Die aanvraag moet je normaal ook in Samui kunnen indienen.

  • rori zegt op

   Je krijgt GEEN non-immigrant in Essen (D) of Antwerpen (B).
   Moet in het woonland gebeuren en er een adres hebben.
   Voor Essen geld zelfs dat je een wohnausweiss nodig hebt. (bewijs van de gemeente dat je bent ingeschreven).

   Wat je wel kunt doen is op basis van een 90 dagen visum een bankrekening openen in Thailand. Daarna op het immigratieburo een non-immigrant O visumaanvragen. Moet welbewijs hebben van inkomen. Dit via gelegaliseerde verklaring van de ambassade in Bkk.

   Als ik jou was zou ik eens met hun daar contact opnemen wat zij kunnen doen in deze.

   • RonnyLatYa zegt op

    Over welk visum heb je het eigenlijk want …..

    ” ….is op basis van een 90 dagen visum een bankrekening openen”
    En met welk visum ga je die 90 dagen bekomen denk je ?

    “Daarna op het immigratieburo een non-immigrant O visumaanvragen.”
    Als je 90 dagen bekomen hebt dan heb je een Non-immigrant “O” visum en moet je dat niet meer gaan aanvragen. Je kan wel een jaarverlenging van die 90 dagen aanvragen maar dat is niet hetzelfde als een Non-immigrant “O” aanvragen

    En dat je een bewijs van inkomen moet hebben is ook niet juist. Je moet aan de financiële eisen voldoen. En dat hoeft geen inkomen te zijn.

    • rori zegt op

     Je krijgt op de ambassade een 90 dagen visum maximaal.
     Je meldt je binnen 4 dagen op het immigratiekantoor in Thailand.
     Met de vrou of imand met een geel of blauw boekje bij een bank een rekening openen.
     Het geld moet er in eerste instantie (400.000 of 800.000) 2 maanden opstaan. Indien een gelegaliseerd bewijs van inkomen (65000 bath per maand) kun je dan op het immigartiekantoor een visum aanvragen. Ik ben 22 september in Thailand en heb me 24 september geregistreerd.

     Ik had al een bankrekening met geld dus heb eigenlijk dezelfde dag de aanvraag gedaan voor een jaarvisum (Hoort een prive situatie verhaal bij studiegenoot, vriendin, klasgenoot, etc).
     Kreeg dinsdags al een telefoontje dat het was goedgekeurd.

     Heb het een week later opgehaald.

     • RonnyLatYa zegt op

      Op de Ambassade kan je allerlei visums bekomen.
      90 dagen maximaal is weer de zoveelste onzin.

      Het hangt ervan af welk visum je vraagt.
      Dat kan een Tourist visum zijn (Single of Multiple entry) en daar bekom je 60 dagen verblijf mee bij elke binnenkomst.
      Dat kan een Non-immigrant “O” visum zijn (Single of Multiple entry) en daar bekom je bij elke binnenkomst een verblijfsperiode van 90 dagen mee.
      Dat kan een Non-immigrant “O-A” Multiple entry zijn. Daar bekom je bij elke binnenkomst een verblijfsperiode van een jaar mee.
      (Dat zijn zowat de bijzonderste visums voor de meeste mensen op het blog)
      Werk, studie e.a. visums even buiten beschouwing gelaten.

      Je moet je helemaal niet melden bij immigratie binnen de vier dagen. Wat komt die onzin weer vandaan. Je moet binnen de 24 uur gemeld worden door de verantwoordelijke van je verblijfplaats.

      Op het immigratiekantoor kan je GEEN VISUM AANVRAGEN. Hoe dikwijls moet dit nu nog uitgelegd worden.
      Het enige dat je in Thailand kan doen in een immigratiekantoor is een Tourist in een Non-immigrant omzetten.

      Wat je bij immigratie wel kan gaan doen om langer te blijven is een jaarverlenging aanvragen (en dat is GEEN VISUM) van die 90 dagen en daar horen dan financier bewijzen bij, en die zijn ook al …. tig keer uitgelegd.

      Dat is alles. Die jaarverlenging kan je trouwens maar aanvragen 30 (soms 45 dagen) voor het einde van de 90 dagen perioden (als je de normale weg volgt.)
      Als het omwille van je privé contacten sneller gaat wil ik dat best aannemen, maar ga dan niet vertellen aan andere dat het zo hoort. Want eigenlijk ben je illegaal bezig dan.

      • rori zegt op

       sorry ik bedoelde CONSULAAT. In Essen en Antwerpen niet dus.
       Essen stuurt het door naar Berlijn.

       En om een 90 dagen visum om te zetten moet je wel om vragen. Ook moet je wel gegevens aandragen.
       Sorry als het taalkundig niet helemal 100% is.

       • RonnyLatYa zegt op

        Een 90 dagen visum moet je niet omzetten want dat is al een Non-immigrant visum waar je dan mee binnenkomt. Anders zou je nooit 90 dagen verblijf kunnen bekomen hebben.

        En in Antwerpen kan je zeker een Non-immigrant “O” Multiple entry bekomen maar dan als getrouwde met een Thai. Voor andere is het beperkt tot een Non-immigrant “O” Single entry.

        Een Non-immigrant “O-A” Multiple entry kan je in Antwerpen niet bekomen. Daarmee zijn ze gestopt in 2012 of zoiets. Kan enkel in de ambassade en dat is in de meeste landen zo.
        Maar een Non-immigrant “O-A” kan je altijd maar bekomen in het land waar je de nationaliteit van bezit of waar je officieel geregistreerd staat.

        Dat laatste geldt dan weer niet voor Non-immigrant “O” visums, al kan men wel lokaal beperkingen opleggen.
        Zo kan je ook een Non-immigrant “O” in Vientiane halen maar beperkt tot een Single entry.
        In Svanakhet daarentegen kan je weer wel een Non-immigrant”O” Multiple entry bekomen, zeker als gehuwde met een Thai. En bovendien moet je financieel niks bewijzen

        Het hoeft trouwens taalkundig voor mij niet 100% te zijn. Dat ben ik ook niet, maar inhoudelijk met het wel kloppen.

      • Cornelis zegt op

       Ronny, ik bewonder je. Hoe hou je het vol om te blijven strijden tegen de onjuistheden en vaak volstrekte onzinnigheden die hier op het vlak van visa en aanverwante procedures worden verkondigd. Een en ander staat in je visumdossier helder en duidelijk beschreven, maar velen nemen niet de moeite dat eens goed te lezen.
       Zelf reageer ik ook regelmatig op die onjuistheden, maar soms denk ik: laat maar………….

       • RonnyLatYa zegt op

        Blijven herhalen Cornelis en volhouden he 😉

        • rori zegt op

         Vanaf de site Essen

         Bitte beachten Sie:
         Die Beantragung von Non Immigrant Multiple Visa ist grundsätzlich wieder im Honorargeneralkonsulat möglich, bedarf aber einer Einzelfallbewilligung durch die Botschaft, die durch uns eingeholt wird.
         Bitte kontaktieren Sie uns in dieser Angelegenheit unter 0201/95 97 93 34!

         Visa
         Für die Einreise in das Königreich Thailand benötigt jeder Ausländer ein gültiges Einreisevisum. Deutsche Staatsangehörige, die als Tourist einreisen, dürfen sich maximal 30 Tage visumsfrei im Königreich Thailand aufhalten. Sie müssen jedoch ein bestäigtes Rück- oder Weiterflugticket vorweisen.

         Alle Visaarten werden nach dem angegebenen Besuchsgrund ausgestellt. Dieser muss durch Belegdokumente eindeutig nachgewiesen werden. Fehlende Dokumente führen zwangsläufig zu Verzögerungen oder gar zur Ablehnung.

         Die Visa, die vom Honorargeneralkonsulat ausgestellt wurden, gelten zwar für Thailand und müssen innerhalb von 3 Monaten nach Ausstellung verwendet werden. Die Einreise in das Land wird jedoch vor Ort vom Immigration Office Thailands gewährt und kann trotz eines gültigen Einreisevisums vom Immigration Office Thailands abgelehnt werden.

         Die Länge des Aufenthalts wird ebenfalls vom Immigration Office Thailands (beginnend mit dem Einreisedatum) nach der Art des Visums festgelegt.

         Die unterschiedlichen Visatypen werden anhand des Aufenthaltgrundes im Königreich Thailand kategorisiert. Die Kategorien und Einreisevoraussetzung entnehmen Sie bitte unseren Einreisebstimmungen.

         http://thai-konsulat-nrw.euve249425.serverprofi24.de/wp-content/uploads/2018/01/Visabestimmungen_SEP_2017.pdf

         SEIT DEM 15. AUGUST 2016 DÜRFEN WELTWEIT DIE HONORARKONSULATE NON-IMMIGRANTVISA MIT MEHRFACHER EINREISE NUR NOCH NACH GENEHMIGUNG DURCH DIE BOTSCHAFTEN
         AUSSTELLEN. BITTE ERFRAGEN SIE BEDINGUNGEN & ANTRAGSZEITEN TELEFONISCH!!

         2. AUFENTHALTSDAUER UND GEBÜHREN:
         Kategorie Visumgebühr Anzahl der Einreisen Gültigkeit Aufenthaltsdauer
         Type of Visa Visa Fee Number of Entries Validity Period of Stay
         Transit (TS) 25 EURO 1 Einreise (Single) 90 Tage max. 30 Tage
         Transit (TS) 50 EURO 2 Einreisen (Double) 180 Tage jeweils max. 30 Tage
         Transit (TS) 75 EURO 3 Einreisen (Triple) 180 Tage jeweils max. 30 Tage
         Transit (TS) 100 EURO 4 Einreisen (Quadruple)180 Tage jeweils max. 30 Tage

         Tourist (TR) 30 EURO 1 Einreise (Single) 90 Tage max. 60 Tage
         Tourist (TR) 150 EURO Mehrfach (Multiple) 180 Tage jeweils max. 60 Tage

         Non-Immigrant 60 EURO 1 Einreise (Single) 90 Tage max. 90 Tage
         Non-Immigrant 150 EURO Mehrfach (Multiple) 365 Tage jeweils max. 90 Tage

         Samengevat.
         Alle multiple gaan via de ambassade. Daarvoor MOET je een adres in Duitsland hebben aan te tonen door een residenz karte (bewijs van inschrijving). Tot mei 2018 kreeg je dit ook door alleen een adres in Duitsland op te geven. Je moest het visum toch in Essen ophalen.
         Kan nu niet meer doordat je een bewijs van inschrijving nodig hebt.

         Blijft voor ons over Non-immigrant voor 90 dagen.
         Dit kun je met de juiste papieren en waarborgen etc in Thailand verlengen naar 365 dagen.

         5

        • RonnyLatYa zegt op

         En weer haalt u twee visums door elkaar. En Non-immigrant “O” Single entry en een Non-immigrant “O ” Multiple enrty.

        • RonnyLatYa zegt op

         En nu echt voor de laatste keer

         En Non-immigrant voor 90 dagen heeft een naam.
         Dat noemt een Non-immigrant “O” Single of Multiple entry

         Een Non-immigrant “O” visum KAN JE NIET VERLENGEN IN THAILAND.
         Je kan enkel de verblijfsperiode, bekomen met een Non-immigrant visum verlengen in Thailand. En daar zijn eisen aan verbonden.

 2. Fon zegt op

  Oin Immigrant O wordt al een paar jaar niet meer afgegeven in het Consulaat in Amsterdam, alleen in de Ambassade in Den Haag. Je moet tegenwoordig inderdaad aantonen dat je een pensioenuitkering hebt.

  • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

   Dat geldt enkel wat Multiple entry visums betreft.
   Moet ergens augustus 2016 zijn geweest dat dit gestopt is.

   Een Single entry is volgens mijn laatste info nog steeds mogelijk als je aan de voorwaarden voldoet (of dit moet dan zeer recent 2019 veranderd zijn).

   http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen

   • Jasper zegt op

    Non-O single entry was geen enkel probleem in Amsterdam in oktober 2018. Multiples worden inderdaad alleen afgegeven in Den Haag, na bewezen pensionering.

    • RonnyLatYa zegt op

     Dacht het wel.
     Zoals meestal maak men weer geen onderscheidt tussen een Non-immigrant “O” SIngle entry, Non-immigrant “O” Multiple entry en een Non-immigrant “O-A” Mulitple entry.
     Men smijt dat dan op één hoop, maar elk van deze drie visum heeft zijn eigen eisen en voorwaarden.

     Herhalen, herhalen, herhalen…… lijkt de enige oplossing te zijn en dan nog…

 3. Fon zegt op

  Non Immigrant O wordt al een paar jaar niet meer afgegeven in het Consulaat in Amsterdam, alleen in de Ambassade in Den Haag. Je moet tegenwoordig inderdaad aantonen dat je een pensioenuitkering hebt.

 4. Herbert zegt op

  3 maanden visum in Nederland aanvragen hier direct een thaise bankrekening regelen daar je voor de eerste Retirement visum 2 maanden voor aanvraag het bedrag van 800.00 thb erop hebt moeten staan bij vervolg aanvragen is dit 3 maanden.
  Het komt nu wel slecht uit met de wisseloers daar die (sterke euro) nog geen 35 thb weer waard is.

  • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

   Wees gelukkig. Ik heb op 25 jaar Thailand wel de slechts mogelijke periode uitgekozen om te gaan bouwen…. Wat financien betreft toch.

 5. george zegt op

  Vorig jaar in Duitsland in Essen op het Thaise consulaat geweest voor een non immigrant -O-.
  Als er meer als €5000,- op je rekening staat een fluitje van een cent.
  Ik ging bepakt en bezakt met allerlei documenten zoals op de website van het Thaise consulaat te Amsterdam in Nederland was voorgeschreven.
  Het enige waar men naar keek bij mij was die aantoonbare €5000,- op mijn rekening, even een kwartiertje buiten om gelopen en ik had hem.

  Doe er je voordeel mee.

  Groet
  George

  • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

   Inderdaad George.
   Daarom ook mijn advies om misschien eerst even langs Essen te gaan.
   Het is waarschijnlijk de rit waard.
   Je leest en hoort niets anders dan positieve reacties.
   Zoals het eigenlijk overal zou moeten zijn

  • rori zegt op

   Doen ze niet meer is een stop op gezet. Je moet een VERBLIJFSadres in Duitsland hebben.

   Bewijs van registratie op dat adres. Deed het eerder altijd via mijn neef welke in Dortmund woont. In September 2018 ging dat met bovengenoemde stelling NIET meer. Nu gedaan via immigratie in Utarradit.

   Daar binnen 1 dag geregeld.

   • rori zegt op

    Zou eerst eens bellen wat de regels zijn. Wat ik schrijf is van september 2018

   • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

    Wat binnen 1 dag geregeld ?

 6. chris zegt op

  Ik ben met een toeristenvisum naar Thailand gegaan en heb dat een paar dagen later in Khorat laten omzetten in Non Immigrant O . Dit duurde 14 dagen omdat het via Bangkok moest. Na 14 dagen weer naar Immigration in Khorat, daar hebben ze het meteen omgezet in Retirement

  • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

   Nu ja, waarschijnlijk zelfs dan 15 maand gekregen (90 dagen plus een jaar) en heb je ineens ook 2000 plus 1900 betaald. Niet echt correct maar het gebeurt soms.
   Daarom mijn raad. Ga even langs je immigratiekantoor. Ieder heeft een beetje zijn spelregels zoals altijd.
   Zolang het eindresultaat er maar is…

  • hans zegt op

   Hoe heb je dat met het omzetten naar Retirement gedaan met de financieele zekerheidsstelling?

   • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

    Visumondersteuningsbrief of je hebt al een rekening… zijn de mogelijkheden.
    Maar zeker een terechte vraag.

   • chris zegt op

    Met visumondersteuningsbrief.

 7. Bob zegt op

  Moet die 800.000 Baht op een Thaise rekening staan of is 20.000€ op een Belgische rekening ook OK?

  • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

   Beide wordt aanvaard in Europa.
   Alleen rekening mee houden dat 20 000 Euro misschien niet voldoende meer is gezien de wisselkoers.
   800 000 Baht is het uitgangspunt. In Euro is het bedrag in tegenwaarde.

   • janbeute zegt op

    Beste Ronny, vandaag zijn er weer nieuwe regels bekend gemaakt aangaande de 800000 optie regeling voor retirement.
    Vanaf begin Maart dit jaar moeten de 800000 bathjes ook 3 maanden na de goedkeurings datum van de retirement extension op je Thaise bankrekening blijven staan.
    Komt ook nog bij dat het banksaldo het gehele jaar niet onder de 400000 bathjes mag zakken.
    Big Joke maakte dit vandaag bekend als police order 35/2561 , zie thaivisa.
    En ik denk dat dit geen Big joke of vroege 1 April mop is.

    Jan Beute.

    • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

     Inderdaad
     En iemand die mijn standpunt en reactie op het gebruik van “visumkantoortjes” kent weet dat ik daar al maanden voor waarschuw dat het zal gedaan zijn met dat systeem.
     Zoek het mazr op.

     Maar zoals meestal wordt het enkel weggelachen… En nu he…

     Vraag maar aan Lung Addie. Ik heb wekelijks contact met hem en hij weet dat ik daar al lang voor waarschuw dat dit eraan zit te komen.

     Eigenlijk terecht voor de misbruikers.
     Jammer dat ze door hun egoistische instelling ook andere meesleuren.

     • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

      Is ook van toepassing trouwens voor gehuwde. 400 000 Baht op de bank drie maand na de toekenning.

      Ik zei nog enkele maanden geleden dat het eigenlijk normaal zou zijn dat je bij elke 90 dagen melding een bankbewijs moet tonen en dat bewijst dat een bepaald bedrag nog op de rekening staat..
      Zeg na drie maanden bijvoorbeeld 600 000, na zes maanden 400 000, na negen maanden 200 000 en dan moet je voor een nieuwe aanvraag weer aanvullen naar 800000…
      dat zou een Big Joke zijn he ;-).

      Maar gelukkig bestaat er nog zoiets als de visumondersteuningsbrief of affidavit van income of welke naam je er ook moet aan geven.
      Ze willen eigenlijk diegene die, vooral aan de toog, zo fier zijn dat ze 20 000 Baht aan een visumkantoortjes geven en de corrupte immigratieofficieren aanpakken.

      “Big Joke” is wel degelijk goed bezig. Zulke dingen kan je niet op enkele maande oplossen. Dat duurt jaren want het zit diep. Maar hij is alvast de enige die er ooit werkt heeft van gemaakt. En wees maar zeker dat het stilaan in dat korps ook begint door te dringen dat hij het meent.

      Natuurlijk vindt iedereen altijd dat er wat aan corruptie moet gedaan worden.
      Tenminste als we er geen nadeel van ondervinden vermoed ik.
      Dit is nu iemand die er wat aan doet.

      Good man in, bad man out… Leef ermee
      (dit is niet naar jou gericht hoor Jan)

      • RonnyLatYa zegt op

       Dacht dat ik het ergens gelezen had voor gehuwd zijn ook maar ik zal me vergist hebben.
       Voorlopig (!!!!) is het dus nog beperkt tot de “retirement extensions”.

     • lung addie zegt op

      Wat Ronny schrijft, betreffende zijn waarschuwing, klopt. Reeds maanden geleden hadden wij het reeds over dat dit er zat aan te komen: agentschappen gefoeffel zal snel verleden tijd worden met ‘Big Joke’…. en ja, het werd hier weggelachen.
      Idem dito toen Lung addie, jaren geleden, de voormalige redactie van het blog er attent op maakte dat ze hier openlijk reclame maakten voor een onwettige situatie: ‘onvoldoende inkomsten, onvoldoende fondsen…. wij regelen het voor u en dan gevolgd door de naam van het agentschap….’ Het werd toen zelfs niet in dank aangenomen.

   • RonnyLatYa zegt op

    Dacht dat je Europa bedoelde, maar voor het omzetten en/of verlengen in Thailand moet het geld altijd op een Thaise bankrekening staan.

  • Cornelis zegt op

   Moet inderdaad op een Thaise rekening staan.
   Zie nu overigens nieuwe informatie m.b.t. dat bedrag: het bedrag moet straks ook nog 3 maanden NA de ‘extension’ op de rekening staan, en daarna mag het niet onder de 400.000 dalen……..

   • Gerard zegt op

    Ik vraag me af waarom Big Joke die 800K Baht nu 5 – 6 maanden vastlegt, 2 – 3 maanden voor de extension en de 3 maanden na de extension. Wat is de reden.
    Hoe is het met de 400K Baht voor gehuwden met een thais persoon (m/v) blijft dat dan voor altijd vast op de thaise rekening (rekening mag niet onder 400K dalen of wordt het 200K voor deze groep).
    Begrijp al dat gepriegel met regels niet. Of is het om het effe lenen van dat bedrag tegen te gaan??
    Of om de vrijgezellen in het huwelijk te jagen met een van zijn landgenoten :-))
    Lijkt me om meer mensen naar een te overleggen reguliere inkomen te jagen, de amerikanen en de aussies kunnen al niet anders, ze krijgen hun inkomens al niet meer gecertificeerd door hun ambassades, wat niet inhoud dat ze nog wel de kapitaal route (400K/800K) kunnen volgen.
    Voor mij is in ieder geval duidelijk dat de thaise overheid het verkrijgen van het inkomens plaatje van de farang flink op de schop moeten nemen om het voor hun eigen mensen werkbaar te houden,

    • theoS zegt op

     De reden is dat Big Joekel op deze manier de visa agents uit wil roeien. Het is zelfs zo dat je elke 3 mnd moet aantonen dat je Baht 800000/400000- continu in de bank hebt staan.

    • RonnyLatYa zegt op

     Tegen het lenen en waarschijnlijk ook om de visakantoortje buiten spel te zetten… maar dat systeem werkt natuurlijk maar zo goed als de personen die het moeten controleren natuurlijk.

     Ik zie dat er nog verschillende documenten zijn verschenen.
     Ik zal eens kijken of ik het wat overzichtelijk bij elkaar kan krijgen de volgende dagen.
     Ik heb ergens een datum gelezen op een document dat het vanaf 1 maart in voege gaat, maar daar zal toch ook wel een overgangsperiode aan vast hangen vermoed ik.

     • David H. zegt op

      https://forum.thaivisa.com/topic/1081671-foreigners-now-need-to-keep-800k-in-thai-bank-for-three-months-after-retirement-extension-is-granted/

      Op eerste pagina vind je de scan van het nieuwe document inzake van immigratie

      • RonnyLatYa zegt op

       Bedankt David maar ik heb al een vertaling/samenvatting van dat document naar TB redactie verstuurd.
       (Ik heb dezelfde link gebruikt trouwens)
       Denk dat Peter het kortelings wel zal op het blog zetten.

    • lung addie zegt op

     Beste Gerard,
     U begrijpt het dus niet waarom…. verbaasd me. Het is nochtans heel eenvoudig hoor. Big Joke was vroeger hoofd van de immigratiepolitie en is nu hoofd immigratie. Hij kent zowat alle trukken van de foor. Op zowat alle forums, blogs…. wordt er openlijk geschreven hoe en waar de immigratie te omzeilen door mensen die niet aan de geldende voorwaarden kunnen voldoen. En, ze gingen er dan prat op ook….20.000THB en een fluitje van een cent….
     Beste Gerard, het is doodeenvoudig om de veelvuldige misbruiken tegen te gaan, het heeft niets te maken met wat sommigen zullen sigureren: expats pesten, niet welkom zijn…..

     Ze zijn het gewoon beu om mensen, die in feite niet voldoen aan de eisen, ook nog financieel te moeten bijstaan als ze, ondanks ze een hoog inkomen (op papier) of financiele buffer (geleend voor een paar dagen van een agentschap) voorleggen, en die dan, bij hospitalisatie, de rekening niet kunnen betalen, zelfs aan geen afbetalingsplan van 5000THB/m kunnen voldoen. Moest je weten hoeveel schulden er zo openstaan, gemaakt door farangs je zou verschieten…. Zo een zaken willen ze, en terecht, tegengaan.

     • David H. zegt op

      Kan hij dan toch effectiever oplossen door de supervisors op immigratie te controleren en verbieden van “waiving ” van de niet bestaande seasoning van banksom , zoals het in feite gebeurt 1a 2 dagen som op rekening klant agents , en dan eraf …, end supervisor I.O. regelt het wel binnen zijn mogelijkheden ….., maar ja snijden in I.O. vlees brengt moeilijkheden intern ws.

      • RonnyLatYa zegt op

       Elk systeem is maar zo goed als zij die het controleren… en daar zit het probleem. Ook zij die controleren delen in de koek waarschijnlijk.

     • janbeute zegt op

      Beste Lung, BigJoke oftewel Surachate Hakparn was deputy touristpolice chief voordat hij het hoofd van de immigratie police in Thailand geworden is , als 3 sterren generaal.

      Jan Beute.

    • Bert zegt op

     Goedkope manier voor Thailand om hun bankreserves op te hogen.
     Stel 100.000 Retirement Visums per jaar is al 80.000.000.000 per half jaar dat niet gebruikt gaat worden en dus uitgeleend kan worden tegen een hoog %.
     Kan d eThai nog meer op afbetaling kopen

     • janbeute zegt op

      beste Bert, en doordat er daardoor weer vele buitenlandse valuta omgezet wordt in Thaise bathjes zal de koers van de bath weer stijgen tov de rest.
      Op naar de 30.
      En wat te denken van die resterende 400000 gedurende het tweede halfjaar, want die was je vergeten mee te nemen in je berekening.
      Dan kom je zelfs op 120.000.000.000

      Jan Beute.

 8. Geert zegt op

  Beste Hans,

  Het is inderdaad mogelijk om een Tourist Visa om te zetten naar een Non immigrant visa, kosten 2000 bath.
  Hoe je het moet doen en wat de eisen zijn is haarfijn uitgelegd in het visum dossier op deze site, kan niet duidelijker uitgelegd worden.

  https://www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-Dossier-Visum-2016-Definitief-18-februari-2016.pdf

  Geert.

 9. Peter zegt op

  Dus als ik het goed begrijp kom je zonder uitkering, maar met ruim voldoende vermogen,niet in aanmerking voor een visum o ??

  • hans zegt op

   Mij is verteld dat het vermogen niets uitmaakt. Al heb je een miljoen op je rekening. Uitkering heb ik niet, en ze hadden het ‘vermoeden’ dat ik nog werk. Visa geweigerd.

  • Jasper zegt op

   Je komt WEL in aanmerking voor een non-immigrant O visum, alleen niet voor een multiple.

   • hans zegt op

    Mijn aanvraag was niet voor een multiple, en werd toch geweigerd.

 10. jan zegt op

  in Essen in duitsland schijnen ze niet zo moeilijk te doen , maar je moet inkomsten hebben waarom laat je de verhuur niet documenteren bij een notaris dat het inkomsten zijn per jaar , een document legaal met verhuur inkomsten bedrijfsruimten,geen officiele huurdocumenten , dan kan het ook niet echt zijn dat weten zij ook , iedereen probeert allerlei truckjes om het te verkrijgen, er is iets waarom ze het afkeuren , weet dat visa kantoor het niet dan waarom afgekeurd.

  en dan invullen inkomsten zoveel per maand ,per jaar met de bankrekening , maar voor een jaar visa kunnen ze moeilijk doen , omdat daar andere regels voor gelden ,zoals ook een bewijs goed gedrag enz.

  • rori zegt op

   En INGESCHREVEN staan in Duitsland.

   Zou voordat ik daarheen ga eerst eens bellen.

 11. chris zegt op

  Het probleem van visa-kantoortjes wordt wellicht een beetje verminderd maar vooral verschoven naar bonafide en malafide financiele instellingen en personen. Maar dat gaat zich onttrekken aan de ogen van Big Joke dus dan is het ok. En of de werknemers op de verschillende immigartiekantoren daar zo blij mee zijn waag ik te betwijfelen. Van insiders in bangkok heb ik gehoord dat vele op zo’n kantoor willen werken terwijl de werkdruk toch hoog ligt. De reden is vast niet het salaris maar allerlei extraatjes. De visa-kantoortjes spelen daarin een belangrijke rol.
  Mijn revolutionaire idee: schaf al die bedragen die op bankrekeningen moeten staan af (voor de Thaise economie zou het ook veel beter zijn als dat geld zou worden besteed in plaats van opgepot), verdubbel of verdrievoudig de salarisssen van werknemers op immigratiekantoren en ontsla iedere weknemer oneervol en op staande voet die extraatjes aanneemt die een bedrag van 100 baht te boven gaan.

  • RonnyLatYa zegt op

   Zoals ik al eerder zei. En systeem is maar zo goed als zij die het moeten controleren.
   Als de oude regels strikt gevolgd werden zouden die gewoon ook voldoende moeten zijn.
   Als ze die drie maanden omzeilen door smeergeld, gaan ze die 5 maanden ook wel omzeilen denk ik.

   Laatst nog drie immigratieofficieren op de luchthaven gepakt omdat ze onterecht veblijfsstempels gaven aan personen die Thailand binnenkwamen en niet aan de eisen voldeden.

   Ondertussen zijn er ook al veel overplaatsingen geweest in de immigratiekantoren

   Allemaal misschien weinig in onze ogen, maar je moet ergens beginnenl, maar nu is er toch iemand die probeert er wat aan te doen.

 12. Caus zegt op

  Hoi,

  ik heb enkele maanden geleden zonder problemen op het Amsterdamse Consulaat een Non O gekregen. Ik heb rond 20.000 Euro op mijn rekening laten zien, dat was voldoende. Ik heb bankafschriften van de afgelopen 3 maanden afgegeven, met huuropbrengsten als enige bron van inkomsten. Dus het zou geen probleem moeten zijn voor jouw. Enkel de multiple entry non immigration krijg je niet meer.

  Groetjes

 13. zwarteb zegt op

  Vorig jaar 3x aanvraag  Non-immigrant “O” single entry visum afgewezen in Den Haag.
  Vierde keer alles in orde en visum ontvangen.
  Dit jaar naar Essen, alle papieren meegenomen die ik de laatste keer in Den Haag ook heb overhandigd.
  Was in Essen niet nodig, alleen maand inkomen volstond, half uur was het visum klaar.

  Zou jammer zijn als wij nu een woonadres in Duitsland moeten hebben.
  Zou het daar te druk zijn geworden?

 14. hans zegt op

  Net telefonisch contact gehad met het consulaat in Essen. Een Non-Immigratie Visa met SINGLE ENTRY is nog wel mogelijk (voor een inwoner van Nederland) om aan te vragen in Essen.

  Benodigd:
  – paspoort minimaal 6 maanden geldig
  – Aanvraag formulier
  – bewijs van bank met voldoende saldo (of pensioen uitkering)
  – contant geld

  Ik ga volgende week daar na toe om het visum aan te vragen. Resultaat volgt.

 15. Anthonie zegt op

  ik laat de inkomsten van mijn huurinkomen zien en van de SVB en dat is voldoende.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website