Beste lezers,

Per vandaag veranderd de wet in Thailand over verhuur, maar hoeveel Thaise huiseigenaren zullen zich hier aan houden? Woon al zeer lang in Thailand met veel verschillende adressen, met altijd Thai als eigenaren die niet snel hun inkomsten laten verkleinen.

Woon in een huis die nog niet eens een huisnummer heeft. Wel is er recent iemand van het kadaster langs geweest die het huis opgemeten heeft. Mijn post gaat nu via huiseigenaar. Vandaag heb ik de water- en elektriciteitsrekening gekregen die voor een deel in de zak van de verhuurder beland.

Heb bij hem de nieuwe wet aangekaart, maar ik heb niet het gevoel dat hij de elektriciteit en waterrekening gaat aanpassen naar aanleiding van die wet.

Gezien buitenlanders weinig rechten hebben en niemand in conflict wil komen met zijn verhuurder, denk ik dat er weinig zal veranderen.

Wat denken anderen hierover ?

Robert – Pattaya

3 reacties op “Lezersvraag: Gaat de nieuwe wet ter bescherming van huurders iets veranderen?”

 1. Walter zegt op

  Wij hebben in ons huurhuis een eigen water en electra meter dus geen problemen er wordt in rekening gebracht wat je hebt gebruikt!

 2. Renévan zegt op

  https://www.thailand-property.com/blog/new-thailand-rental-laws-4-things-need-know
  Bekijkt u deze link even. Op diverse forums werd er al melding gemaakt van een huurverhoging als nu de werkelijke kosten voor water en elektra betaald worden.

  • Robert zegt op

   Bedankt voor de link.

   Ja weet wel zeker dat huur bij niet meer verdienen uit hogere rekening electriciteit en water gaat plaats vinden.
   Eigenaren verhuurders die zelf prijs bepalen, dus huurders die niet nota krijgen van gemeente en zo elke maand meer betalen zullen met nieuwe wet er niets op vooruit gaan.

   Want dan zal hogere huur gevraagd worden, dus zal niet in gaan tegen mijn verhuurder.
   Duidelijk is dat wet niet veel zal veranderen, net zoals vele wetten of regels waar veel zich niet aan houden.
   Voorbeeld zie elke dag veel mensen rijden door rood, zonder helm dronken of onder invloed.

   Jammer, maar wilde dit graag plaatsen om duidelijk te maken hoe weinig er zal veranderen.

   Robert.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website