Beste lezers,

Allereerst geweldig blog… Erg interessant allemaal.

Ik vroeg me af of het laatste bericht betreffende visum nog actueel is? Geplaatst 18 Mei 2014. Ik ben nu in Chiang Mai en moet over een paar weken het land uit en weer terug in vanwege mijn triple visum (3 x 60 dagen). Bestaat er een kans dat ik na vertrek het land niet meer in mag omdat er nu weer wat is veranderd of gelden die nieuwe regels nog steeds alleen voor Visa Exemption?

Ik vraag het jullie omdat ik zoveel verhalen hoor en ik het idee heb dat als jullie het niet weten, wie wel?

Bedankt.

Groet,

Bart


Beste Bart,

Allereerst, niemand kan nog met zekerheid zeggen wat allemaal kan of niet, omdat duidelijke richtlijnen (nog) ontbreken. Iedereen kijkt een beetje naar 12 augustus, en hoopt tegen die datum duidelijke richtlijnen te lezen van Immigratie. Daarom kan ik alleen mijn persoonlijke mening geven, die gebaseerd is op info die verschenen is in de media. Een immigratiebeambte kan er echter een andere mening op nahouden en die heeft dan natuurlijk het laatste woord

De conclusie die ik trek, is dat men vooral die personen viseert die lang in Thailand willen blijven en/of werken, en daarvoor het Tourist Visa of de Visa Exemption misbruiken. Men wil dat deze personen zich een visum aanschaffen dat in overeenstemming is met het doel van hun verblijf.

Diegene die problemen ondervinden hebben altijd een voorgeschiedenis, zoals meerdere binnenkomsten op Visa Exemption, Back-to-Back visa runs, Back-to- Back Tourist visums of verlengingen daarop.

Wat u vraag betreft – ik ken natuurlijk uw voorgeschiedenis niet ivm met uw verblijf in Thailand, maar indien u geen zulke voorgeschiedenis hebt, denk ik niet dat er een probleem is. In het andere geval kan u maar beter naar een immigratiekantoor of grenspost gaan en daar de nodige informatie vragen.

Dit is trouwens het beste advies dat ik momenteel aan iedereen kan geven indien u onzeker bent over uw visum. Ga even langs bij het immigratiekantoor of grenspost en vraag daar wat kan en niet.

Nog even dit (voor iedereen). Paniek is nu ook weer niet nodig. Mensen die gewoon op jaarlijkse vakantie komen hoeven zich echt geen zorgen te maken.
U zal zonder problemen uw Visa Exemption krijgen wanneer u max 30 dagen blijft, en indien u tot 60 dagen wil blijven zal u ook zonder problemen een Tourist Visa kunnen aanvragen. U zal van al deze nieuwe regels dan niks merken. Geniet vooral van uw verblijf in Thailand.

Vriendelijke groeten

RonnyLatPhrao

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website