Beste lezers,

Vorige week bij mijn gemeente een nieuw paspoort aangevraagd. Het is mij duidelijk waar ik op moet letten bij het ongeldig maken van het oude paspoort. Op mijn vraag of er in het nieuwe paspoort standaard een vermelding komt dat het een vervanging is van het oude met vermelding van de nummers, zei men dat dat niet het geval is.

Vraagt men een paspoort aan bij de NL- Ambassade in Bangkok, heeft men een verklaring nodig voor de Thaise immigration.
Mijn vraag is nu: Geeft de gemeente in Nederland ook een dergelijke verklaring af en aan welke eisen moet die voldoen? Officiële stempel of logo van gemeente? Welke tekst?

Bij voorbaat dank.

Groet,

Harrie (Chiang Mai)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Nieuw paspoort en verklaring voor Thaise immigration”

 1. niek zegt op

  Harrie, ik heb zojuist een nieuw paspoort gekregen op de Nederlandse Ambassade in Bangkok en daar staat duidelijk in dat het een vervanging is van het oude paspoort met het bijbehorende oude nummer.
  Je tweede vraag kan ik niet beantwoorden.

  • Rob Huai Rat zegt op

   Ik vraag me af welke vraag je wel beantwoord. Harrie heeft een nieuw paspoort aangevraagd in een Nederlandse gemeente en heeft dus niets aan jouw antwoord dat bij een nieuw paspoort afgegeven door de ambassadewel vermeld staat dat het een vervanging is van het oude paspoort. Waarbij nog vermeld moet worden dat dit voor veel immigratiekantoren niet voldoende en er een verklaring van de ambassade bij moet.

   • niek zegt op

    Rob, onze Harry vraagt of er een vermelding van het oude paspoort in het nieuwe paspoort komt en die vraag beantwoord ik bevestigend en met dit antwoord zal Harry best tevreden zijn.

 2. printen zegt op

  Gemeentes in Nederland geven die verklaring niet af. Omdat het een consulaire verklaring is voor de Thaise autoriteiten.

  Je kan wel op de Ambassade zo’n verklaring vragen op vertoon van je oude en nieuwe paspoort. Paspoorten, gevraagd bij Ambassades en Consul-Generaals krijgen automatisch een vermelding in het nieuwe paspoort dat het nieuwe paspoort een vervanging is van het oude paspoort. In drie talen. Dat zou voor elke Immigration waar dan ook voldoende moeten zijn. Maar ja, Thaise Immigration zijn verliefd op papier. Volgens mij hebben die ook een oud-papierhandel en die is dan zeker lonend………

  • Willem zegt op

   Ook in paspoorten gehaald in Nederland staat voorin dat het nieuwe paspoort de oude met nr……vervangt.

 3. Willem zegt op

  Hallo Harrie als je een paspoort gewoon in NL hebt gehaald heb je geen verklaring van de ambassade nodig. Dit komt omdat wanneer een pp bij de ambassade wordt gehaald er in je pp BANGKOK ALS AFGIFTE staat en in NL gewoon een NLse plaatsnaam.

  • NicoB zegt op

   Het zal wel weer hetzelfde zijn, nl. dat het niet overall hetzelfde is.
   In Maptaphut is de verklaring vereist, anders geen overzetten van het Visa in het nieuwe paspoort.
   Dit was in juni 2016.
   In 2016 werd er niet Bangkok in het nieuwe paspoort geschreven maar:
   Authority: Minister van Buitenlandse Zaken.
   NicoB

   • Willem zegt op

    Een visa kan niet over gezet worden wel je extension of stay.

    • NicoB zegt op

     Dat klopt uiteraard, je oorspronkelijke Visa wordt niet overgezet, dat kan niet.
     Wel wordt dmv. een stempel al hetgeen te doen heeft met je oorspronkelijke Visa, bij mij O-A, in een stempel geheel vermeldt in je nieuwe paspoort.
     Dan nog een stempel die de gegevens bevat van hoe en wanneer je Thailand binnenkwam. Aldus heb je je oorspronkelijke Visa en je oude paspoort niet meer nodig.
     Ook wordt op dat moment de stempel van de laatste verlenging van je Visa met een stempel overgezet in je nieuwe paspoort.
     NicoB

  • Jan Verduin zegt op

   Bij de afgifte staat géén Bangkok maar Ministerie van Buitenlandse Zaken en dit is al een tijdje zo. Wél staat er een vermelding in dat dit nieuwe paspoort een vervanging van het oude is met nummer.

 4. Roel zegt op

  Jij krijgt afgegeven bij de gemeente in Nederland, staat in Paspoort. Dus consulaire of gemeentelijke verklaring niet nodig. Jouw paspoort wordt voor echt aangezien.

  Waarom verklaring in Bangkok. omdat daar is staat geschreven afgifte door ministerie buitenlandse zaken. Als daar stond nederlandse ambassade Bangkok zoals voorheen, waren er ook geen problemen.
  Je kan consulaire verklaring voorkomen om immigratie echt te wijzen op het stukje waarin staat geschreven is dat nieuwe paspoort een voortzetting is van oude paspoort met NR………..

  Succes

  • Willem zegt op

   Paspoort gehaald bij de ambassade wordt automatisch een verklaring bij gedaan zou niet zomaar zonder dit weg gaan daar de immigratie er alsnog naar kan vragen en moet je dus weer terug.

 5. harm zegt op

  In Mei mijn pappoort verlengd op gemeentehuis in Almere.
  Zelfde probleem
  Mijn oude paspoort bevatte visum pagina’s
  Geen probleem we boren alleen gaten ( ongeldig maken) in die pagina’s die geen visum bevatten
  In nieuwe paspoort staat voorgedrukt dat het een vervanging betreft van paspoort nr …….
  Als je naar immigration gaat 2 paspoorten meenemen
  De ene imm. wil nog een verklaring van de ambassade zien met daarop hetzelfde als in je nw paspoort staat namelijk dat het paspoort een vervanging is van paspoort nr…..
  De andere imm neemt genoegen met de tekst in het nw paspoort ( in NL en in het Engels).

  • Willem zegt op

   Nogmaals als je in NL een paspoort haalt heb je GEEN VERKLARING VAN DE AMBASSADE NODIG.

 6. robert zegt op

  Heb deze week een nieuw paspoort in Amsterdam aangevraagd. Daarbij direct gevraagd of zij in het nieuwe paspoort iets zetten mbt de vervanging van het oude paspoort, nummer etc. Zij geven aan dit NIET te doen omdat het problemen oplevert en je voortaan altijd met twee paspoorten (oud en nieuw) moet gaan reizen.
  Afwachten dus wat er bij Immigration in Chiang Mai gaat gebeuren bij de verlenging van mijn Retirement visum in januari.

  • niek zegt op

   Robert, raar dat de immigratie in Amsterdam je niet vertelt, dat in het nieuwe paspoort wordt gedrukt dat het om een vervanging van het oude paspoort gaat met erbij vermeld het bijbehorende nummer. Zie ook reacties hier boven.

  • printen zegt op

   Nogmaals, als je een paspoort in een gemeente aanvraagt, krijg je geen vermelding in je nieuwe paspoort. Die informatie staat in het register die alle gemeentes in Nederland kan raadplegen. Alleen paspoorten uitgegeven door Ambassades hebben die aantekening. Bij de aanvraag gaat er een speciale code mee naar de producent van paspoorten. Ik werkte meer dan 20 jaar bij die producent. Van het “zwarte vod”tot en met de huidige paspoort,

   Je kunt met je oude en nieuwe paspoort naar de Ambassade in Bangkok gaan en vragen of ze ene consulaire verklaring kunnen geven.

   Ik denk dat Immigration in Chiang Mai moeilijk kan gaan doen zonder verklaring of aantekening in het oude paspoort

   • Willem zegt op

    Pas nog nieuw pp in Breda gehaald waarin op een pagina voorin vermeld staat dit pp vervangt het oude met nr….
    en ja het klopt dat ik dit eerder hebt gezegd maar er zijn onder de lezerz ongelovige Thomassen als die willen kan ik er ook nog een foto bij doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website