Beste lezers,

Sinds gisteren heb ik een nieuw NL paspoort ik weet dat ik bij diverse instanties o.a. .immigration en mijn bank moet moet melden en wijzigen. Vraag: moet dit ook voor mijn Thais rijbewijs, wat in april 2024 verlengd moet worden?

Groet,

Barry

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

11 reacties op “Nieuw Nederlands paspoort ook melden voor mijn rijbewijs?”

 1. Mopeddy zegt op

  Ja, maar neem je oude ongeldige paspoort mee daar word om gevraagd, het beste is om een roze id kaart mee te nemen als je die hebt + een doktersverklaring, heb je geen Thaise id card dan een, tenminste in mijn geval, een inwoner bewijs meebrengen van je gemeente waar je staat ingeschreven.

 2. Tom zegt op

  Waarom zou je je moeten melden bij de bank als je een nieuw paspoort hebt?

  De ENIGE instantie is immigratie bij de eerstvolgende 90 dagen melding of je jaarverlenging. De rest is allemaal bijzaak.

 3. Daniel zegt op

  Hallo. Heb het juist gedaan. Naar immigratie document van verblijf ophalen. Online afspraak met de dienst rijbewijzen. Paar testjes en half uurtje later buiten.

 4. PEER zegt op

  Beste Barry,
  Zelf heb ik al 2 keer m’n Thaise rijbewijzen verlengd in Ubon Ratchathani.
  Heb zelfs m’n paspoort niet meegenomen, wel m’n Th ID-card.
  En ook daar werd niet naar gevraagd.

 5. Mopeddy zegt op

  Beste mensen waarom lezen jullie niet goed! de man in kwestie heeft een NIEUW paspoort, waarschijnlijk staat op het verlopen Thaise rijbewijs nog zijn oude paspoortnummer vermeld !, daarom schreef ik neem je oude paspoort ook mee, deze had ik zelf niet bij me in Udon Thani bij de aanvraag, daarom stuurden ze mij weg, gelukkig had ik thuis nog mijn oude paspoort bewaard, bij terugkomst was alles in orde, nieuw rijbewijs + mijn nieuw paspoort nummer er op vermeld.

 6. Arno zegt op

  Mopeddy, klopt, toevallig het ik vorige maand een nieuw paspoort gekregen, mijn Bangkok Bank boekje is praktisch vol, dus binnenkort een nieuw bankboekje nodig, de bank medewerker drukte me op het hart om het oude paspoort waarop de bankrekening aangevraagd was zorgvuldig te bewaren en mee te nemen, anders no go voor een nieuw bankboekje.

  Gr. Arno

 7. Lung Addie zegt op

  Voikomen met u eens.
  Ht oude pasport werd ongeldig gemaakt en kan in feite voor niets meer dienen behalve om oude gegevens, zoals voorkomend op het rijbewijs, te wijzigen. Dit als verificatie dat het om dezelfde persoon gaat.
  Bij de bank langs gaan MOET niet? Ik geef de raad het toch maar te doen daar het eerste waar om gevraagd wordt, indien je je verhandeling IN de bank wenst te doen, het pasport is, Dus ga best ook maar even langs bij de bank on uw gegevens aan te passen, Het lijkt me hier dat het voor sommige mensen een lijdensweg is wanneer ze zich even moeten verplaatsen om een administratieve handeling uit te voeren welke later meerdere verplaasringen zullen kunnen vereisen. Maar dan kan er weer geklaagd worden dat ze moeilijk doen in Thailand.

 8. Mopeddy zegt op

  Nog een belangrijke tip, ik schreef helemaal boven, breng ook een inwoner bewijs mee van je gemeente waar je staat ingeschreven, ook al heb je een geel huisboek, want tot mijn stomme verbazing werd deze ook geweigerd !, op mijn vraag waarom, zei de transport medewerkster dat velen niet meer op dat adres wonen daarom vragen wij zo een verklaring, ik zelf denk misschien dat het hoofdzakelijk voor hun eenvoudiger is voor de personen te achterhalen die er vandoor gaan na een ongeval.

  Gr.

 9. johnkohchang zegt op

  Bij mijn laatste bezoek aan de bank vroegen ze mijn paspoort. Het is een nieuw paspoort. Nooit aan gedacht om dat op allerlei plaatsen te melden. Bank heeft gewoon de gegevens die ze had veranderd conform mijn nieuwe paspoort. Niet naar oude paspoort gevraagd. Herinner me dat ik bij aanvragen van nieuwe paspoort het oude paspoort standaard wordt ingehouden tenzij de verzoekt het oude terug te krijgen.

  • william-Korat zegt op

   In het buitenland aangevraagd is het volgens mij de gewoonte dat je altijd je oude paspoort terug krijgt.
   Gat van een centimeter dwars door het document behalve de visumpagina die nog geldig is.
   Heb er diverse waar Thailand stempels instaan.
   Het oude en het nieuwe paspoort heb je nodig bij de IMM voor je visum overzetten.
   Daarnaast is het volgens mij gewoonte om je oude paspoortnummer op pagina drie te vermelden in het Nederlands-Engels en Frans.
   Bij mij hebben instanties als banken, maar ook rijbewijs er geen probleem van gemaakt.
   De pc sputtert tegen op dat kantoor want het is hun ijkpunt.
   Laat je ze even pagina drie zien [de balie medewerker] en de datum van je nieuwe paspoort met de vraag of ze dat willen veranderen.
   Geen punt bij mij.
   Heb de belangrijke pagina’s ook gefotografeerd in mijn mobiel staan.

 10. Barry zegt op

  Bedankt voor de vele verschillende reacties ben vergeten te melden ook dit na advies van AA insurance dit aan mijn Insurancecomp April gemeld nu nog naar Pranburi voor de wijziging op het rijbewijs.
  Beter iets teveel dan te weinig dit is Thailand met zijn vele regels en uitzonderingen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website