Niersteen laten vergruizen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
20 augustus 2018

Beste lezers,

Mijn zoon heeft een niersteen 4 mm, heeft momenteel geen last. Iemand adviseerde om te laten vergruizen in Thailand. Hij is hier al vele malen geweest.

Heeft iemand hier ervaring mee en in welk hospital?

Hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Tiny


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Niersteen laten vergruizen in Thailand?”

 1. Ik begrijp dat hij uit Nederland komt? Wordt niet zomaar vergoed door een Nederlandse zorg- of reisverzekeraar. Dus de rekening moet je dan zelf betalen.

  • Cor zegt op

   Hallo Tiny

   Ik ben al drie keer in het Bangkok Pattaya Hospital geweest voor nierstenen, en ben er zeer goed geholpen door een Dr. Nitty Ik heb verschillende verwijderingen gehad een keer vergruisd en een keer onder vol narcose gehaald door mijn Penis en een keer is hij vanzelf gekomen door tabletten die mijn urinewegen vergrote.
   Ik kan alleen maar goed spreken over deze behandeling. Ik moet er wel bij vertellen dat ik in Nederland nog bij het CZ verzekerd ben en die hebben altijd alle kosten vergoed.

   Groetjes van Cor.

 2. erik zegt op

  Als hij in NL woont en een NL zorgpolis heeft met aanvullende buitenlanddekking is hij in TH verzekerd voor spoedeisende zaken. Of een bestaande kwaal als een niersteen daaronder valt kun je in de polis lezen of vragen aan de zorgverzekeraar. Maar van zo’n niersteen kun je ook acuut last krijgen en dekt de zorgpolis dan wel? Navragen is mijn advies.

  Met de naam van een ziekenhuis kan ik vraagsteller helaas niet helpen.

 3. ruud zegt op

  Laat uw zoon naar een staatsziekenhuis gaan en een onderzoek ondergaan.
  Dat kost niet zo veel, alleen tijd.

  De dokter kan hem dan wel verder inlichten over noodzaak, hoe en waar, en prijs.

 4. Peter zegt op

  Heb het in het hospitaal in Phitsanulok laten doen. Was een 25.000 bath.

  Veel privacy, de deur van de kamer stond gewoon open en er liepen continu mensen langs en jij ligt er met de benen wijd. Maar verder goed geholpen. Amazing Thailand.

  Maar gewoon even offerte aanvragen bij een paar ziekenhuizen in de omgeving waar je verblijft. En het kan best in de provinciaal ziekenhuis is immers ja niet een risico volle operatie.
  Dus is geld geen probleem het bangkok hospital prijs vragen is geld wel een probleem een plaatselijk zieken huis ver van de toeristische gebieden vragen.

 5. Richard Jagerman zegt op

  Het Samitivej Hospital in Bangkok staat erg goed aangeschreven; wij zijn daar bijna 20 jaar geweest. Het is een private hospital, dus boter bij de vis! Sterkte.

 6. John Chiang rai zegt op

  Ik begrijp uit de vraag dat de zoon in Nederland woont,vandaar zou ik afgezien dat er in Thailand ook hier en daar goede ziekenhuizen en specialisten zijn,de niersteen gewoon in Nederland verwijderen laten.
  Zeker als je ook in Nederland verzekerd bent,kan ik niet helemaal begrijpen waarom je voor het verwijderen van een niersteen uitgerekend naar Thailand moet.
  Het verwijderen van nierstenen is voor de meeste ziekenhuizen in Nederland niets anders als een routine gebeuren.

 7. De Inquisiteur zegt op

  Bangkok Hospital in Bangkok.
  Bunrungrad Hospital in Bangkok.
  Bangkok Hospital in Udon Thani.

  Eigen ervaringen.

 8. Tiny de Boer zegt op

  Dank jullie alleen voor de antwoorden

  Mijn zoon woont in Zwitserland en daar is ondanks de verplichte verzekering alles zeer duur je moet veel zelf bij betalen
  De optie die Ruud geeft lijkt mij handig

  Met veel plezier lees ik al langere tijd het nieuws in de Thailandblog.
  Groet Tiny

 9. Tony zegt op

  Heb een aantal jaren geleden een forse niersteen laten vergruisen in het Pataya International Hospital. Mijn Nederlandse zorgverzekeraar (gewoon de basisverzekering) had ik bij de (spoed)opname ingelicht en heeft alles betaald. De vergruizer moest wel van een ander ziekenhuis worden ingehuurd en…het was behoorlijk pijnlijk. Operatie is daarom ook te overwegen, wat de voorkeur van de arts had. De privacy was tijdens het vergruizen ver te zoeken. Verder uitstekende behandeling in het ziekenhuis.
  Tony

  • John Chiang rai zegt op

   Heb verleden jaar 2 nierenstenen in Duitsland operatief verwijderen laten,en heb van de hele ingreep niets meegekregen.
   Zeker bij een staatsziekenhuis in Thailand,is het in vergelijk tot wat wij in Europa gewend zijn,altijd nog oppassen waar men zich behandelen laat.
   Er zullen zeker mensen zijn die goede ervaringen gemaakt hebben in een staatsziekenhuis,hoewel ik ook erg veel Thai ken,die als het financieel even gaat, zich liever in een prive Hospital behandelen laten.
   Een staatsziekenhuis in Thailand is zeker goedkoper dan in Zwitserland,alleen moet men dan afgezien van alleen de prijs,ook het geheel vergelijken.
   Bij de behandeling van mijn Thaise schoonmoeder heb ik zoveel gezien van de omstandigheden in een z.g.n. staatsziekenhuis,dat we ze de volgende morgen meteen hebben laten verleggen in een prive Hospital in Chiang Rai.

 10. piet zegt op

  4 mm is erg klein volgens mij, zelf onder controle bij dr. Jimmy BangkokPattaya hospital ben er paar keer prima geholpen
  Succes !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website