Beste lezers,

Ga voor het eerst een retirement visa voor een jaar aanvragen. Heb een vraag over de visum ondersteuningsbrief: ze vragen je netto maandinkomen, maar de jaaropgave van de belastingdienst is altijd bruto (belastbaar inkomen).

Ik heb AOW + klein pensioen. Kan je het vakantiegeld ook opgeven? Met andere woorden: wat voor afschriften sturen mensen op die zo’n brief opsturen? En wat wordt wel/niet geaccepteerd?

Groet,

Wil


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Netto maandinkomen voor visum ondersteuningsbrief Thailand”

 1. erik zegt op

  Ik denk dat je een extension gaat aanvragen, geen visum. Laat de jaaropgaves zien die je hebt gehad en voor de AOW zit het vakantiegeld er in. Het netto haal je van jouw bankafschriften af; deel jouw jaarnetto door 12 en je hebt het maandnetto.Je hebt dan jaaropgaves en netto-briefjes, wat wil men nog meer?

  • rob zegt op

   Bankafschriften, hoe kom ik daar aan? Het laatste afschrift wat ik ooit heb ontvangen zal zo’n 10 jaar geleden zijn. Worden screen prints van internetbankieren ook geaccepteerd?

   • erik zegt op

    Waarom niet? Die print je uit vanuit de banksoftware, je hoeft geeneens een screenprint te maken. Ik zit bij ING, ik geef een return op de bijschrijving en de hele tekst wordt zichtbaar en dat print je uit. Maar de basis is de jaaropgave zoals George ook zegt.

   • Cornelis zegt op

    Schermafdrukken van internetbankieren worden aanvaard, is mijn ervaring.

 2. george zegt op

  Beste Wil

  Op de jaar opgave staat naast het bruto jaar inkomen ook de ingehouden belastingen hierover.
  Dus een klein rekensommetje en je hebt uw netto jaarinkomen, dit gedeeld door 12 ( maanden ) en u hebt uw ( netto) maand inkomen. ( maar ik denk dat men dat op de ambassade wel voor u uit rekent).
  Als je gebruik maakt van uw jaar opgave is uw vakantiegeld al er bij inbegrepen.
  U kunt ook uw bank afschriften mee nemen met daarop de uitgekeerde bedragen van uw AOW en pensioen, ik meen van de laatste 3 maanden.

  groet George

  • Wil zegt op

   Dank!!! En wie rekent dat netto maand bedrag dan naar Bht om, is dat de Ned. Ambassade of de Immigratie waar je de extension haalt?

   • lung addie zegt op

    De Thaise immigratie doet de omrekening naar THB en niet aan de meest gunstige koers.

    • george zegt op

     Beste
     In Nakhon Sri Thammarat moest ik (ruim 2 maanden geleden extension aangevraagd) zelf bij mijn bank (Bangkok Bank) de actuele wisselkoersen van die dag opvragen.
     Nadat ik mijn visumondersteuningsbrief had ontvangen heb ik immigration in Nakhon Sri Thammarat gebeld met de vraag of deze ook vertaald en gelegaliseerd moest worden door het Thaise ministerie van buitenlandse zaken,echter dit gesprek (gevoerd door eerst mijn vriendin en later mij zelf) was te moeilijk en leverde vervolgens onderstaande op:

     Eerst wilde de immigratie beambte dat het maand bedrag op mijn visumondersteuningsbrief in Bath zou zijn. Ik gaf aan dat de ambassade dat niet doet,( ik weet niet of de ambassade dit doet maar had mijn ondersteuningsbrief al op dat moment)
     vervolgens wilde hij dan een bevestiging van omrekening van het maandbedrag in Euro naar Bath van mijn bank, dit wederom deed de bank niet.Uiteindelijk dus alleen een door de bank afgegeven printje van de actuele wisselkoersen van die ochtend.En natuurlijk had de immigratie beambte hierover wat te zeiken (excuseer mijn woordgebruik) waarop mijn vriendin hem toe snauwde dat hij dat makkelijk zelf kon uitrekenen, en aldus zonder commentaar dit keer geschiedde.
     Groet George

   • TheoB zegt op

    Wie dat netto bedrag omrekent naar Baht is niet belangrijk. Welke wisselkoers gehanteerd wordt wel.
    De visumondersteuningsbrief (https://www.nederlandwereldwijd.nl/binaries/nederlandwereldwijd/documenten/publicaties/2017/05/11/aanvraagformulier-visumondersteuningsbrief/aanvraagformulier+Visumondersteuningsbrief.pdf) is alleen voorzien van een ruimte om een netto Euro-bedrag in te vullen. De NL ambassade zal dus het bedrag niet naar Bahts omrekenen.
    Als je rekening houd met een koersval van de Euro en er vanuit gaat dat de immigratie-officier de ongunstigste wisselkoers hanteert op het moment van verblijfsvergunningverlengingaanvraag (wat ‘n woord!) kom je niet snel voor verrassingen te staan.
    Het afgelopen jaar was het verschil tussen hoogste en laagste middenkoers zo’n 7% en het verschil tussen beste (geldwisselkantoren) en slechtste (banken) wisselkoers op een bepaald moment is zo’n 2%.
    Wat de ambassade accepteert als bewijs voor het inkomen staat hier: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/wonen-en-werken/visumondersteuningsbrief
    Als de informatie op die pagina niet voldoende is, kun je je vraag stellen via het contactformulier.

 3. Haki zegt op

  Mogelijk wordt op je aow al geen belasting ingehouden omdat de SVB automatisch de algemene heffingskorting of de ouderenkorting toepast. In dat geval is je bruto gelijk aan je netto.

 4. Laksi zegt op

  Tja,

  Ik maak van de ING een print van 2 maanden en stel zelf het bedrag op. Ongeveer (1 miljoen bhat)
  De ING afschriften zijn hoger.

  Simpel, hoe makkelijk wil je het hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website