Lezersvraag: Nederlandse TV in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
13 augustus 2011

Als ik om de 6 maanden voor een paar weken naar huis (Nederland) ga, wil ik bij thuiskomst Internet en TV. Maar daar ik door het feit dat ik tenminste 10 maanden per jaar in Thailand vertoef, heb ik alle technische voorzieningen die dit mogelijk maken opgezegd.

Mijn twee zoons, echte whizzkids, werden voor bijna onoplosbare problemen gesteld. Maar ze kwamen er uit, op het balkon kwam een schotel, onder mijn TV een ‘Dreambox’ en mijn beneden buurvrouw gaf me voor 10 euro en een bos bloemen de inlogcode van haar router. Ik hoef nu bij thuiskomst alleen mijn laptop aan te sluiten en in te loggen op het internet daarna een kabeltje van de ‘Dreambox’ naar de laptop en zie ik heb meer dan 200 kanalen inclusief sport1 en filmnet in mijn huiskamer.

Ik weet dat e.e.a. draait via hun computers, maar dat wil ik allemaal niet weten, veel te technisch. Maar waarom nu dit verhaal?

Ik wil in Thailand ook Nederlandse TV kijken en niet alleen naar BVN. Wie heeft er ervaring mee? Wie kan een dummie als ik uitleggen hoe e.e.a. werkt En niet onbelangrijk wat heb ik allemaal nodig en wat kost het. Ik woon in de Isaan, in een klein dorp en heb geen vaste telefoon. Wie kan me vertellen wat goede internet providers zijn? Wie heeft er ervaring met True Move? (Engels voetbal.)

No votes yet.
Please wait...

64 reacties op “Lezersvraag: Nederlandse TV in Thailand”

 1. tom zegt op

  Waarom zou je live tv willen kijken. Je hebt goede internetvoorzieningen, schrijf je dus je kunt bijna alles terugkijken via http://www.uitzendinggemist.nl (piblieke omroep) http://www.rtlgemist.nl (rtl 4,5,7) of via http://www.sbs6.nl De streams zijn van goede kwaliteit dus die kan je zonder probleem bekijken op je tv als je je pc erop aansluit.
  Groeten.
  Tom

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   De Dreambox is illegaal en maakt gebruik van het UBS-netwerk. Ik heb er ook een, maar als de upload-snelheid daalt, bevriest het beeld of valt het zelfs helemaal weg. Bijzonder vervelend als je naar voetbal of tennis zit te kijken.
   Je buurvrouw moet dan ook een schotel hebben om het signaal te ontvangen. Gelukkig heb ik ook kabel, dus kan ik altijd ergens naar kijken.

   • Thailandganger zegt op

    Hans de dreambox is niet illegaal, wel als je hem van speciale software laat voorzien die de gecodeerde kanalen kraakt. Maar je kunt hem ook gewoon aansluiten op je schotel en de kanalen bekijken die normaal toegankelijk zijn.

    De dreambox wordt in Nederland/Europa gewoon verkocht en we hebben hier geen UBS network. Whatever that may be. Het concept is trouwens hier al weer op zijn retour.

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Hoe illegaal is illegaal in Thailand. Normaal betaal je bij True 1632 THB per maand voor weergave van het gold program. Met een dreambox ben je met 5500 THB ineens klaar. Uiteraard heeft iedereen hier de Dreambox voorzien van speciale software, anders heeft het geen zin. Gisteravond werkt de zaak weer eens niet.

     • Thailandganger zegt op

      Hans heb geen illusie, zelfs hier in Nederland heb je met zo’n gepimpte dreambox gelazer en soms (heel vaak) blokken in het beeld. En dan hebben we toch hier een bandbreedte van 40mbit download en 4mbit upload. En dan nog werkt het vaak niet.

      De meeste officiële installateurs willen niks meer weten van een dreambox en dat was jaren geleden toch echt wel anders.

      Bovendien draait dat die box op Linux software die de laatste jaren ook al weer behoorlijk wordt aangevallen door virus producerende mensen. Ik vraag me af in hoeverre er nog security patches zijn voor de laatste gaten in de software.

      Laatst was ik nog bij een van je kennissen hier in Nederland….. ook een dreambox bezitter. Echter die dreambox was compleet naar de mallemoer. De hele linux zat compleet vast. Niks meer aan te doen dan terug te brengen naar –> dreambox.

      Zo’n ding kan echt een uitkomst zijn, maar ook een regelrechte “pain in the ass”.

  • willem zegt op

   als je een redelijk goede internetverbinding hebt kan je je lid worden van http://www.livefootballstreams.co.uk/nl eenmalige betaling van ongeveer 35 euries alle nationale en europese wedsrtijden een aanrader

  • Thailandganger zegt op

   Beste Tom,

   In veel landen kan je de gemiste links niet openen en bekijken. Ze werken daar gewoon weg niet.

  • René van Broekhuizen zegt op

   Je kan ook gemistdownloader (www.helpdeskweb.nl/gemistdownloader) op je pc installeren. Je kan hiermee programma’s opnemen van de hierboven genoemde website ‘s. Je kan dan kiezen voor 1 prog. opnemen of ze in een wachtrij zetten en meerdere achter elkaar opnemen. Je kan ze dan bekijken wanneer het het beste uitkomt. Ik zelf zet de gedownloade progs. op een memorystick of een externe harde schijf. Ik bekijk ze dan via een media centre. Dat is een kastje dat je aansluit op je tv. Hier sluit je de memory stick of externe harde schijf op aan. Zo kan je dan de opgenomen bekijken. Je kan hiermee ook foto’s bekijken of muziek afspelen die op de stick of schijf staan.

  • ruud zegt op

   als je via internet wilt kijken naar ned. zenders, moet je er voor zorgen dat de zenders niet geblokkeerd worden/zijn,
   Kijk eens in dit artikel van Computeridee. :

   http://www.computeridee.nl/artikel/buitenlandse-videosites-bekijken

   Ruud

 2. nok zegt op

  Ik heb het allemaal laten aanleggen dus weet het fijne er niet van. Maar volgens mij kan je wel nederlandse zenders bekijken als je de schotel op een andere sateliet richt. Dan heb je daar toegang voor nodig en moet het werken volgens mij.

  Als je met UBS True bedoelt heb ik ervaring maar het is duur om veel zenders te krijgen. Dan kan je beter zoals vele thai een aangepaste dreambox kopen, er zijn er ook die zonder internetaansluiting werken.

 3. pim zegt op

  Probeer dit eens .
  http://WWW.NJ43.COM

 4. guyido zegt op

  als ik uitzending gemist oproep en een programma aanklik krijk ik altijd de mededeling dat mijn geografiese positie niet toestaat het programma te bekijken.
  die geografiese positie is thailand ….

  zo hoe dat lukt bij anderen ?een raadsel voor mij.

  ik zou ook willen beginnen met alleen bvn , maar welke provider heeft dat in zijn pakket?

  true niet, die heb ik momenteel ,komt met het huis, en die bevalt mij helemaal niet omdat er geen enkel internationaal programma te vinden is , dus ik wil wel een andere provider.
  kabel is geen optie ,ik woon in een national park 25 km noord van Chiang Mai , dus schotel moet het blijven.
  mischien heeft iemand een tip bij welke sateliet provider bvn er bij zit en liefst ook met france 24, deutsche welle en cnn, bbc en aljazeera , een hele lijst dus …..

 5. Jake zegt op

  Probeer de Digizon Player, deze kun je connecten met een TV in NL en modem. Vanuit Thailand kan je dan via de Digizon Player inloggen en live tv streamen en ook zappen. In principe heb je remote on distance NL tv, kosten zijn wel behoorlijk. Denk hierbij aan zo’n 300e maar geen maandelijkse kosten zoals bij de Dreambox het geval is.

  1 tip, gebruik een tv ergens in een slaapkamer in NL waarvan je gebruik kunt maken, de tv hoeft niet aan te staan in NL.

  http://www.digizon.nl is de website van het bedrijf, succes ermee 🙂

 6. luc zegt op

  hoe heet een dreambox in Thailand ?

 7. Jake zegt op

  dreambox heet gewoon een dreambox in thailand, alleen is het wel illegaal, ze tappen het kanaal van bijv true af hier.

  Wat misschien wel een mogelijkheid is om bij Digitenne navraag te doen, toen in NL die 2 zendmasten buiten werking waren was het mogelijk om tijdelijk via website van Digitenne alle NL kanalen te streamen. Dit zou een mooi concept kunnen zijn voor alle NL expats die buiten Europa wonen en toch NL tv willen ontvangen en niet genoeg nemen met BVN

  • Thailandganger zegt op

   Hoe kom je er toch bij dat die illegaal is? Een normale dreambox waar je braaf een kaart in stopt is volstrekt legaal. Hij wordt pas illegaal als je de software gaat uitbreiden met allerlei extra functies die codes kraken van via de schotel ontvangen zenders. Maar zolang je een standaard dreambox hebt en niet aansluit op het internet is het net als elke ander sateliet/schotel ontvanger. Je moet er namelijk dan gewoon een kaart instoppen voor je zender abonnement.

   • Hans Bos (redactie) zegt op

    Helemaal juist. Ik dacht toch dat de posting ging over de illegale versie? Anders kun je net zo goed True nemen, toch?

    • Thailandganger zegt op

     Ik reageerde eigenlijk op het feit dat het hier per definitie als illegaal wordt betiteld en dat is dus niet zo.

     Zo las ik het niet. Maar Allez jij je zin!!!

 8. Arno zegt op

  Via de satelliet ga je geen andere zender dan BVN ontvangen in Azie (wereld is rond, satellieten hangen aan de Nederlandse kant), als je alle programma’s wilt bekijken zonder de melding dat je geografische lokatie dit niet toelaat zul je een nederlandse proxy moeten draaien (+/- 7 euro per maand), mooie oplossing is ook de slingbox, kastje wat je in nederland aan de kabel hangt en die dan alle zenders via internet toegankelijk maakt, de goedkoopste slingbox is geloof ik zo’n 150 euro. Verder geen maandelijkse kosten meer.

  • Thailandganger zegt op

   Een slingbox is inderdaad een leuk alternatief, ware het niet dat je in Thailand altijd last hebt van de bandbreedte (en dus van hakkelend/stagnerend beeld).

   En hoe verder je in het binnenland van Thailand zit hoe erger dit wordt. De schrijver van dit artikel zat ergens in de Isaan. Het zou mooi zijn als hij dit via een slingbox kan oplossen maar ik betwijfel of zijn internet dat wel aankan.

   Eigenlijk zou Nederland net zoiets moeten hebben als DooTv voor de Thai heeft. DooTv streamed gewoon alle Thaise zenders naar een server buiten Thailand en zet die uitzendingen daar beschikbaar. Die server kan dus niet worden geblokkeerd door Thailand. Of het legaal is? Ik heb geen flauw idee, want ik weet niet of er auteursrechten worden betaald. Ik weet wel dat als ik in Dollars betaal aan DooTv mijn vriendin voor amper 60 euro een heel jaar alle, maar dan ook echt alle, zenders en uitzendingen kan kijken van de Thaise TV, Films, en concerten. En allemaal beschikbaar binnen een uur na uitzending. Een ander groot voordeel is dat je een zending kan pauzeren of kan door-spelen in geval van reclame.

   Nu weet ik niet hoeveel Nederlanders hier behoefte aan hebben buiten Nederland maar het zou wel eens een gat in de markt kunnen zijn. Maar je zult wel als je zoiets opzet auteursrechten moeten betalen want daar kom je hier niet mee weg om die te ontduiken lijkt me zo.

   • nok zegt op

    Een dreambox die “aangepast” is gaat iedere minuut de code ophalen via internet. Je hebt dus een internetverbinding nodig maar dat hoeft geen breedband te zijn.

    Ik ken mensen met een aangepaste dreambox die het ook zonder internet altijd doet. Dat kost iets meer maar dan hoef je niet meer maandelijks te betalen voor de code.

  • Peterphuket zegt op

   Bij netshade betaal je maar 20$ per jaar en heb je de keuze uit een veelvoud van proxys, ben er zeer tevreden over en zie dus niet de melding meer dat “de geografische positie” het niet meer toe laat.

 9. wim verkuijlen zegt op

  In deze threads lopen veel dingen door elkaar.
  Satellite TV: de kanalen, bv TrueMovie en BVN worden uitgezonden via de ThaiSat-5 satelliet. Men onderscheidt twee soorten kanalen: FTA (free to air) en Paid.
  BVN is een FTA kanaal dus hier hoeft niet voor betaald te worden. TrueMovie (sports, news, CNN, etc.) is paid dus hier moet voor betaald worden. De Dreambox is een ontvanger die niet illegaal is, nergens in de wereld zolang betaald wordt voor paid kanalen.
  BVN en Truemovie en vele andere kanalen kunnen ontvangen worden met dezelfde schotel. Maar als je BVN wilt moet je wel een grote diameter schotel hebben. En je moet twee koppen (LNB) hebben want BVN zit op de C-band en o.a. TrueMovie op de K-u band.
  Voor de paid kanalen heb je een Card nodig waarop de sleutel is tot de kanalen. Wat nu iligaal is als je deze sleutel via het internet met andere mensen deelt! Maar dan heb je dus naast je schotel ook een internet aansluiting nodig.

  Internet TV: hiervoor heb je ten alle tijde een internet aansluiting nodig maar wel met een goede bandbreedte. En hier schort het nogal eens aan in Thailand. Heb je een goede bandbreedte kun je zeer veel kanalen voor niets ontvangen.

 10. Jake zegt op

  nergens voor nodig om te betalen voor live streams van voetbal

  check livetv.ru/en

  hier kan je via sopcast ook de NL eredivsie wedstrijden streamen, vanmiddag om 1630 NL tijd weer 🙂

  • conimex zegt op

   sopcast werkt bij mij niet meer, maar er zijn vaak wel andere streams via rojadirecta.me , heb zelf kabel tv, vanavond wordt de wedstrijd Ajax-sc-Heerenveen rechtstreeks uitgezonden en vannacht de wedstrijd Fc Twente-AZ nog gezien.

   • Jake zegt op

    wat voor kabel heb je dan als ik vragen mag, ben zelf woonachtig in Pattaya en heb het jammer genoeg nog niet kunnen vinden..

    • conimex zegt op

     Ik woon in Ayuthaya, mijn kabel is van CTH, 300 bht per maand, het moet overigens met een schotel te ontvangen zijn, het programma is van goal tv.

 11. Vino2005 zegt op

  Probeer onderstaande site. Ik weet helemaal niet of dit werkt. Heb hier geen ervaring mee.

  http://dutchwebtelevision.blogspot.com/

  • Miek37 zegt op

   Dat ziet er goed uit!

   @guyido ik mistte in jan precies de laatste afl. van mijn fav. tv progr. maar heb dat in Thailand toch kunnen bekijken via uitz. gemist (publieke omroep) gewoon via de laptop met een wifi verbinding.

 12. Probeer deze site, ong 4.000 tv zenders via internet
  http://tinyurl.com/44cgqql

  Veel kijk plezier.

 13. Leo zegt op

  Slingbox is de solution ,installeren en geen pc nodig.
  Maar indien je een familie/bekende hebt met pc in NL waar je vandaan kunt streamen kun je dit proberen: http://www.my-iptv.com ,tv kaart in de NL pc, de router configureren en lekker zappen vanuit Thailand 🙂

  • Thailandganger zegt op

   IPTV kost allemaal bandbreedte en die heb je niet of te weinig in Thailand. (en dan heb ik het niet over Bangkok of de Toeristenplaatsen) Maar in de Isaan kun je dat schudden.

   • René van zegt op

    Zoals ik een paar dagen terug al aangaf downloaden via gemistdownloader. Publieke omroepen en diverse RTL ‘s etc. Eerst met uitzending gemist of iets dergelijks selecteren. Het maakt dan niet uit dat de internet snelheid laag is, je gaat pas kijken als het of de prog’s binnen gehaald zijn. Kwaliteit is prima en het journaal al heel snel te downloaden. Met BVN maar een beperkt aanboden oud nieuws. En het dan ook maar net wat je het beste van Nederland of België vindt.

 14. John Colson zegt op

  Het lijkt er een beetje op alsof jullie allemaal heimwee naar Nederland krijgen. De verveling begint in Thailand toch niet toe te slaan hoop ik. En nu niet boos worden na deze opmerking.

 15. HansNL zegt op

  Heb e.e.a. nagevraagd bij een leverancier van apparatuur die het mogelijk maakt om waar ook ter wereld Nederlandse TV te kijken.
  Via het internet, dat wel, dus afhankelijk van de snelheid/bandbreedte van het internet.

  OK
  In Nederland voor digitale TV is een extra decoder nodig die je voor een (Slingbox)Mediastreamer moet plaatsen.
  Deze slingbox kost ongeveer € 300
  Voor analoge TV heb je geen decoder nodig.
  In Thailand heb je een (Slingbox) Catcher (ontvanger) nodig, die het signaal van de streamer in Nederland aflevert op je computer, of desnoods, op je TV.
  Deze Catcher kost ook weer € 300.

  Bij elkaar dus een aanmerkelijk bedrag, en de bandwijdte/snelheid van de internetverbinding is het breekpunt, 20 MB is wel het minimum.
  Althans zo vertelde mij de leverancier.

  • Arno zegt op

   denk dat je leverancier niet de goedkoopste oplossing voor jou heeft bedacht 😉

   Slingbox Solo (NL versie): €199, op marktplaat en ebay 2e handjes goedkoper… inderdaad gewoon aan de kabel hangen in nederland (dus geen extra kosten)

   via een website kan je inloggen / bekijken (en als je wilt naar je tv streamen met bv HDMI)

   mensen die ik ken beweren dat je upload (nederlandse kant) liefst 1 MB moet zijn, download (thailand) minimaal 4 MB maar volgens mij is het mooie van een slingbox dat deze de bitrate aanpast aan je internetsnelheid, dus scherper naar mate je snelheid hoger wordt (en ja dus mindere resolutie wanneer je lagere snelheid hebt)

   dus voor 200 euries kan je helemaal up and running zijn

   • HansNL zegt op

    Het is echt niet mijn bedoeling geweest om me te concentreren op prijs.
    Heb alleen maar, zuiver informatief, vanuit mijn lekenstandpunt doorgegeven wat een leverancier mij adviseerde.
    Oh, ongetwijfeld kun je op marktplaats zaken goedkoper aanschaffen, maar het lijkt me dat dit vanuit Thailand lichtelijk bezwaarlijk kan zijn.
    Allemaal prachtig hoor die (semi) technische oplossingen die aangedragen worden, maar voor een leek zoals ik allemaal, min of meer, van een enorm adacadabra-gehalte.
    Ik weet dat de mogelijkheden er zouden moeten zijn, maar hoe dat dan moet?
    Joost mag het weten.
    Gewoon aan de kabel hangen, wederom met mijn beperkte kennis, lijkt me voor digitale tv een weinig optimistisch.
    Immers, ergens in de ketting zal je toch een decoder op moeten hangen, lijkt me.
    En, als je nu eens geen tweedehands spulletjes wil kopen?
    Waar het mij om gaat, dat ik hier vanuit Khon Kaen met een redelijke kwaliteit NL-TV wil bekijken.
    Dat heb ik ook doorgegeven aan de leverancier, en je zegt het zelf al, de slingbox de internetsnelheid meet en aanpast aan wat kan.
    Vandaar de wellicht dure oplossing.

   • frank zegt op

    Kijk al 1.5 jaar nederlandse televisie ( live ) in Pattaya met Hava box; niet of nauwelijks problemen. Heb alle zenders + eredivisie live + flim1 en sport 1.
    Kwaliteit met Hava is veel beter dan slingbox en als je een goede server in Nederland hebt heb je maar 1 mb hier nodig.
    Hmdi kablel zoals Arno tussen je computer en je tv scherm en je hebt alles.
    Het kan dus wel>>>

    • hans zegt op

     Dat lijkt me dan wel weer goede tip, kun je dat niet even uitgebreider uileggen hiero, voor de a-techneuten

     • Jan Nagelhout zegt op

      http://www.avblog.nl/aansluiten-laptop-pc-tv/

      alstu 🙂

    • HansNL zegt op

     Frank, zou zeggen, vertel me eens meer?
     Dank U.
     thkkhans@gmail.com

     • frank zegt op

      Ok; je koopt een havabox ( titanium Hd bv ); sluit die aan op de internet in Nederland( familie of vriend) .
      Deze box zorgt voor het doorgeven van het signaal door de computer.
      Je koopt nog een dreambox ( Hd met bv ziggo kabelkaart bv ); zorgt dat je alles door een techneut of iemand die in die branche werkt wordt aangesloten. Alles in HD graag; want anders ontvang je niet veel binnenkort..

      In Thailand alleen hava player downloaden ( is een speler net zoals windows media player bv ) ; je krijgt een code om mee in te loggen.
      Daar zit een virtuele afstandsbediening bij; vervolgens HMdi kabel van je computer naar je tv scherm en veel plezier.
      Werkt bij mij perfect; snelle server in Nederland ( hier heb ik TTen T 3 mb ) en sophon als backup.

 16. Leo zegt op

  @ thailandganger,in vele restaurant en bars in Pattaya word IPTV al toegepast,veel al om de paardenwedstrijden ,ze gebruiken een pc met een goede videokaart.Betreft de isaan ben ik met je eens dat kan alleen recorder software ,en dan maar hopen dat je een programma kan kijken na een dagje downloaden 5555

  • HansNL zegt op

   Nou nou, zo erg is het in de Isan, in dit geval Khon Kaen, nou ook weer niet!
   Weliswaar is de snelheid omtrent het einde van de schooldag pet, maar omstreeks 21:00 uur begint de snelheid weer aardig op te lopen.
   Vriend van me heeft een 20MB aansluiting die tussen 21:00 en 13:00 uur vaak aangeeft dat de snelheid 25 MB of meer is.
   Kijk, en dat is nu net de tijd dat in Nederland de interessante programma’s draaien.

   • Jan Nagelhout zegt op

    25 mb in thailand?
    dat lijkt me heel stug, google eens een speedtest, laat dat eens runnen, en zie dan eens wat hij aangeeft,doe dat 2 keer bij verschillende tests en neem een gemiddelde
    Ik ben bang dat je op heel wat andere getalletjes zult uitkomen……
    Als het wel zo is hoor ik het graag

    • HansNL zegt op

     True internet geeft garantie aan tussen 10-30 MB.
     Vriendmans heeft inderdaad in Bangkok en, als goede mokummer, ook aldaar getest.
     Met Bangkok inderdaad 25 Mb, met Singapore 22 Mb en met Amsterdam 18 Mb.
     Let wel, in de testperiode liep zo af en toe de meter op tot 50 Mb.
     Maar dat was wel vreselijk duur.
     Het gerucht gaat dat True ook TV via internet wil gaan leveren, en dus veel bandbreedte en snelheid nodig heeft.

     • Jan Nagelhout zegt op

      Als dat zo is dan is het zo, ik ben onder de indruk, dacht altijd dat Thailand nog lang niet dat soort snelheden voorhanden had.
      Dure kwestie daar of valt dat wat mee?
      En is het overal voor handen of alleen in bepaalde (toeristische) gebieden?
      Hier kun je 25 mb + digitale tv +24 uur per dag vaste nummers bellen al krijgen voor een 50 Eurrie.
      Zat me af te vragen wat je voor zoiets schuift, lijkt me in die landen een duur aardigheidje toe……
      En die vraag hier onder van Wim zou ik inderdaad ook wel eens willen weten…

      • HansNL zegt op

       Ik hoorde vriendmans iets onder zijn baard mompelen van 1799 baht.
       Maar of hij juist mompelde, of ik het goed gehoord heb?
       J,M,H,W.

       • Jan Nagelhout zegt op

        Nou ja, op zich zijn dat natuurlijk best wel behoorlijke bedragen daar in die wereld.
        Het is in ieder geval geweldig dat het kan,,,, lang leve Internet

     • Leo zegt op

      Als je wilt testen of je internet snelheid ok is om Tv te kijken vanuit NL ,dat kun je het eenvoudig testen met Sopcast programma,installeer het programma op je pc,ga dan naar live channels,selecteer daar een livestream,Tip: op zondag streamen ze eredivisie live op DSC en M&M 🙂

 17. Wim zegt op

  En niet alleen gewoon een speedtest. Ook de server aangeven waarnaar je de test wilt doen. Je kunt in Thailand een redelijke bandbreedte hebben maar zogauw je de grens overgaat niet meer. Het data verkeer in- en uit thailand loopt over de firewall in Bangkok. Dat geeft een grote vertraging. Dus een speedtest naar b.v. een server in Amsterdam is realistischer voor ned. tv. dan naar een server in BKK.

  • Jan Nagelhout zegt op

   Daar heb je inderdaad gelijk in, nog niet eens aan gedacht…….

   • HansNL zegt op

    Over de firewall?
    Of bedoel je de firewall en Mict?

    • Jan Nagelhout zegt op

     Hij bedoeld dat als je een speedtest wilt doen dat er dan een verbinding word gemaakt met een server, die server kan dus bij jouw in Thailand staan maar ook ergens anders.
     Het prog stuurt een pakketje naar server en terug, zo weet je dus de snelheid up/down, en de eventuele bottleneck.
     Probeer deze maar eens http://www.speedtest.net/

     Als je dus streamt vanuit Nederland dan moet je eens een Nederlandse server kiezen en daar de test mee doen, wat Wim al aangeeft hierboven.

 18. Wim zegt op

  Er wordt gevraagd dit aan een non-tech uit te leggen. Dit is begrijpelijk, wil ik ook best doen, maar hierin schuilt wel het echte probleem.
  Deze thread is begonnen met: mijn 2 zoons hebben hoogstandjes gedaan om mij te geven wat ik wil, en nu wil ik hetzelfde in Thailand!!
  Mijn antwoord zou zijn: Nodig je 2 zoons uit om dit hier in Thailand te herhalen!!
  Deze hele materie is zo complex dat die niet via dit forum is op te lossen.
  Mijn verhaal: ik woon in hua hin, wilde TV, dus kreeg ik een schotel, met card en alle populaire zenders. Toen wilde mijn familie BVN dus kreeg ik een schotel met BVN, twee kastjes. Maar hoe dit als een oplossing?? Ja, kabels verwisselen. Dat was voor mij geen oplossing dus JTV uit Bangkok laten komen, de experts!! Nou, de vonken vlogen over en heb ik ze naar huis gestuurd. Toen ben ik, met mijn technische achtergrond, me gaan verdiepen in Sat TV in Thailand. Op dit moment kan ik met een kastje BVN, en vele andere zenders, en Truevision en vele andere zenders, en opgenomen video’s en films bekijken, op mijn laptop de TV bekijken, etc..

  Dus: alles is mogelijk maar je hebt de nodige kennis nodig. En die vind ik hier in Thailand nagenoeg niet!! Dat is de realiteit.

  Dan internet bandbreedte. Hier moet je onderscheid maken tussen nationaal en internationaal. Binnen Thailand is een bandbreedte van ca. 5 Mb. redelijk. Maar als je naar Nederland of Engeland, of ergens anders in Europe of de rest van de wereld wil surfen dan moet je door de firewall van Thailand. De Thaise overheid heeft een groot Data Center in Bangkok dat al het internet verkeer uit en in Bangkok filtreert en controleerd. Hierdoor verliest het dataverkeer zeer veel bandbreedte, tussen de 80-90%. Ik heb deze bandbreedtes gemeten en het hele traject bekeken waar het verlies optreedt.

  Dus als men hier roept dat ze met internet deze snelheid hebben, dat ze met IP TV alles kunnen ontvangen, bekijk ik dat met grote reserve.

  Sorry voor deze technische uitleg, maar mijn advies: vindt een (echte) deskundige die je kan helpen met dat wat je wilt, of verdiep je erin dat je de deskundige wordt, of laat je zoons overkomen.

  Maar op deze thread heb ik niet veel deskundigheid kunnen ontdekken. Sorry voor mijn openheid maar ik wil wel graag realistisch zijn.

  succes

 19. Jan Nagelhout zegt op

  “Maar op deze thread heb ik niet veel deskundigheid kunnen ontdekken. Sorry voor mijn openheid maar ik wil wel graag realistisch zijn”

  Wat het verhaal betrof van die “server” in relatie tot een plausibele downloadsnelheid vanuit Nederland had ik hierboven al een beetje uitgelegd.

  Verder kunnen we niet allemaal genieën zijn (sorry voor mijn openheid :))

  • Wim zegt op

   Hier heb je een punt, ok.
   Maar ik ging ervan uit dat mensen via dit forum een oplossing hopen te vinden voor hun probleem of op zijn minst ideeen op kunnen doen om een oplossing te vinden.

   • Jan Nagelhout zegt op

    Was ook niet fout bedoeld Wim, (no hard feelings:)), je hebt ook wel gelijk.

    Ik woon zelf niet in Thailand, dus heb ik ook niet zo met die problematiek te maken.
    Ik reageerde gewoon op die downloadsnelheid, en gaf een paar methodes aan om deze op een realistische manier te kunnen controleren, omdat ik de aangegeven snelheden nogal hoog vond, en zoals jij al aangaf, zit de bottleneck bij de firewall in Bangkok in relatie tot streaming vanuit het buitenland,

    Hahaha, laatste keer dat ik in Laos was: Here Highspeed internet (256kb) lol, ik ben hem maar gauw gesmeerd……

 20. Hansg zegt op

  Hallo allemaal,

  Hartelijk dank voor de vele reacties.
  Ik ben echter de weg al lang kwijt.
  Ik zal mijn zoons de reacties laten lezen, die halen er vast nuttige informatie uit.
  Nogmaals dank

  Hans Gielen

 21. E.K.Wijtman zegt op

  geachte mevr./Meneer.
  Het volgende kan ik U aanbevelen voor een perfecte ontvangst van alle Nederlandse kanalen in Thailand en overal ter wereld. U zult moet aanschaffen een Slingbox ( neem een kijkje op http://www.slingbox.com en U hebt alle informatie die U nodig hebt voor een perfecte ontvangst in Thailand. de Slingbox moet in Nederland worden aangesloten bij een van U zoons of kennissen op hun Sateliet ontvanger of Ziggo of KPN decoder…dit alles is zeer simpel.. ik kan U aanraden om een Slingbox pro te nemen die is iets duurder maar wel een prachtig HD beeld.. maar U kunt ook de Slingbox Solo nemen .. maar dan een iets minder mooi beeld in SD kwaliteit. Op Uw computer hoeft alleen maar een Slingbox Player te instaleren en U kijkt naar wat U maar wilt RTL4 SBS6 Ned 1 enz……..
  Ik hoop dat U hier veel plezier mee zal beleven.. een vriend van mij die in Pattaya woont kijkt al heel lang via mijn decoder elke dag.. geen kosten geen abbonnement alles gratis via internet. Met vriendelijk groet E.K.Wijtman Delft.

 22. adriaan zegt op

  Sinds kort is er de volgende mogelijkheid om Nederlandse tv te ontvangen in Thailand , http://www.ntvchannel.com
  Deze site biedt 8 Nederlandse kanalen aan via internet.
  Je kan de kanalen live of semi live bekijken.
  Je kan per maand , kwartaal of per jaar betalen , zonder automatische verlenging van abonnement.
  Voor livestreams voor eredivisie voetbal raad ik de volgende site aan : http://www.wiziwig.tv , gezien de labiele verbindingen in Thailand , beveel ik kijken via veetle streams aan, ik kijk in iedergeval zorgeloos alle live wedstrijden , en mijn verbinding is echt matig hier.

 23. Virgil zegt op

  Hi allemaal,

  Ik ben ook geinteresseerd in de mogelijkheid om Nederlandse zenders te ontvangen in het verre oosten. Ik zit zelf op Sumatra, Indonesie.

  Ik las een aantal reacties terug wat over de aangepaste dreambox in Thailand. Kan iemand mij vertellen hoe dit precies werkt via de kabel? Of misschien kan jij me verder helpen om aan deze aangepaste dreambox te komen?

  Je kan me mailen: vrefos at hotmail punt com

  groeten Virgil

 24. Virgil zegt op

  Het probleem is dat het internet hier niet zo snel is, ik kan aan maximaal 3Mbps komen, dus niet echt heel snel. Ik ben dus op zoek naar de mogelijkheid van NL-TV via de ‘aangepaste’ Dreambox of Hava. Degene die in Thailand wonen of ergens anders in Azië en die NL zenders hebben via de kabel (dus niet via internet), ik hoor graag hoe jullie dat voor elkaar hebben!

  vrefos at hotmail . com

  Groet

 25. peter landuyt zegt op

  Beste

  Sedert een jaar verblijf ik nu in Bangkok .mijn kinderen verblijven in
  Belgie en bij hun heb ik een slingbox geplaats,zo dat ik mijn digicorder kan bedienen
  vanuit Thailand,en echt dit werkt heel goed (soms een beetje vertraging en minder scherp) ,ik kan live tv kijken en ook progama’s opnemen en dan later bekijken ,heel gemakkelijk door het uurverschil.
  Nu heb ik wel redelijk goed internet via True 15/1.5 met kabeltv.
  Laats was ik een weekend in Jomtien en ook daar werkte het pervekt op mijn pc.
  Zo ik wilde langs deze weg laten weten dat een slingbox een goed alternatief is om in Thailand Nederlandstalige tv te bekijken.

  Grt

  Peter


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website