Beste lezers,

We zij nu twee keer in Thailand geweest en hebben de smaak te pakken. Waar heb je de beste natuurparken om te wandelen in juli, waar je ook apen, vogels en andere dieren kan zien?

We zijn gebonden aan juli en augustus in verband met onze schoolplichtige kinderen.

Met vriendelijke groet,

Rudy

6 reacties op “Lezersvraag: Beste natuurparken om in juli te wandelen en waar je dieren kan spotten?”

 1. Angèle Gyselaers zegt op

  Dierenpark WFFT is een wildlife center :[email protected] en je steunt ineens deze foundation.Niet zo ver van Hua Hin beach.
  Angèle

  • Johan Combé zegt op

   WFFT staat voor Wildlife Friends Foundation Thailand en is zeker geen dierenpark maar meer een dierenziekenhuis waar zieke en gewonde wilde dieren worden opgevangen en verzorgd. De oprichter Edwin Wiek zal zeer zeker bezwaar maken tegen de term dierenpark..

 2. Brigitte zegt op

  Onze beste ervaring in Thailand was de jungletrek vanuit Pak Chong http://www.bobbysjungletourkhaoyai.com
  Geen regen gehad, maar dat is natuurlijk geen garantie voor jullie, een goede gids en meer dieren gespot dan in Khao Sok.
  Maar als je echt veel dieren wil zien van dichtbij is Afrika en betere keuze
  Geniet ervan!
  Brigitte

 3. T zegt op

  Probeer elephant hills in Khao sok eerlijk is eerlijk het kost een zeer behoorlijk bedrag per nacht. Maar is een beetje een safari lodge achtig gebeuren tussen de bergen, meren en in de jungle.

 4. Petervz zegt op

  Beste Rudy,

  Kijk eens op de website http://www.dnp.go.th/index_eng.asp.

  Apen, vogels en andere dieren tref je in elk park wel aan. De meeste parken zijn groot en niet echt geschikt om zelf in rond te wandelen. De wilde dieren kunnen gevaarlijk zijn. Er zijn ook roofdieren zoals tijgers, beren en panters en wilde olifanten die je niet graag zonder begeleiding wilt tegenkomen. Apen kunnen ook best agressief zijn. Daarnaast kan je er makkelijk verdwalen. Het beste in dergelijke parken onder begeleiding te gaan.

  Een alternatief is Khao Khiauw, op de weg naar Pattaya. Dit een een soort open zoo. Voor vogels is Khao Sam Roi Yod ten zuiden van Hua Hin een optie.

  Juli en Augustus zijn maanden in het regenseizoen en daarom minder geschikt voor wandelen in een national park. Sommige delen worden afgesloten vanwege het risico van grote hoeveelheden water dat van de bergen kan afstromen, wat erg gevaarlijk kan zijn.
  De beste maanden zijn November t/m Januari. Net na het regenseizoen en nog niet te droog.

 5. Joan ramakers zegt op

  Beste,
  Het lijkt een beetje op reclame voor eigen winkel maar kijk eens op
  Foresthill-khaoyai.com
  Khao Yai op pakweg twee uur oostwaarts van Bangkok, is ons favoriete nationaal park. We zijn er zelfs komen wonen.
  Kanya en Joan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website