Hallo iedereen,

We gaan over een paar maandjes genieten van een vakantie in het te gekke Thailand. Net geboekt, jeaah… !!

We willen daar ook stevig gaan shoppen. Waar kunnen we het beste terecht voor goedkope maar goede namaakartikelen? We zoeken vooral kleding, tassen schoenen en horloges van bekende merken zoals Prada en D&G, channel maar ook Burberry, versace, en gucci. Zijn die daar allemaal? Moet je dan in bepaalde winkels zijn of op marktjes en waar precies? Is dat niet gevaarlijk?

We zijn twee jonge meiden uit Brabant. We gaan eerst een paar dagen naar Bangkok en dan naar Koh Samui.

Alle tips zijn welkom. Waar moeten we op letten. Moet je ook nog afpingelen daarzo?

Groetjes van ons

26 reacties op “Lezersvraag: Waar kan ik het beste namaakartikelen kopen in Thailand?”

 1. Dick van der Lugt zegt op

  Zie mijn artikel: https://www.thailandblog.nl/achtergrond/bangkok-namaak-rolex-kopen

  Verder diepte ik uit mijn nieuwsarchief de volgende berichten op:

  13 september 2012 – De boetes op namaakartikelen gaan volgend jaar omhoog naar 400.000 baht, een gevangenisstraf van maximaal 4 jaar of beide. Dinsdag besloot het kabinet in principe piraterij harder aan te pakken. Provinciaal personeel en politie krijgen de opdracht vlooienmarkten te inspecteren op namaakartikelen, vooral alcoholische dranken, koffie, sauzen, shampoo en cosmetica. Dat is dan maar een klein deel van de illegale handel, want de meeste fake producten worden via het internet verkocht.
  In de afgelopen zeven maanden heeft de landelijke politie 4.071.056 namaakproducten ter waarde van 77 miljoen baht inbeslaggenomen.

  8 maart 2012 – Vorig jaar zijn 4,87 miljoen nagemaakte producten inbeslaggenomen en 10.453 personen zijn gearresteerd. In januari van dit jaar werden 486 arrestaties verricht en 94.449 artikelen inbeslaggenomen.

  • Theo zegt op

   Gelukkig voor deze meisjes liggen de in beslag genomen namaak spulletjes de volgende dag, na betaling van een vriendenprijsje aan de inbeslagnemers, de alomgeroemde police, weer gezellig op dezelfde plek op de markt. Het zou toch wat wezen als dit allemaal zou worden vernietigd. Ik moet er niet aan denken, hah!

 2. Cornelis zegt op

  Lees ook het volgende even, om problemen bij invoer in NL te vermijden:
  http://goo.gl/DRdM8

 3. Sjaak zegt op

  Sorry, maar ik moet me er weer eens mee bemoeien. Ik heb jarenlang gezien hoe mijn collega’s namaak spullen gekocht hebben en ook ik heb wel eens spullen meegebracht. Ben geen heilige hoor. Thuis gekomen, bleken deze nogal gauw stuk te gaan. Ook t-shirts gingen snel stuk.
  Ben er op een gegeven moment van afgestapt fakes te kopen. Zo te zien is het dan wel verboden om in Nederland meer dan een kleine hoeveelheid in te voeren, maar doe jezelf een plezier en koop niks van die rotzooi. In Thailand vind je ook goede eigen merken. Dat is toch authentischer dan zo’n namaak.
  Voor een Breitling horloge of Gucci, betaal je toch nog gauw 60 tot 100 Euro. Zonder garantie.
  In Bangkok kun je op iedere nachtmarkt terecht, o.a. Patpong of bij de stalletjes op Sukhumvit.
  Ook de beroemde Khao San straat is bekend om die rotzooi.
  Nogmaals…geniet liever zo van dit mooie vakantieland en kijk dat je andere trofeen mee naar huis neemt….

 4. overal zegt op

  Waar toeristen zijn, is het wel ergens te koop. Hangt af van hoe openlijk hoeveel de plaatselijke politie wordt afgeschoven. 99,99% komt uit China en is dus van Chinese rotzooi kwaliteit. Overigens is op Khao San de verkoop ervan vrijwel nihil.

 5. Leny zegt op

  Beste jongelui informeer ff bij de nederlandse douane wat je aan nep artikel mee naar nederland mag nemen uit buitenland,Want als ze je controleren op schiphol en je hebt te veel bij staan forse boetes op,en ik weet niet wat de boetes zijn bij uitvoer vanuit Thailand.Dus wees aub voorzichtig en laat je leuke vakantie niet verpesten om wat goedkoop prul uit Thailand het is het de boetes niet waard.Verder wens ik jullie wijsheid toe en een hele fijne en prettige vakantie

  • Cornelis zegt op

   Je hebt groot gelijk, Leny; er worden regelmatig dergelijke goederen op Schiphol in beslag genomen. Precies daarom had ik hierboven al de link naar de betreffende informatie op de douane-website gegeven.

  • ruud zegt op

   Ok Leny. de juiste adviezen. Ik zou er nog aan toe willen voegen. Kijk zelf wat rond, probeer niet te veel te betalen. Er zijn leuke horloges en er is leuke kleding. Het is niet allemaal troep hoor.
   Ik zie hier prijzen voorbij komen van horloges voor 100 euro. Absoluut niet waar. Dan ben je echt opgelicht. Ik koop mijn horloges voor ca 25 euro en goed en heel mooi. Mijn vrienden en ik doen er jaren mee. Kleding zelfde verhaal. Schoenen ook prima.
   Zelf ervaren, maar wel afbieden en niet te vlug ja zeggen. Komt goed meiden.

   Ruud

 6. henk zegt op

  Namaak artikelen zijn in heel Thailand te koop.
  Op de diverse markten in Bangkok is van alles te koop en ja afpingelen is nog steeds een sport die je zeker kunt beoefenen in Thailand.

  Ik vraag mij trouwens af of dit een serieuze vraag is of dat deze is bedacht door de redaktie.
  Immers op alle Thailand sites staat geschreven hoe om te gaan met de nep artikelen.

  Bij aankomst op Schiphol kun je pech hebben dat je de spullen achter moet laten en vervolgens een proces verbaal krijgt.

  Indien de 2 dames dus hier de vraag posten heb ik het vermoeden dat ze dus niet erg veel reisgidsen enzo hebben gelezen.

 7. teun zegt op

  Het soort vragen wordt wel steeds merkwaardiger. Goede goedkope namaak kopen. Zeker ook nog met garantie?

  Zowel hier in Thailand wordt het steeds moeilijker, maar als je in Nederland/Belgie terug komt, is de kans op controle steeds groter. Zeker als je koffer vol hebt met nep-kleding, horloges etc. Boetes en inbeslagname zijn dan het gevolg. Waarom je vakantieplezier zeer waarschijnlijk laten verpesten voor snel stukgaande nep.

  Kennis van ons had doos met Gucci etc. tassen, portemonnaie’s etc. meegenomen. Die is ze dus nu kwijt. Ik had nog zo gezegd: doe het niet. Voor die paar euro’s.

 8. Ronny zegt op

  Heb in het verleden ook een aantal keer namaak gekocht waaronder een uurwerk ..dat heb ik ondertussen een 6 tal jaar en werkt nog perfect .
  Met namaak horloges heb je ook verschillende kwaliteiten ..de beste zijn afkomstig uit Japan en de slechtste uit China ..
  Wanneer je van plan bent uurwerk te kopen neem je b.v. foto van degene die je graag hebt op internet en neem je die mee om te tonen aan de verkoper ..voor de beste kwaliteit betaal je van 2.500 tot 3.000 bhat .
  In verschillende toeristische steden zie je verkopers van bar naar bar gaan om deze te verkopen maar dit is de lagere kwaliteit …ook uitgestalde op markten zijn lagere kwaliteit ..de duurdere moeten ze meestal gaan halen .
  De aankoop in Thailand is niet gevaarlijk wel natuurlijk als je terugkeert naar je land maar kleren b.v. kan tussen je vuile was mengen en eventueel al wat dragen zoals het niet nieuw lijkt .
  Je kan dit zowat overal aankopen vooral de avondmarkt in Patpong Bangkok is daarvoor heel bekend en ook het MBK schoppingcentra eveneens in Bangkok .
  Afdingen van de prijs hoort er natuurlijk bij ..

  • Sjaak zegt op

   Ronny, weet je zeker dat deze uit Japan komen? Ik ken geen land waar hogere eisen en hogere controles bestaan op nep artikelen als Japan. Naar mijn weten komen ze uit Korea!
   Nietaldestemin… ik koop liever een goede echte Casio dan een nep Rolex!!!

   Trouwens, een tip: in Japan kun je heel goede 2e hands ECHTE horloges en tassen kopen voor een redelijke prijs, als je op dat soort dingen staat.

   In Bangkok trouwens ook, in de buurt van de Silom Road…. het is in het gebouw links van het volgende Skytrain station na Sala Deng (Patpong)…

 9. L zegt op

  Beste meisjes uit Brabant,

  Allereerst zoals de voorgangers al zeiden het mag natuurlijk niet! Maar al deze voorgangers hebben ook echt wel wat namaakspullen in huis. Over de kwaliteit daar kun je ook een discussie over houden maar ik heb aardig wat leuke tassen en horloges die al jaren en jaren meegaan! Wanneer je de juiste markten wil weten de redactie heeft mijn mail en dan kunnen jullie mij mailen. En de voorgangers zijn mannen en qua winkelen kun je toch beter bij een vrouw terecht toch *-}}

 10. Peter Van Lint zegt op

  Neem in Bangkok de taxi naar de Pratunam market. Is een straat + overdekte markt waar je zowat alles vindt.
  Goede reis en succes.

 11. Harry zegt op

  Beste Dames, besteed je geld toch niet aan rotzooi met een duur merkje erop, nog afgezien van de douane en politie in zowel NL als TH
  De horloges hebben nog geen drempel garantie, de kleding nog niet eens een regenbui.
  En al;s toerist word je toch getild, dus.. laat een vertrouwde Thai kopen voor je.

  Ik kom er al zakelijk sinds 1993.
  Groeten, Tropifood – Breda

  • Roswita zegt op

   Harry, wat je zegt over de kwaliteit van de kleding is maar gedeeltelijk waar. Ik koop al jaren goedkope kleding in Thailand. Misschien snap je ons vrouwen niet helemaal. Het voordeel van deze goedkope kleding is dat je meerdere setjes kunt kopen waar je in Nederland vaak maar 1 setje voor hebt. Je moet natuurlijk wel naar de stof kijken, er is natuurlijk ook veel slechte kwaliteit bij. Met tassen en horloges zou ik wat voorzichtiger zijn. Niet meer dan 1 tas per persoon. En bij de horloges rekening houden dat ze waarschijnlijk maar een heel klein jaartje mee gaan. (ze zijn niet waterdicht dus zweet en water tasten het horloge aan) Ga eens kijken op zaterdag of zondag bij de weekendmarkt op chatuchak. Je komt daar makkelijk met de BTS op station Mo Chit. Of ga eens kijken bij MBK of Platinum in Bangkok. Maar ook de warenhuizen, zoals Robbinson, hebben goedkope kleding in verhouding met Nederland. Dit is dan wel geen namaak. Ik breng tegenwoordig veel onderbroeken (Borg, Hugo Boss etc.) mee voor familieleden. Die zijn er zeer tevreden over. Patpong zou ik mijden. Daar loop je meer kans je eigen tas kwijt te raken dan dat je er goedkoop een nieuwe koopt. Ik zou wel even nakijken wat je mee mag nemen aan namaak artikelen, zoals hierboven is geopperd. Alvast veel shoppingfun gewenst, maar geniet ook van de rest van het land.

 12. Rick zegt op

  Ben net een maandje terug en ben op Koh Samui en Bangkok en veel andere plaatsen geweest.
  Eerlijk is eerlijk niet verwacht maar de beste kwaliteit nep open en bloot op de grote straat van Chaweng Koh Samui langs het strand.
  Hier verkopen ze (Openlijk dan) de beste kwaliteit nep die ik ben tegen gekomen in Thailand dit jaar, tegen een redelijke prijs ( verwacht hier geen shirts van 3 euro )
  Ook liggen hier de dure nepper horloges nog open en bloot in diverse speciale winkel met nep klokken voor iedereen meteen te herkennen
  Verwacht hier ook maar prijskaartjes ver boven de 4000 bth voor een klok die je in het MbK shopping mall 3e etage in Bangkok voor 2000 koopt.
  Wel even vragen ze liggen in BKK in tegenstelling tot Samui onder de toonbank de rolexen etc.
  Kleding die echter geen imitatie is in Bankok is die met afstand het goedkoopst voor dames jurkjes voor 100 bth ( zonder merkje erop )
  Voor de betere nep zou ik gewoon in Chaweng gaan kijken open bloot goede kwaliteit makkelijker kan niet.
  Is in ieder geval voor fake stuff te shoppen stukken beter als Phuket of Pattaya.

 13. Timo Kemerink op Schiphorst zegt op

  Hallo

  in Bangkok kun je hiervoor prima terecht bij Pratu Naam (water gate). Wanneer jullie echter vanuit Amsterdam vliegen zou ik wel eerst goed de importvoorwaarden bestuderen. Er staan namelijk forse boetes op het importeren van namaak artikelen. Daarnaast mag je ze ook nog eens inleveren bij de douane. Dit zou een flinke tegenvaller zijn.

  Verder is de kwaliteit vaak slecht van dit soort artikelen. Goedkoop is dus duurkoop.

  Gelukkig is er in Thailand ook enorm veel kleding etc. te vinden zonder merk en van goede kwaliteit.

  Voor de echte merkartikelen kun je terecht bij de grote warenhuizen Wanneer je een bonnetje krijgt met tax erop kun je er over het algemeen vanuit gaan dat het echt is, los van het feit dat je dit ook aan de kwaliteit wel kunt voelen.

  Succes en veel plezier met het eindeloze shoppen in Thailand.
  Gr. Timo

 14. Harrie zegt op

  Sjaak zeg voor een Breitling horloge of Gucci, betaal je toch nog gauw 60 tot 100 Euro,

  Ik koop de horloge’s in Bangkok voor 20 euro, maar je moet wel de weg weten,

  koop er altijd vier stuks, 2 voor me linkerarm en 2 voor me rechter arm,
  dat ziet de douane niet, nog nooit problemen mee gehad,

  en verkoop ze in Nederland door voor 75 euro. het is gewoon een extra zak centje

  gr Harrie

  • Roland Jacobs zegt op

   Maar Harrie, hoe kan je nou twee horloge aan beide armen
   meenemen terwijl je alles moet aan geven van wat je op je lijf hebt.
   Afgelopen Januarie op mijn terug reis naar Nederland moest ik alles uittrekken,
   zelfs mijn riem voordat ik door de Scanner heen moest.
   Maar ja geluk staat ook aan de kant van sommige mensen
   Mvg …… Roland.

   • roswita zegt op

    Het kan in principe wel, want als je die horloges meeneemt doen ze bij de Thaise douane niet zo moeilijk. In Nederland aangekomen moet je de mazzel hebben niet uit de rij geplukt te worden. Maar ook dan kan je nog mazzel hebben, want ze kijken meestal alleen in je koffers. Ik had ooit 3 horloges bij me 1 om en 2 horloges in mijn jasje. Werd ik ook door de heren staande gehouden, na koffercheck mocht ik zo doorlopen. De sufferds hahaha

    • Jacques zegt op

     Zie http://www.belastingdienst.nl, douane.
     Hoeveel namaakgoederen mag ik maximaal meenemen voor eigen gebruik?
     Horloges: 3 stuks.

     Ook voor andere artikelen wordt aangegeven hoeveel voor eigengebruik mag worden meegenomen.

    • Lex K. zegt op

     Beste Roswita,
     Jij noemt douaniers sukkels, nu is het echter zo dat de douane uitsluitend je bagage aan onderzoek mag onderwerpen, in principe mogen ze je lichaam niet aanraken, behalve als er heel sterke vermoedens zijn en dan dient er een strikt protocol gevolgd orden.
     Ik bemerk regelmatig dat er wat misverstanden bestaan over welke instantie op Schiphol nu wat doet, oftewel wat hun bevoegdheden zijn.
     Voor de veiligheids controle ( dus de poortjes en de x-ray) zijn meerdere particuliere beveiligings bedrijven ingehuurd, die mogen zowel je bagage als je lichaam visiteren,
     dit onder supervisie van de Kon. Mar, die tevens de algemene veiligheid en politie taken in zijn pakket heeft en uiteraard de paspoort van zowel in als uitgaande passagiers.
     Met de douane heb je, in principe, alleen te maken als je Nederland binnenkomt, die controleren op onder andere; smokkel, in en uitvoer bedreigde diersoorten en andere overtredingen van de belastingwetten, de douane valt dan ook onder min. van financiën

     Groet,

     Lex K.

 15. louise zegt op

  Hi “ons”,

  Meiden, maak je borst maar nat, want wat dat betreft is het hier een Eldorado.
  Neem een “groei-koffer” mee.
  Afdingen?
  Beginnen met 50% van de vraagprijs te bieden en dan niet veel daarboven proberen te eindigen.
  Kopen jullie t-shirts?
  Maak ze vuil en laat ze er uitzien in je koffer alsof je de metro uitgesopt hebt.
  Horloges, max 3, maar ik denk dat je beter even op een paar sites kan gaan snuffelen, de hollandse, want daar kan je ook op vinden wat wel en niet mag.
  Geniet van je vakantie en als jullie thuis zijn, laat eens horen met hoeveel kg jullie de thaise economie geholpen hebben.
  Altijd leuk om te horen en misschien hebben jullie weer iets uitgevonden wat wij nog niet wisten.
  Veel plezier.

  Louise

 16. louise zegt op

  “Onsjes” uit Brabant.

  Vergat nog even te zeggen.
  Je kan op het vliegvel als jullie teruggaan naar Nederland je bonnen inleveren van aankopen en dan krijg je de belasting terug.
  7% maar toch…….
  Ze kunnen vragen om ook de spullen te tonen van die bonnetjes, dus leg dat bovenop.
  Dit heeft dus niets met de douane te maken.

  Louise

 17. henk zegt op

  Het klopt inderdaad dat je de tax terug kunt krijgen echter wel als je dit bij winkels hebt aangeschaft die je een juiste bon geven voor deze verwerking.
  Tevens rekening houden dan met evt de douane in nederland. Deze kan nl 21% heffen over het aangekochte. Beter is dus gewoon gebruiken.
  T shirts mag je zoveel meenemen, alleen copy van de bekende merken is tot max 3.
  Beter advies zou zijn gewoon normale kleding dragen als je Nederland binnenkomt. Dus geen copy dragen. Ook geen horloges enzo.
  Je mag meer meenemen. Heb je geluk kun je doorlopen heb je pech dan alles inleveren dus ook de 3 toegestane.

  Je krijgt geen boete meer.
  Onderschat de douane niet, ze hebben er best oog voor.
  Echter namaak kun je bijna overal kopen.
  Dus leef je uit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website