Nadere uitleg over TM30?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
22 februari 2019

Beste lezers,

De TM30 is duidelijk. Maar wat als hij eigenaar is een company? Wie doet er dan aangifte? En wat als de eigenaar bijvoorbeeld in België of Nederland woont? Hoe wordt dan de aangifte geregeld? Met een proxy wellicht? De eigenaar kan natuurlijk ook elders in Thailand wonen. Kan deze dan ook aangifte doen in zijn eigen woonplaats immigration office? (uiteraard met de benodigde documenten). Of is dit een grijs gebied maar wat dan bij een mogelijke controle?

En als laatste: moet een eigenaar als deze zelf tijdelijk naar elders gaat bij terugkomst zich melden via een tm30 of is het hebben van een jaarvisum met verlenging en de 90 dagen meldingen voldoende (residence certificate)?

Groet,

Bob

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Nadere uitleg over TM30?”

 1. RonnyLatYa zegt op

  1. De eigenaar, in dit geval de company, is verantwoordelijk dat het gebeurt. Wie dat uiteindelijk is binnen die company maakt voor immigratie niks uit. Als het maar gebeurt.
  2. Je kan je on-line registreren en dan kan je de persoon die daar verblijft on-line melden, waar ook ter wereld je op dat moment bent. Je kan het ook eventueel per post.
  3. Als je als eigenaar elders verbleven hebt, dan heb je bij terugkomst eigenlijk dezelfde verplichtingen als iemand die op je adres toekomt. Afhankelijk van je immigratiekantoor, zal je die melding enkel moeten maken telkens je terugkomt van het buitenland, maar je immigratiekantoor kan heel strikt zijn, en het ook verlangen dat je de melding maakt telkens je van een ander adres terugkeert.
  4. Het hebben van een jaarverlenging en of je al dan niet een 90 dagen melding maakt, hebben op zich niks te maken met een TM30 melding. Een TM30 melding is enkel een bewijs dat je op een bepaald adres bent aangekomen. Of dat nu als toerist of als Non-immigrant is maakt op zich weinig uit.

  • Nicky zegt op

   Inderdaad. Bij ons woonde de eigenaresse in USA. Haar broer heeft dan 1 keer volmacht komen geven en onze mede bewoonster doet het nu online. In chiang Mai hebben ze ons gezegd dat het enkel hoeft als je Thailand verlaten hebt en weer terugkomt. Dus niet zoals sommige hier schreven , na het verlaten van de provincie

  • Herwin Buyl zegt op

   Moderator: Zoals Ronny al meerdere keren heeft aangegeven moeten vragen aan hem worden ingestuurd via het contactformulier.

   • Herwin Buyl zegt op

    Beste, waar kan ik mijn doorgestuurde vragen terug vinden voor dan naar Ronny te sturen.? met dank bij voorbaat.

    • RonnyLatYa zegt op

     Klik rechtsboven op “contact”
     of volg deze link https://www.thailandblog.nl/contact/.

     Ik krijg het dan wel van de redactie toegestuurd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website