Beste Jolanda,

Heeft iemand ervaring met de nachttrein van 22.00 uur van Bangkok naar Chiangmai? Geen airco: is dat een gemis of juist niet? En hoe laat ga je slapen en wordt je wakker gemaakt?

Groet,

Jolanda

No votes yet.
Please wait...

30 reacties op “Lezersvraag: Is de nachttrein van Bangkok naar Chiangmai een aanrader?”

 1. Boy zegt op

  Hi Jolanda,

  Deze nacht trein heeft gewoon airco.
  ze maken je bed op als de trein gaat rijden en je wordt niet wakker gemaakt tenzij je ontbijt besteld heb en aangegeven hoe laat je wil eten.
  Check deze link daar zie je alle treinen in Thailand en of ze airco aan boord hebben of een restaurant.
  http://www.seat61.com/Thailand.htm#Bangkok_to_Chiang_Mai

  groet
  boy

  • Catharina zegt op

   Hi Johan da,

   Het klopt ze maken je beditie op maar dan moet je wel een ticket 1e klas nemen. Is trouwens niet veel duurder dan een gewoon ticket, met veel luxe een coupe voor 2 personen plus klein wasbakje. Je kunt ook vliegen goedkoop met AirAsia vanaf het oude vliegveld. 1e klas is er zeker airco.

   Goede reis
   Catharina

 2. Joost Mous zegt op

  De nachttrein is een absolute aanrader! Het laatste stuk is het mooist en dan heb je al geslapen en nog uren mooi landschap. De avond is gezellig met eten en drinken aan je tafeltje bezorgd.

  • Cees1 zegt op

   De trein is helaas tegenwoordig een nachtmerrie.
   De rails zijn helemaal verrot dus slapen kun je wel vergeten. Alcohol mag niet meer gedronken worden. En ze proberen je zo snel mogelijk te laten slapen. En het was vroeger veel veiliger dan de bus. Maar dat is niet meer. Want door de slechte rails zijn et vaak ontsporingen. Gelukkig gaat de trein langzaam zodat er meestal geen doden zijn. 10 jaar geleden was het leuk, gezellig en je kon ook nog slapen. Hoop dat de nieuwe spoorlijnen snel aangelegd worden. Trouwens een kaartje eerste klas Bangkok Chiangmai kost 1453 baht. Vliegen is goedkoper.

 3. Rob zegt op

  Het is een leuke ervaring. Ik heb toen veel plezier gehad in de restaurantwagon ( maar daar iets teveel bier gedronken:) reken wel op vele uren vertraging want dat is steevast het geval. En als je slaapt, leg dan je spullen dicht bij je want de nachttreinen zijn het ideale jachtveld voor dieven.

  • Joop zegt op

   Is inderdaad heel leuk…zeker 1e klas waar je een privé cabine met toilet hebt…maar aan boord van de trein is sinds enkele maanden geen alcoholische drank meer te verkrijgen…dus voor wijntje bij het eten…zelf meenemen…groetjes Joop

 4. raymon zegt op

  Trein naar Chiangmai na een paar dagen BKK nooit zolang en goed geslapen……kedeng kedeng….Super echt!

  had wel airco trouwens ..

  Have a nice one!

 5. printen zegt op

  En vergeet niet dat de trein een gemiddelde vertraging van drie uur heeft. En je ziet weinig van de mooie natuur, want het is donker.

  Ik snap nooit waarom mensen met die trein naar Chiang Mai willen. Naar Chiang Mai vliegen is ruim een uur en kost echt niet zoveel.

  En ik heb redelijk wat mensen op het station afgehaald, die na zo’n hobbelrit met die trein die op een soort smalspoor rijdt, als menselijke wrakken naar hotel of mijn huis gebracht. Maar de toerist wil nu eenmaal met de trein van Bangkok naar Chiang Mai rijden. Terwijl er genoeg meer comfortabele manieren zijn om van Bangkok naar Chiang Mai te reizen.

  • HansNL zegt op

   Genoeg comfortable mankeren om van Bangkok naar Chiang Mai te reizen?

   De bus?
   De trein?
   Het vliegtuig?

   De bus comfortabel?
   Langdurig en hobbelen maar.
   Het vliegtuig comfortabel?
   Wel snel, maar niet echt comfort geblazen
   De trein comfortabel?
   Je kunt liggen, rondsnuffelen, eten en drinken.
   Duurt wat lang, dat wel, en is niet altijd vrij van vertraging.
   Maar zeker comfortabel

   Wellicht is het daarom dat toeristen voor de trein kiezen.

   • janbeute zegt op

    Ik vind een groot voordeel tov van de bus en dus met de trein is .
    Meestal kom je met de trein wat later aan op je eindbestemming .
    Maar met de bus in Thailand heb je zeker meer kans dat je eindbestemming eindigt in het hiernamaals .

    Jan Beute .

  • Gerard zegt op

   Iedereen snapt dat vliegen net zo duur/goedkoop is maar het is de belevenis waar ‘t om gaat!

   Gewoon doen dus, airco of geen airco.

   Lekker biertje in decrestauratie wagen, dat “american breakfast” s’ochtends en de koffie die rond gebracht wordt…

   Kan ook treinreis in Vietnam aanbevelen van HCMC naar Hanoi….

 6. Jan zegt op

  Deze treinen hebben wel airco. Verwacht geen luxe ! Maar al bij al zeker te doen. Daarentegen een vliegtuigticket met bv. Airasia kost niet meer dan een ticket voor een slaapkabine op de trein.

 7. Han zegt op

  Heb ik 1 keer gedaan maar ik kan niet zo goed tegen dat geschommel als ik in bed lig. Mijn vrouw had er geen ladt van. Verder wel goed.

 8. Cornello zegt op

  De trein is zeker een aanrader er is airco en lekkere bedden het gaat niet snel maar is wel een belevenis om mee te maken.

 9. Wilbert zegt op

  is goed te doen . kijk wel even van te voren of je 1e klas ( eigen coupe )kiest of
  2e klas (is met een compleet trein stel ) stapelbedden .
  ik heb toen 2e klas gehad omdat 1e al vol zat is ook goed te doen hoor .
  een leuke ervaring
  gr. wilbert

 10. Harm zegt op

  Als je van oncomfortabel reizen en afzien houd een aanrader. Voor alle anderen gewoon het vliegtuig nemen.
  Het is een nachttrein dus donker buiten ziet dus niets, behalve op de stopplaatsen waar dan weer het nodige lawaai wordt gemaakt. Waardoor slapen een utopie is. Oude doorgezeten banken worden omgetovert tot “bed” waarbij je heel duidelijk de 4 dwarsstangen in je rug voelt. Als dat je idee van fantasierijk reizen is onmiddellijk ticket kopen.
  Oh ja vergeet niet alles wat voor jouw van waarde is te verbergen, treinen worden zeer regelmatig bezocht door het dievengilde en ver wordt ook vaak ook met slaapgas gewerkt dus dan ben je alles kwijt.
  Ervaring, ja heb 4 jaar in Uttaradit gewoond en regelmatig naar Bangkok gereisd.
  Uttaradit is een van de plaatsen waar de trein gemiddeld 15 min. stilstaat voor ……

 11. nico zegt op

  Tja,
  Zoiets moet je eens in je leven een keer meegemaakt hebben, echt een bijzondere belevenis, hij ontspoort ook wel eens, maar met een super snelheid van tussen de 30 en 60km per uur kan er niet zo veel gebeuren.

  Daarna ga je altijd met het vliegtuig, als je vroeg boekt bij AirAsia kost een ticket z’n 400 tot 900 Bhat en in ruim een uur ben je in Chiang Mai.

  Gewoon doen, die ervaring kunnen ze je nooit meer afpakken.

  Groetjes Nico

 12. TAK zegt op

  Nee het is een regelrechte ramp. Vliegen is bijna net zo duur. Je bespaart 10- 14 uur reizen en je komt niet half dood aan. Ik begrijp niet wat mensen hier zo leuk aan vinden. Er ontsporen ook nog regelmatig treinen en dodelijke ongelukken. Dan heb je wel een spannend verhaal als je het overleeft en weer thuiskomt. Soms worden ook mensen gedrogeerd in de trein en zijn ze daarna hun spullen kwijt. Ook een aparte ervaring.

 13. rene23 zegt op

  Helemaal waardeloos zo’n nachttrein.
  Je slaapt nauwelijks van het bewegen en gestommel.
  Je ziet niks want het is nacht.
  Ga vliegen !

 14. Jack G. zegt op

  Het is een mooi verhaal om thuis te vertellen. Het is gewoon even iets anders dan met het vliegtuig even naar Bangkok vliegen. Ik heb wilde verhalen gehoord van een kennis die met FOX reisde en het was flink drank innemen geblazen in de restauratiewagen en ondertussen dansen op muziek van Frans Bauer. En daarna halfdronken in het bovenste bed proberen te komen. Het toiletbezoek was helemaal om te gieren. De groepsreizen maken er graag gebruik van om het een beetje spannend en uniek te maken. O, ja. Als ze beginnen over kippen en geiten op hun bed dan zijn ze beetje bezig met vakantieverhaalfraude. Maar het net hoe je zoiets beleeft. Aan de andere kant treinen kan erg mooi zijn en kan je een mooi beeld geven van het land als het licht is. Gewoon doen en weet hoe het is.

 15. Rob Urbach zegt op

  Jaren geleden 2 keer gedaan. Ik vond het beide keren een enorme belevenis. Iets wat je gewoon als toerist moet hebben gemaakt, vind ik. Wel een langzame en schommelende rit. Met een stop op elk station met alle bijbehorende geluiden. Maar dan om 06.00 uur de beloning van de opkomende zon in het landschap dat aan je voorbij glijdt. Gewoon doen dus!

 16. Peter zegt op

  Als je van avontuur houdt ga dan met de gewone trein veel leuker naar mijn mening.
  Mvg Peter

 17. John zegt op

  Vorig jaar, vanuit Bkk naar changmai, gegaan in november, want wou absoluut festiviteiten zien, op laatste moment, maar trein volgeboekt, vliegen,niet te betalen, hotels vol! Uiteindelijk met mijn Thaise vrouw de nachtbus genomen, moet zeggen, zeer comfortabel met brede stoelen, die bijna horizontaal gaan. 11 uur in totaal,en zeer goedkoop.
  John

 18. Ron zegt op

  Gewoon een keer doen! Wij vonden het een belevenis. Goed geslapen, airco, lekker eten en nog gezellig ook. Neem je de volgende keer het vliegtuig.

 19. John Chiang rai zegt op

  Het zal misschien aan mij liggen,maar afgezien van een paar uurtjes mooi landschap als je wakker bent,zie ik zeker geen voordeel in vergelijk tot een vlucht naar Chiang mai. Als je bedenkt dat je voor een paar euro’s reeds een vlucht hebt,waarmee je veel tijd kunt sparen,en ook reeds een gezellige avond in Chiang mai verbrengen kunt. De z.g.n. lekkere bedden kan ik in ieder hotel ook vinden,en ook om veel plezier te hebben heb ik geen restaurantwagon nodig,als ik ter plaatse zelf een keuze kan maken waar ik kan eten en drinken. Bovendien slaap ik liever in een kamer waar ik ruimte heb,en niet voortdurend door elkaar geschommeld wordt,en bij het wakker worden gebruik kan maken van frisse douche,en een heerlijk ontbijt buffet. Ook moet je met de nachttrein niet vergeten,dat je s’morgens bij aankomst in Chiang mai vaak in geen hotel kunt inchecken,omdat dit vaak eerst na een bepaalde tijd mogelijk is. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak van reizen,maar de nachttrein was zeker niet mijn persoonlijke keuze.

  • Peter zegt op

   Ja, het ligt aan jou inderdaad, je bent waarschijnlijk dan ook al wat ouder en minder avontuurlijk aangelegd. Er zijn mensen die houden van trein reizen. Ik heb deze route een aantal keren gedaan en het is leuk en gezellig, zeker als je met een paar vrienden bent. Voor ieder wat wils en het is eens iets anders dan vliegen.

 20. Rianne zegt op

  De nachttrein heerlijk.
  Een lang traject is ideaal om met de nachttrein te doen.
  Het is onthaastrn en uitgerust op je bestemming komen.
  Ok, dat uitrusten ligt aan jezelf natuurlijk want je kunt je ook goed vermaken in de restauratiewagon.
  Reis je alleen dan zou ik een ondervoed kiezen. Je bent dan meer in regie over wanneer je alles naar stoelen wilt terug klappen. En ook in de avond als ze de stoelen hebben omgezet naar bed, dan is het vind ik net wat comfortabeler dan boven. Ook kan boven erg koud zijn met de airco en de ventilator kan hard staan draaien.

  Maar uiteindelijk gaat het om persoonlijke voorkeur.

 21. janbeute zegt op

  Ik ben al vele malen met de trein van BKK naar CMX op en neer gereist in al die jaren dat ik hier kwam en nu permanent woon .
  Dat het met airlines sneller gaat en de prijs van de tickets al bijna het zelfde zijn, laten we daar niet over gaan discusieeren .
  Maar wat wil je .
  Een treinreis maken is iets aparts een belevenis , het beste is overigens overdag reizen , het landschap aan je voorbij zien glijden .
  Kennis maken met mede passagiers zowel Thais als touristen .
  Dus mensen ontmoeten en het Thaise leven zien van uit een trein coupe .
  Een treinreis in Thailand is een kompleet andere ervaring dan effe snel op en neer met het vliegtuig .
  De laatste keer per trein van Lamphun station naar HuaLamphong station visa versa ,was voor mij 3 jaar geleden voor paspoort verlenging bij de Nederlandse ambassade .
  Twee nachten geslapen in een hotel , even er tussen uit .
  Een jaar geleden ben ik voor aanschaf van een nieuwe bigbike op een Zaterdag snel effe op en neer gegaan met een Thaise prijsvechter airline .
  Daarom is mijn advies wil je wat van thailand zien en zijn bewoners leren kennen , en heb je geen stress vakantie in het vooruitzicht , ga eens per spoor .
  Ik las laatst dat zelf in de USA al weer mensen van de trein gebruik maken , en niet alleen gepensioneerden .
  Prettige treinreis toegewenst .

  Jan Beute .

 22. Ben geurts zegt op

  Heb reeds div malen met een nachttrein gereisd.
  1maal bkk naar chang mai
  1 maal bkk naar khon kean daarna na Laos grens spoorbrug was er toen niet
  1 bkk naarchumpon en daarna naar hat yai
  1 bkk naar Maleisië en dan door naar Singapore
  1maal chang mai naar phitsanuluk (dagtrein) daarna nachttrein naar bkk
  Geen enkel probleem gehad inderdaad op je spullen letten
  Als het goed is gaat nachts de wagon op slot
  Ben

 23. Inne zegt op

  Wij hebben dit twee jaar geleden als onderdeel van een groepsreis gedaan. Op de heenweg ziek geworden van de IJSkoude airco. Vooral veel last van de bijholten. Op de terugweg niet kunnen slapen van het heen-en-weer geschud door het slechte spoor. Moest me vasthouden om mijn bed niet uit te rollen en boven was het nog erger. Inderdaad veel vertraging, maar ook gezelligheid. Geen alcohol heeft ook zo z’n voordelen ;-). Maar als ik mag kiezen, … zou ik liever vliegen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website