Beste lezers,

Wij (2 personen) willen op 11 december met de 1e klas nachttrein reizen van Ayutthaya naar Lampang. Ik kan echter alleen het vervoer vanaf Bangkok vinden.

Kan iemand mij vertellen hoe of waar ik deze reis online kan boeken?

Groetjes,

Marjo

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik de 1e klas nachttrein van Ayutthaya naar Lampang boeken?”

 1. Lung addie zegt op

  Beste Marjo,

  in dit artikel op het blog van 17/8/2014 met als titel: “Fijn met de trein in Thailand” kan je een beschrijving vinden. Ayutthaya en Lampang liggen op de treinlijn Noord.

  Je kan eens proberen bij 12GO.ASIA ( https://12go.asia/en )

  Mogelijk zal je een ticket moeten boeken tot Chiang Mai, doch vanwege de lage tarieven zal het verschil in prijs, of je nu tot Lampang boekt of tot Chiang Mai niet zo een groot zijn, mogelijk een paar 100THB.

  Het ticket kan je ophalen in het treinstation van Ayutthaya bij de bagageruimte. Ophalen kan 24 uur per dag en kost 150 baht extra. De tickets via een reisbureau zijn steeds duurder doordat zij die zelf moeten inkopen bij de Thaise spoorwegen.

  Aangezien jullie van Ayutthaya willen vetrekken veronderstel ik dat jullie daar zijn. Waarom dan zelf niet in het station van Ayutthaya gaan kopen, je bent er toch? Moet best wel 2 dagen vooraf geschieden.

  • Marjo de Wit zegt op

   Beste Lung Addie,

   Als ik 2 dagen vantevoren de tickets wil kopen in Ayutthaya is er dan altijd wel plaats in de trein. Ik heb gehoord dat december een drukke maand is en ik ben bang dat de trein op zo’n korte termijn reeds vol geboekt kan zijn.

   • Lung addie zegt op

    Het zou me heel sterk verbazen moest 2 dagen voordien de trein reeds volgeboekt zou zijn. Indien het wel zo is, wel neem dan ipv 1st klas 2de en je komt er ook hoor, het is dezelfde trein. Ik veronderstel dat de bedoeling wel is dat je in Lampang geraakt en is het dan wat minder comfortabel, ja dat moet je er dan maar bijnemen. 2de klas is niet zo een levensgroot verschil met 1ste klas …. de reistijd is dezelfde. Je bent tenslotte in vakantie en zal mogelijk een andere belevenis hebben dan de anderen. De meeste farangs nemen 2de klasse omdat 1ste klasse verschrikkelijk ……………. is.

 2. jacobus zegt op

  Moet je even kijken op internet bij http://www.th.virail.com maar je kunt ook op het station van Ayutthaya een tic ket bestellen net zo makkelijk kosten omstreeks 95 bath en er rijden z,n 5 treinen per dag dus je kan kiezen.
  En als je een goede en goed kope rondrit in Ayutthaya wil maken zodat je alles ziet daar neem dan een tuk tuk en dan vraag je naar Meena ze rijd met een blauwe tuk tuk en die vrouw is geweldig ze staat bij het trein station en helpt je overal mee in het engels.

 3. Jean-Marie zegt op

  Beste

  Ik ga volgend jaar ook rondtrekken met nachttrein. Ik heb mijn trein al laten boeken door greenwoodtravel.nl Is een Nederlandse reis touroperator die gevestigd is in Bangkok. Hun prijzen zijn zeker niet overdreven duur.

  Misschien eens zien op hun site: greenwoodtravel.nl

  Hoop dat je hier iets mee bent

  Vriendleijke groet

  Jean Marie

 4. ookditnog zegt op

  Dat ticket kan je op ELK station met plaatskaartenuitgifte boeken en meteen betalen, dus niet enkel in Ayut. Helaas vooralsnog niet op de airport Swampy, hoewel d’n elektrieke trein ook van de SRT is.
  Er gaat niet 1 (een), maar 4 nachttreinen- 365 dgn, van BKK naar CM, 2 daarvan zijn special express met nu nieuwste wagons en verhoogde toeslag. Maar elke 1e-x toerist vindt blijkbaar dat ze met die van 18.00 moeten reizen.
  Het verschil in ticketprijs tussen BKK en Ayut is 22 bt, en tussen Lampang en CMai niet 100en, maar max zo’n 20 bt.
  Dat reisburo’s die moeten inkopen is slechts ten dele waar-in BKK en alle grote steden met stations (die soms ver uit de stad zijn) zijn speciale reisburo’s die tegen de normale SRT-prijzen verkopen. Zelfs op die infame KhaoSarn road.
  Lees eerst eens in het engels seat61.com-dan hoeven we dit altijd weer dezelfde soort herhaalde vragen niet iedere keer weer te doen. kan de rdactie ook best zelf al bedenken.

 5. Marjo zegt op

  Fijn, dank Lung Addie en Jacobus voor de informatie.

 6. Henny zegt op

  https://12go.asia/en/travel/ayutthaya/bangkok

  Ayutthaya to Bangkok @ train Oct 10, 2016
  7 trips (THB 255 — 2,200)
  Prices are in THB and
  include taxes and fees
  From Ayutthaya to Bangkok by train
  #142
  Thai Railways
  02:30
  Ayutthaya
  04:30
  Hua Lamphong, Bangkok
  2h food WC steward
  Thai Railways train Class II Fan inside photo Thai Railways train Class II Fan outside photo
  2nd Class Fan seats only ★★☆
  ฿ 285

 7. Ambiorix zegt op

  http://www.seat61.com/Thailand.htm

  http://www.train36.com/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website