Beste lezers,

Ik wil 40 dagen naar Thailand. Mijn vrouw is Thais en heeft twee paspoorten. Onze dochter is in Nederland geboren maar heeft ook Thais paspoort. Ik neem aan dat ze dan ook Thaise nationaliteit heeft?

Ik heb dus een visum nodig, maar mijn vrouw en kind dus niet neem ik aan? De vraag is dan ook hoe zit dat met de paspoorten op de luchthavens? Ook op de tusssenstop. Welk paspoort moeten ze laten zien?

Bij vertrek op Schiphol, het Thaise en in Bangkok natuurlijk? Maar dan op de terugweg. Laten ze op Suvarnabhumi dan hun NL paspoort zien?
Op Schiphol bij aankomst in ieder geval wel NL paspoort, anders moeten ze een inreisvisum tonen toch?

En hoe zit het dan met de stempels?

Als bij vertrek het NL paspoort wordt getoond en gestempeld en bij aankomst in Bangkok het Thais paspoort, die geen vertrekstempel bevat? Of maakt dat niet uit?

Ben benieuwd,

Wimpie

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Naar Thailand met twee paspoorten Nederland en Thais, hoe gaat dat?”

 1. stevenl zegt op

  Bi9j Nederlandse immigratie het Nederlands paspoort, bij Thaise immigratie het Thaise. Bij inchecken in Nederland in principe het Nederlandse, maar mogelijk vragen ze naar een bewijs dat ze Thailand binnen mogen, en dan ook het Thaise laten zien, bij inchecken in Thailand andersom.

 2. Bauke zegt op

  Mijn vrouw en dochter checken op schiphol in met hun ( mijn vrouw haar Engelse en mijn dochter haar Nederlandse paspoort) en in Thailand gaan ze door deimmigratie met hun Thaise paspoorten. En op de terugweg andersom 555

 3. Rob V. zegt op

  Makkelijkste om te onthouden is:
  1- Laat altijd hetzelfde paspoort zien bij de zelfde grens als je naar binnen en naar buiten gaat.
  2- Welk paspoort dan? Gebruik bij een bepaalde grens het meest gunstigste paspoort.

  Voor Nederland-Thailand betekent dit:

  1 Bij vertrek uit NL het Nederlands paspoort gebruiken.
  2 Bij aankomst in Thailand de Thaise pas gebruiken
  3 Bij vertrek uit TH, Thaise paspoort gebruiken
  4 Bij aankomst in Nederland weer het Nederlandse paspoort gebruiken.

  * Bij ene tussenstop blijf je normaal in transit, dus zie je geen immigratie poortje. Zie je wel een grenswachter, gebruik dan het gunstigste paspoort. 9 vd 10 keer is dat het Nederlandse paspoort.
  * Toon zoveel mogelijk 1 paspoort om niemand in verwarring te brengen. Wil een personeelslid of beambte toch zien of je toegelaten zal worden op de plaats van bestemming, toon dan de andere pas. Hoe dus wel beide passen altijd binnen handbereik.
  * Nederland staat meervoudige nationaliteit toe. In Thailand is het niet verboden maar ook niet officieel erkent. Sommige ambtenaren weten dat niet en worden dus wat zenuwachtig of kunnen moeilijk doen als ze een tweede paspoort zien…

  • Erwin Fleur zegt op

   Beste Rob V,

   Je hebt het goed op een rij gezet, maar! Vergeet niet dat de vader een visum moet aanvragen.
   Met vriendelijke groet,

   Erwin

 4. Barry zegt op

  Hallo Wimpie,

  Is eigenlijk heel simpel:
  – In Nederland laat je het Nederlandse paspoort zien.
  – In Bankgkok laat je het thaise paspoort zien

  Je vrouw en kind hebben geen visum nodig voor Thailand.
  Indien je minder dan 30 dagen verblijft heb jij ook geen visum nodig, je moet alleen het formulier invullen en inleveren bij immigratie.

  Tijdens een tussenstop checken ze alleen de naam op het paspoort met de boardingpas, maakt niet uit welke pas je laat zien.

  Groet,

  Barry

  • RobHuaiRat zegt op

   Barry in de eerste paar woorden staat ik wil 40 dagen naar Thaind dus Wimpie heeft wel een visum nodig. Het zou prettig zijn als iedereen de vraag las voor je dat deskundige antwoord geeft.

   • Bob, Jomtien zegt op

    40 dagen naar thailand heeft geen visum nodig. 30 dagen visum + verlenging 30 dagen bij immigratie in Thailand (totaal dus 60 dagen)

 5. Goort zegt op

  bij inchecken op Schiphol thaise paspoort(ivm visum check), bij binnenkomst Bangkok Thaise paspoort. Ook bij uitreis, maar bij inchecken naar NL het Nl paspoort. Als je boekt reizen op basis van je NL paspoort.

 6. Johan zegt op

  Goedemidag,

  Nederland uit en in met Nederlandse paspoort en Thailand in en uit met het Thaise paspoort.
  No problem

 7. Arne zegt op

  Mijn vriendin en dochter gebruiken hun Thais paspoort
  alleen bij binnenkomst en vertrek in Thailand.
  Voor de rest Nederlands paspoort.

 8. j zegt op

  Thais paspoort in Thailand..nederlands in Nederland..Zo deden wij dat altijd


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website