Naar Thailand met Thai Airways en een herstelbewijs?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 maart 2022

Beste lezers,

Op 17 maart vliegen een vriend en ik naar Thailand voor zeker een maand vanaf Brussel met Thai Airways. Wij hebben alles geregeld (Thailand Pass en alles daaromtrent), alleen ben ik 1 maart positief getest met een PCR test van de GGD. Ik krijg op 12 maart mijn herstelbewijs. Ik ben verder volledig gevaccineerd en geboosterd, wat ik ook heb ingevuld bij de aanvraag van mijn TP.

Het is mij nu alleen niet duidelijk of ik een nieuwe TP aan moet vragen met dat herstelbewijs + mijn vaccinaties? En of ik voor vertrek nu nog een PCR test moet doen? Want die zal waarschijnlijk positief zijn. Heeft iemand ervaring met een soortgelijke situatie? Wat vragen ze bij Thai Airways bij het boarden? En als je bij aankomst in Thailand een herstelbewijs laat zien, wat zeggen ze dan?

Ik hoor het graag.

Groet,

Jelmer

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Naar Thailand met Thai Airways en een herstelbewijs?”

 1. Ton zegt op

  Beste Jelmer,

  Wellicht heb je hier iets aan, dezelfde vraag maar dan van 2 maanden geleden.

  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/thai-airways-doet-moeilijk-over-positieve-pcr-test-ondanks-herstelbewijs/

  • Jelmer zegt op

   Dankjewel, Ton, dit was inderdaad nuttig. Helaas is Thai Airways telefonisch niet te bereiken. Zonder woord van hen is er nog steeds geen uitsluitsel.

 2. Ko zegt op

  Ik had daarover onlangs een mailwisseling met de Thaise ambassade in Den Haag.
  Dit was het antwoord:

  ‘We could only answer on the part that if your test result is positive before your departure which you could use your recovery certificate together with a positive RT-PCR test to travel to Thailand. Still, please be reminded that if you are tested positive upon your arrival in Thailand or on the 5th day, you may be required to follow health protocol even if you have the recovery certificate.’

  • Jelmer zegt op

   Thanks voor het antwoord! Ik denk inderdaad dat het neer gaat komen op een beetje geluk hebben met de juiste persoon op het juiste moment treffen. Enig idee of dit antwoord specifiek sloeg op Thai Airways of was het meer in zijn algemeenheid voor het inreizen van Thailand per vliegtuig?

 3. Ton zegt op

  Beste Jelmer,

  Zou me niet druk maken om de Thailand Pass, u heeft deze inmiddels.
  Op Schiphol moest je deze ook tonen voordat je kon inchecken bij de balie, nog een Thailand pass en PCR certificaat check halverwege de gate, en nogmaals bij het boarden, geen pass = geen vlucht !
  Onze ervaring was bij aankomst in Bangkok dat enkel bij het verlaten van het vliegtuig je deze moest laten zien, zonder overigens dat er verder naar is gekeken of QR wordt gescand. Ze stonden met 3 personen te checken op de Thailandpass voor het einde van de slurf gekoppeld aan het vliegtuig en de overgang naar het vliegveld zelf. Waarschijnlijk zal het zo zijn dat de slurf nog NL of Belgisch grondgebied is en de drempel van de slurf overgaat naar Thais grondgebied, zodoende kunnen ze je nog terugsturen wanneer je de Thailand pass niet kan tonen, vandaar ook de 3 controles hierop op Schiphol zelf.

  Een PCR test voor vertrek is echter wel verplicht, op Schiphol en Bangkok wordt hier ook naar gevraagd.
  Dus zal in Brussel niet anders zijn, immers dit is vereist door de Thaise autoriteiten wanneer men naar Thailand wil reizen.

  • Jelmer zegt op

   Dankjewel voor het antwoord, ik denk inderdaad ook dat de Thailand Pass het probleem niet zal zijn. Het herstelbewijs is wat mij in verwarring brengt. Deze zal voor mij geldig zijn vanaf 12 maart, dus voor de vlucht. Hopelijk is dat voldoende om een eventueel positieve PCR “onschadelijk te maken”.

   • Ton zegt op

    Nou, hopende dan maar dat alles zonder verdere problemen verloopt, en alvast een fijne vakantie wensende. Geniet ervan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website