Muren laten impregneren tegen vocht met een harshoudend product?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
13 juli 2018

Beste lezers,

De dochter van mijn Thaise echtgenote heeft 2 jaar terug een huisje in Khon Kaen gekocht. Dit leek in zeer goede staat te zijn op dat moment. Spijtig genoeg was ik er toen niet bij om een en ander van dichtbij te bekijken. En inderdaad, sinds enkele maanden begint er vocht vanuit de vloer in de muren te dringen.

Ik dacht dit op te lossen door de muren te laten impregneren met een harshoudend product zoals we bij ons gebruiken. Vraag is echter of er firma’s zijn die dit kunnen uitvoeren en of iemand er hier ervaring mee heeft?

Het zou jammer zijn dit te laten verder verrotten.

Alvast bedankt.

Groet,

Jean

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Muren laten impregneren tegen vocht met een harshoudend product?”

 1. Roel zegt op

  Vocht via de vloer wat daarna in de muren trekt los je niet op door muren te impregneren.
  Je moet dus vocht probleem onder de vloer aanpakken en dat kan alleen door drainage aan te leggen rondom de woning en aansluiten op riool.
  Let op drainage moet minimaal op 60 cm diep liggen en aflopend. Drainage is hier wel te koop op grote rollen.

 2. Cor zegt op

  Klopt precies Roel.
  Ik had het zelfde probleem, optrekkend water uit de vloer.
  Later kwam ik er achter dat ik een waterleiding onder de vloer lek had die precies langs deze muur liep.
  Groetjes Cor en veel succes er mee.

 3. John Chiang rai zegt op

  Een muur impregneren zou onder bepaalde omstandigheden alleen maar zin maken,als het om een buitenmuur gaat aan de z.g.n.weerzijde.i.v.m. regen.
  De vochtigheid die jij echter beschrijft,dringt van onder de vloer in het muurwerk,zodat het impregneren van de complete muur geen enkele zin heeft.
  Belangrijk is te weten waar het water /of vocht werkelijk vandaan komt,zodat men gericht op het werkelijke probleem kunt handelen.
  Is het misschien een lekke waterleiding of afvoer,en hoe is het pijl van het grondwater?
  Daar in Thailand meestal meteen op een betonplaat begonnen wordt met het muurwerk,en men vaak ook geen rekenschap houdt met eventuele maatregelen om opsteigend grondwater of vocht te voorkomen,kan dit ook nog een oorzaak zijn.
  In tegenstelling tot Nederland bestaat het muurwerk vaak uitsluitend uit een poreus materiaal,terwijl men in Nederland begint met een ca 50cm z.g.n.trasraam (harder materiaal)wat het optrekken van vocht verhinderd.
  Misschien heeft het ook een totaal andere oorzaak,die men hoogstens ter plaatse bekijken kan,omdat men hier de meeste raadgevingen hoogstens op vermoeden geven kan.
  Maar mocht het vocht,zoals je bovenstaand beschrijft, werkelijk van onderen komen,is impregneren weggegooid Geld.

  • John Chiang rai zegt op

   Aanvullend aan mijn bovenstaande reactie heb ik nog de volgende vraag; gaat het om al het muurwerk,of alleen een bepaald muurwerk waar leidingen of afvoeren,van een natcel zoals WC of badkamer in de buurt zijn?

 4. HansB zegt op

  DE muren op het zuiden hebben het meeste last van zon en regen het regent hier vaak horizontaal waar door regenwater in de muren kan dringen.Injeteren van deze vaak holle betonsteen muren heeft geen effect dit werkt alleen bij bakstenen waar de cappilaire werking van de baksteen de oorzaak is
  wat ik wel zou willen aanraden is de de eventuele kieren in de muur of aansluiting wand /vloer buiten af te dichten met een flexibele kit en dit regelmatig te controleren. Sika heeft uistekende mortels en kitten te verkrijgen bij onder andere Thai Watsedu.

  Succes met je project

 5. Jean Herckens zegt op

  Jammer genoeg zijn het zowel de binnen als buitenmuren die er last van hebben dus zal het wat ingewikkelder worden. Deze tips helpen mij de goede weg op. Kan er iemand een firma uit de buurt van Khon Kaen aanbevelen ivm dit probleem? Wil dit het liefst voor eens en altijd uit de wereld helpen.
  Ga in dezelfde wijk bouwen dus is dit een goede waarschuwing mbt de te nemen voorzorgen. We zitten tussen de velden en toch is er riolering voorzien voor deze redelijk omvangrijke woonwijk. Bedankt voor alle tips.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Jean Herckens, Vandaar dat ik vroeg of alle muren vochtig waren en niet alleen een bepaalde?
   Het om tegelen van de wand,zoals te lezen valt in enkele reactie’s zou hoogstens zin maken in een z.g.n.natcel zoals WC,badkamer waar douchwater of schrobwater in het muurwerk dringen kan.
   Bij jou beschrijving dat alle muren betroffen zijn,duiden op het feit,dat het hier volgens mij duidelijk gaat om grondwater/vocht,en hier is een rondom betegeling misschien een leuke decoratie,maar zal helaas aan het uiteindelijke probleem geen enkele verandering brengen.
   Ik zou als eerste maatregel,het grondwaterpeil rondom het huis bekijken,en zo dien nodig een goede dranage aanleggen.

 6. Slopje zegt op

  Op trekkend vocht van uit de vloer, dan moet je niet alleen de muur aan pakken maar beide dat word dus een heel karwei. Vroeger had je dat in Nederland ook, maar dan had je een gemetselde fundering. En de kamers had meestal een hout vloer. Dan was daar een heel eenvoudige manier voor om het op te lossen.
  Dan kap je een laag van een meter uit de muur die op het fundering staat. een of 2 lagen van een meter lang. dan leg je dik plastic of te wel een strook dakleer, tegenwoordig is het een rubber achtig dak dekking.

  op de fundering en metsel de stenen er weer in, dan neem je de volgende meter tot je klaar bent en zeer zeker geen optrekkend vocht meer. Maar als de gehele vloer nat is heb je een groot probleem ten minste al het geen probleem is van de leidingen of afvoer. of de vloer in zijn geheel afdekken en een 5 cm nieuwen er over gieten maar dan nog moet je de muren ook doen zoals voor heen beschreven. van hier uit is het moeilijk een advies te geven. Draineren?? dan kun je ook gewoon een gleuf graven van 50 diep en 50 breed die iets afloopt en op vullen met grind of gebroken steen daar waar het water van het dak naar beneden valt.
  De grond in Thailand neemt het snel op, of voert het af. Maar nogmaals van hier uit is het moeilijk in te schatten waar het probleem van af komt.

  Groetjes en veel geluk met het opzoeken van het echte probleem

 7. Slopje zegt op

  Sorry nog even dit. als het water nu met de hevige regen val van buiten uit naar binnen komt. Plak dan aan de buiten kand. Tegels de gewone vloer tegel 60X60 maar wel met een iets elastische tegel lijm om dat het toch iets werkt met de Son. en ook de voegen goed dichten met het water dichte lijm. Een of 2 lagen is zeker genoeg je kunt het aan de binnenkant zien hoe hoog de muur nat is.
  Wel de muur goed schuieren en de losse verf delen verwijderen.

  • Ger-Korat zegt op

   Denk dat het betegelen van de wand tot 1 tegelhoogte een goede oplossing is. Zelf ook mijn huis rondom bestraat zodat er ook geen optrekkend vocht is vanuit de grond welke direkt aansluit op de wanden. Bestrating helpt ook tegen vervuiling van de muren door de modder. De opstaande tegel tegen de wand in dezelfde tegel oogt goed en ook help bij de stortbuien de wanden van onder te beschermen. Heb zelf rondom een overstekend dak dus geen water tegen de muren en rondom het huis betegelde en verdiepte watergeulen naar de afvoerputten.

 8. Roel zegt op

  Beste Jean,

  Jij geeft ook aan dat binnenmuren vochtig worden, dan is alleen drainage nodig en de enige oplossing.

  De grond in de structuur zitten capillaire vaten, zeg maar de bloedvaten van de grond. Die capillaire vaten zorgen ervoor dat dat teveel water afgevoerd wordt en bij droog weer wordt het weer naar boven gevoerd door de zuigkracht van de wind.

  Maar als er in de grondlaag plaatvorming is, dat kan door zwaar bouwverkeer, niet voldoende gestructureerd om het bouwrijp te maken voor woningbouw, wat je hier gewoon teveel ziet, dan wordt het water opgeslagen onder jouw gehele vloer en zal het heel langzaam zakken.

  Je kan proberen verticale drains aan te leggen , dat is met een grondboor zo dicht mogelijk bij de buitenmuur boren ca 12 cm rond, zeker 1 meter diep en dat weer volgooien met grind. Als je dat eerst op de meest vochtige plaats doet kan je zien of het afdoende werkt. Werkt het afdoende dan rondom de woning en om de meter een boorgat.

  Succes, Roel


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website