Lezersvraag: Een motorbike huren in Hua Hin en naar Krabi rijden

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
15 november 2016

Beste Thailandblog lezers,

Begin februari 2017 willen van Hua Hin naar Krabi rijden. Hiervoor willen wij in Hua Hin een Honda PCX huren. Voor de route hebben wij 7 dagen uitgetrokken. Over de route hebben wij de volgende vragen:

 1. Waar kan je in Hua Hin een goede motorzaak vinden die twee PCX-en kan verhuren? Onder goed wordt verstaan bij terugbrengen van de PCX geen discussies over elk krasje wat er al op zat, vrijwel nieuwe motoren, redelijke prijzen.
 2. Wie heeft een reeds uitgeschreven route van de aangegeven route of een aanbeveling van een gedetailleerde kaart van Zuid Thailand?
 3. Wat zijn de highlights?
 4. Welke hotelletjes/guesthouses worden op de route aanbevolen? Niet al te basic en geen homestays.
 5. Een dag willen wij een stranddag inlassen. Welke plek wordt aangeraden met mogelijkheid tot snorkelen?
 6. Kent het vliegveld van Hua Hin een bagagedepot?

Wij zijn zeer erkentelijk voor alle mogelijke andere adviezen/tips.

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Ed en Ann


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Een motorbike huren in Hua Hin en naar Krabi rijden”

 1. stevenl zegt op

  Heb je rekening gehouden met het teurgbrengen van de PCX naar Hua Hin?

  Op deze route zijn weinig variaties mogelijk, je reist een groot deel door het smalste gedeelte van Thailand.

  Zeker aan te raden is Prachuap Kiri Khan, daar vind je ook mooie en rustige stranden.

  • Edmee zegt op

   Dank goede tip m.b.t. Prachua Kiri Khan. Is het mogelijk om hier te overnachten. En ja, wij brengen de PCX terug naar Hua Hin.

 2. George zegt op

  PKK heeft een leuk vrij nieuw boutique hotel zeker aan te raden. Op de boulevard veel basic restaurants met heel lekker eten, loop verder naar achteren waar veel Thais eten. PKK kende in 2013-2014 nog weinig backpackers of buitenlandse toeristen buiten wat Chinezen. Verwacht geen groots nachtleven maar wel een gezellige plek.

  • Edmee zegt op

   Staat PKK voor Prachua Kiri Khan? In elk geval dank.

 3. André Van Looy zegt op

  Ik en mijn vrouw hebben deze route begin november gedaan met een huurwagen en zijn ongeveer halfweg in Chumphon gaan overnachten in het A-te hotel is niet te basic en met een leuk zwembad naar Thaise normen een goed ontbijt als je het hotel uitgaat heb je schuin links op de hoek een goed restaurant daar geweest op aanraden van de hotel receptie je kan van het hotel een you tube filmpje vinden.
  Let wel op er zijn op deze weg verschillende werken aan de gang en op sommige plaatsen is de weg vrij slecht.
  In Krabi (ao nang) is een restaurant ” De carnivoor” dat is een zeer goed Belgisch restaurant.
  Veel plezier tijden jullie verlof.
  Andre

 4. Edmee zegt op

  Ben benieuwd naar het hotel. Dank hiervoor. Hopelijk kan je ook vegetarisch eten in de “Carnivoor” want ik eet geen vlees.

 5. Marleen zegt op

  Hallo Ed en Ann
  Een superleuke Belgische 5* B&B in Hua Hin om zalig te relaxen en te genieten van een ongelooflijk ontbijtbuffet is Villa Baan Malinee. Kijk maar eens op http://www.villabaanmalinee.com

  • Ed en Ann zegt op

   Dank voor uw reactie. Ziet er idd fantastisch uit.

 6. Peter V. zegt op

  Als uitje is het misschien leuk om in een floating bungalow te slapen en/of het park te bezoeken: http://khaosoklake.com/khao-sok-national-park-cheow-lan-lake/
  (‘misschien’ omdat ik niet weet wat jullie leuk vinden.)

  • Ed en Ann zegt op

   Geweldige tip. Mochten wij het qua tijd halen gaan wij zeker hier naar toe. Anders volgend jaar. Super tip!!!!!

 7. Bo zegt op

  Ook een aanrader is Bang Kruut .
  75 km Zuidelijker gelegen als Prachuab city en 25 km voor Bang Sapan .
  Staat bijna niet op de kaart maar voldoende accomodaties om te overnachten .

 8. Nick BS zegt op

  Nog een tip voor voor PKK. In Bang Saphan bevindt zich het Groggie resort. Kleinschalig aan een rustig strand Ton-ton-lan. Gerund door Nederlanders. Prima locatie voor enige overnachtingen.

 9. lung addie zegt op

  Beste Ed en Ann,

  ik ben zelf woonachtig in de streek die jullie wensen te doorkruisen en zeer fervent en ervaren motorbiker. ( Honda Steed 600CC VLX shopper ) . De PCX is alleszins een goede keuze. Deze motor kan het werk aan. Er zijn genoeg mensen uit Hua Hin die julllie een verhuurzaak kunnen aanbevelen.
  Ik heb wel enkele vragen en opmerkingen aangaande jullie voornemen:
  wat is de bedoeling van de uitstap? Zo snel mogelijk in Krabi aankomen en Krabi en omgeving bezoeken of zoveel mogelijk van de motorbiketrip genieten?
  De afstand tussen Hua Hin en Krabi is ongeveer, langs de kortste weg, 600km, langs de “toeristische weg” zal dit 800km worden. Veel voor een dagtrip… eigenlijk te veel om aangenaam te zijn, zelfs met een confortabele PCX. Reken op een gemiddelde snelheid van niet meer dan 40/50km per uur.
  De snelste weg is via de Highway 4/41 maar die zou ik ten stelligste afraden: je ziet NIETS en de 4/41 is momenteel één grote werf, dus zeker vermijden.
  Prachuap Kiri Khan is nog veel te kort bij Hua Hin om daar reeds te overnachten, dat kan je veel beter als dag-of tweedaagse uitstap vanuit Hua Hin plannen. Het zelfde geldt voor Ban Kruut.

  Mijn voorstel: vanuit Hua Hin naar Prachuap Kiri Khan en daar de “Scenic” fietsroute nemen ( even googelen en jullie vinden het wel”. Deze blijven volgen tot Pathiu. Dan ben je een 300km ver langs een prachtige stille route volledig langs de boorden van de Gulf of Thailand. Gemakkelijk in één dag te doen.
  In Pathiu neem je contact op met Lung Addie ( 080 144 90 84 ) en die zorgt voor een goede, betaalbare overnachting in een bungalow aan het strand, in de nabijheid van Thung Wualean Beach. Indien jullie dan nog verder willen ( is mogelijk dat jullie zeggen: hier blijven we ha ha ha ) dan begeleidt Lung addie jullie langs één van zijn beproefde routes ( zie on the raod verslagen ) verder naar Sai Ri, Sawi, Lang Suan en kunnen jullie van daar verder zuidwaarts, richting Krabi.
  Onderweg of in Krabi zelf een goed verblijf vinden is geen probleem, keuze te over.
  De terugweg: vanaf Krabi: via Patho naar Ranong en daar overnachten. Van Ranong naar Chumphon via de 4 en opnieuw Lung addie contacteren . Geen vrees voor de 4 want deze splitst zich in Chumphon tussen de 4 en de 41 en op dit stuk 4 zijn omzeggens geen werken, die zijn vanaf Chumphon op de 41. De 41 is eigenlijk het verlengde van de 4 maar gaat rechtstreeks naar het diepere Zuiden.
  Geen vrees, in dit deel van Thailand KAN je NIET verloren rijden. Je zit er, bij zuidelijk rijden, gekneld tussen, langs linkse kant de Gulf, en rechts de 4/41 en de spoorweg BKK – Zuiden . Bij terugkeer, langs de linker zijde de Andaman Zee en de heuvelruggen tussen Myanmar, en langs de rechter zijde opnieuw de spoorlijn en de 41. Dus heel eenvoudig eigenlijk.

  Een paar tips:
  bij huren motorbike: een First Class verzekering vragen
  Bij langdurig biken: armen, benen en aangezicht tegen de zon beschermen met geschikte kledij. Al rijdende kan je, zonder het te merken, verbranden dat het niet aangenaam meer is.
  Zorg ook voor regenjasje want zuidelijk van Chumphon kan je te maken krijgen met regen, het ganse jaar door!
  Lees de verslagen “on the road” hier op het blog en je zal heel veel bruikbare info krijgen. ( te vinden met de zoekoptie links boven de home pagina )

  Groeten en een veilige, aangename biketrip
  Khap dee dee … Lung addie

  • Ed en Ann zegt op

   Lung Addie, heel hartelijk dank voor de bruikbare tips. De “fietsroute” is inmiddels op de Iphone ingebracht. Een printje gemaakt van deze bruikbare informatie plus telefoonnummer.
   Het is niet zo dat wij met alle geweld Krabi willen halen. Voorop staat genieten. Als wij ergens langs de kust een mooi plekje tegenkomen en daar willen overnachten of misschien wel willen blijven, dan doen wij dat. Dus wie weet blijven wij in het door u aanbevolen hotel in Pathiu.

 10. jasper zegt op

  Als overig reisadvies: zorg voor een internationaal rijbewijs voor de motor. Verkrijgbaar bij de ANWB op vertoning van je motor rijbewijs.
  Sinds vorig jaar wordt ik bij controle (2 a 3 x per week) altijd naar mijn internationale rijbewijs gevraagd, en ze kunnen donders goed zien of dit voor de motor en/of auto is. Bij twijfel moest ik daarnaast ook al enkele malen mijn nederlandse motorrijbewijs laten zien.
  Zonder dit internationale rijbewijs ben je overigens formeel ook niet verzekerd in Thailand, overigens, in het geval van een verkeersongeval.

  • Ed en Ann zegt op

   Beste Jasper dank voor de reactie. Gelukkig ben ik in het bezit van een Thais rijbewijs voor zowel auto als motor. Ann heeft een internationaal rijbewijs. Goed advies om ook het Nederlands rijbewijs mee te nemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website