Mor Chana app en zelftest voor Covid?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
19 november 2021

Beste lezers,

Een vriendin is gisteren aangekomen in Bangkok en na alle plichtplegingen naar Pattaya gereisd naar een hotel die door de autoriteiten op Suvarnabhumi aangewezen werd omdat de door haar geboekt (SHA) hotel afgekeurd werd. Het werd dus de Sunshine Garden Resort. Covid test gehad en vanochtend vrij verklaard door het hotel. Zij sprong in een taxi op weg naar mijn huis en vergat door alle rompslomp de Mor Chana app te downloaden en naar de kit voor de zelftest te vragen. Onnodig hierbij te zeggen dat het hotel dit ook niet vroeg of aanbood.

Eenmaal bij mij, vroeg ik haar erover… Oh jee… Zij ging meteen aan te slag met de app te downloaden maar dat lukte niet. Het hotel bellen ook niet, er werd niet opgenomen. Na tig pogingen hielden wij het voor gezien.

Mijn vraag is: kan zij problemen krijgen (en zo ja, welke) als zij hier ruim drie weken verblijf zonder de Mor Chana test en dus de registratie van de zelftest die zij geacht wordt te doen over een week?

Groet,

Maryse

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 4 votes.
Please wait...

3 reacties op “Mor Chana app en zelftest voor Covid?”

 1. Frans Pattaya zegt op

  Mijn echtgenote kreeg ook de app niet gedownload.
  Het hotel (Greenpark resort Pattaya) vertelde haar dat het geen probleem was en dat ze de foto van de sneltest ook per Line naar het hotel kon insturen.
  Dat dus gedaan en het was in orde.

 2. Harry zegt op

  Bij mij nog wat doller: voor de uitslag om 21.15 uur gebeld. Waren ze vergeten. Bruine enveloppe met zelftest afgegeven zonder enige uitleg met negatieve uitslag in de enveloppe. Morchana app niet naar gevraagt. Ik laat het dus maar en merk wel als men meer van me wil.

 3. Maltin zegt op

  Bij mij is het zelfde gebeurt.
  Na alle plichtplegingen op suvarna. Onderweg naar het SHA+ hotel een PCR test gedaan de uitslag afgewacht in het hotel.
  Dezelfde avond de uitslag gelukkig negatief zodat ik kon doorreizen de volgende ochtend naar Ubon.
  Het enige wat ik van het hotel kreeg was een ontbijtpakket toen ik opweg ging naar het vliegveld. Er zijn verder geen vragen gesteld op op vliegveld.
  Had de Morchana app al gedownload in Nederland. Niemand die er naar vroeg.
  Maar nu komt het, toen ik in het dorpje aankwam in Si Sa Ket kwam het dorpshoofd en de dorpsdoctor naar ons huisje om al mijn papieren (Thailand Pass, Vaccinatiebewijzen en negatieve PCR test) te controleren. Deze werden hoogstpersoonlijk goedgekeurd en ik mocht gaan en staan waar ik wil.
  De volgende ochtend werd er via het speakersysteem opgeroepen dat er een Falang in het dorp is en volkomen COVID vrij.
  I am the only Falang in the Village 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website