Beste lezers,

Ik wil emigreren naar Thailand. En begrijp dat ik eerst (in Nederland) een Non Immigrant O-visum aanvraag (voor 90 dagen) en dat ik dat in Thailand om kan zetten naar retirement visum (als ik aan de voorwaarden voldoe natuurlijk).

Voor dat Non Immigrant O-visum: moet ik dan een retourticket hebben, terwijl ik eigenlijk niet meer terugkom?

Groet,

Wil


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Moet ik voor een Non Immigrant O-visum een retour vliegticket hebben?”

 1. Otto de Roo zegt op

  Als u een visum aanvraagt voordat u in Thailand aankomt, kunt u legaal binnenkomen met een enkele reis.
  De Thaise immigratie vraagt zelden om een doorgaand ticket.
  U zult eerder problemen hebben met de luchtvaartmaatschappij waarmee u naar Thailand vliegt. Luchtvaartmaatschappijen zijn vaak terughoudend om mensen te laten vliegen zonder een retourticket. Vraag de luchtvaartmaatschappij of dit een probleem zal zijn voordat u het ticket koopt.
  Daarnaast zijn bij sommige luchtvaartmaatschappijen de prijzen voor een enkele reis erg hoog. Vergelijk goed de prijzen van de diverse maatschappijen dit kan soms honderden Euros schelen. Een website zoals die van Skyscanner kan u hiermee helpen.

 2. Piet zegt op

  Meestal is een enkele reis net zo duur als een retourtje..raar maar waar…dus prik gewoon een retourdatum en maak er geen gebruik van…voor een aanvraag van genoemd visum behoef je geen retourticket te tonen…
  Wel heb je bij aankomst ook een departure card in te vullen die je in je pas poort moet bewaren maar als je maar binnen de normen van je visa blijft kijkt niemand daarnaar bij eventueel vertrek ( je kunt bijvoorbeeld een trip naar Cambodja maken i.p.v. naar NL etc etc

  • Patrick Deceuninck zegt op

   Je hoeft of beter gezegd MOET een retour ticket kunnen voorleggen bij de aanvraag non immigrant o visum, toch in België.

   • RonnyLatphrao zegt op

    Enkel bij Non-immigrant O Single entry. Niet bij Multiple entry.
    Ook bij Tourist visa. Niet bij Single, wel bij METV.
    Heenreis altijd, in alle omstandigheden.

    Iemand die emmigreert volstaat een heenreis.

    • RonnyLatPhrao zegt op

     2 TOERISTEN visum  “TR” – ‘Multiple Entry’
     ……
     – Kopie vliegtuigticket (minimum heen ticket)
     …….

     C.2 NON-IMMIGRANT visum  “O” – ‘Multiple entry (jaar)’
     ……..
     – Kopie vliegtuigticket (minimum een heen-ticket)
     …….

     http://www.thaiconsulate.be/?p=regelgeving.htm&afdeling=nl

     Bij iemand die een Model 8 kan voorleggen (bewijs dat je wordt uitgeschreven uit het bevolkingsregister), lijkt het me toch ook normaal dat die persoon geen retourticket moet voorleggen.

 3. De Inquisiteur zegt op

  Neen. Geen retourticket nodig.

 4. Maryse zegt op

  Beste Wil,

  Nee, jij hoeft geen retourticket te hebben, had ik ook niet toen ik hier naar toe emigreerde eind 2016. Maar in Economy is een enkele reis vaak duurder dan een retour! Ik vloog Business, dan is een enkeltje altijd goedkoper dan een retourtje.
  Succes!
  Maryse

 5. Marianne zegt op

  Nee hoor, wij hebben gewoon een enkeltje BKK genomen. Het enige probleem is dat slechts enkele vliegmaatschappijen enkeltjes verkopen omdat men het risico niet wil nemen dat, wanneer de passagier het land niet in mag, zij voor de retourkosten moeten opdraaien. Wijzelf zijn destijds (4 jaar geleden) rechtstreeks met Singapore Airlines gevlogen.

 6. Roel zegt op

  Gewoon een enkeltje kopen bv bij Eurowings en vliegen vanaf Duitsland, Düsseldorf of Keulen, enkeltke kost nog geen 190 euro als je het goed doet.

 7. Ron zegt op

  In Belgie (Antwerpen) moet het wel, wat volslagen idioot is.
  Stel dat je visum om een of andere reden geweigerd wordt ,dan ben je mooi de klos !
  Het zou toch logischer zijn dat je je ticket boekt nadat je je visum hebt verkregen !

  Groet,

  Ron

  • Dirk zegt op

   In Brussel (Thaise ambassade) niet.
   Ik zal het nog een laatste keer zeggen:
   Ga uw visum in Brussel halen, vriendelijk bediend (in tegenstelling tot Berchem (Antwerpen).
   Check eers even op hun website welke de visa vereisten noodzakelijk zijn.
   Als je dat op een rijtje hebt krijg je zo je visum.

   https://www2.thaiembassy.be/consular-services/visa/

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Als je alles op een rijtje hebt krijg je overal je visum. Ook in Antwerpen.

    Ik hoef er nu niet meer te zijn, maar ik heb daar jaren geweest en nooit een probleem gehad.

    Mijn ervaring is dat de problemen meestal door de aanvrager zelf komen, maar dat is niet anders bij immigratie in Thailand.

 8. Hurm zegt op

  Net terug van ambassade en had enkeltje bij me. Deden ze geweldig moeilijk over. Moest vervolgens voor heel 2018 een reisplan van vliegdata ondertekend overhandigen. Heb maar wat ingevuld. En het O visum m.entry gekregen.

 9. tom bang zegt op

  Weet het niet zeker maar volgens mij kun je net zo goed hier al een retirement visum aanvragen dan ben je meteen 1 jaar onder de pannen. Dan heb je ook ruimschoots de tijd om in Thailand alles voor te bereiden en een bankrekening te openen om voor het volgende visum ook genoeg en lang genoeg het benodigde geld op je rekening te hebben.

  • lung addie zegt op

   Als je het niet zeker weet dan geef je beter geen advies.
   Een ‘retirement visum’ bestaat trouwens niet eens. Wat je kan krijgen is een NON IMM O visum, de basis van al de rest. Aansluitend op dit Non Imm O visum kan je in Thailand bij de immigratie een ‘Jaarverlenging’ verkrijgen, wat je elk jaar opnieuw kan verlengen. Deze jaarverlenging kan op basis van een huwelijk met een Thaise of op basis van retirement. Dat gepensioneerd zijn hoef je trouwens niet te bewijzen, meer dan 50j oud zijn en voldoen aan de financiele voorwaarden zijn de voorwaarden.
   Wat je ook wel kan krijgen bij de ambassade is een NON IMM OA visum (Approved). Dan zal je in je thuisland moeten bewijzen dat je volledig voldoet aan de immigratievoorwaarden. Met een Non IMM OA visum heb je dan recht op 1 jaar verblijf en kan maar eenmaal met een jaar verlengd worden, dan is het visum opgebruikt.
   Een retourticket is niet noodzakelijk. Best zeg je bij de aanvraag van het Non Imm O dat de inenties zijn van in Thailand te blijven en het Non O visum daar te verlengen met een jaarverlenging. Ik kreeg toen in Antwerpen, zonder enig probleem, het Non Imm O visum plus een document dat bevestigde dat ik in Thailand zou blijven.

   • Wil zegt op

    Dank voor alle reacties. De prijs voor een enkeltje valt trouwens mee, heb er al voor €330.= gezien (Egypt Air in jan. 2019). De laatste reactie van Lung Addie is de duidelijkste en de juiste.

    • Jan Verduin zegt op

     Ben in 2011 ook zonder problemen met een enkeltje van Egypt Air voordelig naar Bangkok gevlogen.

 10. Jan Ponsteen zegt op

  Nee, kijk even naar het dossier visum van Thailandblog

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Inderdaad, iemand die gaat emigreren zal geen retour moeten bewijzen.
   Zou te gek zijn ook, en diegene die het al gedaan bevestigen dit trouwens ook in hun reactie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website