Beste lezers,

Kan mij iemand de juiste inlichtingen verstrekken betreft levensbewijs. Indien ik mij laat uitschrijven in België om van mijn werknemerspensioen in Thailand te leven met mijn Thaise echtgenote. Ik zou mijn pensioen rechtstreeks laten storten op mijn Thaise bankrekening. Moet ik maandelijks of jaarlijks een levensbewijs indienen bij de Belgische pensioendienst?

De één zegt dit en de andere zegt iets anders. Graag nu ééns een duidelijk antwoord graag.

Dank bij voorbaat.

Groet,

Dirk (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Moet ik maandelijks of jaarlijks een levensbewijs indienen bij de Belgische pensioendienst?”

 1. Jani Careni zegt op

  Jaarlijks als werknemer met stempel van de politie of stadhuis of ambassade voor je zelf en als je vrouw ook de nationaliteit hebt ok als niet bij de politie of een notariele advocat voor je vrouw.

 2. Marino zegt op

  ik laat mijn geld op ee belgishe rekening staan in Belgie. ik bezorg 1 maal per jaar een levensbewijs naar de fod pensioendienst.

  het kan natuurlijk verschillen van welke pensioenkas je uitbetaald word. vroeger moest men iedere maand een levensbewijs opsturen indien men wenst dat het gestort word op een thaise bankrekening. dat zou bij ons niet meer nodig zijn,maar omdat wetten kunnen veranderen neem ik het zekere voor het onzekere en behoud mijn zichtrekening in Belgie.

 3. Van dijk zegt op

  Duidelijk antwoord, een maal per jaar

 4. joskeshake zegt op

  Waarom vraag je dit niet aan de pensioendienst zelf, dan ben je 100 % zeker.emailadres is :

  levensbewijzen@sfpd.fgov.be

 5. Geertg zegt op

  Het beste even contact opnemen met je pensioendienst. Die bepalen de regels.

  Hier hoor je alleen wat iemand denkt te weten.

 6. Sjaak S zegt op

  Echt iedere maand? Hoe verzin je het! Ik denk dat je met één keer per jaar wel genoeg hebt…

 7. Dries zegt op

  Dag Dirk,

  best is dat je contact opneemt met de dienst pensioenen.
  Zorg dat je zeker iets op papier hebt (officieel document of e-mail) ivm hun beslissing.
  Normaal gezien is het minstens één maal per jaar.
  Check zeker de officiële link hieronder:

  http://www.onprvp.fgov.be/NL/profes/payment/payment/paginas/default.aspx

  Dries

 8. Filip zegt op

  Hallo , ik ben belg en woon in Thailand. Ben eveneens uitgeschreven in Belgie. Sinds vorig jaar ( voordien moest je het zelf doen 2 x per jaar ) stuurt de dienst pensioenen een document levensbewijs op , ik laat dit door de Belgische Ambassade in Bangkok invullen en mail dit terug naar de pensioendienst die je dan per mail antwoorden dat je goed zit voor 1 jaar . Ik heb wel een pensioen van de federale overheid.

  Mvg
  Filip

 9. Joost-Buriram zegt op

  Als je nu eens gewoon even contact opneemt met het desbetreffende pensioenfonds, die vertellen jou echt wel hoe het in jouw geval zit, want niet alle pensioenfondsen hebben dezelfde regels.

 10. karel verlooy zegt op

  als je met alles in orde bent u laten uitschrijven enz dan sturen ze jaarlijks een document naar u dat ge op de Belgische ambassade moet laten afstempelen dat moet ge dan naar uw pensioendienst in belgie” sturen je moet wel rekening houden dat ge dit document binnen de maand terug stuurt anders stoppen ze de volgende betaling (je kan ook bij de plaatselijke overheid dit laten afstempelen)

 11. georgio zegt op

  Hallo Dirk,

  Het levens bewijs moet slechts een malig per jaar ingediend worden, kan zelfs door gescand worden naar de pensioendienst

  groetjes

 12. sim pat zegt op

  Als ambtenaar 2x jaar, werknemer 1x jaar./

 13. marcel zegt op

  Ik ben reeds jaren uitgeschreven in België,mijn pensioen wordt op een rekening bij een belgische bank gestort -expat rekening-en ik moet jaarlijks een bewijs van leven voorleggen.Wordt uw pensioen echter op een thaise rekening gestort zult u waarschijnlijk maandelijks of zesmaandelijks een bewijs moeten leveren
  zoals de FOD zal beslissen.

 14. dirk zegt op

  Beste lezers.
  Hartelijke dank voor de duidelijke antwoorden.
  Mvg Dirk

 15. Nicky zegt op

  Dit document kan je zelf downloaden op de website van de pensioendienst. Doe dit enkele maanden voor uw verjaardag.
  Stuur het op naar de ambassade, samen met een foto als bewijs dat je nog in leven bent.(bv. krant of foto met teletext datum) Dit kan ook per mail, alleen wel eerst even tekenen.
  De ambassade in Bangkok rekent hier niets voor. Stuurt het ook weer gewoon per mail terug.
  Druk dit af en stuur per aangetekend schrijven naar de Pensioendienst.
  eventueel ook nog een kopie per mail.

 16. Paul Cassiers zegt op

  De Belgisse ambassade weigerde mijn levensbewijs te ondertekenen of te dateren; ook de emigratie, de toeristenpolitie, de Nederlands consul, waren niet bereid om me uit de shit te helpen.
  Uiteindelijk kwam ik terecht bij het Oostenrijks consulaat hier in Phuket die zonder enig probleem het document afstempelden, ondertekenden en dateerden voor een luttele 300 baht en een vriendelijk
  “auf wiedersehen” !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website