Beste lezers,

Zijn er mensen die onlangs met Emirates vanuit Brussel of Amsterdam of andere luchthavens naar Bangkok zijn gevlogen? Klopt het dat je voor de ganse vlucht, transfertijd in Dubai en tot Bangkok (zo’n 17u) een mondmasker nog steeds moet dragen?

Ik heb een vlucht in september.

Groet,

Ronny

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

20 reacties op “Moet je bij een vlucht van Emirates naar Bangkok een mondmasker dragen?”

 1. Michel B. zegt op

  Hallo Ronny,

  Ja dit klopt, vooralsnog.
  Ik ben in Juni naar Thailand gereisd en werd verlpicht de hele reis een masker te dragen, inclusief op Dubai airport.
  Ik ben werkzaam op Schiphol, en zie de crew van Emirates (en nog enkele andere airlines) nog steeds met mondkapjes lopen, dus in de huidige situatie is dat nog steeds het geval; mondkapjes verplicht.
  Wellicht verandert dit nog voordat je gaat, maar dit is de huidige status mbt je vraag.

  Mvg, Michel

 2. Wim zegt op

  Affirmatief, Emirates verplicht nog steeds het dragen van het mondmasker.

 3. John Chiang Rai zegt op

  Kijk even op de onderstaande link.
  https://www.emirates.com/english/help/covid-19/safety/

 4. Stefan zegt op

  Op de site van Emirates …
  You must wear a cloth or medical mask throughout Dubai International airport, during boarding, throughout your flight, and as you leave the aircraft. Children under 6 years old and customers who have certain medical conditions do not have to wear a mask. Due to local government regulations, only medical face masks are accepted on flights from Dubai to Germany, France, and Austria.

 5. Johan Heeren zegt op

  Maand geleden terug weer in NL
  Zowel heen en terugvlucht masker ..verplicht..
  Beide vluchten na een uurtje vliegen vrijwel niemand masker meer op
  Crew zei hier helemaal niets van
  Was relaxed.prima service en goed eten
  Gewoon doen
  Echt toppie!!!

 6. André Van Dijck zegt op

  Geachte ; ja ik ben in Mei naar Bangkok gevlogen met Emirates en heel de vlucht mijn mondmasker moeten ophouden , eveneens eind juni met de terugvlucht .

 7. Peerke zegt op

  Je zou even kunne kijken op hun webside en mocht het daar niet op de website staan dan hebben ze ook een info nummer ( 020) – Ik zou iedergeval wel een paar mondkapjes meenemen in het vliegtuig ook al zou het niet nodig zijn – zelf ga ik in december weer maar neem ze wel mee in het vliegtuig) en mijn eigen mondkapjes voor het gebruik daar, want dan weet ik dat ik zeker dat ik de goede heb.

 8. Ed Berghs zegt op

  Begin juli j.l. was dat inderdaad het geval.

 9. Jan Hoekstra zegt op

  Net met Emirates naar Bangkok gevlogen. Klopt, hele vlucht heb je je mondmasker op en ook in Dubai tijdens de transfer.

  • Eric Donkaew zegt op

   Je kunt een deken over je hoofd gooien, zogenaamd omdat je ligt te slapen. Ze zullen toch echt niet dat deken van je hoofd trekken. Dan ben je in ieder geval verlost van dat afschuwelijke mondkapje.

 10. Willem zegt op

  ……en vervolgens in Thailand – behalve op je eigen kamer – binnen of buiten, maakt niet uit, eveneens een masker. Doe je het niet dan word je vreemd aangekeken.
  Groeten Willem

  • Ik draag geen masker in Thailand en niemand kijkt mij vreemd aan. Kweek wat meer zelfvertrouwen zou ik zeggen.

   • Henkwag zegt op

    Het heeft m.i. helemaal niets met zelfvertrouwen te maken, maar meer met respect voor de
    gezondheidswensen (al of niet terecht) van de (Thaise) medeburger. In Pattaya zie ik nog dagelijks dat minimaal 95 % van de mensen in winkels, in de songthaew, enz. een mondkapje draagt !

    • Thai kunnen beter, als ze respect hebben voor hun eigen gezondheidswensen, een helm dragen op een motorbike en niet bezopen achter het stuur kruipen. De mondkapjesplicht is door de Thaise overheid afgeschaft. Dat zij denken dat een mondkapje helpt, moeten ze zelf weten. Er zijn ook Thai die amuletten dragen en daardoor denken dat ze overal tegen beschermd zijn. Ik doe niet mee aan die onzin.

 11. Harry zegt op

  Ik ben op 1 augustus vanuit Frankfurt gevlogen. Vrijwel iedereen droeg masker, zeker bij boarden, maar ook tijdens de vlucht.

 12. joskeshake zegt op

  18 Juli met Emirates gevlogen, mondmasker verplicht, kregen zelfs aan boord eentje samen met gelletje voor de handen.

 13. marc zegt op

  eergisteren terug met lufthansa.

  ja ze zeggen wel verplicht, maar na 1 uur draagt de helft van het vliegtuig geen meer, dus relax!

 14. Leo zegt op

  Ronny zijn vraag is inmiddels ruim beantwoord, maar Ik heb de zelfde vraag voor mijn aanstaande vlucht in september met FinnAir, AMS-BKK maar kan hier geen antwoord op krijgen.
  (Ik hoop dat ik van de moderator gezien dit het zelfde onderwerp is deze vraag er even bij mag stellen.)

  Ik heb met de klantenservice gebeld en dan word je doorverbonden met een een callcenter in India, die weten het echter ook niet, en raden mij aan om voor de zekerheid dan maar een mondkapje mee te nemen, echter ik wil helemaal geen mondkapje meenemen laat staan er een dragen, dan blijf ik liever thuis, dus dat is de reden dat ik het wil weten, ik wil het dus niet pas op Schiphol te horen krijgen als ik 4 uur in de rij heb gestaan. Als ik een mondkapje de hele reis moet dragen krijg ik het erg benauwd, deze mondkapjes zijn slecht voor mijn gezondheid.

  Medereizigers zijn de aangewezen personen om elkaar van info te voorzien, de airline (hoe is het mogelijk!) weet het vaak niet.

  Is er misschien iemand hier die meer weet wat FinnAir betreft?
  Bedankt alvast, Groeten Leo

  • Cornelis zegt op

   ‘De airline weet het vaak niet’………..maar je hebt niks aan de info van andere reizigers als die airline uiteindelijk iets anders beslist. Als het wel of niet met een mondkapje reizen zo cruciaal voor je is dat je beslissing om wel of niet te vliegen daar van afhangt, zou ik het niet op het incheckmoment laten aankomen.

   • Cornelis zegt op

    Overigens had je ook gewoon op de Finnair website lezen dat het dragen van een mondmasker optioneel is, tenzij het land van bestemming anders eist. Thailand heeft die eis niet gesteld, dus ben je vrij om wel of niet een mondkapje te dragen.
    https://www.finnair.com/nl-en/travel-requirements-map


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website