Beste lezers,

Mijn vader met een leeftijd van boven de 100 jaar leeft heel gelukkig in Thailand en komt nog maar zelden naar Nederland. Het reizen gaat hem steeds moeilijker af. De kans dat hij in Thailand zal overlijden is dan ook heel groot.

Hij heeft aangegeven dat hij dan in Nederland begraven wil worden. Kan iemand mij zeggen met wat voor kosten ik rekening moet houden vanaf het overlijden tot en met het overbrengen naar Nederland?

Met hoeveel dagen moet ik rekening houden om alles in Thailand te regelen mocht hij komen te overlijden?

Ik heb er al veel over gelezen via Thailandblog maar kan nergens prijzen vinden.

Alvast bedankt.

Groet,

Paul


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Mijn vader woont in Thailand en wil na zijn overlijden naar Nederland worden gebracht”

 1. Alleen de repatriering kost ongeveer € 8.000,- Daar komen dan nog de kosten bij van een begrafenis of crematie in Nederland. Wordt dus een kostbare aangelegenheid. Bron: https://www.monuta.nl/uitvaart/uitvaart-regelen/uitvaart-buitenland/

 2. Jacques zegt op

  Mogelijk heeft uw vader al in het verleden een begrafenis polis gehad en afbetaald zodat daarvan gebruik gemaakt kan worden. Dit zou je toch mogen verwachten van iemand op die leeftijd met zo’n wens.
  Met een grote familie achterban die welwillend is kunnen de kosten gedrukt worden voor een ieder. Anders rest een dure aangelegenheid en dat is aan u om daar op in te gaan of niet. In Thailand kan je ook respectvol gecremeerd worden en met minder kosten. Dus ik zou het er nog eens over hebben als ik u was met uw vader.

  • RuudB zegt op

   Vader heeft aangegeven in NL te willen worden begraven, vandaar de vraag van Paul. Onzin om te suggereren dat er aan de wens van vader moet worden getornd. Of vader al dan niet een polis heeft en of al dan niet een grote familieachterban welwillend staat tov meebetalen: daar gaat de vraag niet over.

   @Paul: Hier info over het naar NL halen van een overledenen: https://www.uitvaart.nl/infotheek/de-plechtigheid/vervoer/internationaal-rouwvervoer Hou rekening met bedragen tot Euro 15K voor repatriëring en begrafenis/crematie in NL, en jouw overkomst/logies naar/in TH
   Zie dossier Overlijden in Thailand in de linker kolom van deze website als je meer wilt weten aangaande procedures en tijdsplanning. Neem minstens 10 dagen in TH. Je hebt immers niet meteen een vliegtuig beschikbaar. Bespreek met vader en maak duidelijk in welk ziekenhuis na overlijden de voorbereidingen kunnen worden getroffen.

 3. David H. zegt op

  Axa Expat a 450€ jaarpremie heeft dat in zijn opties , wel enkel overbrenging lichaam overledene , verder ten laste van familie of andere .
  Begrafenis of verassing in Thailandis ook een optie .

  • fons zegt op

   DAVID denk je dat AXA iemand van boven 100 jaar nog gaat verzekeren ik denk het niet.

  • Peter zegt op

   Voor die prys lijkt my dit eerder een ‘reis’ verzekering met uitgebreidde dekking.

  • Lung addie zegt op

   Beste David,
   eens goed de voorwaarden van de AXA Expat verzekering lezen. Dan zal je snel merken dat die 450EU niet opgaat voor Nederlanders. Lees ook eens dat je een DOSZ nummer (Dienst Overzeese Sociale Zekerheid) moet hebben om ten volle te kunnen genieten van bepaalde tegemoetkomingen. Voor Belgen zijn de voorwaarden niet dezelfde als voor Nederlanders daar wij, Belgen, nog steeds een RSZ (Rijks Sociale Zekerheid) achtergrond hebben welke jullie als Nederlanders niet hebben.

 4. tooske zegt op

  Een tussenoplossing is mogelijk een crematie in Thailand en de as begraven of bijzetten in Nederland.

 5. paul zegt op

  Hij is verzekerd bij de Dela en die vergoeden alleen het gebeuren in Nederland. Na een buitenlandverblijf van meer als 2 maanden vergoed de Dela geen buitenlandse kosten of repatiëring meer.
  Vorig jaar heb ik hier al eens naar een verzekering in Thailand geïnformeerd en men lachte alleen maar en dacht dat ik een grapje maakte.
  Ik neem aan dat ik voor een 100+ jarige bij Axa ook niet meer aan hoef te kloppen voor een verzekering.
  Ik denk dat er zeker mensen hier op het blog zijn die dit al meegemaakt hebben en dus uit ervaring kunnen spreken.
  Ik weet dat cremeren of begraven in Thailand gemakkelijker en goedkoper zou zijn maar dit is niet zijn wens en dus geen optie.

 6. Chris zegt op

  Van bekenden gehoord dat hun vader was overleden en is gecremeerd in Thailand. Zij vlogen met Emirates terug naar Nederland en zij droegen tijdens de vlucht en de transfer gratis zorg voor de urn. Dus dat is ook een mogelijkheid. Vader dan in Nederland begraven op een eigen plekje lijkt mij dan ook een optie. Is hij ook nog dichtbij en wordt miet na een aantal jaren geruimd.

  Vriendelijke groet

  Chris

 7. th nl zegt op

  Chris,
  Naar mijn mening wordt er ook in Nederland de graven tegenwoordig ook geruimd maar er een mogelijkheid dat het niet gedaan wordt als er van de gemeente een brief komt wat er met het graf gedaan moet worden geen belangstelling wordt er geruimd.

 8. jan zegt op

  Paul ik ben 80+ en vind het vreemd dat je vader die vanaf 70 of 80 alle tijd heeft gehad dingen te regelen en jou te informeren, vreemd dat jij hier nu mee opgezadeld wordt. Misschien heeft hij genoeg poen op de bank om alles te betalen maar dan moet hij jou wel toestemming geven dat vermogen te gebruiken om zijn wens te vervullen, heeft hij dat niet dan jammer toch. Sorry hoor maar ik vind dit allemaal erg vreemd. Je kan ook weigeren en ook erfenis als er geen poen is.

 9. paul zegt op

  Hallo Jan,
  je trekt iets te snelle conclusies.
  Ten eerste heeft hij pas 3 jaar gelden Thailand ontdekt en vond het daar geweldig.
  Zijn situatie is dus de laatste jaren veranderd.
  Ten tweede voel ik mij niet met een probleem opgezadeld maar ben blij als ik zijn laatste wens naar behoren kan invullen.
  Ik wilde alleen graag wat informatie over hoe en wat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website