Mijn iMac 27 versturen naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
26 september 2023

Beste lezers,

Ik overweeg om mijn iMac 27 te versturen naar Thailand voordat we verhuizen (begin dec). Ik kan die verpakken in de originele beschermde doos (met piepschuim) en dat past dan in een gewone kartonnen doos.

Zending op naam van mijn echtgenote, betalen wij daar invoertaksen op? En is het aan te raden, ik heb zo mijn twijfels m.b.t. bescherming desktop en risico op verlies (voorzie wel een verzekering hiervoor).

Iemand ervaringen daarmee? andere optie is hem hier in België verkopen en in BKK een nieuwe kopen, maar dat is een dure optie.

Groet,

Tirak

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

11 reacties op “Mijn iMac 27 versturen naar Thailand?”

 1. Mariska zegt op

  Kan je hem niet domweg meenemen als ‘handbagage’ of als buitensporige bagage?
  Het lijkt mij als je nogmaals belasting over je computer moet betalen, je kan immers aantonen middels een factuur als deze computer van jou is.

 2. PEER zegt op

  het lijkt mij het eenvoudigst om dun tempex of bubbeltjesfolie strak eromheen te tapen, en dan als handbagage mee te nemen.
  Dan weet je zeker welke schokken het te verduren krijgt. Bovendien is het niet zwaar en past in het handbagage-formaat

  • Mariska zegt op

   Een iMac 27″ past niet in het formaat handbagage. De doos is echt huge! De vraagsteller heeft de orignele doos + de omboxing, dat is stevig genoeg.

   Trouwens, de Apple producten zoals deze worden volgens mij door UPS wereldwijd verscheept. Dus is denk als dat de uitgewezen partij is om de iMac naar Thailand te versturen.

   • Erik Kuijpers zegt op

    UPS en dat soort bedrijven doen altijd aangifte bij de douane en dan volgt een aanslag invoerrecht en omzetbelasting. Voor de gewone post is dat ding mogelijk te groot dus, zoals ik al schreef, neem het mee in het vliegtuig of stop het in de verhuisboedel. Internationale verhuizers kennen de mogelijkheden ter zake.

    En dubbel belasting betalen? Ja, dat kan. Ik ken de Belgische omzetbelastingwetgeving niet maar kan teruggaaf als je het ding uitvoert?

    • Lung Addie zegt op

     Beste Erik,
     ja de teruggaaf belasting kan ook in Belgie. Bij de aankoop moet je dan aangeven dat de aankoop voor expoer bedoeld is. Je krijgt dan een document dat je moet laten laten stempelen bij de duane bij vertrek. Dit document moet dan oop bij de invoer, door de duame, in het betreffende land, buiten de EU, gestempeld worden als bewijs dat je het wel degelijk uit- en invoerde. Dit document stuur je dan naar de verkoper die pas dan de betaalde BTW terugstort.

     • Erik Kuijpers zegt op

      Lung Addie, dank je! Maar ik denk dat het niet geldt als je het goed al in gebruik hebt en pas dan besluit tot export, of zit ik er naast?

     • tirak zegt op

      bedankt voor de suggestie, alleen: ik heb deze PCS niet in de shop aangeschaft, maar 2e hands aangekocht, nog met Apple care destijds in okt 2019.
      Betaalde BTW terugvorderen lijkt mij dus in deze “mission impossible”;we hebben daarnet geprobeerd de iMac in een grote koffer te plaatsen, maar dat lukt net niet door de vast aangebrachte scharnierende steun.Met UPS versturen “door to door” kost 338 €, inbegrepen verzekering 1000€. Ik zou dat nog besteden maar als ik voor Thaise douane ook nog invoerrechten moet betalen weet ik het meer..en niet in te schatten is hoeveel deze zullen bedragen.
      Verhuiscontainer gaan we niet doen, alles wordt opnieuw aangekocht, goedkoper en stress vrij..

 3. Erik Kuijpers zegt op

  Tirak, je gaat emigreren, lees ik dat goed? Doe eens onderzoek naar de belastingvrijstelling voor verhuisboedel al weet ik niet of dat ook geldt als het niet in de verhuiscontainer zit.

  Per post? Dan geef ik je weinig kans dat het zonder belastingen binnenkomt. Neem hem zelf mee of doe hem in de verhuiscontainer. Laat een Thaise dat ding dragen.

 4. Jos M zegt op

  Ik zie op ons aller Bol dat die imac inderdaad niet in een koffer past,
  Product breedte
  65 cm
  Product hoogte
  51.60 cm
  Product lengte
  20.30 cm
  Product gewicht
  9.42 kg
  Maar sommige mensen nemen een racefiets mee als extra bagage in het vliegtuig is dit met de imac in doos misschien een optie ?

 5. tirak zegt op

  beste forummers

  bedankt voor de suggesties, we gaan kiezen voor de gemakkelijkste oplossing, iMac thuis verkopen, en een kopen als 2e handse in Bangkok, maar dan wel in een zaak waar we garantie krijgen

  als er bepaalde ketens/shops zijn die jullie aanbevelen en garantie aanbieden lezen we het graag.
  Bedankt

  • Mariska zegt op

   Kijk dan ook voor een Mac Mini, zelf heb ik ook een iMac maar niet flexibel genoeg om mee te nemen. Overal zijn (grote) schermen te koop, dus misschien is dat ook nog een passende optie.

   Bedankt voor de terugkoppeling, erg fijn om te lezen wat je besluit is geworden. Goede reis!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website