Beste lezers,

Mijn vrouw vliegt binnenkort met Turkish Airlines naar Bangkok. In Istanbul heeft ze maar een uur de tijd voor de overstap. Is dat voldoende? Heeft er iemand ervaring mee? Ik maak me een beetje ongerust, ze vliegt alleen en wat als ze het niet haalt…

Groet,

Rob

No votes yet.
Please wait...

37 reacties op “Met Turkish Airlines naar Bangkok en overstap in Istanbul”

 1. stevenl zegt op

  Ben het met je eens, is erg krap. Als dit als 1 ticket is gekocht heeft de luchtvaartmaatschappij de verantwoordelijkheid, en mocht ze de vervolgvlucht niet halen zal de maatschappij zorgen voor een alternatief. Maar ze zullen er alles aan doen om dat te vermijden en ‘gewoon’ de reguliere vlucht te halen.

  Iets anders nog is dat de kans dat de bagage het niet haalt groter is dan de kans dat zij het niet haalt.

 2. chris zegt op

  Komt ze wel op hetzelfde vliegveld aan als van waar ze weer vertrekt? Zo niet, vergeet het dan maar.
  Sinds april heeft Istanbul een nieuwe luchthaven maar niet iedere airline vliegt daarop.

 3. Cornelis zegt op

  Heb zelf nog geen gebruik gemaakt van het nieuwe vliegveld van Istanboel, maar ik heb intussen verschillende reviews gezien waarin gesproken wordt over soms lange afstanden die moeten worden afgelegd tussen de aankomst- en vertrekgates, waardoor korte overstaptijden riskant zijn. Ook zonder die informatie zou ik het zelf erg krap vinden. Maar, zoals Stevenl hierboven zegt, als de reis op één ticket is geboekt, zal Turkish Airlines je vrouw zonder meer op een volgende vlucht overboeken mocht het mis gaan. Turkish Airlines vliegt 3x per dag van Istanboel naar Bangkok.

 4. Hans zegt op

  Of dat voldoende is? Wel erg kort voor Istanbul, zeker als de eerste vlucht ook nog eens vertraging heeft.

 5. Alex Franken zegt op

  Wellicht dat je hier wat aan hebt.

  https://www.youtube.com/watch?v=owX40i-Nd48

 6. Fred zegt op

  Beste Rob,
  Vergeet het maar, ze komt echt niet op tijd voor die connectie naar Thailand.
  Vergelijkbaar had ik vorig jaar november een vlucht naar Bangkok met een transfer in Moskou.
  Met alleen handbagage, security checks en het complete vliegveld doorrennen werd de deur net voor mijn neus gesloten. Aeroflot wist dat het bijna onmogelijk was om die vlucht te halen, maar ze hebben je als klant.
  En dat telt!! Geen probleem 2 uur later had ik zonder bijbetaling een volgende vlucht naar Bangkok.

  • RonnyLatYa zegt op

   Gaat dit niet over Istanbul ?

  • Henny zegt op

   Fred, we hebben het over een connectie in Istanboel, niet in Moskou. Niet iedere luchthaven is hetzelfde!

 7. Antonio zegt op

  1 uur is voldoende. Uw vrouw kan gelijk naar de doorreis hal lopen zonder paspoort controle met haar vlucht kaart.

 8. Peter de Jong zegt op

  Als Tirkish die connectiie toelaat, of zelfs aanraadt, gaat het lukken. Heb het zelf enkele malen gedaan. Baggage ook tijdig over.

 9. Matts zegt op

  Ik vermoed dat het zal afhangen hoe groot de omdraaitijd is in Bangkok van die vlucht. Heb hetzelfde voorgehad met Emirates. Slechts 55 min in Dubai voor de 2de vlucht. Eerste vlucht vertrok al met 40 min vertraging, dus ik zag de bui al hangen.. Daarenboven was de vliegtijd ook nog eens wat langer dan normaal, wat uiteindelijk resulteerde dat je er van kon uitgaan dat je 2de vlucht reeds ribbededie was.. Echter, we waren met 10 personen uit die eerste vlucht die naar die tweede moest.. We werden bij het uitstappen opgewacht en begeleid naar de gate voor de 2de vlucht waarvan de gate helemaal aan de andere kant van de luchthaven in Dubai was.. en da’s daar best wel erg ver daar! Die vlucht is met vertraging vertrokken om op ons te wachten. Later hoorde ik van een crewlid dat dit kon omdat er voldoende omdraaitijd was voor die vlucht.

 10. Leo Th. zegt op

  De elkaar tegensprekende bovenstaande reacties, waarbij ik wil opmerken dat de krappe overstaptijd vanwege een vertraging bij vertrek op de luchthaven waar de reis aanvangt alleen maar krapper wordt, zullen jouw ongerustheid zeker niet verminderen. Jullie keuze voor Turkish Airlines zal waarschijnlijk gebaseerd zijn op de prijs van het ticket maar voor slechts een geringe meerprijs had jij jezelf die ongerustheid bespaard en je vrouw had vermoedelijk veel minder last van stress gehad. De overstap in Istanbul is al eerder op Thailandblog aan de orde geweest. Waarom jij of wie dan ook eerst een ticket aanschaft en daarna zich gaat afvragen of de korte overstaptijd voor problemen gaat zorgen, begrijp ik niet. Zoiets onderzoek je toch voor aanschaf van een ticket?

 11. johan m zegt op

  Beste Rob…..
  Denk dat het voldoende is 1 uur, zelf ook meerdere malen gedaan via Turkish Airl.
  Ze moet wel goed opletten dat er geen wisseling van de gate nummer is..
  Dus lopende nog ff op de grote schermen koekeloeren.
  Komt goed…

  Joh.

 12. Rembrand zegt op

  Eén derde van de vluchten vanaf Schiphol gaat niet op tijd weg volgens gegevens van de luchthaven zelf en dat komt overeen met mijn ervaring. Als alles, maar dan ook alles meezit heeft ze een kans, maar fijn is het niet als je in het vliegtuig zit en op je nagels moet bijten of je je aansluitende vlucht wel haalt. Zelf vind ik minimaal 2,5 uur overstaptijd voor een vlucht die vanaf Schiphol komt noodzakelijk.

 13. JotaJota zegt op

  Beste Rob,
  De overstaptijd is 75 minuten en dit moet geen probleem opleveren.
  (neem deze vlucht zelf ook altijd)
  Alleen bij vertraging vanaf Schiphol wordt het een ander verhaal maar
  zoals gezegd, dan zorgt Turkish Airlines ervoor dat je vrouw op de volgende vlucht word overgeboekt.
  Ze kan alvast wel aan de cabine crew tijdens de vlucht naar IST de situatie uitleggen en vragen vanaf welke gate haar vlucht naar BKK vertrekt zodat ze meteen na de landing daar naar toe kan lopen.
  JotaJota

  • Rob zegt op

   Mijn vrouw vertrekt vanuit Brussel en de overstaptijd is exact een uur. Het zal dus afwachten zijn maar vermits ook de bagage overgezet moet worden, moet het haalbaar zijn. In het slechtste geval zal ze dus een vlucht later moeten nemen en toch wat langer in Istanbul zitten.
   Bij het boeken gewoon niet gelet op de overstaptijd, dat zal me niet meer overkomen 🙂

 14. Jo zegt op

  je hebt 2 nodig daar ik ben in febr. van bangkok naar amsterdam gevlogen overstap 2 uur had ik hard nodig heel druk bij bagage controle en dan weer in een bus naar het vliegtuig lijkt mij niet te lukken in 1 uur

  • Cornelis zegt op

   In het eerste weekend van april, dit jaar, is Turkish Airlines naar een volledig nieuw vliegveld verhuisd. Hopenlijk is het daar wat minder chaotisch/hectisch dan op het oude………..

 15. polle zegt op

  ben in maart met Swiss vanuit Bangkok naar Brussel gevlogen.
  overstap was 50 minuten en we hebben het net gehaald ook mede door het feit dat de ingang Schengen voor mijn Thaise vrouw zeer vlot ging.
  maar pech voor onze bagage, die heeft het niet gehaald.
  deze werd ons 2 dagen later thuis aangeleverd.

 16. Rob zegt op

  Deze vlucht heb ik jaar in januari gedaan. Het vertrek vanaf Schiphol was behoorlijk vertraagd, dus de overstaptijd op Istanbul was heel kort. Bij de gate in Istanbul stond iemand met een groot papier met mijn naam erop te wachten en samen zijn we naar de gate voor Bangkok gesprint. De bagage is ook netjes meegekomen.
  Mijn ervaring is, dat de overstap netjes geregeld wordt, als je de hele vlucht bij één maatschappij boekt. Bij Hainan Arlines is het me ook overkomen.

 17. Aloysius zegt op

  Hallo Rob
  Ik weet het niet als ze ook nog eerst de tweede ticket op moet halen,heb het zelf net gedaan .
  Van Amsterdam na Turkije maar moest zelf mijn tweede ticket ophalen helemaal aan de andere kant van de Luchthaven.
  Ze mag wel rolschaatsen meenemen anders is 1 Uur veel tekort dat zal ik je Zeggen.
  Ik heb moeten lopen of mijn leven er van af hing en dan nog wachten voor de Ticket en dan weer rennen na het Vliegtuig wat al bijna vertrok.
  Ze mag wel assistentie vragen ,de bagage is geen probleem die komt wel
  Ik hoop dat ze het red ,in het vliegtuig kan ze uitrusten
  Prettige Vlucht

  Aloysius

 18. fred zegt op

  Heb net geboekt bij Turkish. Alhoewel veel mogelijk is ben ik de laatste keren toch wel rekening gaan houden met overstaptijden. Nu hebben we telkenmale 4 uur. Het is zo door en je hebt toch wat speling. Gaat alles vlot is het lekker relaxt. Nu kan het altijd mislopen zelfs al heb je 5 uur overstaptijd.
  In principe moet het lukken als de maatschappij je de tickets zo heeft verkocht. Geloof de fabeltjes maar niet dat ze je tickets zouden verkopen waarvan ze op voorhand weten dat je je aansluitende vlucht niet gaat halen.
  Je bent dan wel klant maar dan hebben ze ook weer een hele hoop gedoe met die misnoegde klanten die moeten worden omgeboekt en is de kans weer groot dat ze klanten verliezen bij volgende boekingen. Als je vliegt met TK en je aansluitende vlucht is een TK is de kans groot dat ze al het mogelijke zullen doen om de betreffende reizigers alsnog op de aansluitende vlucht te krijgen.
  Och ja verder maak je maar geen zorgen…er is tenslotte nog niemand de rest van zijn dagen op een luchthaven gebleven…uiteindelijk raak je altijd weer weg….al is het met paar uurtjes vertraging en wat ergernissen.
  Zelf ben ik ook benieuwd want de luchthaven is helemaal nieuw in Istanbul. Een heel nieuwe luchthaven zou toch iets beter moeten functioneren dan een oude denk ik maar.
  En zoals met zoveel moet je altijd wat geluk hebben.

 19. Tatiana zegt op

  Ze haalt het wel, voor de landing roepen ze alle gates om die ze door hebben gekregen via acars (bericht van operations control aan de piloten). Meestal staan alle gates op van mensen die een korte overstap hebben. Mits ze met Turkish airlines van amsterdam naar istanbul vliegt en ook met dito maatschappij verder naar Thailand.

  Ik vloog deze zelfde route afgelopen mei ook met een uur overstap en ik heb het gehaald. Je hoeft niet door paspoortcontrole of beveiliging. Gwn rechtstreeks naar je gate.

 20. john zegt op

  Ben twee maanden geleden via istanbul nieuwe airport van bangkok naar dusseldorf gevlogen. Is dus niet hetzelfde maar toch.
  Nieuwe vliegveld istanbul is gewoon groot maar er zijn veel factoren die meespelen om te “weten”of de overstap lukt. a) vertrekt vliegtuig op tijd b) als al op tijd wordt geland hoelang duurt het voor vliegtuig aan de gate staat. c) hoe druk is het op de aankomsttijd. d) moet je in istanbul weer door douane en security e) hoever is het van aankomst gate naar vertrekgate.
  Ik heb dikwijls krappe overstaptijden op allerlei vliegvelden. 1 uur, anderhalf uur etc. In elk geval in vliegtuig heel goed in de gaten houden hoelaat de verwachte aankomsttijd is. LET OP istanbul heeft andere tijd dan amsterdam dus handig direct je horloge op de turkse tijd zetten. Dan, royaal voordat je aankomst de crew informeren dat je een krappe overstaptijd hebt. Niet zeggen tijdens het rondbrengen van eten dan lop je kans dat z het vergeten. Tegen de tijd dat je echt weet hoe laat je aankomt opnieuw afstemmen met de crew. Ik vraag dan altijd of ik vlak voor het landen bij de ingang kan gaan zitten ( als er vrije plaatsen zijn natuurlijk) zodat ik als eerste het vlietuig uit kan. tenslotte: soms heb je geluk en staat iemand van turish air je op te wachten met een bord met je naam erop. Hij/zij leidt je dan in sneltreinvaart door de airport.
  Heb wel eens mee gemaakt dat we met pakweg 10 mensen late aankomst hadden. Stond iemand te wachten met bord. Toen alle mensen die tranfer hadden er waren gingen we in sneltreinvaart door de airport. Van verre riep onze leider als we bij douane od security naderden ” alles vrijmaken, Lukte.komisch

 21. Hans zegt op

  Je vrouw redt het wel maar de bagage…..

 22. tom bang zegt op

  Ben in het verleden ook met hun gevlogen korte overstap op heen en terugvlucht. Er staat iemand aan de gate om je naar de volgende gate te begeleiden althans dat was bij mij toen zo.
  Echter kreeg ik na de terugvlucht mijn koffer niet want die was niet zo snel over als ik, 3 dagen later thuis bezorgd.
  Vlucht was trouwens vanaf Düsseldorf maar zelfde maatschappij.

 23. Erik De Winter zegt op

  Ik zie daar geen probleem in.. loopt wel vlotjes daar . Is transit trouwens.. enkel als de vlucht vertraging heeft kan dit wel een probleem zijn ..

 24. henk zegt op

  Ik heb deze korte overstap op Istanbul ook meegemaakt.
  Ze moet goed naar het vluchtnummer kijken van de vervolg vlucht.
  Ik keek in Istanbul op de schermen naar de gate waarvandaan mijn vervolgvlucht 1 uur later naar Bangkok zou vliegen. Ik keek dus niet naar het vluchtnummer. En stond eenmaal ter plekke bij de verkeerde gate. Er bleken 2 vluchten van Turkish Airlines rond dezelfde tijd naar Bangkok te vliegen.
  Die andere vlucht was gelukkig een gate ernaast. Maar ik kan niet garanderen of dat altijd zo is.

  • Cornelis zegt op

   Goeie tip – is me ook eens overkomen in Dubai. Kwam inderdaad bij een gate met een vlucht naar Thailand, maar van een andere luchtvaartmaatschappij. Sindsdien kijk ik uitdrukkelijk naar het vluchtnummer en niet meer alleen naar de bestemming……….

 25. Halil zegt op

  dit is niet voldoende, hebben we vorig jaar mee gemaakt. of net kantje boord. wij hadden de vlucht naar Thailand gemist in Istanbul, en mochten met de vlucht mee 3 uur later. en konden gebruik maken van de launch. eten drinken all-in.

  ps. de tussen stop is tegenwoordig op de nieuwe airport. wij zijn vorig jaar op de oude airport geland.

 26. Rob zegt op

  Bedankt voor alle reacties. We hebben nu een aantalnuttige tips. Hopelijk lukt de overstap in een uur en zo niet, dan kan ze enkele uren later toch verder. Komt dus helemaal goed.

 27. Zadigue zegt op

  Hoi Rob
  Maak geen zorgen, heb zelf een keer mijn volgende vlucht gemist,
  Ik vloog, Amsterdam, istanbul Damscus
  ze hebben mij naar een hotel gebracht( waarde € 150 per nacht inclusie 3 maaltijden ) de volgende avond kwamen ze mij op halen en kon ik mijn vlucht verder afmaken
  Conclusie
  Ze zijn verantwoordelijk voor de vertraging

  Veel succes

  Zadique

 28. Marc zegt op

  Dit is zeker niet genoeg. De nieuwe luchthaven is zo groot. Alleen de duur van het rijden van de landingsbaan naar ge gates duurt al 20 minuten. Ik vlieg maandelijks met thy vanuit Brussel, het laatste jaar heeft zowat 9 op de 10 vluchten vertraging van een half uur tot een uur
  Thy heeft 5 vluchten per dag vanuit Brussel naar Istanbul. Neem contact op en vervroeg je vrouw haar eerste vlucht. Let wel, de vlucht van 13 uur vliegt naar de kleine luchthaven van Istanbul. De 4 andere naar de grote waar ook de aansluiting naar Bangkok is

  Groeten
  Marc

 29. Hasan zegt op

  Eén uur is wel aan de krappe kant (vooral bij de nieuwe luchthaven IST), maar wel te halen. Ze kan de korte overstaptijd aankaarten bij de stewardessen en zelfs beter nog bij de medewerker bij de aankomst gate. Deze persoon kan je via kortere routes naar je volgende vlucht begeleiden, zonder dat je door de mensenmassa hoeft te lopen. Heb het zelf meegemaakt en kon mijn binnenlandse vlucht met 45 minuten overstaptijd makkelijk halen. Succes in ieder geval!

 30. Arthur zegt op

  Hey rob je kan een plattegrond downloaden van het vliegveld.. Als je iedergeval wel op expedia of een adere site. Denk dat het stuk hadiger is.. Of ze moet even in het vliegtuig aan een Nederlandse Turk vragen…

 31. Arthur zegt op

  Allemaal negatieve reacties net als of ze er geweest zijn.. Komt wel goed.. Goed na denken.. Als je een mail adres heb kan ik eventueel plattegrond ook na je toe sturen..

 32. Dinesh zegt op

  Hi Rob,

  Een uur is heel kort, zover ik weet is voor de nieuwe airport de standaard verbinding een uur en 15 minuten. Dit heb ik van een Turkish Airlines medewerker doorgekregen, trouwens dit geldt alleen voor de lange afstandsvluchten.

  Ik neem aan dat je je ticket van een online reisbureau heb gekocht, zij hebben wel meestal de neiging om zo goed mogelijk een combinatie van vluchten aan te bieden. Hierom komt het wel eens voor dat de overstap niet naar behoren is. Veel Succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website