Met Swiss Airways naar Thailand en een tussenstop in Zurich?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
11 december 2021

Beste lezers,

A. Wij vliegen eind december vanuit AMS met Swiss Airways naar Thailand en hebben een tussenstop in Zurich (Zwitserland) – vlucht LX737.
B. Terug vanuit BKK met Austrian Airways en een tussenstop in Wenen (Oostenrijk) – vlucht OS26.

Wat ik zo lees komen wij in Wenen aan op terminal 3 en is het vertrek ook op terminal 3 (ik neem aan een andere verdieping)

Mijn vraag is of iemand bekend is met deze route en eventueel advies heeft voor een zorgeloze transfer voor beide tussenstops (zowel A en B):

 1. Wat is de gemiddelde transfer tijd ongeveer voor deze route (30 min – 45 min – 60 min of langer).
 2. Hoe verloopt de transfer (ik heb vernomen dat bij A je een shuttle trein neemt naar de E gates naar een andere terminal?
 3. Tips om rekening mee te houden.

Of hoef ik mij geen zorgen te maken en zijn beide tussenstops eenvoudig te behappen? Heb je ervaring met deze route, wil je dit dan met mij delen?

Dank voor alle beschikbare informatie.

Groet,

Michelle

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Met Swiss Airways naar Thailand en een tussenstop in Zurich?”

 1. mr.Bojangles zegt op

  Ik heb beide routes gereisd. Geen enkel probleem. loopt allemaal heel soepel. Die shuttle doet er maar 3 minuten over. Hij rijdt dus ook zowat om de 5 minuten. Ik had op beide luchthavens ruim de tijd om even rond te kijken. Vind ik wel zo prettig om even de benen te strekken tussendoor. En nee, geen andere verdieping, andere vleugel.

 2. UbonRome zegt op

  goede avond,

  over zurich en inter-continentale doorvluchten (ik doe t regelmatig vanuit Italie maar dat maakt geen verschil daar de vluchten uit europa (ook amsterdam) allemaal bijna altijd op t centrale (oude deel van de luchthaven aankomen) :
  -uit europa aankomsten op gates AB/D welke allemaal aan t hoofdgebouw vast zitten (een beetje zo als op schiphol) – vanuit de aankomst gate gewoon transit borden volgen en terminal E indicaties
  in t centrale deel van t hoofdgebouw wordt u naar level -2 geleid alwaar de sky metro kunt instappen (een directe pendel tussen t hoodfgebouw en terminal E zonder andere stops o.i.d. .

  deze sky metro komt aan in terminal E op level -1 dan gewoon stroming en indicaties volgen waarbij alvolgens 1 verdieping hoger de security check door te gaan en weer een nivo hoger de gates voor t instappen zijn..

  allemaal in een half uurtje wel te doen, ik zou zeggen na t uitstappen gewoon direct die kant op gaan

  Succes en veel plezier in t land van de glimlach,
  Erik

 3. UbonRome zegt op

  Wenen- austrian airlines vluchten komen en vertrekken allemaal van terminal 3 dus das makkeijk overstappen, aankomst vanuit Thailand en vertrek op de zelfde termnal.

  LET OP op de luchthaven in WENEN is t dragen van een FFP2 MASKER verplicht (dus geen gewoon chirurchiesch masker maar zo een (zeg maar) met kwart slag gedraaide eendebek vorm.

  Goede reis,
  Erik

 4. Nico zegt op

  Hallo Michelle,
  Vorige week zaterdag ben ik vanuit Amsterdam vertrokken met LX-725 naar Zurich, aankomst 11:20. In Amsterdam beide boardingpassen gekregen. Vertrek naar Bangkok om 13:10 met LX-180, overstaptijd is dus 50 minuten, Dat was tenminste de bedoeling. Vanuit Amsterdam wat te laat vertrokken en ook de vlucht naar Bandkok beetje later maar de overstaptijd was voldoende. Eerst een stukje lopen, dan zo’n 3 minuten met een treintje naar de andere terminal en weer een stukje lopen naar het einde van de terminal. Bij de gate is het een beetje chaotisch zoeken naar de juiste plek voor weer een controle en een stempeltje op de boardingpas. Verder een prima vlucht. Over de terugweg kan ik niets vertellen want ik ben hier nog wel even. Veel plezier in Thailand!
  Groeten uit Chiang Rai,
  Nico


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website