Met mijn Thaise vrouw en dochter naar Belgie reizen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 december 2022

Beste lezers,

Eind april 2023 zou ik met mijn gezin (vrouw en dochter) naar Belgie willen reizen. Mijn vraag is, kan je mij eventueel in de goede richting duwen, weet niet hoe te handelen. Betreffende mijn dochter van 4 jaar, met zowel Belgisch/Thaise nationaliteit, bezit zowel geldig Belgisch paspoort + Kids-ID en geldig Thais paspoort.

Welke formaliteiten moeten we aanmaken om mijn dochter naar Belgie te laten reizen, is Belgisch paspoort voldoende? (bezit geldig Belgisch internationaal paspoort alsook geldig Kids-ID).

Welke formaliteiten moeten we aanmaken voor mijn dochter terug te laten reizen naar Thailand eind mei? (Bezit geldig internationaal Thais paspoort).

Hopend op een positief antwoord.

Groet,

Hubert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

2 reacties op “Met mijn Thaise vrouw en dochter naar Belgie reizen?”

  1. Willy zegt op

    Er zijn geen formaliteiten nodig, er is geen probleem, met het Thais paspoort en het Belgisch kids id kan je dochter gewoon mee naar België reizen. zo reizen mijn echtgenote en dochter altijd gewoon weg en weer alhoewel ze beiden ook de Belgische nationaliteit hebben. Binnen komen met Thais paspoort is wel aangeraden, met Belgisch paspoort binnen komen krijgen ze gewoon een stempel van 45 dagen, zoals iedere Belg.

  2. Dennis zegt op

    Als u als gezin samen reist, dan hoeft u niets te doen.

    Bij het inchecken zal men vragen om een visa (voor uw vrouw waarvan ik aanneem dat zij Thaise is). Uw dochter kan op basis van het Belgisch paspoort uiteraard probleemloos naar België reizen. Andersom (naar Thailand) idem dito; voor de Belgische autoriteiten is ze Belgisch, voor de Thaise is ze Thais en kan dus op basis van haar paspoort van het betreffende land probleemloos toegang tot het land verkrijgen (geen visa nodig).

    Als een van de ouders alleen reist met een minderjarige, dan is er toestemming van de andere ouder nodig. Daarvoor kunt u een formulier ophalen (tegen betaling van 50 baht) bij de plaatselijke gemeente in Thailand. Vanuit België weet ik het niet, maar in Nederland is er een te downloaden formulier dat de andere ouder kan invullen om toestemming te geven. Dat formulier is gratis. Eventueel kun je zelf ook een verklaring (in het Engels) opstellen om die toestemming te verlenen. Dit alles om kindontvoering tegen te gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website