Merkwaardig voorval met de taxi in Bangkok?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
22 mei 2019

Beste lezers

Vandaag ben ik teruggekomen uit Thailand en toch weer een merkwaardig voorval meegemaakt. Bij aankomst een taxi genomen bij de officiële taxistandplaats op Suvarnabhumi (metertaxi) naar Prha Artit Road, eindbedrag op meter 690 Baht.

Gisteravond wederom (metertaxi) vanaf hotel op Prha Artit road naar Suvarnabhumi nu eindbedrag 290 Baht!

Verschillende meters of meter snelheden? Ik weet het niet maar wel opmerkelijk het verschil van 400 Baht.

Weet iemand dit?

Groet,

Theo

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Merkwaardig voorval met de taxi in Bangkok?”

 1. Edward zegt op

  Dat is makkelijk uit te leggen, taxi1 moest tegen de wind berg op, taxi2 berg af met wind in de rug, Thaise logica.

 2. chris zegt op

  690 Baht is een veel te hoog bedrag, dat is zeker. 290 ligt meer voor de hand.
  Als het goed is heb je nog een papiertje gekregen toen je om een taxi vroeg (een papiertje met een stempel). Daarop staat een telefoonnummer dat je kunt bellen bij klachten. Zou ik in dit geval zeker doen. Om te voorkomen dat de taxichauffeur de klanten blijft oplichten.

  • Rob V. zegt op

   Zo te lezen is Theo niet groen achter de oren en zou hij bekend kunnen zijn met het ‘opgevoerde meter dmv een knopje’ scam (of de grote toeristische route omweg scam). Ik hoop dat hij dan ok het papiertje bewaart heeft, of een foto gemaakt of de chauffeur een geschat correct bedrag heeft gegeven (tussen de 200 en 300 baht afhankelijk of je ten westen of ten oosten van centraal Bangkok moet zijn). Of hij heeft tegen de chauffeur gezegt ‘ 600 baht? Ik bel de politie of ik stap nu uit’ .

   Zelf in Bangkok nog nooit een taxi gehad die zonder meter wou rijden of met een afwijkende meter. Meestal gaat het wel goed maar er zitten natuurlijk dieven tussen de hardwerkende eerlijke chauffeurs. Misschien helpt het ook als je de indruk geeft dat dit niet de eerste keer in Bangkok is, bijvoorbeeld door in het Thais te zeggen waar je heen moet (Sawatdi khrap, pai Bangkok Hilton na khrap).

 3. bert zegt op

  de éne meter loopt gewoon sneller dan de andere… ook al meegemaakt;
  als ik zie dat de cijfers te rap omhoog gaan zeg ik gewoon STOP HERE, en leg ik het uit wat me dwars zit.

  dan heb je 2 kansen: ofwel zet hij de meter op correcte stand,
  ofwel neem je een andere taxi vanaf daar

 4. ruud zegt op

  Sommige taxi’s hebben een hulpschakelaartje, waarmee pulsen naar de meter gaan, om hem sneller op te laten lopen, iedere keer dat je er op drukt.
  Die telt wat extra kilometers bij de meter op.

  Of op de heenweg hebt u de touristische route gevolgd.

  Er zit wel enig verschil in het oplopen van de meter, o.a. door het verschil in reistijd, maar geen 400 Baht.
  Het grootste verschil dat ik op een vast traject heb gehad is ongeveer 10% geweest tussen de hoogste prijs en de laagste prijs.

 5. Bart zegt op

  Als je van de luchtgaven vertrekt komt er een tax bij, dat staat ook aangegeven op de bordjes waar je u ticketje hebt gepakt.

  Of dat zoveel verschil is weet ik wel niet meer.

  Er zitten ook wel foefelaars bj die een ‘speciale meter’ gebruiken. Als je dat merkt filmen met je telefoon, nummer/ vergunning van de taxi fotograferen en bestuurder erop aanspteken dat je het gaat melden bij de tourist police. Zij kunnen hun vergunning zo kwijtspelen.

 6. Jean zegt op

  Mischien dag en nacht tarief??!

 7. willem zegt op

  Globale berekening van Suvarnabhumi naar Prha Artit road: Tarief per km +/-6 baht

  start 35 baht
  35 x 6 baht = 210 baht
  airport taxi fee 50 baht
  totaal 295 baht

  In een file of op een andere wijze stilstaan wordt er ook per tijd gerekend. Dat zou dus maar zo 350 heen en 290 baht terug kunnen zijn want naar Suvarnabhumi betaal je geen airport fee.

  In de meeste taxis hang er een kaart met de tarieven aan de rugleuning van 1 van de voorstoelen. In uw geval is er duidelijk sprake van oplichting.
  Foto maken van de kaart op het dashbord. de meterstand en de chauffeur en zeggen dat je de politie erbij wilt halen.

 8. theo zegt op

  Dank voor jullie reacties allebei de keren NIET in een file gestaan ( aankomst smorgens om 05.35 uur en vertrek om 21.00 uur !!
  Zowel heen en terug de “tollway”
  Bovenop de “meter”betaal je nog 75 Baht ( 1x 50 en 1x 25 )voor het gebruik van de “tollway !
  Als je in discussie gaat over de snelheid van de meter is het natuurlijk moeilijk om de taxi op de “Tollway”te laten stoppen en een ander taxi te nemen…..!!!!

 9. Jamie zegt op

  Hey,

  Ik heb 10 weken in Bangkok gewoond. Het antwoord is simpel. Het is een beetje corrupt bij ‘t vliegveld. Alles vanaf het vliegveld naar een plek is duurder dan de actual meter prijs. En alles naar het vliegveld is gewoon de officiële km prijs met de Meter. Ik weet niet precies waarom, waarschijnlijk omdat het gewoon kan en omdat het een beetje corrupt is.

 10. Tom zegt op

  En daarom Grab gebruiken altijd en overal


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website