Lezersvraag: Meldingsplicht bij immigratie na terugkomst in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
26 augustus 2017

Beste lezers,

Ik heb een vraagje over meldingsplicht bij immigratie na terugkomst in Thailand. Na een verblijf van 2 maanden in België zou ik in Thailand aankomen op zaterdag 2 september met een non immigrant O visum.

Vermits immigratie bureau Jomtien dan gesloten zal zijn moet ik mij dan de maandag daarop aanmelden met het formulier TM 30?

Zijn er nog andere documenten vereist zoals kopie van huisboek?

Alvast bedankt.

Groet,

Rudy


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Meldingsplicht bij immigratie na terugkomst in Thailand”

 1. Sjaak S zegt op

  Het voldoet wanneer je je normale formuliertje voor de 90 dagen verlenging invult en afgeeft

 2. JCM zegt op

  Dit is niet nodig, bij aankomst in BKK airport vul je een arrive / depart card in met hier op je verblijf adres, deze gaat bij de immigration in de pc en dan weten ze waar je bent. Verblijf je nadien op een ander edres moet dit dit wel doorgeven.

 3. JCM zegt op

  Verdere info op https://youtu.be/GXvN3APlj2w.

 4. Peter zegt op

  In de veronderstelling dat je beschikt over een re-entry en je visum nog voldoende tijd geldig is hoef je volgens mij niets te doen. Terug naar Immigration op 2 september + 90 dagen.

 5. Sjaak S zegt op

  Ik wil nou niet schoolmeester spelen, maar toch zou het fijn zijn dat men zich goed informeert alvorens advies te geven. Je bent WEL verplicht je bij je immigratiedienst te melden na terugkeer.
  Zie hier: http://www.thaiembassy.com/thailand/re-entry-permit-thailand.php
  Een betere bron van informatie is er niet.

  Wat er ook gebeurt is dat daar, bij de immigratiedienst je weer 90 tijd krijgt voor de volgende melding.

  • Alex zegt op

   Helemaal juist!
   Dit heeft niets met de 90-dagen melding te maken! Als je langer dan 3-4 weken het land uit geweest bent moet je je melden bij de immigration. De eerste keer met je huisboek, pasfoto, formulier en gebruikelijke copien van je paspoort. Dat hoeft maar eenmalig. De volgende keren als je weer voor langere tijd het land uit gaat, hoef je je alleen te melden met je paspoort.
   Je krijgt (weer) een bonnetje in je paspoort geniet.
   Let wel: dit heeft niets met de 90-dagen registratie en melding te maken, die gaat gewoon door!
   Dit is een nieuwe meldingsplicht, sinds 1-4-2017. Ik heb het net achter de rug, bij Jomtien immigration.

   • joskeshake zegt op

    Heb het ook juist gedaan 2 weken gelden,tm 30 moeten invullen, copy paspoort,copy departure card,copy visum,ik had geel boekje bij wat heel gemakkelijk was verklaarde bediende.ook afgescheurd bonnetje gekregen, maar hoeft niet in paspoort geniet te worden zei ze.(pasfoto had in niet nodig ?) was immi soi 5 jomtien. 90 dagen moet je zelf tellen vanaf data stempeltje binnekomst .

   • Cornelis zegt op

    De ’90 dagen melding’ gaat niet gewoon door – bij terugkomst begint de telling weer opnieuw. Of bedoel je dat ook?

    • Alex zegt op

     Sorry. Je hebt gelijk, dat bedoelde ik ook.
     De 90 dagen begint opnieuw als je met een jaarvisum binnenkomt, maar die staat LOS van de meldingsplicht als je na een aantal weken Thailand weer binnenkomt. Is ook een andere balie, Ik bedoelde dat het een niets met het ander te maken heeft.

  • walter zegt op

   Waar lees jij in die link dat je je bij immigratie moet aanmelden?
   De laatste zin – “Please remember when arriving back into Thailand, you must note the re-entry permit number on the Immigration.” – betekent enkel dat je op de arrival card niet het nummer van je visum moet vermelden, maar wel het nummer van je re-entry permit.

  • Cornelis zegt op

   Sjaak, in tegenstelling tot hetgeen de url doet vermoeden, is dit een website van een commerciële organisatie, NIET van de Thaise overheid.

  • Joan zegt op

   Ik heb de link (van Siam Legal, niet de Overheid) geopend maar ben niets tegengekomen over een TM30 formulier waarmee je naar Immigration moet bij terugkeer.

 6. tooske zegt op

  Helaas,
  Na terugkomst uit het buitenland moet je wel degelijk een ingevuld TM 30 formulier aanleveren.
  Mogelijk dat niet alle immigratie kantoren dit naleven maar zo staat het wel in de boeken.
  Beter mee verlegen dan om verlegen.

 7. Patrick Deceuninck zegt op

  Aangezien je op een zaterdag binnenkomt en immigratie gesloten is moet je naar het dichtsbijzijnde politie bureau gaan om je daar aan te melden wacht je tot de maandag om naar immigratie te gaan dan kan het je 900 bht kosten gezien je je binnen de 24 uren moet aanmelden

  • Alex zegt op

   Onzin! Ik ging zelfs een maand later zonder probleem!
   Heb dit aan de “officer” gevraagd en die bevestigde dat melding “binnen een paar dagen helemaal OK IS”!

  • joskeshake zegt op

   dit is wel beetje ver gezocht, maandag is eerste dag open dus ook goed, ik ging 2 weken geleden en immi was zelfs gesloten omdat ze zonder elektriek zaten, daags erna geweest, geen probleem.

  • Cornelis zegt op

   Volstrekt onnodig, is mij door Immigratie verzekerd. Ik kwam op vrijdagmiddag aan, de eerstvolgende maandag was het kantoor vanwege een feestdag gesloten, dinsdag had mijn partner geen tijd, woensdag heeft ze me pas aangemeld. Je hoeft er overigens niet eens zelf naar toe, ik heb gewoon mijn paspoort meegegeven.

 8. Hans zegt op

  Ik ben vr 11 Aug geland maandag was jom tien gesloten dinsdag me gemeld geen problemen gehad.

 9. teun zegt op

  Zoals vaker weer veel “ik dacht, volgens mij etc”

  Je hoeft slechts 1 x je TM 30 formulier in te vullen en dat moet getekend zijn door huisbaas. Je krijgt dan e.o.a. strookje in je paspoort en daarop wordt vervolgens steeds bij terugkomst een stempeltje gezet + krabbel door de “politie-afdeling” bij de Immigration.
  Formeel moet je dat doen binnen 24 uur na terugkomst in Thailand. Alleen als dat op vrijdag(avond) of zaterdag valt dan kun je ook op maandag je melden. Zelf net 1 week geleden vastgesteld.

  Zo werkt het in Chiangmai. Maar dat is uiteraard geen garantie voor de werkwijze in andere steden. Immers, hier kan iedereen (lees: lagere overheid) zijn eigen interpretatie van de wet navolgen.

 10. johny zegt op

  Heb een retirement visa en geef het door bij de emigration office op de airport waar ik verblijf
  Bij verlenging van het retirement visa en 90-dagen melding geef ik het door mij opgestelde contract in het engels ) van de huur door .
  Werd tot nu toe altijd geaccepteerd . zowel in Udonthani als in khonkaen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website