Lezersvraag: Meer vermogensbelasting betalen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
13 juni 2017

Beste lezers,

Mijn Thaise vrouw las mij afgelopen week een Thais bericht voor. Zij vertelde dat er veel meer belasting betaald moet worden over vermogen (indien men in Thailand woont natuurlijk).

Ik kan hier echter niets over vinden. Is dit de bekende “klok horen luiden” of is er enige waarheid? Wie kan mij wat vertellen over vermogensbelasting (in Thailand) indien wij in Thailand gaan wonen.

Groet,

HansG


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Meer vermogensbelasting betalen in Thailand?”

 1. henry zegt op

  inderdaad, maar ik denk nier dat er enige belgische of Nederlandse langverblijver zich daar zorgen hoeft over te maken. Want U mag vermogen vertalen naar fortuin naar Thaise maatstaven en dat begint bij 50 miljoen.

 2. marc965 zegt op

  Het gaat mss over deze die meer (extra) winst zouden gaan halen op hun eigendom bij eventuele verkoop door meevallers zoals de aanleg van de sky train bvb zoals in BKK voor het ogenblik ? anderzijds zijn de rijken in Thailand met hun extra grote geldbeugel al langer vaste klant in het buitenland waar er niet teveel belastingen betaald wordt, zoals al de jongens en meisjes uit de rest van de wereld.
  Greets.

 3. Albert zegt op

  Thailand kent geen vermogensbelasting.
  In de maak is (al enige jaren) en mogelijk ingaande 2018 een belasting op huizen.
  Een soort onroerendgoed belasting.
  Maar deze belasting is pas van toepassing bij een huis van 50 miljoen en hoger.
  Tenzij men meer dan 1 huis bezit.

 4. erik zegt op

  Vermogensbelasting hadden we ooit in Nederland en dat belastte het wereldvermogen met de mogelijkheid van aftrek of vrijstelling wegens in een ander land belast vermogen. Onder ‘vermogen’ viel vrijwel alles van waarde dus ook bankrekeningen. Nu heet dat in Nederland de box-3 heffing.

  Thailand kent geen vermogensbelasting zoals ik nu schets. Het antwoord aan de vraagsteller is dus ‘nee’.

  Er is wel een belasting op onroerende zaken en de vrijstelling is al genoemd. De gemiddelde pensioengenieter in Thailand zal daar niet aan toe komen.

  Of, wat vraagsteller beweert, je dan wel in Thailand moet wonen betwijfel ik; het belastbare object is de in Thailand gelegen onroerende zaak en dan zal het niet uitmaken waar de eigenaar woont, vermoed ik.

  • Albert zegt op

   Vermogensbelasting hebben we in Nederland nog steeds.
   Het is verwerkt in de belasting op ontvangen rente.
   De belasting in Box-3 heet dan ook ‘Vermogens rendement belasting’.

 5. NicoB zegt op

  Is dit de bekende “klok horen luiden” of is er enige waarheid?
  Nee, er is geen waarheid, het is de klok hebben horen luiden.
  Waar je vrouw kenneis van heeft genomen gaat denk ik over een nieuwe belastingheffing over een grote, meevallende AANWAS van het vermogen door vermogenswinsten bij verkoop van gronden benodigd voor infrastructurele projecten.
  Dat is dus geen belastingheffing op het vermogen zelf, daar hoeft pas zoals Henry al zegt pas belasting over betaald te worden bij een vermogen boven 50 miljoen.
  NicoB

  • Albert zegt op

   Tenzij men meer dan 1 huis of stukken land bezit,
   dan is er nl geen vrijstelling meer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website