Medische verklaring voor Nederlands rijbewijs?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
23 januari 2022

Beste lezers,

Mijn Nederlands rijbewijs is verlopen. Ik heb een medische verklaring nodig deze moet in het Nederlands in geleverd worden. De vragenlijst is mij al toegezonden. Kan er iemand mij een arts aanraden die het kan verzorgen?

Groet,

Jan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Medische verklaring voor Nederlands rijbewijs?”

 1. A pfann zegt op

  BE well hua hin heeft een nederlandse arts.

 2. Hans zegt op

  Misschien is het handig om aan te geven waar je precies bent. Nu weten we niet eens of je in Thailand bent of elders. Thailand is ook best groot dus regio enof plaats svp vermelden.

 3. Rembrand zegt op

  Beste Jan,
  De verklaring moet ingevuld worden door een arts met een BIG registratie. (BIG = Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Ik heb vorig jaar augustus mijn Verslag van de Arts-vragenlijst laten invullen door een Thaise arts verbonden aan de Be Well Kliniek in Hua Hin. De twee daar werkzame Nederlandse artsen waren toen niet aanwezig, maar hebben vanuit Nederland de verklaring gecontrasigneerd en hun BIG nummer op de vragenlijst ingevuld. Ze hebben mij meer dan voortreffelijk geholpen en het is heel goed mogelijk dat één of beide Nederlandse artsen nu wel aanwezig is/zijn.
  Ik moest ook een Rapport van de Oogarts hebben en heb de Nederlandse vragenlijst in het engels vertaald en laten invullen een Thaise oogarts in Hua Hin (zonder BIG registratie nummer).
  In een smeekbede aan het CBR heb ik uitgelegd dat toen naar NL reizen niet mogelijk is omdat terugkeer naar Thailand onmogelijk was. Het CBR heeft daarop mijn beider vragenlijsten geaccepteerd en een rijgeschiktheidsverklaring afgegeven voor drie jaar tot mijn 75ste.
  Rembrand

 4. W.J.Doeser zegt op

  Is niet mogelijk in Thailand. Er is geen Nederlandse arts die hier nog mag werken en de keuringsars moet de BIG code hebben. De gepensioneerde artsen hebben zich laten uitscrijven uit her register.Moet je helaas laten doen in Nederland. Ben 1,5 jaar bezig geweest om hier een arts te zoeken. Jammer maar helaas.
  Succes,

  Wim Doeser

 5. W.J.Doeser zegt op

  BE well in HUa Hin doet het ook niet. Heb daar ook geinformeerd. Volgens mij hebben zij alllen in naam nog een Nederlandse arts . Wellicht commerciele overwegingen om te suggereren dat zij iets met Nederland hebben.

 6. bertjager zegt op

  geachte lezer,
  ik heb dit voor meerdere personen uit Thailand al geregeld (kosteloos).
  mail me afjager@m-c-w,nl
  http://www.m-c-w.nl

 7. Hans (andere) zegt op

  Die verklaring moet door een BIG geregistreerde arts ingevuld en ondertekent worden. Zover ik weet is er maar 1 BIG geregistreerde arts in Thailand en dat is Maarten Vasbinder (Dokter Maarten) en die mag hier niet werken, dus kan het niet invullen. Toen ik hier vorig jaar ook mee zat kon desgevraagd Hua Hin mij ook niet helpen. CBR vertelde me dat ik dan maar een Thais rijbewijs moest halen.(dat had ik al) Zelfs de ombudsman kon mij niet verder helpen. Ik kon wegens Covid niet naar Nederland reizen om de keuring daaruit te laten voeren. Gevolg: ik ben mijn Nederlandse rijbewijs vanwege de NL-bureaucratie kwijt.

  • hans zegt op

   klopt helemaal, ik ben als 75-jarige noodgedwongen teruggegaan naar Nederland omdat ik als invalide afkhankelijk ben van mijn rijbewijs en uit ervaring weet dat je met het Thaise rijbewijs hier in NK niet de weg op mag en deze later ook niet weer om te zetten is naar het NL equivalent. Bevestigd door ons voortreffelijke CBR

   Zit nu in de ellende van de reisverzekering die voor een overwinteraar ( 7 maanden ) dus ongeveer die 4000 ht per maand gaat kosten.
   Zou een prijsverhoging voor mij zijn van 28.000 bht tel daar de kosten van een SHA hotel en de andere extra kosten bij op dan word je als AOW-er met een klein pensioentje er niet blij van
   Zal net als velen die in dezelfde situatie zitten een reden zijn om af te wachten of zelfs maar een jaartje overslaan. Dit tot groot verdriet van mijn Thaise vrouw.
   Ik hoor hier ook van een vriend met een reisbureau dat dit overigens voor veel normale toeristen ook een punt is en vaak dan maar binnen Europa of Turkye bliiven
   Kost miinszinziens Thailand erg veel meer

   Hans

  • Jager Bert zegt op

   Zie mijn reactie,bovenstaand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website