Lezersvraag: Kan ik medicijnen apart meenemen naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 juni 2014

Beste lezers,

Ik heb een vraag over medicijnen meenemen.

Ik hoorde gisterenavond van iemand dat je medicijnen niet hoef mee te wegen met je bagage. Ik vertrek dinsdag en heb voor 8 maanden medicatie 6 verschillende dus flink pak. Volgens mij ooit wat hierover op het blog gelezen maar kan het niet meer vinden.

Kunt u mij hier aub mee helpen?

Vriendelijke groet,

Harry


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Kan ik medicijnen apart meenemen naar Thailand?”

 1. erik zegt op

  Vraag het de airline eens ? Het kan per airline verschillen.

  Verder zijn er strenge voorwaarden die van land tot land verschillen en helemaal als de medicijnen in het land van aankomst onder de opiumwet vallen. Die neem je beter niet mee ! Ook niet als ze in NL onder de softdrugs vallen. Je draait de bak in, zonder pardon.

  Medicijnen moeten sowieso op naam staan en een engelstalige artsenverklaring lijkt me hoog nodig voor het ‘pak’ dat je mee wilt nemen. Men zal wel eens kunnen denken dat je gaat handelen. O, en neem alle bijsluiters mee ook al zijn ze in het Nederlands.

  Ik vond een goeie website…….

  http://www.apotheek.nl/Thema_s/Thema_s/Medicijnen_op_reis.aspx?mId=10702&rId=11

  Veel succes !

 2. rebell zegt op

  Het lijkt mij veel eenvoudiger, van te voren in gerenomeerde hospitalen van bv. Bangkok na te vragen of die medicijnen daar ook verkrijgbaar zijn. Dat bespaard slepen en gewicht. Je kunt ook navragen bv. in Europa (Nederlandse importeur) bij de fabrikant van jouw medicijnen onder welke naam etc. deze in Thailand te verkrijgen zijn. De fabrikant etc. staat op de verpacking, eventueel I-Net site etc. Fluitje van een cent er van te voren achter te komen hoe, wat werkt.

 3. eduard zegt op

  je kunt bij je huisarts of specialist een verklaring krijgen, dat je niet bij hoeft te betalen voor extra gewicht medicijnen vallen buiten het toegestane koffergewicht en als je ze hier in thailand gaat kopen is je knip gelijk leeg en de reisverzekering vergoed ze NIET gr. eduard

 4. Ronny zegt op

  Dag harry..
  Ik zou je niet kunnen antwoorden op je vraag wat betrefd het gewicht maar ik kan je wel zeggen als je medicijnen op basis van softdrugs moet meenemen dit geen probleem is niettegenstaande bepaalde bloggers het anders beweren .
  Je moet er wel voor zorgen dat je een attest meeneemt van eventueel je huisarts men noemt dit ook medicijnenpas waarin staat wat je moet in nemen en er wel voor zorgend dat het in het engels opgemaakt is.
  Ik neem ook zware medicatie op basis van morfine en heb daarvoor ook een pas …want morfine medicatie is ook niet verkrijgbaar in Thailand en normaal verboden ,ikzelf heb ook eens geprobeerd in een paar hospitalenvoor een voorschrift maar het medicijn is hier niet verkrijgbaar… ik zal ook aangewezen blijven op het laten opsturen of meebrengen .
  Ook is het soms veel interressanter om je medicijnen mee te brengen want de kostprijs is hier ook meestal hoger .
  Groetjes en succes harry !

  • Lex K. zegt op

   Beste Ronny,
   Medicatie op basis van morfine is wel degelijk te verkrijgen in Thailand, ik spreek uit eigen ervaring helaas, ik ben op genomen geweest in Bangkok Hospital Phuket, vanwege pijnklachten, ik ben zelf ook chronisch pijn patiënt, je krijgt inderdaad geen grote hoeveelheden mee , ze lieten mij rustig wekelijks een nieuwe voorraad halen, moest van Krabi naar Phuket.
   o.a. Kapanol is te verkrijgen, de fentanyl pleisters zijn er (maar daar zijn ze echt zuinig op.)
   en er zijn er nog wel een paar.
   Maar waar het om gaat medicijnen op basis van morfine (of opiaten) zijn echt wel verkrijgbaar, maar niet makkelijk want de artsen worden heel streng gecontroleerd op uitgifte van die medicatie.

   Met vriendelijke groet,

   Lex k.

   • Lex K. zegt op

    Ronny, nog even een aanvulling; oxycodon, oxycontin en oxynorm zijn inderdaad niet te krijgen ij Thailand, dat zijn verboden middelen, artsen mogen die niet eens voor schrijven.

    Lex K.

 5. Peter zegt op

  Hallo Harry,
  Ik had afgelopen november ook veel medicijnen bij me, en bij EVA worden die meegewogen, ik kon dus maar 20kg + handbagage meenemen.
  De medicatie die dwingend zijn neem ik mee in de handbagage.
  Vraag altijd een medicatie paspoort aan bij je apotheek, en geef ook direct aan bij aankomst dat je medicijnen bij je hebt.
  Voordat ik naar Thailand ging heb ik een doos met hulpmiddelen via de pakketdienst verzonden, dat scheelde ook een kleine 10kg, misschien een optie?
  Groet Peter

  • Ben zegt op

   Hallo Peter,

   Ook ik heb eens per aangetekende post met een verzekerde waarde van Euro 450,00 medische hulpmiddelen bij wijze van proef naar Thailand opgestuurd. Het heeft na verzending uit Nederland meer als 3 weken geduurd voordat ik na veel speurwerk de zending bij een douanepost in de Isaan (Chong Chom )kon ophalen. Dat ging ook niet zomaar, moest eerst 13% ongeveer Euro 58,00 aan invoerrechten betalen. Mijn vraag is: hoe is het bij jou gegaan met het opsturen van medische hulpmiddelen naar Thailand, douane enz.? Mijn probleem is o.a: voor deze hulpmiddelen is geen vestiging of importeur in Thailand. in Nederland geen probleem. Als ruimbagage meenemen zou kunnen, maar is voor 8 maanden al gauw 20-25 kg, plus eventuele invoerrechten. Zonder invoerrechten al gauw Euro 600,00 voor overgewicht bagage. Er moeten toch ook andere Thailandbloglezers zijn die met soortgelijke problemen te maken hebben. Alle informatie is welkom, alvast mijn dank,
   Groeten,
   Ben

 6. Franky Holsteens zegt op

  Beste Harry,

  Ik heb zelf ook veel medicatie bij als ik Thailand binnen kom een doktersattest met je naam erop meer heb je niet nodig wel in het dokterattest wel in het Engels Geschreven .

 7. alma zegt op

  dat klopt u medicijnen altijd apart houden niet in de koffer doen
  je mag ze met je medicijnenlijst er bij mee nemen
  wij doen dat zelf ook als we naar thailand gaan

  groetjes fam borgsteede

 8. Jan zegt op

  Medicijnen als handbagage meenemen is zeer verstandig. Dat wordt altijd toegestaan en zeker ook als het om vloeibare stoffen gaat.
  Bij de apotheek zijn verklaringen over de mee te nemen geneesmiddelen te verkrijgen.

  Als het om (veel) meer dan de hoeveelheid geneesmiddelen gaat die tijdens de reis nodig zijn ligt het genuanceerder. Dan kan het zo zijn dat bij een teveel aan handbagage een probleem zich zal kunnen gaan voordoen. Mij lijkt het logisch dat er dan een keuze moet worden gemaakt uit wat per se mee moet en wat kan achterblijven. Maar ik verwacht zelf niet dat zo’n situatie zich snel zal voordoen. Tenzij het de spuigaten uitloopt… Van tevoren daarover zekerheid krijgen? Dan gaat men daar snel moeilijk over doen.

  Vooral India kan erg moeilijk doen over meegenomen medicijnen maar daar gaat u niet naar toe.

 9. Ingrid zegt op

  Medicijnen kun je beter niet in je ruimbagage stoppen i.v.m het risico op zoek raken / vertragen van je koffers. En een ander probleem voor je medicijnen kunnen de lage temperaturen in het ruim zijn. Dat is heel slecht voor sommige medicatie.
  En wat betreft het gewicht van je handbagage…. Dat is bij ons nog nooit gewogen

  Natuurlijk zorg je ook voor een medisch paspoort (verkrijgbaar bij apotheek). Hierop staat ook extra info over de medicijnen zodat je in geval van nood aan de hand van het paspoort medicijnen kan bestellen in je vakantieland of aan de hand van die gegevens een vervangend medicijn kan regelen.
  Als je hoeveelheid erg groot is zou ik ook even een verklaring (Engelstalig) van je behandelend arts vragen waarin hij verklaard dat je niet zonder die medicijnen kunt.

  Heel veel plezier met de voorbereiding en geniet van je verblijf in Thailand.

 10. Henk zegt op

  Officieel dien je een verklaring van/via Farmatec te hebben bij exporteren van medicijnen, die gelegaliseerd moet worden bij het Min. van BuZa. Deze procedure duurt een paar weken.
  Ik vraag een verklaring van de apotheek en neem de dagvoorraad mee in de handbagage en de voorraad ( 2 maanden) in de ruimbagage. Ik vlieg altijd wel met een rechtstreekse vlucht, waardoor kans op verlies of vertraging minimaal is.
  Insuline moet in de handbagage, ivm het bevriezen en die kun je beter in een afzonderlijk plastic zakje doen. Bij de retourreis was ik dat vergeten en in Bangkok werd er een extra controle uitgevoerd. Verder geen probleem.

  Ik heb bij een aantal hypotheken, o.a. Facini in Pattaya nagevraagd over de medicijnen, maar de juiste insuline kon ik daar niet verkrijgen.
  Een aantal andere medicijnen kon ik daar wel krijgen. Weet niet of bij dezelfde naam en produktie in Thailand de bestanddelen en werking gelijk zijn. Er bestaat geen uitgebreide beschrijving, zoals wij die in Nederland kennen. Ik heb daar een medicijn verkocht en had het idee dat de werking minder was dan van het medicijn uit Nederland.

  Deze ervaring is van de afgelopen 2 maanden.

 11. Marijke zegt op

  Ook ik gebruik fentanyl pleisters geen enkel probleem.Wel moet je inderdaad door de arts die het voor geschreven heeft een verklaring in het engels bij je hebben .EN inderdaad een medisch paspoort dat is makkelijk bij jeapotheek te krijgen ik gebruik ook medicijnen die in thailand niet bekend zijn maar de laatste keer in het zieken huis in thailand zoekt de arts keurig op internet wat het voor een medicijn is.Mijn man had de laatste keer oedeem en de thaise specialist vond gelijk op zijn medisch paspoort de boos doener en heeft deze vervangen door een ander medicijn wat ook hier voor geschreven kan worden en voelt zich zelfs nu beter dan met de vorige medicatie.Dus je ziet altijd makkelijk als je alles bij je hebt.veel plezier in thailand .

 12. bas zegt op

  Hi,

  Wie kan mij vertellen of ik voor Citalopram ook de geodkeuring meot hebben van de thaise ambassade>? Ik kan het niet goed vinden en de thaise ambassade kan het mij ook niet vertellen. Ik ga 6 maanden naar Thailand dus ik heb een aardige voorraad bij mij en wil geen onnodig risico lopen.

  Medicijnpaspoort en een engelstalige verkalring van mijn huisarts heb al geregeled,
  Alsvast bedankt voor jullie feedback.

  GR Bas

 13. eduard zegt op

  ik heb ongeveer 4 kilo medicijnen bij me met een verklaring van arts of specialist geen probleem word niet meegewogen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website