Lezersvraag: Kan ik de marinebasis in Sattahip bezichtigen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
4 juli 2016

Beste lezers,

Ik vertrek binnen twee weken naar Thailand. Eerst Pattaya. Ik zou de marinebasis Sattahip willen zien. Weet iemand hier meer over en kan ik die werkelijk gaan bezichtigen en welke uren en dagen?

Dank bij voorbaat.

Groet,

Patrick

16 reacties op “Lezersvraag: Kan ik de marinebasis in Sattahip bezichtigen?”

 1. Daniël M zegt op

  Beste,

  Zowat 4 jaar geleden is mijn schoonfamilie met mij naar een marinebasis in Pattaya geweest. Daar waren Thaise oorlogsschepen aangemeerd en voor het publiek toegankelijk. Toen wij deze schepen wilden bezichtigen werd mij (de enige farang in het gezelschap) de toegang ontzegd. Mijn echtgenote, haar 2 broers en hun gezin mochten wel op deze schepen. Blijkbaar mochten alleen Thai deze schepen bezichtigen. Uiteindelijk hebben ook zij deze schepen niet bezocht en zijn dan – na het nemen van enkele foto’s – doorgereden naar onze volgende bestemming.

 2. Fransamsterdam zegt op

  De basis kan worden bezocht en een aantal schepen staat gewoonlijk ook open voor bezichtiging.
  Het zal u waarschijnlijk geen enkele moeite kosten om bij een excursiekantoortje een ticket te bemachtigen.
  Maar pas op, buitenlanders komen er niet in, hoezeer de verkoper ook zal verzekeren dat dat geen enkel probleem is.

 3. Alex zegt op

  Patrick, een Thaise luitenant commander is een vriend van mij en ik golf wel eens met hem in Sattahip. Ik kan wellicht wat regelen, ben er zelf ook geweest. Stuur mij maar een mail. [email protected]
  Gr. Alex

 4. Willy Croymans zegt op

  Hoi,
  Voor mij was het ook zoals bij Daniel M, de Thai mag erop, de farang niet, toen ik aangaf dat ik bij de Nederlandse marine gediend had, wilde de soldaat die de wacht hield naar de kapitein vragen of ik erop mocht. Ik heb gezegd maak maar geen probleem, ik heb natuurlijk genoeg bootjes gezien. M.a.w. ik denk niet dat ze je toelaten…

  succes

 5. henry zegt op

  Ik heb als buitenlanderde basis bezocht, naar aanleiding van een asverstrooing. En dit zelfs met eigen wagen. Maar daar moest mijn echtgenote wel een paar telefoontjes voor doen.
  Kortom, als u geen connecties hebt met hooggeplaatst goudgallon, komt men er als buitenlander niet in.

 6. Peter zegt op

  Zoals de vorige schrijvers al reageerde, je komt er als farang niet binnen. En in gezelschap van de Thai, het gaat niet gebeuren. Toch is het mij twee keer gelukt om binnen te komen. Als in de morgen in grote getale de Thai de toegangspoort passeren wil het wel eens lukken om per auto en een pet diep over de oren zonder op te vallen het terrein te betreden. Wordt je bij de ingang toch staande gehouden dan doe je gewoon onnozel en ga rechtsomkeer. Op het terrein is er geen controle meer, geen mens schenkt aandacht aan je ook al heb je een andere kleur.
  Maar is dit de moeite en het risico eigenblijk wel waard? Bij de schepen kom je niet, wel kun je ze vanaf enkele heuvels zien. Ook schitterende vergezichten en als toetje een groot aantal apen die je proberen het leven zuur te maken.

  • Daniël M zegt op

   Aanvullend aan mijn eerdere reaktie en als reaktie hierop wil ik vermelden dat mijn schoonbroer de auto vlakbij de kade geparkeerd had en wij op de kade konden gaan, maar niet tot aan de schepen. Vanop de kade hebben wij toch mooie ‘familie’-foto’s kunnen maken met de oorlogsschepen op de achtergrond. Er was toen ook nauwelijks volk.

 7. harm zegt op

  Ongeveer een maand geleden met Thaise schoonfamilie en aanhang ( 30 pers) naar de marine basis geweest
  Normaal mag je doorrijden tot aan het water / restaurant.
  Nu werd halverwege de toegang versperd en moest een ieder met de bus verder Ook andere Thai. Allemaal auto parkeren op voetbalveldje en met je bagage de bus in.
  Ik mocht als enige falang niet naar binnen. Ok dan hele gezelschap uit de bus en we zijn omgedraaid.
  2 weken terug de stoute schoen aan en nu met een wat minder groot gezelschap het nogmaals geprobeerd.
  We konden tot aan het restaurant komen en daar parkeren. de middag lekker op het strandje doorgebracht en gegeten in het restaurant geen enkel probleem.
  Met andere woorden je kunt gaan maar weet niet of je binnen mag het is maar net hoe de pet van de officier van dienst staat.

 8. Stephan zegt op

  Satahip is een prachtig pitoresk plaatsje waar een aantal restaurants uitzien op de haven. Nee de marinebasis is niet open voor het public bij mijn weten, maar het bezoekn van Satahip is zeker de moeite waard. Het is een aardig eindje rijden vanuit Pattaya. Het kost je zeker een halve dag van je vakantie. Een andere plaats die de moeite waard is om te bezichtigen is de wijngaard Silver-Lake. Prachtig gelegen en je passeert het op weg naar Satahip.

 9. henry zegt op

  Het restaurant bevind zich niet op de eigenljke basis, en is vrij toegangkelijk. Men kan er trouwens er lekker en eten, en is vrij populair bij de lokake bevolking

 10. guy van daele zegt op

  wij mochten met de wagen binnen,mijn schoonbroer is tahaan,tot vlak voor het de schepen en mooie fotos gemaakt,waren vele schoolkinderen en op het schip geraken was onmogelijk voor mij wegens felang can not…militarie top secret..ha ha,echt gebeurd!!

 11. Hendrik S. zegt op

  Beste Patrick,

  De marinebasis van Sattahip.

  Bedoel je hiermee de schepen bezichtigen, het bijgelegen strand of klinkt de naam Oakwell Shipyard je bekend in de oren?

  Mvg, Hendrik S.

 12. theoS zegt op

  Ik woon al een kleine 30 jaar in Sattahip en ben nog nooit toegelaten op de Marine basis, terwijl de meesten mij kennen. Ik woon in een Moo Ban waar alleen maar Navy Officieren en onder-officieren wonen en er is er geen een die het kan versieren. Er zijn inderdaad gedeeltes toegankelijk, ook voor Farangs, zoals het strand en wat restaurants, her en der. Op het Navy terrein zijn ook shops, zoals een Supermarket, IT repair shop, auto repair shop en meer. Kom ik als Farang niet op het terrein. Toen mijn dochter nog maar 5 jr oud was kon zij leren zwemmen op het Navy terrein, waar zwemles gegeven werd/word. De kleuter mocht er in maar haar vader, ik dus, onder geen beding. Al die verhalen, van ik ben er in geweest, geloof ik geen barst van. Ook niet van die Lt-Commander die dat wel even zal fiksen.

  • Alex zegt op

   Jammer, dat je er al 30 jaar woont en er niet bent geweest maar het is wel zo. Mocht alleen geen foto’s nemen vanaf de kade alleen vanuit de auto.

  • henry zegt op

   Men heeft mij en mijn vriend, met eigen wagen, toegelaten, na een telefoontje van een familielid van mijn echtgenote. Eerst was er geen sprake van, de aanwezige officier van wacht wou zelfs niet luisteren naar de argumentatie van mijn echtgenotel dat men toch moeilijk kon weigeren dat een echtgenoot niet aanwezig kon bij de asverstrooiing op zee van zijn echtgenote.
   Toen belde ze haar vader op, die een familielid contacteerde. Toen deze mijn echtgenote belde, gaf zij haar toestel aan de officier van wacht, met de vraag om aan de persoon aan de lijn uit te leggen, welke procedures er moesten gevolgd worden, om de basis te bezoeken. Na een gesprek dat geen 30 seconden duurde, werd de slagboom opgehaald, en sprong de officier van wacht zelfs in houding, en reed een jeep ons voor naar de kade. Men vroeg zelfs geen identificatie meer.
   Als men in Thailand, de juiste familienaam, en de daaraan verbonden relaties heeft, bestaan er geen gesloten deuren in Thailand.

 13. RonnyLatPhrao zegt op

  Het is toch normaal dat een Marinebasis niet vrij toegankelijk is voor het publiek.
  Dat is toch niet anders in andere landen.
  Ik heb als Ex-Marineman in heel wat Marinebasissen geweest tijdens die 40 jaar, en nergens kan je zomaar even binnenlopen om een wandelingetje te gaan maken om je dag door te brengen.
  Wel worden er soms gedeelte opengesteld voor het publiek zoals o.a. stranden of mag je er met de wagen doorrijden maar moet je dan binnen een bepaalde zone blijven.

  Eens per jaar zijn er dan wel eens open deur dag(en) waar het publiek dan wel toegang heeft tot plaatsen die anders verboden zijn.
  Buiten die dag(en) is toegang tot Marinebasissen meestal beperkt tot familieleden van bemanningsleden die op die basis/schepen werkzaam zijn of op uitnodiging en dan dikwijls ook nog beperkt tot bepaalde plaatsen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website