Beste lezers,

Ik heb 2 jaar terug mijn Thaise rijbewijs gehaald ook voor de motorfiets. Nu ga ik samen met vriendin naar Vietnam en heb ik daarom voor de zekerheid een internationaal rijbewijs gehaald (op dat Thaise rijbewijs). Met dat internationale rijbewijs mag ik dus ook motor rijden.

Niet dat ik het ga doen, maar mag ik dit internationale rijbewijs ook in Nederland gebruiken om motor te rijden? Het lijkt me dat dit kan als je bent uitgeschreven in Nederland?

Groet,

Jeroen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Mag ik een internationaal Thais rijbewijs ook in Nederland gebruiken?”

 1. Rob Tha Mai zegt op

  Je kan 180 dagen na binnenkomst in Nederland met Int. rijbewijs rijden. Dan is het over. Ook inruilen kan niet

 2. Han zegt op

  Volgens mij mag je dat drie maanden oid gebruiken net als gewone toeristen

 3. Jasper zegt op

  Ja, dit mag zonder meer. Er is alleen wel een beperking van 185 dagen. Bij langer verblijf moet het rijbewijs worden omgezet of er moet opnieuw afgereden worden.

 4. redback zegt op

  Alleen als je bent uitgeschreven in Nederland of Belgie mag je met een internationaal rijbewijs van Thailand daar rijden.

 5. Henk Hauer zegt op

  Een internationaal rijbewijs is een vertaling van het echte rijbewijs. In Nederlamd kan je met je Thaise rijbewijs gewoon rijden. Ik geloof voor een periiode van 6 maanden. Op het Thaise rijbewijs staat ea in het Engels en ook de catagotie is duidelijk aan gegen. Ik gebruik mij Thaise rijbewiis als ik in Nederland een auto huur. Geen enkel probleem

 6. tooske zegt op

  Dat kan en mag inderdaad maar slechts voor een beperkte tijd, ik dacht 6 maanden.
  Wel in combinatie met je Thais rijbewijs en je zult mogelijk ook moeten aantonen dat je in Thailand woont (Paspoort + visa),

 7. l.lagemaat zegt op

  Het Thaise autorijbewijs zal voor 6 maanden geaccepteerd worden.

  Het Thaise motorrijbewijs zal zeer waarschijnlijk niet geaccepteerd worden,
  omdat dit in een andere categorie valt.

 8. Nest zegt op

  Met een Thais rijbewijs mag je alle ASEAN landen rijden, dus ook In Vietnam,Laos, Cambodia…dus Geen
  Int. Rijbewijs nodig. Met een Thais Int. Rijbewijs kan je overal mee rijden.

 9. jos zegt op

  uittreksel politiewetgeving.

  Buitenlands rijbewijs

  Naar aanleiding van de herkenning van twee nieuwe buitenlandse rijbewijzen, willen we van de gelegenheid gebruik maken om het sturen met een buitenlands rijbewijs even in herinnering te brengen.

  Om in België een motorvoertuig te besturen moet men, buiten de gevallen waarin er een vrijstelling voorzien is, houder zijn van een Belgisch of Europees rijbewijs. Wanneer de bestuurder echter niet in België woont kan hij sturen met een erkend buitenlands rijbewijs. Beslist men om zich te vestigen in België dan moet men dit buitenlands (niet-EU) rijbewijs laten omzetten in een Europees rijbewijs (“Belgische” rijbewijzen worden sinds 1989 niet meer afgeleverd). Zo is bijvoorbeeld het sturen met een buitenlands rijbewijs terwijl men in België is ingeschreven in het vreemdelingenregister en houder is van een vreemdelingenidentiteitskaart een vaak voorkomende overtreding.

  Met “wonen” worden de verblijfsvoorwaarden bedoeld vermeld in artikel 3 § 1 van het K.B. 23 maart 1998. (voorwaarden met betrekking tot inschrijving en titularis zijn van één van de erin vernoemde documenten).

  http://www.mobilit.be/nl/index.htm

  Als documentatie bevelen we de omzendbrief voor de gemeentebesturen aan die kan geraadpleegd worden op http://www.mobilit.be/nl/index.htm . Doorklikken naar “Weg”, “Rijbewijs” en “Gemeentebesturen”. Men vindt er ondermeer de bijgewerkte lijst van erkende buitenlandse rijbewijzen. ewijs” en “Gemeentebesturen”. Men vindt er ondermeer de bijgewerkte lijst van erkende buitenlandse rijbewijzen.

  Thais Rijbewijs staat erbij!!

  De Groeten aan TLB.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website