Lezersvraag: Een maand rondtrekken en op zoek naar tips

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
2 juni 2017

Beste lezers,

Vorig jaar zijn we naar Khao Lak gereisd zonder goed te informeren hoe en wat, ik dacht dat het een plaats was die Khao lak heette met meerdere stranden ….. niet dus. We kwamen in Khuk Khak uit en hebben vandaar een excursie gedaan naar de Similan eilanden, maar ik heb niet het gevoel dat ik daar alles heb gezien en gedaan. Dus gaan we in 2018 nog eens terug. Alle tips over Khao Lak zijn welkom.

Ook willen we dit jaar de Surin eilanden bezoeken. Vanwaar kunnen we het best een excursie boeken, ergens in Khao lak of een guest house zoeken in de buurt van de pier vanwaar de boten naar Surin vertrekken? Dit is onze laatste stop, van daaruit vertrekken we naar Bangkok. Van welk vliegveld kunnen we het best vertrekken?

Maar voor we daar weer heengaan willen we voor enkele tot meerdere dagen richting Nakhon si thammarat / Khanon of in ieder geval die richting uit. Nu ga ik me beter voorbereiden op naar welke plaats/strand we beter kunnen gaan. We willen enkele georganiseerde excursies doen, een scooter huren en een terrasje pikken.

Er gaat iemand mee die alleen westers eten kan verdragen. Geen rijst , vooral niet spicy en geen vis, dus restaurants waar je vlees en frites of pizza of pasta kunt bestellen.

Heeft iemand tips in welke plaats of nabij strand we het best kunnen verblijven. Waar het een klein beetje levendig is met bijvoorbeeld een paar terrasjes, restaurantjes en een paar winkeltjes?

Als iemand een regio of plaatsje weet, kan die dan ook gelijk doorgeven op welk vliegveld we moeten vliegen vanuit Bangkok, Nakhon si thammarat of Surat thani.

Ons voorlopige reisplan is Bangkok; Nakhon si thammarat; Ao nang Krabi; Khao lak; dan misschien ergens nabij Ranong of Koh Payam en terug naar Bangkok.

OF als we vanuit Khao lak een excursie doen naar Surin eilanden, dan van Khao lak naar Phuket om vandaar naar Bangkok te vliegen.

We willen ongeveer 1 maand rondtrekken.

Alle informatie is welkom.

Aan ieder die reageert hartelijk dank.

Groetjes

Jacqueline


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Een maand rondtrekken en op zoek naar tips”

 1. Renévan zegt op

  Wij wonen op Samui en wilden de pink dolphins wel een zien in de buurt van Khanom. Met de brommer over met de ferry,eerst voor een paar dagen bij vrienden in Sichon en afgezakt naar Khanom. Op internet al gekeken en er zijn voldoende trips om de dolfijnen te zien, alleen inclusief snorkelen, kajakken en een lunch. Het ging alleen om de dolfijnen, die konden we ook zien bij de energie centrale. Was makkelijk te vinden, in de hoofdstraat ergens rechts. Bij de ingang de bewaker toe knikken en de borden to the beach volgen. We hebben ze daar wel gezien maar op afstand. Maar we hadden nog een tip, rijden naar Cape prathap. Was een leuke rit over goede rustige binnenwegen. Daar aangekomen kan je een long-tail huren voor 1000 thb, maximaal 7 personen maar de prijs blijft hetzelfde. Nu moet je vroeg zijn om de dolfijnen te zien, ergens rond 8 uur. Nu waren we later zodat we het zakje met visjes dat we gekocht hadden om ze te voeren niet nodig hadden.
  We waren in het weekend in Khanom omdat we dachten dat er dan wel Thaise toeristen zouden zijn. Het brede lange strand was echter verlaten, en in de restaurants zaten we met z’n tweeën te eten. De zaterdagavond walking Street bracht nog wat vertier. Dus eerlijk gezegt een dooie boel. Omdat het nog geen toeristen bestemming is zou je verwachten dat de prijzen ook redelijk zijn. Maar in vergelijking tot Samui waar we wonen vond ik het duur tot wat er geboden werd.
  Voor vliegen waar vanaf hangt het ook af met welke maatschappij je vliegt. Sommige vliegen alleen van Donmuang.

 2. Marjo zegt op

  hoi Jacqueline…; vliegen kan op Surat Thani, ga dan naar Khanom, neem daar een excursie met de roze dolfijnen..Het is er erg rustig , dus zorg voor een goed hotel [ wij zaten in Khanom Hill Resort..aanrader ! ]
  Ga ‘s avonds eten bij de Crazy Gekko [ alleen maar steak en aardappelen ] ..na deze 3 dagen kun je met de bus of met taxi verder naar Krabi…vanaf Krabi kun je met bus of taxi naar Khao Lak..wij hebben vanaf daar een Liveaboard geboekt met Snorkling Thailand…3 dagen en nachten op een snorkelboot, heel goed verzorgd ! Maar je kunt natuurlijk ook op Surin overnachten in een tent in het National Park. Vanaf Khao Lak is ook een mooie dag in Khao Sok een must ! Aansluitend een enkele reis Phuket-Bangkok.
  Veel plezier

  • Jacqueline zegt op

   Bedankt voor jouw leuke reactie , nog wat vragen , om naar de Surin eilanden te gaan , met een dagexcursie , zouden we die beter boeken vanuit Khao Lak , of verder naar het noorden reizen en korter bij de vertrekpier een overnachting doen .
   Misschien dat we naar Koh Payam gaan , kan je vandaar ook een excursie doen naar de Surin eilanden .?
   MVG Jacqueline

 3. Jacqueline zegt op

  Bedankt Rene voor je leuke reactie ….. nog een paar vragen , als er niet veel te doen is in de avond , ach wij vermaken ons dan wel met ons 4 Zijn er dan wel 7/ 11 winkeltjes of andere supermarktjes waar we wat drinken in kunnen slaan om onze avond gezellig door te komen met een spelletje kaart en een biertje op een balkon van hotel / guesthouse ?
  Zijn er wel goede en goedkopere guesthouse in Khanon , wij gaan 1 maand in een appartement in Pattaya trekken dan 1 maand rond en gaan dan weer terug naar ons appartement , wat we wel door betalen , dus onze verblijven moeten niet te duur zijn .
  Weeral bedankt voor jouw antwoord , had meer reacties verwacht maar met de jouwe ben ik al blij .
  Mvg Jacqueline

 4. gonny zegt op

  Vliegen op Nakhon Si Thammarath, daar overnachten volgende dag met de mini bus naar Khanom.
  Overnachten in Hallo Villa,schitterde bungalows met zwembad.
  Eigenaar Pissy zorgt voor goede brommers,rij naar restaurant AM GRUNER BAUM huur bij hem een boot met kapitein,bezoek op de terug weg het biertentje van Bob Marley direct aan een prachtig strand gelegen.
  Bezoeken in januari voor de 5e maal Sichon en Khanom gaat nooit vervelen.
  Veel plezier gewenst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website