Lezersvraag: Kan ik per longtailboat van Phuket naar Krabi?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
14 februari 2014

Beste lezers,

In maart reis ik van Phuket (dicht bij Patong beach) naar Krabi, West Railay met bestemming Railay Village resort. Dat is uiteindelijk alleen te bereiken via longtail boat vanaf de aanpalende stranden iets noordwaarts op Krabi want geen wegen op/naar Railay.

Mijn vraag is: kan ik per Longtailboat op Patong beach naar mijn bestemming en is dat niet gemakkelijker en tevens interessanter omwille van een mooie zeetocht met mooie panorama’s?

Weet iemand wat ongeveer de kostprijs is (3.500 THB?)?

Met groet,

Serge

7 reacties op “Lezersvraag: Kan ik per longtailboat van Phuket naar Krabi?”

 1. Lex K. zegt op

  Het zal heel moeilijk iemand te vinden die je wil brengen, per slot van rekening moet hij alleen terug, het is een tocht die bijna, maar dan ook echt bijna, niemand onderneemt, het is verre van aangenaam in zo’n open boot op volle zee en het is echt geen klein stukkie varen, vergis je niet in de afstand.
  je moet echt een dag treffen dat de zee compleet glad en rustig en het maakt nog een ongelofelijk kabaal ook, die motor die er achter hangt, kortom geen aanradertje, wel avontuurlijk trouwens.
  Ik hoor graag de afloop en bijzonderheden.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

 2. F Baarssen zegt op

  Per veerboot naar Koh Lanta en dan door naar Krabi is interresanter reken maar op een uur of 5 zo en zo dat je onderweg bent.de veerboot gaat ook langs ralay daar wordt je dan opgepikt door longtailboot.

 3. Jan zegt op

  Met minibus van Phuket naar Ao Nang ,vanaf Strand ( links) met longtailboat naar Railay ( 10 min)

 4. Daniel zegt op

  vanaf de bang rong pier (noord oost phuket) kun je voor +- 200 bath (april 2013) via koh yao noi /yai naar krabi town of naar Ao Nang. En hou je camera bij de hand ! verder een verblijf van 2 dagen op koh yao noi is ook aan te raden..

 5. Eric zegt op

  Ik heb zelf al enkele jaren een longtailboot en al de tocht ondernomen van Krabi naar Koh Lipe. Voor mensen die geen ervaring hebben met een longtailboot zou ik toch aanraden om 2 keer na te denken voordat je deze trip aanvangt.

  https://www.youtube.com/watch?v=BaRyMazra28

 6. top martin zegt op

  De vraag, of je met een longtailboot van Phuket naar Krabi kunt varen is hetzelfde, om jouw een idee te geven, een tocht in een kano van Ijmuiden naar Londen bij windkracht 4-5. Ik denk niet, dat je een Thaise longtailboot bezitter vindt, die zo gek is dat te gaan doen.

 7. Serge BERGHGRACHT zegt op

  Sawasdee khap,

  Dank u allen voor het bericht. Ik heb mijn beslissing al genomen, hoor. Ik zal per bus naar Ao Nang reizen en dan per boot naar het resort.
  Voordien ben ik te Phuket en daarvoor verblijf ik te Phang Gna voor twee nachten van waar ik dus de prachtige kusten kan afvaren.

  Khop khun khap voor alle info,

  Van een echte Thailandfan (2x maal per jaar)
  Serge


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website