Beste lezers,

Over 2,5 week vertrek ik naar Thailand, nu las ik gisteren dat dit jaar Loi Krathong op 6 november gevierd word. Ik weet dat het in Chiang Mai uitbundig gevierd word, maar daar vandaan vertrek ik op 3 november helaas weer. Waar zijn er nog festiviteiten gepland? Ik zou dit uiteraard graag meemaken tijdens mijn reis!

Ik weet nog niet precies waar ik verblijf op 6 november. Het enige wat tot nu toe vast staat is dat ik tussen 29 okt. en 3 of 4 november in Chiang Mai ben. Bangkok heb ik daarvoor al bezocht. De bedoeling is om vanaf 3 of 4 november vanuit Chiang Mai naar beneden af te zakken richting zuiden. Kanchanaburi is wellicht de meest waarschijnlijke verblijfplaats op 6 november.

Vriendelijke groet,

Mariëlle


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Waar kan ik tijdens mijn reis door Thailand Loi Krathong meemaken?”

 1. TLK-IK zegt op

  Het hier noemen van alle Thaise steden en mogelijkheden waar je dat feest kund mee maken is onbegonnen werk. Temeer omdat je zelf niet 100 procent weet waar je op 06.11 bent. Ik ben zeker dat je in Kanchanaburi het feest kunf beleven-geheel anders en kleiner als in Chiang Mai.

 2. Henk zegt op

  Heb het een aantal malen meegemaakt in Pattaya. Daar is het een groots gebeuren!

 3. kwaipuak zegt op

  Beste Mariëlle,

  Je zou langs Sukhothai kunnen gaan.
  Het schijnt daar heel mooi gevierd te worden.
  Google maar is effe. En op youtube staan ook wel wat filmpjes.

  Groetjes

 4. Fred zegt op

  Sukhothai is echt de beste plaats om het te zien. Ben er 2 keer geweest en kan het alleen maar aanraden, het festival wordt overal in Thailand gevierd maar nergens zo uitgebreid als in het oude gedeelte van Sukhothai (12km van het centrum) waar ook altijd Thaise voorstellingen tussen de ruines gehouden worden. Veel eettentjes en natuurlijk talloze plekken waar je een mooie offerboot kunt kopen.

 5. Gringo zegt op

  Even reclame maken voor mijn woonplaats Pattaya: kijk eens naar dit alleraardigste filmpje: .

  http://www.youtube.com/watch?v=IfbD_b9DhOk

  Dat wil je toch niet missen!

 6. Christine zegt op

  Marielle

  Vind dit een zeer interessante vraag. Ben ook benieuwd naar alle reacties. Wij zitten juist met dezelfde data dat we in Chiang Mai terug vertrekken en weet ook nog niet goed waar we tussenin zitten.
  Vertrekken op 3 november richting Chiang Rai en dan van daaruit richting Bangkok met de trein.

 7. rene.chiangmai zegt op

  Ik heb vorige week in een opwelling geboekt. Ik vertrek 1 november naar Bangkok en besef me na het lezen van dit topic, dat ik tijdens Loi Krathong in Thailand kan zijn.
  Ik wilde eigenlijk al na een paar dagen doorreizen naar Cambodja, maar heb eigenlijk helemaal nog geen planning.

  Ik houd deze discussie dus in de gaten.
  Misschien wordt het dus wel Bangkok -> Sukhothai en daarna naar Cambodja. Of niet. Alles is nog mogelijk. 😉
  @fred, @kwaipuak. Bedankt voor de tip.

  (Zojuist even gegoogled: Bangkok -> Sukhothai is best wel een flinke afstand.)

  @Gringo. Pattaya is misschien ook wel aardig (en dichter bij Bangkok), maar bij Loi Krathong heb heb ik het idee van een ingetogen feest. Dat lijkt me in Pattaya minder het geval te zijn.

  Dit is een Thailandblog, maar misschien weet iemand of Loi Krathong ook in Cambodja gevierd wordt?
  Ik ga uiteraard zelf ook nog zoeken op internet. Maar ja, nu ik toch een reactie plaats…..

 8. henry zegt op

  Het mooiste Loy Kratong is ongetwijfeld in Sukothai. Maar daar momenteel nog een degelijk hotel vinden is hopeloos, reeds in april waren de betere hotels volzet.

  Ikzelf ga djt jaar naar Sanglkaburi, zou daar een mooie viering door de Mon zijn.

 9. chris zegt op

  Probeer dit guesthouse in Sukhotai. Fantastisch. Eiegenaren zijneen Italiaan en zijn Thaise vrouw.
  http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303921-d673149-Reviews-Orchid_Hibiscus_Guest_House-Sukhothai_Sukhothai_Province.html.

 10. Marielle zegt op

  Bedankt allemaal voor de reacties!

  Ook goed om te lezen dat het dus schijnbaar lastig is om in Sukhothai een hostel/guesthouse te vinden, want ik heb nog niks geboekt en wilde dit ter plekke doen. Ik zal eens overwegen of het toch verstandig is om dit dan wel alvast te boeken.

  Pattaya staat overigens niet op mijn lijstje voor deze reis, ik zit dan nog noordelijker.

 11. Michel Bavelaar zegt op

  Leuk om te lezen dat er veel mensen interesse hebben in het bijwonen of zelfs vieren van een Loy Kratong-viering. Ik heb het evenement zelf al meerdere malen meegemaakt en ben er 2x speciaal voor naar Thailand gereisd… Echter, er is ook wat verwarring omtrent wat het nu precies inhoudt.
  Het Loy Kratong is simpel gezegd het laten wegdrijven van zelfgemaakte ‘kratongs’ op een rivier. Ik heb gemerkt dat veel mensen ook denken dat het loslaten van lampionnen (khomloi/khomfai) ook een onderdeel is van Loy Kratong. Dat is niet zo. Mijn vraag is dus, wat wil je precies meemaken?
  Dit zogenaamde lichtfeest heet ‘Yi Peng’ en wordt alléén groots op een locatie net buiten Chiang Mai gehouden. Het is een evenement dat veelal op hetzelfde weekend als Loy Kratong word gehouden, maar kan ook een week eerder of later zijn (stand van de maan)
  Dit evenement heb ik zelf al meerdere malen meegemaakt en is vele malen indrukwekkender als Loy Kratong, en ook zeker speciaal omdat het maar op 1 locatie wordt gehouden en waar alleen de thai zelf van weten. Er is ook een toeristische versie, maar daar moet je geld voor betalen, dus probeer daar niet te belanden…
  Kijk maar eens op youtube: ‘Yi peng’ Chiang Mai

  Ik ben benieuwd of dit uiteindelijk is waar iedereen op doelde met Loy Kratong. Voor Loy Kratong zelf kun je volgens velen het beste naar Sukhothai gaan. Wat ook nog op mijn to-do list staat! 😉

  Vriendelijke groeten,

  Michel


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website