Lezersvraag:Kan een Thaise tijdelijk terug naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
10 september 2020

Beste lezers,

De vrouw (een Thaise) van een vriend van mij, wil tijdelijk terug naar Thailand. Nu weet zij al wel wat zij moet aanleveren aan de Thaise ambassade. Nu heeft zij navolgende gehoord: Je kunt alleen een enkeltje boeken om naar Thailand te gaan, een retourtje zou niet mogelijk zijn.

Zij zou alleen naar Phuket kunnen vliegen omdat zij als Thaise, alleen daar in quarantaine zou kunnen gaan.

Mijn vraag voor haar is of wat zij heeft gehoord van deze mogelijkheden of die kloppen? Haar vader is onlangs overleden en zij wilt nu naar haar familie maar na enige tijd terugkeren naar haar man in Nederland.

Graag uw deskundig advies en ja, de regels wijzigen nogal makkelijk dus alles onder het nodige voorbehoud.

Groet,

Kees

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag:Kan een Thaise tijdelijk terug naar Thailand?”

 1. Patrick zegt op

  Goedendag,

  Mijn vrouw is momenteel ook terug naar Thailand met een enkeltje. Met de benodigde papieren via de ambassade uiteraard. De ambassade heft voor ons het ticket geregeld, hoewel we dit zelf moesten betalen.

  Mijn vrouw is trouwens in Bangkok geland en vanuit daar naar Pattaya gebracht voor quarantaine. Wellicht dat de plaatst van deze 14 daagse quarantaine verschillend kan zijn. Mijn vrouw kreeg dit op het vliegveld in Bangkok te horen.

  Binnenkort gaan wij een ticket boeken voor haar terug naar NL te halen.

 2. TvdM zegt op

  Mijn vrouw is begin juli naar Thailand gevlogen met een repatriëringsvlucht, georganiseerd door de Thaise ambassade in Nederland. 15 dagen quarantaine in Pattaye. Enkele reis, prima geregeld allemaal. Half augustus teruggekomen naar Nederland, wederom enkele reis KLM, geen probleem. Voor de reis naar NL geen extra papieren nodig, alleen ticket.

 3. herman buts zegt op

  Mijn vrouw is ook terug naar Thailand vertrokken wegens overlijden van haar moeder.Zij heeft ook via de ambassade een ticket aangeboden gekregen, enkele reis en uiteraard mits betaling.Zij zit nu in een hotel niet ver van de luchthaven, alles netjes met microgolf en ijskast op de kamer en een ruim balcon. De Quarantaine wordt betaald door de regering, inclusief eten en drinken.Wat zij zelf bijbesteld in 7/11 komt op haar rekening.
  Zondag is haar Quarantaine voorbij en wordt zij naar haar dorp gebracht, vervoer geregeld door de regering, waar zij nog regelmatig opgevolgd wordt.Zij heeft ondertussen haar terugvlucht al online geboekt op 28 september. De vluchten komen dus inderdaad duurder uit omdat je twee enkeltjes boekt.Maar verder is het doenbaar , uiteraard is het niet leuk om 14 dagen op je kamer te zitten maar er zijn ergere dingen in het leven

 4. Willem zegt op

  Beste Kees, je kunt alles via de thaise ambassade regelen. Gaat perfect! Je kunt – na registratie! – de reis bespreken via thai travel. Niet op andere wijze. Je vliegt op bangkok. En daar krijg je te horen waar je in quarantaine gaat (ambassade weet dat ook niet). Mijn thaise vriendin is vandaag in bkk geland en zit nu in sq in centrum bkk vlak bij central world

 5. Leo Th. zegt op

  U vraagt om deskundig advies, daar lijkt mij nu de Thaise ambassade de juiste instantie voor. Thaise burgers, die van een repatiëringsvlucht gebruik maken, gaan op kosten van de Thaise regering in quarantaine. Voor zover mij bekend landen de repatiëringsvluchten enkel op het vliegveld in Bangkok en daarvandaan worden de reizigers rechtstreeks naar hun quarantaine verblijf gebracht. Per bus, een binnenlandse vlucht naar Phuket zit er dus niet in. En aangezien de Thaise regering het verblijf betaalt lijkt het mij bijzonder onwaarschijnlijk dat van te voren een voorkeur voor een bepaald quarantaine-hotel opgegeven kan worden. Thailand staat momenteel onder strikte voorwaarden bepaalde categorieën toe om het land in te reizen. Terugkeer naar Thailand voor Thaise burgers valt hieronder. Maar toeristen kunnen het land niet binnenkomen. Het lijkt mij voor de hand liggend dat daarom ook geen retourvlucht geboekt kan worden omdat, ondanks de vervelende reden om naar haar Thaise familie te gaan en haar Thaise afkomst, zij dan gezien wordt als een toerist. Zoals Patrick hierboven al aangeeft zal zij dus enkel naar Thailand af kunnen reizen met een repatiëringsvlucht en voor haar terugkeer naar Nederland een nieuw ticket moeten boeken. Maar nogmaals, de Thaise ambassade zal ongetwijfeld haar kunnen voorzien van de juiste en laatste informatie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website