Beste lezers,

Ik ga 11 juli op vakantie naar Thailand. Maar nu komt het ik ben totaal versleten en moet daardoor om toch enigszins het leven dragelijk te maken, heftige pijnmedicatie slikken!

 • Oxycodon snelwerkend ongeveer 100 Mg per dag plusminus 220 st
 • Oxycodon gereguleerde afgifte 30 Mg x 4 st per dag plusminus 90 st
 • Temazepam 20 Mg, slaap anders bijna niet 1 per dag 30 st
 • Diazepam 5 Mg voor de spieren 2st per dag is plusminus 60 st

Nu komt het volgende ik heb www.hetCak.nl gebekt want ik heb geen zin om het Bangkok Hilton te bekijken! Ik heb de Thaise ambassade gebeld in Nederland hoe dit op te lossen?

Nu zei de Thaise man lees bladzijde 2 van wat u toegemaild heeft gekregen, dan is u alles duidelijk u hoeft niet naar Den Haag te komen of wat dan ook verder het enige wat u moet doen is de drug administration te contacteren! Zo gezegd zo gedaan maar volgens het Cak.nl moet ik de papieren met de verklaring van mijn specialist bij hun laten afstempelen en dan daarmee naar buitenlandse zaken, en dan naar de Thaise ambassade voor een stempel?

Wie o wie heeft hier ervaring mee want ik weet het echt niet meer? Plus het word vrij krap! Plus ik heb een over stap in Dubai en vertrek vanuit Düsseldorf.

De link die ik heb gekregen van de Thaise ambassade is permitfortraveler.fda.moph.go.th
Hierin kun je dus alles invullen en bijlagen toevoegen bijvoorbeeld brief met je medicatie gebruik enz maar het is me nu dus absoluut niet duidelijk of dit nu voldoende is en of ik nu nou wel de stappen zoals beschreven door www.hetcak.nl moet doorlopen vooral omdat de man van de Thaise ambassade zei dat ik absoluut niet naar Den Haag hoefde te komen!

En tja ik woon  bij de Duitse grens, Apeldoorn, dan begrijpt u dat als de kantoortijden zoals aangegeven hetCak van 9 tot 12 uur maar dat is puur een stempel halen, dan door naar buitenlandse zaken dat duutd minimaal 1 uur. En is ook van 9 tot 12 uur en de Thaise ambassade is ook van 9 tot 12 uur geopend voor dit soort zaken! Dus om dit in 1 dag te redden lijkt me haast onmogelijk!

Plus ik ben door de pijn die ik heb al bijna 10 jaar niet meer op vakantie geweest en was er al heel erg aan toe, maar door deze gang van zaken nog veel meer want ik wil geen fout maken. En niets illegaals doen.

Ik hoop dat iemand weet hoe ik het nu verder moet aanpakken want ik heb nu een formulier in het Engels en ze gaven aan dat ik in de rode area moest gaan staan/melden in Bangkok. Plus hoe vervoer je de medicatie? In je handbagage of in je koffer?

Ik hoop echt dat iemand hier op dit geweldige kennis forum weet hoe te handelen?

Voor iedereen die hierin meedenkt of ideeën heeft bij voorraad mijn hartelijke dank!
Met vriendelijke groeten,

Geert


» Laat een reactie achter


14 reacties op “Lezersvraag: Zware medicatie meenemen naar Thailand, hoe voorkom ik problemen?”

 1. erik zegt op

  Het wordt krap tijd dus snelheid is geboden.

  Dit is een site waar je kunt kijken:
  http://narcotic.fda.moph.go.th/welcome/wp-content/uploads/2015/11/table-PHYCHO-list-update-21.12.2015.pdf

  Oxycodon kom ik niet tegen, temazepam is cat II en diazepam cat IV en de voorwaarden VOOR THAILAND voor medisch gebruik zijn max voor een maand en brief van de behandelend arts, geen apothekersbriefje of medicijnpaspoort.

  Dus ik zou de regels van het CAK maar exact naleven en niet alleen voor Thailand: ook voor Duitsland en Dubai. Laatst is iemand in de Arabische regio de bak ingedraaid voor ‘in transit’ meenemen van codeïne, een opiaat.

  Gezien de strenge regels vraag ik me af je deze vakantie niet beter kunt heroverwegen en in de EU een plekkie kunt zoeken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. Carolien zegt op

  Wij gaan ieder jaar naar Thailand en hebben dan gewoon een medicijn paspoort mee waarop de naam van het medicijn . Dosis en waar het voor is. Er is nog nooit om gevraagd en de medicijnen zitten gewoon in de handbagage.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Ron zegt op

  Ik denk dat u zich zorgen maakt om niets.U zegt zelf dat u helemaal versleten bent ,dus ik ga er van uit dat u niet meer van de jongsten bent.Denkt u nu echt dat ze een bejaarde man zijn medicijnen gaan afnemen en u opsluiten ? Ik kom hier al 12 jaar voor 3 tot 5 maanden en breng soms 500 pillen mee die ik dagelijks moet innemen .
  Nog NOOIT is er mij hier een vraag over gesteld !
  Laat u niet bang maken en vertrek zonder kopzorgen !!

  Ron

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 4. Robert zegt op

  Ik heb de namen van mijn medicijnen laten afdrukten door de apotheek en laten ondertekenen door de huisarts…kom regelmatig in Azië ( 8 keer per jaar ).
  Heb nog nooit enig probleem gehad.
  Het is eigen gebruik ..je naam staat op de verpakking …. je importeert niets .
  Bij aankomst niet de douane vragen waar je de medicijnen moet aanmelden want dan denken ze dat
  het verboden middelen (kunnen) zijn.
  prettige reis

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. Francois Nang Lae zegt op

  Zoals altijd bij dit soort vragen krijg je altijd antwoorden van mensen die zonder problemen en zonder enige documenten gewoon al jaren met hun medicijnen naar Thailand reizen. Je kunt dat natuurlijk ook doen, en je hebt misschien wel een grote kans dat dat helemaal zonder problemen verloopt. Het risico dat je wél in de problemen komt is echter nooit uitgesloten. Wil je geen risico lopen, volg dan Eric’s goede raad die hierboven staat. Je kan bij de ANWB informeren of die ook legalisatie van medische verklaringen verzorgen als je dat niet met een visumaanvraag combineert. Wij hebben ons jaarvisum via de ANWB laten verzorgen, inclusief alle benodigde legaliseringen. Dat scheelt je zelf veel reis- en wachttijd, en de kosten verdien je terug doordat je niet zelf naar Den Haag hoeft te reizen. Geen idee of ze dat doen, maar informeren kan altijd. Doe dat meteen morgen, want als je “nee” krijgt zal je het alsnog zelf moeten doen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Maarten Vasbinder zegt op

  Ik zou de regels strak volgen. Oxycodon is een sterk opiaat. De andere medicijnen zijn benzodiazepinen, ook problematisch. In Thailand zou ik contact opnemen met een ziekenhuis, om te kijken of de volgende keer de medicijnen daar verstrekt kunnen worden. Neem daarom een brief van de specialist mee. In het Engels natuurlijk. Reken niet op empathie van de Thaise autoriteiten, als niet alles in orde is.
  Ik wens u een geweldige vakantie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • khao noi zegt op

   Sluit me hier volledig bij aan. Neem een beperkte hoeveelheid mee. Laat uw huisarts/specialist in het Engels opschrijven welke mediciijnen u gebruikt en waarom. Vervolgens kunt u hier bij een ziekenhuis de medicijnen op recept krijgen. Daarvoor zult u altijd wel een arts moeten zien maar die zal na het lezen van de brief de medicijnen voorschrijven.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 7. Ron zegt op

  De kans dat u problemen krijgt is kleiner dan dat u word opgeslokt door een walvis en weer uitgespuugd !
  Prettige vakantie !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 8. Marijke zegt op

  Ook ik gebruik oxicodon en morfine pleisters.Voor de oxicodon zou ik toch de lange weg volgen deze vallen nl onder de opium wet.Ik laat deze altijd thuis en neem vervange medicijnen mee.Deze helpen wel wat minder maar door het lekkere warme weer gaat het redelijk.Voor de morfine pleisters heb ik van de arts in het ziekenhuis een brief in het engels bij me.Daar kunnen ze altijd contact mee opnemen bij twijfel.Dit gaat al jaren zonder problemen.Ik hoop dat het je lukt om dit op orde te krijgen.En wens je een goede reis en fijne vakantie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 9. erik zegt op

  De pest is, sorry, maar ik noem het bewust zo, dat hier mensen reageren die niet kunnen lezen en niet kunnen invoelen.

  Poster begint met zeggen dat hij heel zware medicatie meeneemt. Poster komt hier voor de eerste keer en wil zeker zijn dat hij de pillen beschikbaar heeft. Maarten Vasbinder, arts, adviseert hem voor zijn volgende bezoek na te gaan of hij die medicatie hier kan krijgen. De arts bevestigt dat poster zwaar spul meeneemt en dat hij niet op compassie hoeft te rekenen aan de grens.

  Moet ik jullie vertellen dat ze in Thailand een oude man met kanker in de bak hebben gestopt voor ‘lese majeste’ en dat de man in de bak is overleden? Lees wat over Thailand voordat je dit soort dingen roept.

  Maar dan toch lees je hier ‘neem een medicijnpaspoort mee’ en ‘ik neem al jaren pillen mee’ terwijl die mensen niet bewust ingaan op WAT poster meeneemt. Evenmin zeggen ze wat zij dan wel meenemen; een pilletje tegen maagzuur misschien? En dan komt een walvis ten tonele……

  Poster zal hier lezen en ik hoop dat poster zich realiseert dat hij in Dubai en in Bangkok grote risico’s loopt.

  Ik zou proberen de stap Dubai te vermijden en een non stop vlucht te nemen.

  Ik zou poster willen adviseren de medicatie te checken naar Duits, Dubai’s en Thais recht en exact te doen wat de regels voorschrijven. Het CAK is de aangewezen instelling daarvoor en die begeleidt je naar de Thaise ambassade en de ambassade van Dubai.

  VERGEET DUBAI NIET!

  Want denk er aan, wordt poster gepakt in Dubai of in Bangkok dan geven de mensen die hier zo gemakkelijk en zonder toelichting reageren niet thuis.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 10. Francois Nang Lae zegt op

  Duidelijke taal, Erik. Helaas soms nodig hier. Ik weet dat modereren van een forum een hell of a job is, maar misschien zouden “adviezen” die mensen in serieuze problemen kunnen bengen toch kunnen worden geweerd.

  Geert, volg alsjeblieft de adviezen van Erik en Maarten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 11. Ron zegt op

  Beste Eric,Geert
  Bij mijn vorig comment heb ik het advies van Maarten Vasbinder over het hoofd gezien.
  Ik zou nooit tegen het advies van een huisarts ingaan en wens me dan ook te verontschuldigen !
  Volgt u inderdaad de raad van Maarten !
  En goede reis !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website