Beste lezers,

Ik las gisteren in Bangkok Post de laatste Nida Poll. daar blijkt uit de een meerderheid van 55 procent tegenstander is van het openen van het land voor buitenlanders die komen voor een medische behandeling (dus we hebben het nog niet eens over toeristen). Thai denken dat de buitenlanders besmet kunnen zijn en een tweede golf besmettingen kan veroorzaken.

Als je bedenkt dat het gaat om buitenlanders die negatief getest zijn en veertien dagen in quarantaine moeten, dan kan je wel voorstellen dat een ruime de meerderheid van de Thai zeker geen buitenlanders willen die op vakantie naar het land gaan.

Ik vraag mij dan af zijn Thai minder gastvrij geworden of zijn ze extreem vang voor Covid-19?

Groet,

Harry


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Zijn Thai minder gastvrij geworden of extreem bang voor Covid-19?”

 1. harry zegt op

  Beste naamgenoot,
  Zou dit niet komen door wat bepaalde figuren van de Thaise regering roepen over de “farang”?Mensen wat niet in staat zijn -lees nooit geleerd hebben-voor zichzelf te denken nemen deze standpunten zomaar klakkeloos over lijkt me.
  Verder stel je dat het gaat om buitenlanders wat negatief getest zijn ook nog angst bij de Thaise bevolking veroorzaken.Denk als men positief getest is op Covid-19 veel meer reden is om geweerd te worden in Thailand en veel andere landen.
  Bovendien was de gastvrijheid in Thailand toch al enkele jaren af aan het nemen.

  harry

  • Geert zegt op

   De Thais zijn minder gastvrij en terughoudender geworden, althans dat is mijn ervaring.
   Soms heb ik de indruk dat ze niet goed weten hoe ze zich moeten gedragen tov buitenlanders.
   Ze willen wel vriendelijk zijn maar er is hun meermaals vertelt dat de buitenlanders vies en vuil zijn en dat ze het virus verspreiden. Als je dit vaak te horen krijgt van ministers en hooggeplaatsten dan ga je dat natuurlijk op den duur ook voor waarheid aannemen.
   Ik kan het ze dan ook niet kwalijk nemen.
   Ik draag mijn steentje bij door er steeds netjes uit te zien , een mondmasker te dragen en door mij aan de regels van de Thaise overheid te houden.

   Gegroet,

 2. Koos zegt op

  Ik hecht weinig waarden aan die poll.
  Kranten schrijven graag wat de machthebbers willen horen.
  Voorbeeld uit ons dorp winkels waarschuwen elkaar waarneer covid controle groep komt.
  School idem dito iemand staat de hele dag bij het hek als uitkijk post.
  Alarm iedereen op afstand en muilkorf op
  Iedereen is bang voor de covidgroep niet voor het virus zelf.

 3. Jef zegt op

  Ik treed Harry bij, als een minister van volksgezondheid de Thais waarschuwd voor de ‘farang sokapok’
  ( de vieze buitenlander ) dan verbaasd het niet dat de locals idd afgunstig worden tegenover alles wat niet Thai is.
  En de polls, rondvraag bij 1.200 personen op een bevolking van 65 miljoen geven nu weer niet een echt betrouwbaar resultaat.
  Thaise overheid staat voor een enorme uitdaging, met langs de ene kant de miljarden inkomsten van toerisme, en langs de andere kant de vokksgezondheid, geen makkelijke keuze.
  Ik wacht met een bang hartje af en hoop dat ik snel terug de vlieger ridhting Bangkok op kan/mag.
  Ik mis mijn “tweede thuis” heel erg.

  • Marc zegt op

   Jef,
   ik denk niet “dat de overheid staat voor een enorme uitdaging….enz ”
   Volgens mij grijpt de overheid nu de Covid situatie met beide handen aan om oude rekeningen uit het recente verleden te vereffenen.
   Als er in de voorbije 45 dagen geen nieuwe “interne” besmettingen zijn vastgesteld en er zijn maar 58 doden op 68 miljoen inwoners, waarom dan de “State of Emergency” nog aanhouden ?

   Omdat dit de regering bijzonder goed uitkomt, en ze de mond kunnen snoeren aan de oppositie en ze oude rekeningen kunnen vereffenen tov van andere groepen in Thailand.

   Je moet toch ziende blind zijn om te begrijpen dat dit alles Covid overstijgt.

   Ik ben geen “gefrusteerde” die Thailand moelijk binnen geraak, ik woon hier.

   Marc

   • Geert zegt op

    Helemaal mee eens Marc.
    Voor er sprake was van Corona waren er al overal protesten en flashmobs tegen de regering.
    Ook de Thai weten dat de “State of Emergency” een overkill is en dat de militaire regering dit gebruikt voor andere doeleinden, het komt ze in feite erg goed uit.

    Gegroet,

  • TheoB zegt op

   Jef,
   Lees dit even ten aanzien van de steekproefgrootte: https://www.allesovermarktonderzoek.nl/steekproef-algemeen/steekproef-berekenen/
   Je hoeft dus maar zo’n 1100 van nu bijna 70 miljoen inwoners van Thailand te bevragen om betrouwbare resultaten te krijgen.
   Voor de representativiteit van de steekproef is het wel zaak om de diversiteit van de bevraagde mensen goed in de gaten te houden. Dus regelmatig controleren of in de steekproef alle mogelijke groepen mensen worden bevraagd.
   Verder is het natuurlijk van belang dat de vragen niet suggestief zijn. (Dus niet: “Vind U ook dat …?”)

   Op de laatste dinsdag van juli is de verjaardag van verreweg de rijkste Thai op ‘vakantie’ in DE. Ik verwacht dat volgende maand de noodtoestand wordt opgeheven en de inreisbeperkingen worden versoepeld, als de regering de indruk heeft dat het rond die datum rustig is en blijft.
   Ben benieuwd. Het leger en de politie zijn er maar druk mee om dat te bewerkstelligen.

   • RonnyLatYa zegt op

    In Thailand worden misschien altijd suggestieve vragen gesteld. Hoe moeten ze anders weten wat ze moeten antwoorden 😉

 4. Marcel zegt op

  de thais zijn niet onvriendelijker geworden,maar meer westers.
  hun attitude naar falangs toe is te danken aan de uitlatingen van hun minister van gezondheid.

 5. John Chiang rai zegt op

  Als je zelf in een land woont waar je dagelijks te lezen en verteld krijgt, dat het aantal besmettingen eigenlijk bij nul ligt,is deze wens van de grens gesloten houden niet zo verwondelijk.
  De enorme getallen van besmettingen en dodelijke slachtoffers uit o.a Italie,Engeland,Brazilië en Amerika zijn nu niet meteen een reclame om alle grenzen meteen maar te openen.
  Dat de Thaise minister van gezondheid ook vond dat de farang door hun slechte hygiëne,en het weigeren van een masker dragen eigenlijk de grote verspreiders zijn, bevleugeld deze angst nog.
  Begrijpelijk dat diegenen die wel afhankelijk zijn van buitenlandse toeristen hier anders over denken,en vaak de economische noodzaak voor hun angst en verstand stellen.

 6. JM zegt op

  Weet je dat TBC meer doden dan Corona maakt elk jaar in heel de wereld? En ook overdraagbaar is van mens op mens.
  Was er voor TBC ook een lock-down? NEEN!
  Ik vind dat de regeringen nu overdrijven en de mensen te veel schrik hebben aangejaagd met al hun regeltjes en het houd niet op.

 7. Maikel zegt op

  We moeten in de gaten houden dat een heel groot gedeelte van de Thaise bevolking niet meer dan een basisschool opleiding heeft gehad. 100% van mijn Thaise kennissen en familie althans.

  Dus ze missen een stuk opleiding waar men leert logisch na te denken en ook zelf na te denken.

  Als de media dan ook nog eens slecht zaken deelt over Farang is het kwaad geschied.

  Mijn vrouw vertelde me net nog, als ik in Thailand zou mogen komen (hopelijk in december), dat ik in een andere ruimte moet slapen. Dus zegt al genoeg toch. Nu moet ik mijn eigen vrouw ervan overtuigen dat ik geen covid heb.

  Als ik haar uitleg dat het gevaarlijker is om op straat aan het verkeer deel te nemen (zeker in Thailand) dan dat ze covid kan krijgen gelooft ze me niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website