Beste lezers,

Mijn Thaise vriendin gaat in september na een 3 maand bezoek terug naar Thailand. Sinds 1 juli heeft de regering de naar Thailand terugkerende Thaise burgers verplicht in quarantaine te gaan op eigen kosten. Dit was voorheen op kosten van de Thaise overheid.

De terugkerende Thais zijn nu aangewezen om Thaise hotels te boeken uit de lijst van aangewezen quarantaine hotels. Deze hotels zijn ,voor zover ik weet, dezelfde hotels als die aangewezen zijn voor de buitenlandse bezoekers. De prijzen variëren van 27.000 Baht tot oneindig. Het moge duidelijk zijn dat deze prijzen te hoog zijn voor een onbemiddelde Thaise burger (zoals mijn vriendin).

Mijn vraag is, zijn er geen speciale Thaise hotels voor Thaise burgers waar de lokale Thais voor hun 14 dagen quarantaine tijd naar toe kunnen? Of krijgen de Thaise terugkerende burger een prijskorting op de vermelde prijzen van de quarantaine hotels?

Het is duidelijk dat het prijskaartje anders terecht komt bij de buitenlandse boyfriend. Wat gebeurt er als de buitenlandse boyfriend de quarantaine niet kan, of niet wil betalen?

Groet,

Henry

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Lezersvraag: Zijn er speciale quarantaine hotels voor Thaise burgers met gereduceerde prijzen?”

 1. Founding_Father zegt op

  Beste Henry,

  Voor zover ik weer zijn er geen speciale hotels voor mensen met de Thaise nationaliteit tegen gereduceerd tarief.

  Wat je wel zou kunnen proberen is om jouw vriendin zelf contact te laten opnemen met een of meerdere hotels, om op die manier een korting te regelen.

  Mijn wederhelft heeft dit ook gedaan en wist zo 25.000 baht korting te krijgen op een totaalprijs van 190.000 baht (boeking voor 5 personen).

 2. Bert zegt op

  Zit mijn straf momenteel hier uit: https://bit.ly/3htoUah.

  Zie dat ze voor Thai gereduceerde prijzen hebben.
  Zullen andere ook wel hebben.

 3. Maurice zegt op

  Naar mijn weten moeten mensen met de Thaise nationaliteit nu uit dezelfde ASQ hotels kiezen.
  In het verlengde van de reactie van Bert: veel van deze hotels geven een paar duizend Baht korting voor mensen met de Thaise nationaliteit. Dit is denk ik gerelateerd aan het feit dat de overheid de 3 swab tests voor hun betaalt. Dan maakt de prijs van het package natuurlijk goedkoper.
  Ik heb hotels gezien waar de korting 3000 is, maar ook kwam ik een hotel tegen met 5000 korting. En natuurlijk zijn er hotels die voor Thai geen uitzonderingen maken en de normale prijs in rekening brengen.

  Kijk eens op deze site: https://asq.wanderthai.com/
  Als een hotel korting geeft voor een Thai dan staat het hier aangegeven..

 4. Bas Janssen zegt op

  Beste Henry,

  Mijn vriendin zit sinds vandaag in quarantaine. Kosten 25900 baht. Kamer ziet er netjes uit, maar geen drank en het eten zijn kant en klaar maaltijden. Het balkon is dichtgemaakt met gaas, zodat je ook echt niet weg kunt. Dit alles is geregeld door een bedrijfje in bangkok dat ook visa en dergelijke regelt. Wees er op tijd bij, want een hele hoop hotels zaten al volgeboekt. Dit was trouwens 1 van de goedkopere hotels.

  Groeten Bas


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website