Lezersvraag: Zijn er in Thailand nog mondmaskers verkrijgbaar?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 januari 2020

Beste lezers,

Zijn er in Thailand nog mondkapjes te koop? In Nederland zijn ze al niet meer te krijgen. Bouwmarkten afgeweest, online geprobeerd, maar helaas.

Het gaat mij dan ook om FFP1, FFP2 of FFP3 maskers. Die mondkapje van de 7-Eleven doen niet veel. Zie hier de uitleg:

Er zijn 3 typen ademhalingbeschermingsmaskers.

 • FFP1 masker: dit is het laagste prestatieniveau om van een beschermingsmasker te kunnen spreken. Dit masker heeft een efficiëntie van minimaal 80% tegen partikels die door de lucht verspreid worden. De zijkant lekkage (rondom het gezicht) mag niet meer zijn dan 22%. Dit masker wordt o.a. gebruikt wanneer er sprake is van het norovirus.
 • FFP2 masker: Is de gemiddelde categorie beschermingsmaskers en heeft een efficiëntie van 94%. De zijkant lekkage mag niet meer zijn dan 8%. Dit masker wordt o.a. gebruikt wanneer er sprake is van TBC.
 • FFP3 masker: Deze klasse biedt de hoogte bescherming en heeft een minimale efficiëntie van 99%. De zijkant lekkage mag niet meer zijn dan 2%. Dit masker wordt o.a. gebruikt bij het werken met cytostatica.

Ik vlieg over 4 dagen naar Bangkok en ik zit er liever mee verlegen dan om verlegen. Overigens gaat het mij niet alleen om het Coronavirus maar ook om de fijnstof in BKK, wat nu een beetje naar de achtergrond verdwijnt.

Groet,

Wilfred

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Zijn er in Thailand nog mondmaskers verkrijgbaar?”

 1. Jan Hoekstra zegt op

  Ik heb een goede mondkap besteld op http://www.lazada.com, maar daar heeft u niet zoveel aan in Nederland. Ik heb even voor u gezocht, https://www.gamma.nl/assortiment/l/gereedschap/veiligheid-bescherming/stofmaskers-en-mondkapjes

 2. dick41 zegt op

  In Chiang Mai alle Watsons, Pure, Boots pharmacies uitverkocht

 3. Co zegt op

  Zinloos die mondkapjes. Belangrijker is hygiëne ,niet je hand in je mond steken en veel je handen wassen.

 4. ser kokke zegt op

  Wij gebruiken de beste, denk ik, die je hier op het platteland van Thailand kunt kopen in de bouwmarkten.
  3M 8247 is een R95 maskertje en meer is er gewoon niet te verkrijgen hier. Voor de Thaise mensen is dit overigens onbetaalbaar!!!!! Ik woon hier, dus ik heb geen keus. Maar als je nog naar Thailand wilt komen, kun je ook wegblijven, aan jullie de keuze. Veel plezier in Thailand.

 5. Hans van Mourik zegt op

  Changmai uitverkocht volgens mijn vriendin.
  Heeft nu andere gekocht met filter.
  80 th.b.
  Hans van Mourik

 6. Rob V. zegt op

  Bij mij op werk liggen de schappen nog vol 3m stofmaskers in alle soorten en maten. Zou ik een handelaar zijn zou ik met personeelskorting de halve voorraad opkopen en 4x over de kop verkopen. Heb ik een gratis vakantie. En heb ik mensen geholpen met een vrijwel zinloos masker. Maar profiteren van een ander zit niet in mijn bloed.

 7. Johnny BG zegt op

  Moderator: Graag reageren op de vraag.

 8. ralphvanrijk zegt op

  Gisteren bij een pharmacy in Udonthani gekocht , doos van 50 stuks ,80Bath.Monddoekjes die me in het ziekenhuis gebruiken.

 9. joe zegt op

  Bij alle vestigingen van bouwmaat….inkoop alleen voor bedrijven. succes

  • joe zegt op

   Sorry, het ging om aankoop in thailand..

 10. bal bal zegt op

  Bij Mr D.I.Y nog zat te koop.

 11. Rooike zegt op

  Bij bol.com zijn ze nog wel te koop.
  FFP1 -2 en 3. 3 wel heel erg duur.

  • Anton zegt op

   Unicharm 3D Mask gekocht bij drugstore in Central Chidlom. Ook verkrijggaar on line bij Lazada.

   https://www.lazada.co.th/unicharm-personal-care/?spm=a2o4m.10453683.0.0.3ff71ae9Z1T65J&q=All-Products&shop_category_ids=499777,499778&from=wangpu&sc=KVUG&laz_trackid=2:mm_150081194_51302550_2010352621:clk5hjhtg1dvq8jrbm5ujd

 12. Gino zegt op

  Beste Wilfred,
  Alle de door U genoemde maskers kunt U online bestellen in Thailand bij Lazada.com.
  Snelle levering en goede service.
  Succes en alvast een prettige vakantie.
  Gino.

 13. Moonoi zegt op

  Je ziet hier in Chiang Mai nu echt iedereen met die kapjes lopen. Wat mij betreft is dit echt een doorgeslagen hype geworden. Als ze er dan zo in geloven waarom kopen mensen dan eigenlijk geen gasmasker? Op een motor zet je toch ook geen bouwhelm op?

 14. Erno zegt op

  Het is verbazingwekkend, hoeveel mensen er met zo’n kapje rondlopen. Als ik een klein kind zie, met een kapje, dat eigenlijk bedoeld is voor volwassenen, krijg in jeukende vingers. Doe het dan goed, of helemaal niets, denk ik dan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website