Beste lezers,

Zijn er voor mij – als grootmoeder van de bruidegom – ‘do’s and don’ts’ bij een Thaise trouwerij in Chiang Rai? Mijn kleinzoon (Taiwanese moeder en Nederlandse vader) trouwt daar met zijn in Thailand geboren en getogen verloofde.

Beiden zijn afgestudeerd als Ir. aan een Amerikaanse Universiteit en wonen in Amerika. Zij willen trouwen temidden van haar in Chiang Rai wonende familie.

Toen mijn zoon zijn Taiwanese vrouw trouwde (zij zijn al 29 jaar bij elkaar), droeg ik een zwart pakje. En met die kleur ging ik de fout in. Dit keer wil ik alles doen zoals men in Thailand van mij verwacht, dus uw advies is welkom.

Met vriendelijk groet,

Thea


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Zijn er als grootmoeder van de bruidegom ‘do’s and don’ts’ bij Thaise trouwerij?”

 1. khao noi zegt op

  Is allemaal niet zo ingewikkeld in Thailand. Zwart is iid vrijwel overal, ook hier, een rouwkleur, dus geen gelukkige keuze. Meestal tutten alleen de meest naasten zich (meer tradiotioneel Thais over het algemeen) op, de bezoekers zullen veelal volstrekt informeel gekleed zijn. Draag iets gemakkelijks (hitte) van uw eigen keuze. U zult als Khun Yai (oma) uit het verre Nederland sowieso al met veel respect tegemoet worden getreden.

  Voor Nederlanders is het altijd goed te weten dat wij gemiddeld genomen erg omhelzerig en knuffelig zijn, waar onze buurlanden al zelfs geen raad mee weten. Thais al helemaal niet……. Als het al tot een omhelzing komt laat dan het initiatief bij de Thai. Neemt u het initiatief dan loopt u het risico dat de persoon in kwestie zich daarbij erg ongemakkelijk voelt (hoe goed uw bedoelingen ook mogen zijn). Laat het dan bij de omhelzing, niet kussen, dat is not done hier.

 2. henry zegt op

  Is het een Chinees of Thai huwelijk.

 3. Soi zegt op

  Namens mijn TH echtgenote: Precies als in NL, met dien verstande dat het in TH warm tot heet kan zijn. Draag lichte kleding. Bv pastelkleurige jurk. Een wat donkergekleurde broek, maar niet zwart, mag ook als de blouse maar licht is. Zomermantelpakje kan ook mooi zijn. Niet teveel opsmuk aan de kleding. Trekt teveel aandacht. Wel wat sieraden dragen, maar niet opzichtig. Zorg ervoor wat statig te zijn, maar ook weer niet teveel. Vergeet horloge niet, en uiteraard handtasje. Neem een handzame. Geen Louis Ting Tong. Halfhoge schoenen die gemakkelijk zijn uit te doen. Meest belangrijk: glimlach. En laten zien dat je er toe doet bij het bruidspaar. Erbij horen, niet achter blijven. En veel terug wai-en. Tasje mag hiertoe geen obstakel vormen. Laat zien dat je geniet van de dag. Veel plezier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website