Beste lezers,

Een Thaise vriend die, naar wij hopen, in oktober naar Nederland/Europa komt maakte mij attent op het volgende. Er zou sprake zijn dat niet alle AstraZeneca vaccins worden geaccepteerd om sommige landen van Europa te bezoeken.

Zie bijgaand artikel:
https://www.euronews.com/travel/2021/07/02/5-million-british-tourists-may-face-eu-travel-ban-over-unapproved-vaccine
en https://apnews.com/article/europe-business-lifestyle-health-travel-f678a53270470d9b35ce6259e48548bf

Heeft iemand hier meer informatie over?

Dank.

Groet,

Peter

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 1.00/5. From 1 vote.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Wordt AstraZeneca vaccins niet altijd geaccepteerd in landen van Europa?”

 1. Deze vaccins zijn op dit moment goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) of Wereldgezondheidsorganisatie (WHO):

  Pfizer/BioNTech (Comirnaty);
  Astra Zeneca EU (Vaxzevria) ;
  Johnson & Johnson ((COVID-19 Vaccine) Janssen);
  Moderna (Spikevax);
  Astra Zeneca-SK Bio (Vaxzevria);
  Serum Institute of India (Covishield);
  Sinopharm BIBP;
  Sinovac.

  Bron: Rijksoverheid.nl

 2. willem zegt op

  Er was wat verwarring mbt een andere versie van Astrazeneca die in India geproduceerd word maar ook een andere naam heeft. Het gaat om AstraZeneca Covishield geproduceerd door Serum institute of India.

  Zoals hierboven al beschreven gaat het om de bij ons bekende AstraZenica om een ander vaccine genaamd: Vaxzevria.

  Grote farmaceuten produceren vele types vaccines. Daarom is alleen de naam van de fabrikant zoals Astrazenica of Pfizer niet voldoende om te weten om welk vaccine het gaat.

  In de aanloop naar de goedkeuring van Vaxzervria hebben een aantal Europese landen dit vaccine tijdelijk niet geaccepteerd.

 3. john koh chang zegt op

  Er is een puur administratieve reden hiervoor. Het is gewoon nog niet bekeken door de autoriteiten die hierover moeten beslissen.

  Iets dergelijks hadden we vroeger in Europa. Toen had ieder land zijn eigen organisatie op dit gebied. Heet officieel bureau registratie geneesmiddelen. Als een fabrikant een nieuw geneesmiddel had werd dit ter goedkeuring aangeboden aan de nationale “registratie bureaus “. In elk land mocht men dat geneesmiddel dus pas gebruiken nadat het was goedgekeurd/ geregistreerd als geaccepteerd geneesmiddel.

  Hier speelt hetzelfde. Wat in een land toegelaten is kan in een ander land (NOG) niet toegelaten zijn. Dat heeft dus gevolgen voor de acceptatie van een covidvaccinatie in elk land

 4. Peter zegt op

  Dank voor de bovenstaande drie reacties.
  Op het vaccinatiebewijs van mijn vriend staat vermeld van hij is gevaccineerd op 7 juni met:
  CORONAVAC(AstraZeneca) Lot nummer A1004/100000000024928.
  Dit is zijn eerste prik.
  Deze benaming komt niet voor in het bovengenoemde lijstje. Hij maakt zich dus zorgen of hij hiermee wel Europa binnenkomst (ik ga er nu even van uit dat de tweede prik een zelfde benaming krijgt.

  Waar zou ik dit kunnen verifiëren.

  Nog even terzijde. Ook onduidelijk: ik ben twee keer gevaccineerd met Pfizer, maar het woord Pfizer komt niet voor op mijn vaccinatiebewijs. Dat moet ik afleiden uit het lotummer.

  • fred zegt op

   Voor zover ik weet is een vaccinatie niet verplicht. Een PCR test is dat wel. Sowieso zullen overal ter wereld mensen zijn die ingeënt worden met een vaccin (nog) niet goedgekeurd door het EMA. Denk maar aan Russen Chilenen Brazilianen veel Afrikanen zelfs Hongaren …Ook expats die worden ingeënt in hun land van verblijf zullen niet altijd zijn gevaccineerd en als ze dat wel zijn niet zelden met Sinovac Sinopharm enz..

  • willem zegt op

   In mijn Pfizer vaccinatie bewijs staat: Comirnaty

  • Piet Pratoe zegt op

   Het lijkt erop dat Coronavac een merknaam is van Sinovac:

   https://en.wikipedia.org/wiki/CoronaVac

   Geen idee waarom dan AstraZeneca genoemd is, misschien geproduceerd in licentie door AstraZeneca?

  • Christina zegt op

   Vreemd bij ons stond het er wel op. Als je het beroemde gele boekje hebt moet het daar ook in staan.

 5. willem zegt op

  Google op coronavac en het is: Sinovac en niet AstraZeneca

 6. john koh chang zegt op

  peter
  CoronaVac, also known as the Sinovac COVID-19 vaccine, is an inactivated virus COVID-19

  Peter, de naam zegt alles. Is dus sinovac. Lotnummer is gewoon een produktienummer, batchnummer of welke benaming ook. Bij iedere produktie van wat je ook wilt, limonade, computers etc wordt geproduceerd in een produktiegang. Zo’n produktiegang krijgt een getal oid zodat men later altijd kan nagaan waar, wanneer en met welke ingredienten het is gemaakt. Terzijde alle ingrediente hebben ook een kenmerkend nummer dat wordt gegeven door de producent. Even als voorbeeld. Een fabrikant van tafelventilatoren maakt dit door een voet, een stang, een schoepwiel en een hoes over het schoepwiel. Ieder van die vier onderdelen wordt ingekocht. De verkoper van ieder onderdeel geeft zijn produkt, schoepwiel bv een batchnummer/ lotnummer of hoe je het ook wilt noemen. De fabrikant van de ventilator besteld 1000 stuks van ieder van de onderdelen en gaat aan de slag.Hij bedenkt een eigen lotnummer bv abc 23456 en noteert dat op elk van de complete ventilatoren. Als nu blijkt dat sommige ventilatoren een zwakke voet hebben kan hij aan de hand van zijn lotnr nakijken van wie hijk de voet heeft gekocht!.

 7. john koh chang zegt op

  je zegt “het woord pfizer komt niet voor op mijn vaccinatiebewijs” Toch moet op het vaccinatiebewijs een naam staan. Die naam kun je vast terugvinden door te googelen. Een paar namen voor pfizervaccin zij oa comirnaty en bioNtech. Dat weet ik niet van mezelf maar door te googelen. Zoals ik eerder schreef , een lotnummer of batchnummer zegt heel weinig. Google is your friend

 8. Ruud zegt op

  Peter,

  Astrazeneca geproduceerd door Siam BioScience (SBS) is niet goedgekeurd door WHO en ook niet door EMA. Dit komt hopelijk nog, maar ik heb online niets over een aanvraag daartoe gevonden. Het Australische Astrazeneca heeft hetzelfde probleem. Je kunt het formeel dus niet gebruiken om Europa binnen te komen.
  Jouw lotnummer A1004 suggeert mij dat je inderdaad Astrazeneca SBS hebt ontvangen, ik had namelijk lotnummer A1009 en mijn vrouw A1001, ook Astrazeneca.

  https://www.schengenvisainfo.com/news/eu-delegation-to-malaysia-says-all-who-approved-vaccines-are-valid-for-travel-to-eu-including-covishield/

 9. Peter zegt op

  Dank aan allen die gereageerd hebben voor de moeite en waardevolle informatie. Ik ben een stuk wijzer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website